Ακούστε κι έναν 52χρονο:
Κατ' αρχήν από επαγγελματική γνώση θα σας πω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός από το διπλανό του, τόσο φυσικά - βιολογικά, όσο και πνευματικά - διανοητικά. Άρα ό,τι ισχύει για μένα ως φυσιολογικό δεν ισχύει για τον άλλον. Με στατιστικό τρόπο βγαίνουν απλά κάποιες νόρμες που ορίζουν το "φυσιολογικό μέσο όρο", αλλά αυτό μόνο για να γίνεται επιστημονική συζήτηση. Ο άνθρωπος να ξέρετε δεν μπαίνει σε καλούπια, η φύση δημιουργεί άπειρες μεταβλητές.
Εγώ από τα νιάτα μου μπορούσα να χύσω σε πέντε λεπτά την πρώτη, σε δύο ώρες τη δεύτερη και σε δέκα λεπτά μετά τη δεύτερη να τελειώσω τρίτη φορά. Αυτό γινόταν μέχρι τα 35 μου. Μετά, επειδή από την εμπειρία μου έμαθα να κρατάω παραπάνω χρόνο, διακόπτοντας τη διείσδυση - επαφή μια - δυο φορές πριν την εκσπερμάτιση, έφτασα να κρατάω και 45 λεπτά πριν τελειώσω για πρώτη φορά, οπότε οι επόμενες πήγαν περίπατο. Κακώς βέβαια, όπως μου είπαν φίλοι ουρολόγοι, γιατί θα μπορούσα να δημιουργήσω προστατίτιδα και είμαι τυχερός που δεν είχα τόσα χρόνια. Τώρα, αν τύχει να πέσω σε καμία με πολλά υγρά, λίγο πηγαδομούνοβα ή κομοδίνο στη συμπεριφορά, μπορεί να μην τελειώσω καθόλου, παρότι έχω στύση κανονικά. Αυτά και μη μασάτε, το φυσιολογικό το ορίζει η φύση του καθενός από μας. Ξέρω φίλο που τελείωνε μετά από μια ώρα ήδη από 20 χρονών. Μόνο αν υπάρχει δυσλειτουργία με την έννοια της ΕΛΛΕΙΨΗΣ στύσης ή εκσπερμάτισης, ή πόνος, καλά είναι να σπεύσετε σε γιατρό.