Νέα

25η Μαρτίου...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 45K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Και η Αθηνα θα σου θυμισω οτι δεν ηταν μονο Κολωνακι
Υπηρχαν χαμοσπιτα......στην Καισαριανη ακομα......ετοιμοροπα με μια αυλη να παιζουμε στακαμαν χωριs ρευμα και παιρναμε παγο απ τον παγοπωλη
Αν εχειs δει παλια ασπρομαυρα ελληνικα φιλμ θα καταλαβειs
στην κηφισια βοσκαν προβατα μαν....και στο κεντρο παρκαρες οπου γουσταρες....τα αμαξια περνουσαν αραια και που σαν σε επαρχιακο δρομο

Επισκέπτης
Την  ιστορια οτι και να κανουμε....στο ξαναπα....δεν μπορουμε να την αλλαξουμε καλωs η κακωs.........Την σεβομαστε και την αφηνουμε στην ακρη
Τωρα  ανοιξε αλλο ποστ με θεμα τι κανουμε απο δω και περα πχ  αν θα φτιαξουμε ενα εργοστασιο που θα φτιαχνει κινητα η τηλεορασειs η αλλα καταναλωτικα αγαθα ....η ακομα αυτοκινητα αν ειναι δυνατον....Ξερω οτι φτιαχνουμε καλα πλοια...Εχουμε αστερια τεχνιτεs στην ναυπηγοεπισκευαστικη κτλ.....Τροπουs δλδ με τουs οποιουs θα ξανακανουμε το χρημα να τσουλησει/τζιραρει...Να ξεφυγουμε απο την μιζερια
Τοτε θα σου βγαλω το καπελο....αν και δεν φοραω

Εγώ μπορώ να την αλλάξω τη χώρα, μέσα σε μια τετραετία, αν μου δοθεί η ευκαιρία

Το κακό είναι ότι απ το πρώτο βράδυ θα με βρείτε σε κανά χαντάκι...

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
στην κηφισια βοσκαν προβατα μαν....και στο κεντρο παρκαρες οπου γουσταρες....τα αμαξια περνουσαν αραια και που σαν σε επαρχιακο δρομο
Θυμαμαι οτι στον Καρεα δεν αγοραζαν οικοπεδα απο τον φοβο των λυκων
Αυτοκινητο στη γειτονια ειδαμε πολυ αργοτερα
Ολοι οι δρομοι ηταν χωματοδρομοι και με φουρνελα σπασανε τα βραχια για να μπορουμε να περπαταμε

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Εγώ μπορώ να την αλλάξω τη χώρα, μέσα σε μια τετραετία, αν μου δοθεί η ευκαιρία

Το κακό είναι ότι απ το πρώτο βράδυ θα με βρείτε σε κανά χαντάκι...
Βαλε υποψηφιοτητα....Εδω ξαναβαζει ο Τζουμακαs
Ενω εσυ εχειs καθαρο παρελθον    ε????? :grin: :grin: :grin:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
και μεχρι το 55 σαν τα ζωα ζουσαμε μαν στην θεσσαλια ηπειρο,δυτικη μακεδονια κλπ....μην κοιτας την αθηνα την πατρα και τους καταυλακιωτες παλαιοελλαδιτες....η επαρχια ηταν στον μεσαιωνα

Δε νομίζω

Ύστερον έγιναν οι Κοτζαμπάσηδες προεστοί εις όλα τα μέρη, η τρίτη τάξις οι έμποροι, και οι προκομμένοι, το καλλίτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν και οι γραμματισμένοι επήραν και έφυγαν από την Ελλάδα την πατρίδα των, και έτσι έμεινε ο λαός όστις στερημένος από τα μέσα τής προκοπής εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση και αύτη αύξανε κάθε ημέρα χειρότερα διότι αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση τον ελάμβανε ο κλήρος όστις έχαιρε προνόμια ή εσύρετο από τον έμπορο τής Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός τού προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν τού Τούρκου και βλέποντες τες δόξες και τες ηδονές όπου ανελάμβαναν αυτοί, άφιναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε ημέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε.

Επισκέπτης
Θυμαμαι οτι στον Καρεα δεν αγοραζαν οικοπεδα απο τον φοβο των λυκων
Αυτοκινητο στη γειτονια ειδαμε πολυ αργοτερα
Ολοι οι δρομοι ηταν χωματοδρομοι και με φουρνελα σπασανε τα βραχια για να μπορουμε να περπαταμε

τύπε εμένα στο χωριό μου τη δεκαετία του 80 είχαμε 1 τηλέφωνο στο καφενείο του χωριού, και μας έστελνε ο καφετζής στα σπίτια να ειδοποιήσουμε, αν έπεφτε κανά τηλέφωνο σε κανέναν  :rockon:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Δε νομίζω

Ύστερον έγιναν οι Κοτζαμπάσηδες προεστοί εις όλα τα μέρη, η τρίτη τάξις οι έμποροι, και οι προκομμένοι, το καλλίτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν και οι γραμματισμένοι επήραν και έφυγαν από την Ελλάδα την πατρίδα των, και έτσι έμεινε ο λαός όστις στερημένος από τα μέσα τής προκοπής εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση και αύτη αύξανε κάθε ημέρα χειρότερα διότι αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση τον ελάμβανε ο κλήρος όστις έχαιρε προνόμια ή εσύρετο από τον έμπορο τής Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός τού προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν τού Τούρκου και βλέποντες τες δόξες και τες ηδονές όπου ανελάμβαναν αυτοί, άφιναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Και τοιουτοτρόπως κάθε ημέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε.
ε τι λεει αυτο και μου το ποσταρες;
τύπε εμένα στο χωριό μου τη δεκαετία του 80 είχαμε 1 τηλέφωνο στο καφενείο του χωριού, και μας έστελνε ο καφετζής στα σπίτια να ειδοποιήσουμε, αν έπεφτε κανά τηλέφωνο σε κανέναν  :rockon:
τυπε το 1978 ηθελες μεσο για να παρεις τηλεφωνικη γραμμη στην Θεσσαλονικη μην τρελαθουμε τωρα....δυο χρονια μετα επαιρνες γραμμη

Επισκέπτης
Δε νομίζω

άρα μαθαίνουμε ότι οι κοτζαμπάσηδες περνούσαν γαμάτα, αν εβρίσκετο κανείς με ολίγη μάθηση περνούσε γαμάτα, οι κληρικοί περνούσαν γαμάτα, και κάποιοι που δήλωναν Μουσουλμάνοι (έχουμε άθεους την σήμερον, ένα σωρό που θα το κάναν με ευχαρίστηση) περνούσαν γαμάτα...

Και όσοι δεν άντεχαν και δε γούσταραν, την έκαναν άνετα για άλλα μέρη... :think: :think: :think:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ε τι λεει αυτο και μου το ποσταρες;τυπε το 1978 ηθελες μεσο για να παρεις τηλεφωνικη γραμμη στην Θεσσαλονικη μην τρελαθουμε τωρα....δυο χρονια μετα επαιρνες γραμμη

Ο Κολοκοτρώνης τα λέει. Αν το άθλια κατάσταση στη Τουρκοκρατία - των χριστιανών - ειναι το ίδιο με το 55 στη Θεσσαλία....

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Τύπε σκέφτομαι αν αξίζει ο Έλληνας σωτηρία, με το ήθος που έχει επιδείξει έως τώρα... :think:
Αξιζει......Και ξερειs γιατι???
Γιατι οι λιγεs φορεs που δειχνει τον καλο εαυτο του ειναι ολα τα λεφτα μαν
Και γι αυτο το λιγο για μενα αξιζει

Επισκέπτης
Αξιζει......Και ξερειs γιατι???
Γιατι οι λιγεs φορεs που δειχνει τον καλο εαυτο του ειναι ολα τα λεφτα μαν
Και γι αυτο το λιγο για μενα αξιζει

Όχι μαν, εγω το βαρέθηκα-σιχάθηκα αυτό

προτιμώ ανθρώπους που δείχνουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
άρα μαθαίνουμε ότι οι κοτζαμπάσηδες περνούσαν γαμάτα, αν εβρίσκετο κανείς με ολίγη μάθηση περνούσε γαμάτα, οι κληρικοί περνούσαν γαμάτα, και κάποιοι που δήλωναν Μουσουλμάνοι (έχουμε άθεους την σήμερον, ένα σωρό που θα το κάναν με ευχαρίστηση) περνούσαν γαμάτα...

Και όσοι δεν άντεχαν και δε γούσταραν, την έκαναν άνετα για άλλα μέρη... :think: :think: :think:

Όπως λέμε οι ΔΥ περνάνε γαμάτα, οι Βουλευτές περνάνε γαμάτα. Σας αξίζει η Τουρκοκρατία σε ορισμένους.

Επισκέπτης
Όπως λέμε οι ΔΥ παιρνάνε γαμάτα, οι Βουλευτές παιρνάνε γαμάτα. Σας αξίζει η Τουρκοκρατία σε ορισμένους.

Στα λόγια μου έρχεσαι:
άρα και σήμερα κάποιοι είναι σε άθλια κατάσταση. Άρα; Ελευθερωθήκαμε τελικά;  :think:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Ο Κολοκοτρώνης τα λέει. Αν το άθλια κατάσταση στη Τουρκοκρατία - των χριστιανών - ειναι το ίδιο με το 55 στη Θεσσαλία....
ο κολοκοτρωνης αν εβλεπε σημερα την καταντια μας ως εθνος μαλλον θα παρεμενε στον βρετανικο αποικιακο στρατο

Επισκέπτης
αν τους βρεις ελα να μου τους δειξεις...

Στατιστικά κάποιοι Βόρειοι προοδευτικοί λαοί είναι πιο ευγενικοί, πιο χαρούμενοι, πιο καλοπροαίρετοι, κλπ, κλπ

Πχ στη Νορβηγία θα σου πει καλημέρα κάποιος άγνωστος με χαμόγελο και θα σου φτιάξει τη μέρα, αν κάνεις καμάκι σε κοπέλα, θα σου πει ευχαριστώ με χαμόγελο, κλπ

μπορεί να μην είναι τέλειοι, αλλά το παλεύουν

Τέτοιο λαό, θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω αν έπεφτε σε δυσμένεια

Τους μαλάκες εδώ που είναι έτοιμοι να μπινελικώσουν για το παραμικρό και τις μαλακισμένες που αν τις μιλήσεις θα σου φέρουν την τσάντα στο κεφάλι, δε νομίζω να αξίζει...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Στα λόγια μου έρχεσαι:
άρα και σήμερα κάποιοι είναι σε άθλια κατάσταση. Άρα; Ελευθερωθήκαμε τελικά;  :think:

Το 1981 η Ελλάδα ήταν 36η οικονομικά παγκοσμίως. Μάλλον ελευθερωθήκαμε.
Από τους Τούρκους που ήταν φίλοι μας και μας αγαπούσαν ne c'est pas;

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
οι προκομμένοι, το καλλίτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν και οι γραμματισμένοι επήραν και έφυγαν από την Ελλάδα την πατρίδα των, και έτσι έμεινε ο λαός όστις στερημένος από τα μέσα τής προκοπής εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση και αύτη αύξανε κάθε ημέρα χειρότερα

κατι μου θυμιζει αυτο....μηπως τα παιδια της ελλαδος που εν ετει 2014 φευγουν ανεπιστρεπτι εξωτερικο;το καλυτερο και ποιοτικοτερο κομματι της;

Επισκέπτης
ο κολοκοτρωνης αν εβλεπε σημερα την καταντια μας ως εθνος μαλλον θα παρεμενε στον βρετανικο αποικιακο στρατο

Τύπε κι εκεί σε σας πρέπει να δεινοπάθησε κόσμος και κοσμάκης στους κάμπους υπό τον ζυγό των τσιφλικάδων  :S

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom