Θα απαντησω δημοσια.
Δινεις την εντυπωση με την αποστασιοποιηση τοσο απο δεξια οσο και απο αριστερα οτι δεν ζεις στην Ελλαδα,η οτι τελος παντων δεν ζεις μονιμα στην Ελλαδα.
Για μενα,και το εχω ξαναγραψει αλλα δεν ησουν εδω,ο καιρος του"σας γραφω και τους μεν και τους δε στα παπαρια μου,γιατι ειστε μαλακες"εχει περασει-και μαλλον ανεπιστρεπτι:Οσοι ζουνε(ζουμε)στην Ελλαδα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην το εχουνε(εχουμε)μυριστει.
Kαι αυτο ΔΕΝ εχει σχεση με τα(πολλα)κουσουρια του ΚΚΕ:Aπο την στιγμη που ο Μητσοτακης πεταει σποντες του τυπου"θα βρεθειτε ΞΑΝΑ αντιμετωποι με την νομιμοτητα"(σαφης ο ιστορικος υπαινιγμος...)ακομη και ο πλεον αντιΚΚΕ μεν,αριστερος δε δεν μπορει να καθεται και να σφυραει αδιαφορα.
Το ζητημα ΔΕΝ ειναι πλεον το ΚΚΕ...
Γνωμη μου:Θελοντας και μη ολοι θα παρουν θεση καποια στιγμη,και τοτε θα πεσουν πολλες μασκες-και"αριστερων"και"δεξιων".
Με εκτιμηση,γιατι μπορει να εισαι ετεροφρων αλλα δεν εισαι βλακοφρων.
1. Απάντησα σ' ένα χαβαλετζίδικο post αντίστοιχα με screendumps από τον 902 θεωρώντας ότι δε θίγεται το πολιτικό φρόνημα ανθρώπων που ξέρουν
περίπου ποιος είσαι και τι έχεις πει στο παρελθόν εδώ μέσα. Όταν όμως ατομάκια σαν τον 3καρδο πετάνε ένα είσαι φασίστας, απαντάω στον ίδιο τόνο - ότι απέχω και από τους μεν φανατικούς φασίστες που μιλάνε για χούντα και χτυπάνε πλήκτρα στο keyboards λες και είχαν ζήσει ή ξέρουν τι σημαίνει Θεοφιλογιαννάκος, αλλά αντίστοιχα και από τους δε κολλημένους κομμουνιστές με αυταρχικές συμπεριφορές που έζησε η μισή Ευρώπη για πολλά χρόνια. Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ...
2. Δε χρειάζομαι να αποδείξω τίποτα για κανέναν ρε mouse - έχω πει σε άλλα posts για ποιους λόγους επέλεξα την αποχή από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και για ποιους λόγους πάλι πίσω μέσα 90s ψήφισα τι και για ποιο λόγο.
3. Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ότι θέλει - η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης ιδεολογιών, κράτη ολόκληρα τα πάνε πίπα-κώλο οι τύποι με τις γραβάτες στη Νέα Υόρκη και τα neural net forecasting models στα laptops, άρα ουδεμία έκλπληξις να παρατηρούνται μηδενιστικές τάσεις σε όλη την κοινωνία. Κάτι ανάλογο δε συνέβαινε και πριν τη Γαλλική Επανάσταση άλλωστε? Τα γεγονότα του Δεκέμβρη εδώ στην Ελλάδα είχαν μαζικό χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια - ουσιαστικά ήταν χαρακτηριστικά εξέγερσης, κάτι που μάλλον έχει περάσει στο ντούκου.
Αφού με ρωτάς προσωπικά, προτιμώ μετριοπαθείς κοινωνίες της κεντρικής Ευρώπης που έχουν πολυ-πολιτισμικά χαρακτηριστικά και δεν έχουν αγκυλώσεις σε θέματα που είναι ταμπού για την ελληνική κοινωνία - ναι, είμαι ένας βαρετός μετριοπαθής μικροαστός.