φίλε δεν ξέρω την ηλικία σου ή τι τριβή έχεις με τον έξω κόσμο, αλλά οι απόψεις σου μου θυμίζουν Κρίτωνα Αρσένη και αυτό σίγουρα δε στο λεώ για κοπλιμέντο. Όταν κάποιος δουλεύει μαύρα το κάνει επίτηδες επειδή θέλει να έχει περισσότερα λεφτά στην τσέπη του για να πληρώνει γιατρούς, νοσοκομεία και αντί σύνταξη να έχει καταθέσεις να τη βγάλει. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρομά καθώς και των αλλοδαπών σε χωράφια δουλεύουν έτσι. Επίσης φοιτητές που παίζουν μουσική σε κουτούκια (αν και τώρα τους κυνηγάνε) ή κάνουν δουλειές όπως να μοιράζουν φυλλάδια.
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δεν παίρνει χρήματα από αυτούς και έτσι δε μπορεί να χρηματοδοτήσει το κράτος πρόνοιας. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει πρόνοια για τους αδύναμους υπάρχει μόνο όταν οι πολίτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Και κάτι τελευταίο που αποφεύγεις να παραδεχτείς. Μπορώ να πάω εγώ στο Υπουργείο και να πω "γεια σας, γαμιέμαι με 30 μερακλήδες 7 μέρες την εβδομάδα, είμαι τσόλι και τα παίρνω μαύρα, χρηματοδοτήστε με" πως μπορεί να αποδειχτεί; Άρα θα πάρω τα λεφτά του κορόιδου που πάει στη δουλειά και θα κάθομαι να γελάω μαζί τους. Αυτή είναι η ιδανική κοινωνία για σένα;
Είμαι 22 και δεν έχω δουλέψει.
Πάντως,ευχαριστώ για όσες πληροφορίες μου δίνετε για τον κόσμο,πραγματικά
Βάσει αυτά που έχετε γράψει,οφείλω να πω πως το νομικό-φορολογικό-εργασιακό σύστημα της Ελλάδας είναι απαρχαιωμένο και θέλει σταδιακές ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του κατώτατου μισθού,ο οποίος φυσικά θα πρέπει να είναι βασισμένος στα πραγματικά στοιχεία της εθνικής μας οικονομίας.Επίσης,όσοι εργοδότες δίνουν λιγότερα,να τιμωρούνται με συγκεκριμένες διατάξεις,αλλά ο εργαζόμενος που π.χ. βάζει 450-500 ευρώ να θεωρείται νόμιμος,ώστε με τη δυνατότητα που θα του δίνει το κράτος να δηλώνει αυτά τα χρήματα,να του παρέχει ειδική μέριμνα λόγω του ότι είναι χαμηλόμισθος.
Επιπρόσθετα,όσον αφορά τους μετανάστες και τους ρομά που δουλεύουν παράνομα,το κάνουν από ανάγκη,κάτι το οποίο σημαίνει ότι από τη στιγμή που αυτή η <<παράνομη>> εργασία τους πραγματοποιείται για λόγους επιβίωσης και όχι κερδοσκοπικούς όπως για παράδειγμα με τους εμπόρους ναρκωτικών,τους νταβάδες και τους μαστροπούς,με ειδικές και πάλι διατάξεις,να νομιμοποιηθεί και ταυτόχρονα,αποποινικοποιηθεί και απενοχοποιηθεί,ώστε να προστατεύονται από το κράτος ως αδύναμα οικονομικώς μέλη της κοινωνίας που ζούμε.
Τέλος,όσον αφορά τη φορολογία και το ότι κάποιοι βγάζουν τα λεφτά τους μαύρα,είναι επειδή ναι μεν χρειαζόμαστε ένα εκσυγχρονισμένο κράτος πρόνοιας,αλλά για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος δύσκολος αλλά απαραίτητος στόχος,θα πρέπει να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίον φορολογούνται επιχειρήσεις και γενικότερα,το κάθε άτομο ξεχωριστά.
Εν κατακλείδι,οι εργαζόμενοι με μισθό κάτω των 400 να θεωρούνται νόμιμοι και όχι παράνομοι,γιατί δεν είναι κακό να δουλεύεις έστω και για λίγα για να βοηθήσεις την οικογένειά σου που πεινάει και όπως ανέφερα προηγουμένως,να υπάρχει μια ευέλικτη φορολογία ώστε τόσο το κράτος να λαμβάνει τα χρήματα που χρειάζονται για να χρηματοδοτούνται τα δημόσια πανεπιστήμια,σχολεία,νοσοκομεία,ΕΥΔΑΠ,ΔΕΗ κλπ όσο και οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών τους.