Νέα

Αγαπημένα ποτά - Ποτά που δεν μας αρέσουν - Αδιάφορα ποτά

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 661
  • Εμφανίσεις 37K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιο ειναι το αγαπημενο σας?

  • Μπυρα

    Ψήφοι: 21 21,6%
  • Κρασι

    Ψήφοι: 9 9,3%
  • Ουισκι

    Ψήφοι: 17 17,5%
  • Κοκα κολα

    Ψήφοι: 9 9,3%
  • Μπαφος

    Ψήφοι: 7 7,2%
  • Ουζο

    Ψήφοι: 4 4,1%
  • Νερο

    Ψήφοι: 3 3,1%
  • Βοτκα

    Ψήφοι: 12 12,4%
  • Δεν πινω ειμαι καλο παιδι!

    Ψήφοι: 10 10,3%
  • Αλλο

    Ψήφοι: 5 5,2%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    97

Trelo Agori

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Μηνύματα
410
Like
8
Πόντοι
1
Βασικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά πριν θίγεις κόσμος για ιεροσυλία μάθε ότι:
Το whiskey ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θέλει νερό ή πάγο γιατί αλλιώς δεν σπάνε οι αρωματικοί δακτύλιοι και δεν απελευθερώνεται η γεύση. Συνίσταται ένας πάγος.

Και όποιος θέλει debate για το θέμα έχω και ένα πτυχίο Χημικού Μηχανικού στη κορνίζα για να απαντήσω και στις τεχνικές ερωτήσεις.

+1

Αν και δεν έχω γνώσεις Χημικού Μηχανικού, το βλέπεις και εμπειρικά ότι ο πάγος του απελευθερώνει τα αρώματα!

Αυτό μου το είπαν και στο αποστακτήριο του Glennmorangie στην Σκωτία (περιοχή Tait). (Να κάνουμε κι εμείς τους έξυπνους, όχι μόνο οι άλλοι!!!)
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Σουρωτή με λεμονάκι και 2 πάγους. (όχι τρεις...)
 

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Μηνύματα
249
Like
2
Πόντοι
1
Έλα τώρα! Έγραψα μία μαλακία για χαβαλέ, δεν πήγα να θίξω κανένα. Φαντάζεσαι οτι θα χρησιμοποιούσα τόσο βαριές εκφράσεις, σαν αυτές που έγραψα νωρίτερα, στα σοβαρά για ένα θέμα σχετικά με το τι ποτά μας αρέσουν; Αν θέλω να αγριέψω ή να τσακωθώ με κάποιον, το κάνω σε πιο σοβαρές περιπτώσεις. Χωρίς παρεξήγηση παίδες (απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο)
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
458
Πόντοι
36
Βασικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά πριν θίγεις κόσμος για ιεροσυλία μάθε ότι:
Το whiskey ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θέλει νερό ή πάγο γιατί αλλιώς δεν σπάνε οι αρωματικοί δακτύλιοι και δεν απελευθερώνεται η γεύση. Συνίσταται ένας πάγος.

Και όποιος θέλει debate για το θέμα έχω και ένα πτυχίο Χημικού Μηχανικού στη κορνίζα για να απαντήσω και στις τεχνικές ερωτήσεις.

Επειδή, φίλε μου, οι κορνίζες μας  μοιάζουν ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ και έχω πάει και σε σχετική ενημέρωση για το Johnny (Black Label) μπορώ να πω ότι ο Powerline  έχει δίκιο (εννοείται όχι για την ιεροσυλία).

Αυτό είναι το ιδανικό.  Τώρα , βέβαια , ένα καλό μεταλλικό/επιτραπέζιο νερό δεν σε βγάζει και πολύ έξω. Και τα παγάκια ΠΡΕΠΕΙ να είναι απ' αυτό το νερό. Το χλώριο από το νερό της βρύσης γαμάει τα αρώματα και τις γεύσεις.

 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εννοείς την πράσινη ή τη μπλε με μία φέτα λεμόνι γιατί εγώ προτιμώ το δεύτερο συνδυασμό (με δύο πάγους πάντα)

Και τις δύο, ανάλογα με το εάν συνοδεύει και φαγητό επιλέγω (γλυκό-αλμυρό), διαφορετικά όταν είναι χωρίς συνοδεία, τότε την πράσινη.
 

Επισκέπτης
Επειδή, φίλε μου, οι κορνίζες μας  μοιάζουν ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ και έχω πάει και σε σχετική ενημέρωση για το Johnny (Black Label) μπορώ να πω ότι ο Powerline  έχει δίκιο (εννοείται όχι για την ιεροσυλία).
Αυτό είναι το ιδανικό.  Τώρα , βέβαια , ένα καλό μεταλλικό/επιτραπέζιο νερό δεν σε βγάζει και πολύ έξω. Και τα παγάκια ΠΡΕΠΕΙ να είναι απ' αυτό το νερό. Το χλώριο από το νερό της βρύσης γαμάει τα αρώματα και τις γεύσεις.


Δεν διαφωνώ alfa απλά διευκρίνισα ότι θέλει πάγο για να σπάσουν. Το χλώριο κακώς περιλαμβάνεται στο πάγο που μας σερβίρουν...
 

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Μηνύματα
249
Like
2
Πόντοι
1
Γαμημένο E-Mule! Μου κατασπάραξες το Bandwidth! 5:29 έγραψα το post, 5:45 μου φόρτωσε η σελίδα!
Update: Εδώ και 15 λεπτά προσπαθώ να στείλω το παραπάνω
:headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
458
Πόντοι
36
Και το νερό ίδια δουλειά κάνει. Και μάλιστα έχεις σταθερή γεύση, ενώ ο άγος δεν δίνει σταθερή γεύση, αφού σιγά-σιγά λιώνει και αριώνει το ποτό.

Εις υγείαν, φίλε!


:)      ;)      :sunglasses:
 

ttsikkis

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
5
Like
0
Πόντοι
0
Irish: Jameson 12
Bourbon: Jack Daniels
Malt: Bowmore (απίθανη αίσθηση καπνού και αρμύρας), Talisker
Whiskey: Johnny μαύρο και πράσινο
Normal: Teacher's και Cutty Sark όταν θέλω light γεύση.
Όλα με λίγο εμφιαλωμένο νερό.
"Σπασμένο ποτό": Gin ή vodka με tonic παγάκια και φέτα λεμόνι (το καλοκαίρι ξεδιψάει πολύ, αλλά θέλει προσοχή γιατί πίνεται εύκολα και ο συνδυασμός αλκοόλ+ανθρακικό "βαράει")
Απεριτίφ: Prosecco, Kir royal, Martini extra dry
Pousse-cafe: Amaro (AVERNA), grappa (περασμένη από βαρέλι), sgroppino (prosecco, λευκή grappa και sorbet λεμόνι) και φυσικά τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο εννοείται)
Κρασί: Σχεδόν αποκλειστικά κόκκινο (το κρασί είναι κόκκινο, το άσπρο είναι ποτό, όπως είπε και ο μέγας Γιάννης Μπουτάρης) cabernet suvignon, ξινόμαυρο, pinot noir και δευτερευόντως Αγιωργίτικο.
Ούζο: Πλωμαρίου Αρβανίτου και 12 (πάντα σκέτο)
Μπύρα: Kaiser, Stella Artois (δεν είμαι ιδιαίτερα fan)
Ουφ!! Δίψασα ξαφνικά! Στην υγειά μας!
 

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Μηνύματα
249
Like
2
Πόντοι
1
Μία πρόταση απο τη θητεία μου ως Barman. ΜΗΝ δέχεστε έτσι εύκολα τα σφηνάκια που σας κερνάνε οι εκάστοτε Barmen/Barwomen και είναι πολύχρωμα και πολύ δροσερά στη γεύση. Έχω φτιάξει κατα καιρούς αρκετά τέτοια σφηνάκια και ξέρω. Είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει το κεφάλι σας (το πάνω) σκατά! Αν όμως θέλετε να ενυπωσιάσετε μια γκόμενα (και να τη ρίξετε με λίγο βρώμικο τρόπο) ορίστε μία συνταγή:
  Ξέρετε όλοι το Sex On The Beach Cocktail. Αυτή είναι μία πολύ πιο ύπουλη παραλλαγή του.
 2 μεζούρες βότκα, 2 μεζούρες Σνάπς φράουλα, 1 μεζούρα Bacardi λευκό, 1/2 μεζούρα σιρόπι Kiwi, 1/2 μεζούρα λικέρ Ροδάκινο και 3 μεζούρες νέκταρ μπανάνα Αμίτα. Όλα στο Σέϊκερ, με δύο μόνο παγάκια (για να μην αραιώσει πολύ) και καλό ανακάτεμα. Για να βγεί παγωμένο το αποτέλεσμα, καλό είναι να να έχετε βάλει απο πρίν στο ψυγείο τη βότκα, το Σνάπς και την Αμίτα.
  Δοκιμάστε υπεύθυνα και με ιδία ευθύνη
 

Επισκέπτης
Προτιμω τα διαχρονικα ουισκι και καποιες φορεσ βοτκα ολα μονο με παγο.Το καλοκαιρι μπυρα παγωμενη
 

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.873
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
"sex in a glass."
Το κρασι PINOT NOIR θεωρειται η lamborghini των κοκκινων κρασιων αν και καταναλωνεται ελαχιστα εναντι των αλλων διασημων κοκκινων  cabernet και merlot.To film ομως sideways (2004)ελληνικος τιτλος πλαγιως το εκανε πολυ διασημο.

Joel Fleischman of Vanity Fair describes pinot noir as "the most romantic of wines, with so voluptuous a perfume, so sweet an edge, and so powerful a punch that, like falling in love, they make the blood run hot and the soul wax embarrassingly poetic." Master Sommelier Madeline Triffon calls pinot "sex in a glass."

The 'Sideways' Factor
Pinot noir was heavily featured in the 2004 film Sideways..

In the film, the main character Miles describes pinot to his love interest:

"It's a hard grape to grow ... it's thin-skinned, temperamental, ripens early ... it's not a survivor like Cabernet, which can just grow anywhere and thrive even when it's neglected. No, pinot needs constant care and attention ... it can only grow in these really specific, little, tucked-away corners of the world. And only the most patient and nurturing of growers can do it, really. Only somebody who really takes the time to understand pinot's potential can then coax it into its fullest expression."

And Robert Parker has described pinot noir in Parker's Wine Buying Guide: "When it's great, pinot noir produces the most complex, hedonistic, and remarkably thrilling red wine in the world..."

Σχετικα καλο ειναι το ελληνικο Pinot Noir Παπαιωαννου 2004  με 9 euro,ενω τα γαλλικα ξεκινουν στις καβες απο 13 euro περιπου.
 

Επισκέπτης
Για Whiskey, η Ελλάδα παίρνει 3ης κατηγορίας...εκτός κι αν ο πότης διαθέσει πορτοφόλι και πάρει περιορισμένης κοπής σκωτσέζικο.

Αν εννοείς τα ποτέ που σερβίρονται έξω, σε νυχτερινά κέντρα εννοώ, τότε δεν είναι 3ης, ούτε 13ης , ούτε 1013ης κατηγορίας. Απλά δεν είναι ποτά. Είναι δηλητήρια. Πρόκειται για δηλητήρια που κατασκευάζουν διάφοροι ΑΛΗΤΕΣ & ΚΑΘΗΚΙΑ & ΠΟΥΤΑΝΩΝ ΓΙΟΙ με νερό , χρώμα και αλκοόλες κακής ποιότητος. Φαίνεται από το αποτελέσμα που έχουν στην υγεία του φουκαρά που θα τα καταναλώσει. Δεν προκαλούν μέθη, δηλητηρίαση προκαλούν!

Τα ποτά όμως σε σωστές κάβες είναι μια χαρά. Έχω πιεί καφάσια JHONNY BLACK , TALISKER , LAGAVULIN και στην Αγγλία και στην Ελλάδα και ουδεμία διαφορά παρατήρησα. Μόνο που εμείς τα πληρώνουμε φθηνότερα, επειδή δεν έχουμε τους φόρους οινοπνεύματος που έχουν οι ʼγγλοι !!!!!!!
 

Trelo Agori

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Μηνύματα
410
Like
8
Πόντοι
1
Ωραιο ποτάκι ειναι και η snakebite and black,
το σερβίρουν σε όλες τις pub της Αγγλίας,
σε ενα μεγάλο ποτήρι μπύρας (500ml) βαζουν lager μπυρα, λευκό κρασί και λίγο απο ένα κόκκινο λικέρ (δεν θυμάμαι το όνομα του λικέρ), το αποτέλεσμα? ενα ποτό με τρομερή γευση και αρκετά δυνατό σε σχέση με μία κανονική μπύρα.
Οσοι εχετε πάει Αγγλία συγουρα τόχετε πιει ενω οσοι θα πάτε να το ζητήσετε.
Snakebite and black λοιπόν..

Snake-bite on black:

Σε ένα pint γεμίζεις τo 1/2 με μπύρα lager και το υπόλοιπο με cider. Αυτό λέγεται Snake-bite. Αυτό γίνεται on black όταν προσθέσεις λίγο black currant και κοκκινίζει. Γλυκό ποτό το οποίο λένε ότι προκαλεί εθισμό, αλλοι λένε ότι σε μεθάει εύκολα. Από προσωπική πείρα θα πω ότι δεν προκαλεί εθισμό, δεν σε μεθάει ευκολότερα από τη μπύρα και δεν είναι ιδιαίτερα ευκολόπιωτο αν και γλυκό! Εμένα προσωπικά με λυγώνει μετά το 2ο pint!

Στην υγειά σας!
 

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.009
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Για αυτό που είπαν κάποιοι φίλοι περι μπάρ, πάγου κτλ. έχω να προσθέσω και το εξής δεδομένο: Ο πάγος που χρησιμοποιούν στα μπάρ είναι συνήθως αγορασμένος από εταιρίες που πουλάνε πάγο συσκευασμένο. Όπως θα έχετε προσέξει αυτός ο πάγος κρατάει περισσότερο από τον κοινό πάγο που έχουμε στο σπίτι μας και λιώνει πιο αργά. Αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων με επεξεργασία του νερού με την οποία αφαιρούνται τα άλατα του (προσέξτε ότι αφού λιώσει, δεν αφήνει στον πάτο που ποτηριού την θολούρα που αφήνουν τα παγάκια σπίτι μας). Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι προσθέτουν και αμμωνία προκειμένου να αυξήσουν επιπλέον το σημείο τήξης του πάγου. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε πολλές φορές μαζί με το ποτάκι μας, πίνουμε και την αμμωνιούλα μας....

Επίσης για τα malt ουίσκι (παρά το γεγονός ότι δεν είμαι και πολύ fan του είδους) έχω ακούσει ιδανικό για να το πιεις είναι να βάλεις ένα παγάκι. Αυτό που μου την σπάει είναι όταν βλέπω καμία φορά βλάχους που βάζουν μέσα σε malts κοκακόλα, σόδα ή άλλες μαλακίες. Αυτό είναι η ιεροσυλία...
 

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Μηνύματα
6.955
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Ούζο με κόκα κόλα, Μπακάρντι με κόκα κόλα, Καμπάρι με πορτοκαλάδα, πολλές μπύρες και Captain Morgan's σκέτο
 

Andras37Athina

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.348
Like
19
Πόντοι
16
Κατ' αρχήν ουϊσκάκι, για πρίν το φαγητό.

Από απλά, νούμερο 1 προτίμηση Haig και μετά, Famous Grouse και Dewar's. Από malt, σίγουρα Talisker.

Καλό είναι πάντα και ένα Martini Bianco.

Αν παίζει καλός μερακλίδικος μεζές, σίγουρα τσίπουρο ηπειρώτικο, ή τσικουδιά κρητική, χωρίς γλυκάνισα, κρύα σερβιρισμένα. Ποτέ ούζο. Στο φαγητό, συνέχεια με τσίπουρο, ή τσικουδιά, ή κανένα καλό κρασάκι. Κόκκινο κατά προτίμηση. Ιδιαίτερα αδυναμία στην ποικιλία τ' Αγιοργίτικου Νεμέας. Μη σταθούμε σε μάρκες και ετικκέτες γιατί εκεί, θα πρέπει να γράψουμε κατεβατά.

Μετά το φαγητό, ένα μοσχάτο, ή ένα Bailey's, ή μία κυπριακή Commandaria 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom