Νέα

Άδεια Parking

• Μέλος που άνοιξε το νήμα wolfakis7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
γι'αυτόν τον λόγο, από ότι κατάλαβα, χρειάζεται ο πολ. μηχ., για να ανανεώσει τα σχέδια και να μπορέσεις να βγάλεις νόμιμα άδεια

από την στιγμή που εσύ έχεις την άδεια, σημαίνει ότι έχεις άδεια εσύ να χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα μέτρα..και στην τελική θα φωνάξει τ0 100 ο άλλος με ποιό επιχείρημα; "ο γείτονας πάρκαρε μπροστά στο πάρκινγκ του άλλο αμάξι";

εφόσον έχεις την απαραίτητη πρόσοψη και πρασιά μπορείς να κάνεις θέση στάθμευσης.. δεν μπορείς να κάνεις θέση στάθμευσης πάνω στο πεζοδρόμιο με καμμιά κυβέρνηση..

για να το κάνεις πρέπει να κάνεις αλλαγή χρήσης γής και για τον σκοπό αυτό χρειάζεσαι εναν πολιτικό μηχανικό να σου κάνει την διαδικασία (τοπογραφικά, αιτήσεις κλπ κλπ)...

έχει και κάποιοα παράβολα η διαδικασία αλλά δεν τα ξέρω.. .μου έχει γυαλίσει ένα μαγαζί εδώ στην γειτονιά που θέλω να το αγοράσω για να το κάνω κλειστό πάρκιν και το ψάχνω τώρα... το έχει ο παπάρας 3 χρόνια ξενοίκιαστο αλλά τώρα με τα χαράτσια του έχει μπεί στον κώλο και πιστεύω ότι με κανένα δεκαπεντάρι χιλιάδες θα του το πάρω...

αν θέλεις να καπαρώσεις θέση στάθμευσης μπροστά στο πίτι σου αυτό μπορεί να γίνει αν στο σπίτι κατοικεί κάποιος ανάπηρος ή άρρωστος ή άτομο με ειδικές ανάγκες το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα .. αλλά νομίζω ότι για αυτό χρειάζεται να έχει αναπηρικό αυτοκίνητο...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
καθώς ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψα, για αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοώ ότι αυτός που έχει βγάλει άδεια για να παρκάρει εντός της αυλής του μπορεί να παρκάρει κι απ'έξω, αφού έτσι κι αλλιώς έχει δεσμεύσει τον χώρο από τον δήμο, δλδ έχει πληρώσει για να είναι αυτός ο χώρος ελεύθερος για αυτόν..οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ότι εσύ παραβατείς.

αν το πάρκιν είναι δικό ου μπορείς να παρκάρεις και απέξω... δεν μπορεί να σου κάνει κανένας τίποτε.. κατά 99% το γράψιμο πέφτει μετά από παράπονο ότι έχεις κλείσει θέση στάθμευσης αλλου..

βέβαια ένας κακός πούστης θα μπορούσε να φωνάξει την δημοτική αστυνομία διαμαρτυρόμενος ότι του έχεις κλείσει την θέση στάθμευσης και δεν μπορεί να βάλει το αμάξι του μέσα.. γιαυτό αν το φτιάξεις στην πινακίδα που αναγκατικά θα βάλεις στην πόρτα για την απαγόρευση στάθμευσης βάλε από κάτω και τον αριθμό του αυτοκινήτου... θεωρητικά όμως η δημοτική αστυνομία πρέπει να βεβαιωθεί ότι του ανήκει ο χώρος και δεν λέει παπαριές..

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
καθώς ξαναδιαβάζω αυτό που έγραψα, για αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοώ ότι αυτός που έχει βγάλει άδεια για να παρκάρει εντός της αυλής του μπορεί να παρκάρει κι απ'έξω, αφού έτσι κι αλλιώς έχει δεσμεύσει τον χώρο από τον δήμο, δλδ έχει πληρώσει για να είναι αυτός ο χώρος ελεύθερος για αυτόν..οπότε δεν νομίζω ότι μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ότι εσύ παραβατείς.
Τυπικά το "άνοιγμα" που δικαιούσαι ειναι 2,5m περίπου και για "χάρη" σου γίνεται μόνιμη αφαίρεση της χρήσης ανάλογης έκτασης από το οδόστρωμα. Βέβαια αυτό αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση περίπου 4m που έχει μήκος ένα συνιθισμένο αυτοκίνητο που το παρκάρεις στη θέση στάθμευσης. Αν εσύ ως ελληναράς το παρκάρεις στο οδόστρωμα καταχράσαι επιπλέον δημόσιο δρόμο καθώς απ'οτι φαντάζομαι δεν έχεις κανένα smart που νομιζω κάπου τόσο μήκος έχει (2,5m). Γι'αυτο ούτε ο ιδιοκτήτης του πάκρκινγκ δικαιούται να παρκάρει μπροστά στη θέση του πάρκιγκ! :rolleyes:

OP
OP
W

wolfakis7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2009
Like
8
Πόντοι
166
εφόσον έχεις την απαραίτητη πρόσοψη και πρασιά μπορείς να κάνεις θέση στάθμευσης.. δεν μπορείς να κάνεις θέση στάθμευσης πάνω στο πεζοδρόμιο με καμμιά κυβέρνηση..

για να το κάνεις πρέπει να κάνεις αλλαγή χρήσης γής και για τον σκοπό αυτό χρειάζεσαι εναν πολιτικό μηχανικό να σου κάνει την διαδικασία (τοπογραφικά, αιτήσεις κλπ κλπ)...

έχει και κάποιοα παράβολα η διαδικασία αλλά δεν τα ξέρω.. .μου έχει γυαλίσει ένα μαγαζί εδώ στην γειτονιά που θέλω να το αγοράσω για να το κάνω κλειστό πάρκιν και το ψάχνω τώρα... το έχει ο παπάρας 3 χρόνια ξενοίκιαστο αλλά τώρα με τα χαράτσια του έχει μπεί στον κώλο και πιστεύω ότι με κανένα δεκαπεντάρι χιλιάδες θα του το πάρω...

αν θέλεις να καπαρώσεις θέση στάθμευσης μπροστά στο πίτι σου αυτό μπορεί να γίνει αν στο σπίτι κατοικεί κάποιος ανάπηρος ή άρρωστος ή άτομο με ειδικές ανάγκες το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα .. αλλά νομίζω ότι για αυτό χρειάζεται να έχει αναπηρικό αυτοκίνητο...

Καλώς τον.

όχι ρε, δεν μιλάω για πάνω στο πεζοδρόμιο..για κανονικό πάρκινγκ εντός του κήπου/πρασσιάς

Τυπικά το "άνοιγμα" που δικαιούσαι ειναι 2,5m περίπου και για "χάρη" σου γίνεται μόνιμη αφαίρεση της χρήσης ανάλογης έκτασης από το οδόστρωμα. Βέβαια αυτό αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση περίπου 4m που έχει μήκος ένα συνιθισμένο αυτοκίνητο που το παρκάρεις στη θέση στάθμευσης. Αν εσύ ως ελληναράς το παρκάρεις στο οδόστρωμα καταχράσαι επιπλέον δημόσιο δρόμο καθώς απ'οτι φαντάζομαι δεν έχεις κανένα smart που νομιζω κάπου τόσο μήκος έχει (2,5m). Γι'αυτο ούτε ο ιδιοκτήτης του πάκρκινγκ δικαιούται να παρκάρει μπροστά στη θέση του πάρκιγκ! :rolleyes:

με τους αγράμματους που αλωνίζουν, αυτά που λες είναι εξωφρενικά..δεν θα το σκεφτούν ;)

πάντως, κι εσύ πρέπει να το'χεις ψάξει

~Παίδες, ευχαριστώ για τις προτάσεις-ιδέες, δεκτοί και όσοι ακόμα έχουν να συνεισφέρουν, θα το κοιτάξω όμως ελπίζω σύντομα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom