Νέα

19χρονος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 39K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.869
Κριτικές
19
Like
3.086
Πόντοι
7.195
Η κατασταση εδω μεσα πια ειναι εκτος ελέγχου.
δυστυχως και στα υπολοιπα ΜΜΕ.

το χειροτερο ομως ειναι ανθρωποι των γραμματων και ειδικοτεροι βραβευμενοι συγγραφεις αφενος "...να μην βουτουν την πενα τους στο μελανι προτου γραψουν το κατι τις τους ..." , το σχολιο αφορα την ωραια κυρια ΔΙΒΑΝΗ  η οποια δεν εχει ακομα ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ τι σημαινει ο τιτλος καθηγητης πανεπιστημιου χαμενη στις σκεψεις , και σωστα , του συγγραφικου μυαλου που ανατιρητα διαθετει , αφετερου να σπευδουν να δικαιολογησουν ακομα και να καλυψουν "ΓΕΩΜΗΛΑ..." συναδελφων , το σχολιο αφορα τον κυριο ΧΩΜΕΝΙΔΗ συγγραφεα και "ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ προσωπο της ΔΗΜΑΡ" προσφατα διορισθεντα στην επιτροπη προγραμματος νεας ερτ (Παναγια μου τι θα ακουσουν τα αφτια μας και τι θα δουν τα ματια μας..... ) αδελφο του παλαι ποτε δ/ντα συμβουλου της εταιρειας του δημοσιου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ αναστασιου χωμενιδη (μικρη περιληψη "βιογραφικου" δημοσιευθεντος στον ημερησιο τυπο "...«Το ΠΑΣΟΚ τοποθετεί υπόδικο στο Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.»
Σκάνδαλο προκαλεί η τοποθέτηση εκλεκτού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», ο οποίος έχει κατηγορηθεί σε βαθμό κακουργήματος για απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, ο Αναστάσιος Χωμενίδης του Γεωργίου με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού τοποθετήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», ενώ εκκρεμεί σε βάρος του κακουργηματική πράξη, την οποία διέπραξε κατά τη θητεία του το 2002 ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας «Ελληνικά τουριστικά
Ακίνητα Α.Ε.». Ο κ. Χωμενίδης, με πρόθεσή του και με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου στην παραπάνω εταιρεία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης μετοχών της θυγατρικής εταιρείας «Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε.», προκάλεσε με πειθώ στους συγκατηγορούμενούς του-μέλη της Επιτροπής που διεξήγαγε τον διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών, την απόφαση να διαπράξουν την αξιόποινη πράξη της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου. Ο ίδιος παραπέμφθηκε με το υπ΄ αριθ. 800/2009 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών
σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την 19/1/2011.
Παρόλο αυτά, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γερουλάνος σκανδαλωδώς προχώρησε στην τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της Εταιρείας  «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Το ΠΑΣΟΚ αγνοεί επιδεικτικά καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος στελεχών του και προχωρά ακάθεκτο στην τοποθέτησή τους σε Συμβούλια Εταιρειών. Σε αυτή την περίπτωση οι αρεστοί του ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόχρονα και υπόδικοι και βλάπτουν ανεπανόρθωτα το Ελληνικό Δημόσιο, ζημιώνοντας το με εκατομμύρια ευρώ. Το ζήτημα που τίθεται με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που επί
Κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, χρημάτισε Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.», είναι μείζον και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την επιλογή, αλλά και τις προθέσεις του συγκεκριμένου ατόμου.")

για να ολοκληρωσουμε με την παρεμβαση του κ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ καθηγητη του παντειου πανεπιστημιου ο οποιος παρεμβαινει για να μας πληροφορηση για την αντιμετωπιση παρομοιων περιστατικων στην παιδικη ηλικια του αλλα ο δυστυχης ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ διοτι δεν γραφει πουθενα οτι την εποχη εκεινη το προσωπικο των ΜΜΜ οταν αντιμετωπιζαν τετοια επεισοδια αλλα και επεισοδια υβρισμου , βιας και παρενοχλησης των επιβατων ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕς ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ. μου ετυχε εμενα προσωπικα επιστρεφοντας με τρολευ στο παγκρατι 1969 και την εβγαλα ολη την νυχτα στο κρατητηριο με 20 συμμαθητες μου διοτι ο ενας ειχα βρισει τον οδηγο.
λυπαμαι για εσας καθηγητα του πανεπιστημιου.
κανονικα επρεπε να ειχατε απολυθει απο το πανεπιστημιο γι αυτο και μονο το δημοσιευμα σας.

και ερχομαστε στο δια ταυτα.

1. εντελως αδικος ο θανατος του νεου ανθρωπου δεν ευσταθει καμμια δικαιολογια για το παιδι που δεν προλαβε να δει πως ειναι η ζωη.
2. ευθυνονται απολυτα οι δασκαλοι του (δασκαλοι καθηγητες καθγητες πανεπιστημιου για να μην παραλειψουμε κανενα ) σε συνεργασια με τους γονεις του διοτι δεν τον διδαξαν για την παρουσια του μεσα στο κοινωνικο γιγνεσθαι για ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ και πως αντιμετωπιζεται στα ανθρωπινα πλαισια .
3. οσον αφορα τον ελεγκτη ,αν αποδειχθει απο την διαδικασια οτι ευθυνεται εστω και λεκτικα (αν εβρισε η προσεβαλε τον νεκρο) να διωχθει παραδειγματικα απο τα αρμοδια δικαστηρια.
4. ολοι οι υπολοιποι που σπευδουν ¨"ναφιλολογησουν ..." ακομα και οι συγγραφεις , δημοσιογραφοι , καθηγηταδες ας προσπαθησουν να ειναι πιο συγκρατημενοι και να μην αμολουν μια μπουρδα και να μετα να ερχονται ως "οι μωρες παρθενες ....." να μαζεψουν και να κλεισουν τους "ασκους του αιολου ..." κυριε χωμενιδη διοτι δυσκολο το βλεπω , επιτρεψτε μου "συγγραφικη αδεια .....".
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006
... και φυσικά θα πρέπει να γίνει και αγωγη κατά της εταιρίας, αλλά εδώ από τις μαρτυρίες που υπάρχουν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει και μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων, γιατί από ότι φαίνεται το όλο περιστατικό ήταν ένας συνδυασμός από εντελώς άσχετες και χωρίς καμία λογική αντιδράσεις τους,
από ότι φαίνεται όμως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και δίκαια,
καταρχάς γιατί δεν έκανε η αστυνομία κατευθείαν έρευνα για τις αιτίες ? πως γίνεται να υπάρχει μάρτυρας που τα λέει στα κανάλια και στα βίντεο και δεν έχει κληθεί ακόμα για κατάθεση στην αστυνομία ? η θεία εκεί στο βίντεο δεν θα έπρεπε να μιλάει πουθενά δημόσια, Θα έπρεπε να έχουν μαζέψει όλους τους επιβάτες στο τμήμα και νά έχουν πάρει κατάθεση από όλους, γιατί δεν έγινε κανονική ερεύνα για το περιστατικό και πρέπει να κάνει η οικογένεια του θύματος μηνύσεις ? κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε, αφού έγινε σε δημόσιο μέσο μεταφοράς να είναι αυτεπάγγελτο ? αν όχι η μήνυση, η έρευνα για τις αιτίες ώστε να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για να αποδοθούν πιθανά ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν, είτε στην εταιρία, είτε στους υπαλλήλους...
Εχετε μερικοι μια εμμονη θα θελετε οπωσδηποτε να ανακαλυπτετε συνωμοσιες ε?
Μια χαρα ερευνα γινεται. Μια χαρα εξεταση μαρτυρων γινεται.
Μεχρι και πραγματογνωμοσυνες γινονται.
Σπανιως εχει τυχει μια υποθεση τοσης διερευνησης. Ακομη κι αν περιεχει θανατο.
Εκτος αν νομιζετε οτι η αστυνομια και η δικαιοσυνη ασχολειται μονο με τις υποθεσεις που δειχνουν τα καναλια.
Το οτι εκανε μηνυση η οικογενεια ήταν δικαιωμά της, αλλά ουτε καν απαραιτητο δεν ηταν, αφού γινεται ηδη προκαταρκτικη εξεταση.
Γιατι θελετε παντα με το ζορι να πεισετε τον εαυτο σας οτι παντου υπαρχουν συνωμοσιες?
Ολα εχουν γινει νομοτυπα και η ερευνα προχωρεί.
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Αμα ειναι ζορικοι και κοπω θα μεινω με τις γνωσεις τις σημαντικες που απεκτησα (ποινικο δικαιο πρεπει να γνωριζεις σημερα) ειτε εισαι μηχανικος ειτε οχι θα συνεχισω τον αθλητισμο και τελος δεν θα πεθανουμε κιολας. Θα ψαξω αλλου να βρω δουλεια
Και τον χορό να συνεχίσεις τύπε!  :rockon:
 

SPL

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.869
Κριτικές
19
Like
3.086
Πόντοι
7.195
και για πεφτουν οι μπερντεδες και να κλεινου οι "μυθοι" αλλα και για συνετιστουν οι κατακαιρους εμφανιζομενοι αλλα και εκκολαπτομενοι "ΔΙΒΑΝΗΔΕΣ - ΧΩΜΕΝΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ..... " σας παραθετω το πολυ επικαιρο αρθρο του κυριου βαξεβανη το οποιο και δημοσιευτηκε.

"Στο ντιβάνι της Διβάνη και της διανόησης
Posted date: Αυγούστου 15, 2013 12:36 ΜΜ In: Πανδωρικώς | comment : 114

του Κώστα Βαξεβάνη

Το πρόβλημα με την ελληνική διανόηση δεν είναι ότι σιωπά και κοιμάται. Είναι ότι χωνεύει ακόμη. Χορτάτη, φουσκωμένη, κάνει όπως ακριβώς αυτός που ανάμεσα στα απομεινάρια των όσων καταβρόχθισε, υπόσχεται ενοχικά πως δεν θα το ξανακάνει. Ρεύεται τα πλούσια εδέσματα, νιώθει, χορτάτος πια, την άσχημη γεύση στο στόμα και μετατρέπεται για λίγο σε νομιμόφρονα της καλής διατροφής. Όσο κρατά η χώνεψη.

Ποια είναι η διανόηση στη χώρα, θα ρωτήσει κάποιος. Ποια είναι πρέπει να απαντήσω κι εγώ γιατί υπάρχει κίνδυνος να αδικήσω πολλούς. Αναφέρομαι λοιπόν, στους ανθρώπους αυτούς, που είτε το άξιζαν είτε όχι, κυριάρχησαν σε αυτό που λέμε “γράμματα και τέχνες”. Το όνομά τους μπαίνει δίπλα στα τραγούδια, στα βιβλία, σε έργα δημιουργίας και βέβαια πανεπιστημιακές μελέτες. Σε αυτούς αναφέρομαι και εξαιρώ (δυστυχώς χωρίς την καταγραφή των ονομάτων) το κομμάτι από αυτούς που στάθηκε ουσιαστικά πνευματικό και είναι ίσως και άγνωστο.

“Πού είναι οι άνθρωποι της διανόησης;” ακούγεται συχνά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Πώς βοηθάνε την Ελλάδα; Πώς βοηθάνε τους ανθρώπους της; Πώς στέκονται απέναντι στην κρίση;

Τον Ιούνιο του 2011, 32 “άνθρωποι του πνεύματος” υπέγραψαν ένα κείμενο για την εθνική σωτηρία, ζητώντας από τους Έλληνες να αντιπαλέψουν τον λαϊκισμό και να δείξουν υπευθυνότητα. Στους επόμενους μήνες, υπήρξαν επίσης φωνές από τον ίδιο χώρο σαν αυτή της Κικής Δημουλά που μίλησαν για το διεκδικούμενο παγκάκι της Κυψέλης, της Σώτης Τριανταφύλλου, της οποία η γνώση και ο κοσμοπολιτισμός οδηγούσαν με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως μας χρειάζεται ένα “καθαρτήριο” και της Λένας Διβάνη, που τοποθετήθηκε όπως τοποθετήθηκε για κάποιον 18χρονο νεκρό “τζαμπατζή”.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, πόσο μάλλον όταν ζει επί χρόνια πουλώντας απόψεις. Το πρόβλημα δεν είναι οι απόψεις όσων εκφράστηκαν, όπως εκφράστηκαν, αλλά η ρηχότητα. Το γεγονός πως άνθρωποι που γράφουν βιβλία και παράγουν σκέψη και πολιτισμό, φτάνουν στο σημείο να αντιμετωπίζουν μια σύνθετη κοινωνική πραγματικότητα με όρους καφενείου .Αντί να αναλύσουν αυτό που συμβαίνει, αντί να πάρουν την πρωτοβουλία να το εξηγήσουν στον κόσμο, αντί να συγκρουστούν με τα αδιέξοδα, γίνονται οπαδοί ενός κοινωνικού μακαρθισμού, που προγράφει κατηγορίες ανθρώπων, που απαιτεί θυσιαστήρια, που θέλει κάποιον να φταίει αλλά προς θεού, όχι στο ύψος της εξουσίας.

Με την αυτάρκεια του τυχαίου ημιμαθή, έχει άποψη που κατακρίνει συμπεριφορές, τον κοινωνικό παρασιτισμό και φτάνει ακόμη παραπέρα. Σχεδόν αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως παράσιτο. Και αν βρεθεί κάποιος περισσότερο αφελής και λιγότερο διανοούμενος να ρωτήσει “και τι έκανε αυτή η διανόηση όταν όλα αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα;” σίγουρα οι οπαδοί του αυτομαστιγωτικού διανοουμενισμού, έχουν να δείξουν πολλές φωτογραφίες τους με υπουργούς, πρωθυπουργούς και επιχειρηματίες,σ τους οποίους έκαναν προσιτή την χαρισματική τους προσωπικότητα.

Μετά την Μεταπολίτευση, η ελληνική διανόηση, καβάλα στο όχημα της αμφισβήτησης που αυτόματα οδηγούσε στην κοινωνική καταξίωση, άγγιξε όνειρα, οραματικές πολιτικές, αγωνίες. Μετά τη δεκαετία του ’80 με μεγάλη ευκολία μετεπιβιβάστηκε σε BMW και τζιπ, τραγούδησε σε συναυλίες με μαύρο χρήμα, έγραψε κλεψίτυπα βιβλία, συνωμότησε στους διαδρόμους των Πανεπιστημίων για να εξασφαλίσει θέσεις καθηγητή που δεν άξιζε, προσκύνησε την ευνοιοκρατία, τον κομματικό καιροσκοπισμό, τους αγράμματους φαύλους που κυβερνούσαν.

Η μέγιστη διανοητική διαδικασία στην οποία μπήκε η διανόηση που σήμερα βρυχάται, είναι των αποδοτικών δημοσίων σχέσεων. Για μια θέση στο Φεστιβάλ, στο πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Κέντρο Τάδε, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δείνα. Διανόηση με απόδοση τίτλων, με εμφανίσεις στην τηλεόραση, ζαλισμένη από τα πάρτι, ταλαιπωρημένη από τους ψυχολόγους της.

Σήμερα, από το ντιβάνι της κυρίας Διβάνη, το τραπέζι του μεγάλου φαγοποτιού ή το κρεβάτι μιας αιμομικτικής πολιτιστικής Αθήνας, η διανόηση ανησυχεί. Δεν ανησυχεί για την Ελλάδα, αλλά για να μην χάσει προνόμια. Γι” αυτό σαν τις Κατίνες της γειτονιάς, σηκώνει το δάχτυλο και δείχνει το απέναντι σπίτι που ρίχτηκε στην ακολασία, που διέπραξε τη μοιχεία, που φταίει για τα κακά του χωριού.
Με την ίδια ευκολία θεώρησε νομοτελειακό φαινόμενο και αποδέχθηκε, την ξεφτίλα της ελληνικής τηλεόρασης, τα σκάνδαλα Βενιζέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού, τον κρατικοδίαιτο επιδοματικό πολιτισμό.

Είναι μια διανόηση που αποδέχθηκε ο κινηματογράφος να παράγει μόνο με κρατική επιδότηση, σαν να είναι βαμβάκι στον κάμπο της Λάρισας. Που θεωρούσε πως τα Φεστιβάλ, δηλαδή ο τρόπος ανάδειξης του πολιτισμού, ήταν τα ίδια πολιτισμός. Που στα Πανεπιστήμια ανέδειξε τους εξυπηρετικούς προσδοκώντας το ανταποδοτικό τέλος της δικής τους ανάδειξης.

Η διανόηση στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μόνο εγωιστική και συμφεροντολόγος. Λειτούργησε με το δικό της star system, συνέτριψε όσους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο σύστημα των δημοσίων σχέσεων, καταδίκασε στην ανωνυμία όσους δεν φωτογραφήθηκαν με όλους τους μελλοντικούς τροφίμους του Κορυδαλλού. Οι κυρίες και οι κύριοι της διανόησης που βρίζουν ένα κομμάτι της κοινωνίας αντί να γίνονται παράδειγμα για όλη την κοινωνία, δεν υπήρξαν μόνο ομοτράπεζοι και ομοκρέβατοι της πολιτικής ελίτ, αλλά της παρείχαν και όλα τα άλλοθι της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι εραστές του σκυλάδικου έγιναν άνθρωποι της τέχνης επειδή συναναστρέφονταν τον τάδε σκηνοθέτη και ο υπουργός πολιτισμού μετατρεπόταν σε τόσο περισσότερο άνθρωπο του πολιτισμού όσο μεγαλύετερες ήταν οι επιχορηγήσεις.

Αυτή η διανόηση πού και πού στραβομουτσούνιαζε υποκριτικά για την παρουσίαση της υποκριτικής τέχνης του Ρουβά στην Επίδαυρο, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να θεωρεί μέντορα πολιτισμού αυτόν που επέλεξε να πάει τον Σάκη στο Αρχαίο Θέατρο. Οι προσωπικές τους αντιπαραθέσεις δεν ήταν αντιπαραθέσεις ιδεών, αλλά ζήλια και φθόνος.

Η διανόηση έπαψε να έχει ως κινητήριο μοχλό τις κοινωνικές αντιθέσεις και την υπαρξιακή αναζήτηση και απέκτησε κινητικότητα μέσω της κυνικότητας ή της ψυχεδελικής εσωστρέφειας. Έλεγε στα βιβλία της όσα θα έπρεπε να πει στον ψυχίατρό της.

Η διανόηση, σιγά σιγά έγινε ανήμπορη να αναλύει και να εκφράζει και έγινε ρηχή όπως οι εκφραστές της, γύρω από το μεγάλο τραπέζι της εξουσίας. Άλλος έτρωγε χαβιάρι και άλλος τα ψίχουλα, ευελπιστώντας πως θα έρθει και η δική του ώρα.

Είναι λογικό, η διανόηση σήμερα να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται. Διαφορετικά φοβάται πως θα χαθεί μαζί με την ψεύτικη εικόνα της.

Αδυνατεί να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία γιατί απουσιάζει πολλά χρόνια απ” αυτή. Δεν έχει την ελάχιστη ικανότητα να ξεχωρίσει το δευτερεύον (παρασιτικά φαινόμενα, διαφθορά, γραφειοκρατία), από το πρωτεύον που είναι όσα δημιουργούν την κρίση και αυτά τα φαινόμενα, που είναι οι πολιτικές. Οι πολιτικές των φίλων της. Έτσι, αναμασά ευχολόγια και αγαπησιάρικες ενωτικές θεωρίες ευθύνης, επιδεικνύοντας πλήρη ανευθυνότητα. Με βουδιστική στωικότητα την ώρα του πολέμου, αυτή η διανόηση είναι έτοιμη να στηλιτεύσει το φαινόμενο του τζαμπατζή, του ταβερνιάρη που φοροδιαφεύγει, της συμπεριφοράς που μας κάνει ανεύθυνους. Δεν θα το επεκτείνει όμως ως την απόφαση του Βενιζέλου να χαρίσει 2 δις στη SIEMENS, ούτε ως την απόφαση του Σαμαρά να κάνει πιο πλούσιους τους Τραπεζίτες. Οι έλληνες διανοητές επιλέγουν το πεδίο της μικροκοσμικής ευθύνης του διπλανού. Όχι της ευθύνης συνολικά.

Η διανόηση είναι συνένοχη. Όχι μόνο πολιτικά, αλλά ποινικά. Ποιός καθηγητής Πανεπιστημίου να αντιταχθεί, ποιός μεγαλοσυνθέτης να κάνει αντίσταση, ποιός συγγραφέαςνα αποδώσει ευθύνη. Με το που θα το κάνει, θα βγουν στη δημοσιότητα τα πανεπιστημιακά κονδύλια που έπαιξε στο χρηματιστήριο, οι Μη κυβερνητικές Οργανώσεις του που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, οι επιδοτήσεις που πήρε για ένα βιβλίο που διάβασαν 200 άτομα.

Η γενίκευση είναι φασισμός. Το να αποδίδεις αυτά τα χαρακτηριστικά σε όλη τη διανόηση είναι άδικο. Η υγιής διανόηση λοιπόν, ας αποφύγει τη γενίκευση. Ας αυτοεξαιρεθεί, βγαίνοντας μπροστά. Παράγοντας σκέψη, τέχνη, πολιτισμό.

ΥΓ: Συμμερίζομαι πραγματικά πως υπάρχει το φαινόμενο της ανθρωποφαγίας για κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους στο διαδίκτυο που δεν ελέγχεται όπως τα ΜΜΕ ώστε να αποφευχθούν ακρότητες ή να φτιαχτούν προφίλ. Ωστόσο υπάρχει και δική τους ευθύνη γιατί προτίμησαν την αρένα του θεάματος, αντί τον θρόνο του διανοητή."

αντε για τελειωνουμε με τις μυθοπλασιες και τις δηθεν παρεξηγησεις επι παντος επιστητου !!!!

αν και αυτο δεν σας αρκει σεβαστειτε τουλαχιστον το νεκρο παιδι που ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ και σταματειστε την παραφιλολογια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ    !!!!!!!
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.736
Πόντοι
1.306
αντε για τελειωνουμε με τις μυθοπλασιες και τις δηθεν παρεξηγησεις επι παντος επιστητου !!!!

αν και αυτο δεν σας αρκει σεβαστειτε τουλαχιστον το νεκρο παιδι που ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ και σταματειστε την παραφιλολογια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ    !!!!!!!

δικο σου ειναι αυτο;
 

Επισκέπτης
τοτε παρακαλα να μην ερθεις στην θεση αυτων των γονιων
για να μπορεσουν  να σε ρωτησουν...
και να μην χρειαστει ο καθε ξεπεσμενος κομπλεξικος νεοναζι χρυσαυγιτης
να βγαζει τα αποθημενα του
ξεχνωντας πως μεχρι χθες κυλιοτανε στους βοθρους


οποτε παρατα τα φουμαρα περι πατριωτη
γιατι ξεχνας το σημαντικοτερο που διδαξαν οσοι υποστηριζεις
την ελευθερια του λογου και της εκφρασης
ΓΙΑ ΟΛΟΥς


τωρα τραβα χωσου πισω στο λαγουμι σου και στα σκατα που κυλιοσουν τοσα χρονια
κομπλεξικε

Εκτίθεσαι ξεφτιλισμένο κομματόσκυλο.

Γιατί δεν κάνεις τυχαία τα ορθογραφικά λάθη, αλλά θέλεις να μας επιβάλλεις την Φωνητική γραφή που προώθησαν τα κοπρόσκυλα του κόμματος σου για να καταστρέψουν την Ελληνική Γλώσσα.


http://[URL unfurl="true"]www.teleioskiklos.gr/shop/images/fonitiki_grafi_kalvos1980.jpg[/img[/URL]]

[size=30pt][color=red][b]αποδεικνύεται από το "κσ" αντί του "ξ" που χρησιμοποιείς.[/b][/color][/size]


[img]http://3.bp.blogspot.com/-vV8szq9xBZ8/UABOXjASJrI/AAAAAAAA6a4/dJBloSVTMxQ/s320/Grafi+fonitiki-1-NAI.jpg
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.392
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96
  καλα λέει ο αλλος οτι η Ελλαδα ειναι η πιο βαρετη χωρα . Ακομα και σε αυτο το θεμα στα ιδια και στα ιδια το γυρίσαμε.

  Η ουσια ειναι: Πρεπει να γινονται ελεγοι στα ΜΜΜ??? Φυσικα και ναι. και τι ωα κανει ο ελεγκτης αν ο παραβάτης σηκωθει και φυγει;;; να του πει "καλη σας μερα αγαπήτε" ή να τον εμποδισει να φυγει ;;;


  οταν ημουν 19 (επί Μητσοτακη) μας επιασαν 2-3 χωρις εισητηριο και  το λεωφορειο αλλαξε πορεια για να μας πάει στο αστυνομικο τμημα .

  Απο εδω και περα οταν βρισκουν παραβάτη πρεπει να σταματανε το τρολλευ- λεωφορεια-τραμ να κλειδωνουν οι πόρτες και να φωνάζουν τους μπάτσους .

Υγ Συγχαρητηρια στα κινηματα "Δεν Πληρωνω" που εκανα μαγκια το τζαμπατζιλίκι .
 

Επισκέπτης
το δημοσιο φταιει για ολα και η γενια του ανδρεα, για την καταντια της ελλαδας  :headbang:
 

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Μηνύματα
2.743
Κριτικές
21
Like
10
Πόντοι
26
η αλλη λεει ειχαμε κοντρα απο περσι (τοσες χιλιαδες φατσες βλεπει καθε μερα , εχει τοσο καλο θυμητικο;)
επεσε αγριο ξυλο παλευαν σαν θηρια!!! (οι ιατροδικαστες δεν ειδα τιποτα;;;;)

ασε που οπως φαινεται αυτη η παρεα μια ζωη κουτρα πηγαινε
 

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.403
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
  καλα λέει ο αλλος οτι η Ελλαδα ειναι η πιο βαρετη χωρα . Ακομα και σε αυτο το θεμα στα ιδια και στα ιδια το γυρίσαμε.

  Η ουσια ειναι: Πρεπει να γινονται ελεγοι στα ΜΜΜ??? Φυσικα και ναι. και τι ωα κανει ο ελεγκτης αν ο παραβάτης σηκωθει και φυγει;;; να του πει "καλη σας μερα αγαπήτε" ή να τον εμποδισει να φυγει ;;;


  οταν ημουν 19 (επί Μητσοτακη) μας επιασαν 2-3 χωρις εισητηριο και  το λεωφορειο αλλαξε πορεια για να μας πάει στο αστυνομικο τμημα .

  Απο εδω και περα οταν βρισκουν παραβάτη πρεπει να σταματανε το τρολλευ- λεωφορεια-τραμ να κλειδωνουν οι πόρτες και να φωνάζουν τους μπάτσους .

Υγ Συγχαρητηρια στα κινηματα "Δεν Πληρωνω" που εκανα μαγκια το τζαμπατζιλίκι .

και που το κακό να έρχονται οι αστυνομικοί στο συμβάν; δεν σε πιάνω...
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.392
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96
και που το κακό να έρχονται οι αστυνομικοί στο συμβάν; δεν σε πιάνω...

θα χαθει χρόνος !! Αν πρεπει να περιμενουν 5 λεπτα την αστυνομια τοτε το δρομολόγιο θα κανει 3 ωρες αντι 20 λεπτά
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Eγω υποστηριζω την τακτικη του ανοιγματος μονο της μπροστινης πορτας για να μπουν οι επιβατες και να ελεγχονται επιτοπου απο τον οδηγο οσοι εχουν εισιτηρια αν οχι δεν θα τους δεχεται.
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Eγω υποστηριζω την τακτικη του ανοιγματος μονο της μπροστινης πορτας για να μπουν οι επιβατες και να ελεγχονται επιτοπου απο τον οδηγο οσοι εχουν εισιτηρια αν οχι δεν θα τους δεχεται.
Αν ειχαμε τόση ευγένεια θα τα ειχαμε λύση όλα τα προβληματα.
Το θέμα παραμένει, όταν ο άλλος μπει με τον τσαμπουκά ο οδηγός τι θα κάνει, θα λέει όχι κύριε, δεν σας δέχομαι, οι επισκέψεις μετά τις οκτώ.
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αν ειχαμε τόση ευγένεια θα τα ειχαμε λύση όλα τα προβληματα.
Το θέμα παραμένει, όταν ο άλλος μπει με τον τσαμπουκά ο οδηγός τι θα κάνει, θα λέει όχι κύριε, δεν σας δέχομαι, οι επισκέψεις μετά τις οκτώ.

Aκινητοποιηση του λεωφορειου και κληση της αστυνομιας.
 

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Μηνύματα
3.077
Like
2
Πόντοι
16
σημασια εχει..οτι τωρα οποιος δε θα πληρωνει εισιτηριο ....ο τυπος που θα κανει τους ελεγχους ,θα τους αφηνει να φευγουν.......και παλι οι μισθοι και οι συνταξεις περικοπες για την χασουρα......αυτο πρεπει να το καταλαβουν ολοι........μπρος γκρεμος και πισω ρεμα....αλλιως να καταργησουν τα ΜΜΜ και ο καθεις με τα ποδια ή ΙΧ ή Ταξι......ο καθε εργαζομενος στα ΜΜΜ πως θα προστατευεται ??? αν δηλαδη καμια "κυρια" χωρις εισιτηριο ,πεφτει κατω και κανει θεατρο ......θα τραβανε τον εργαζομενο στα δικαστηρια και θα φοβαται μην βρεθει επιορκος και χωρις δουλεια ??? ουτε αυτο ειναι λυση .......χρησιμοποιω λεωφορειο πολυ τακτικα και συνηθως τα πιτσιρικια ειναι και αυτα που δεν κοβουν σχεδον κανενα.....φασαρια ολη την ωρα μεσα και με το που δουν κανα τυπα να ζητα να δει τα εισιτηρια την κοπαπανε καμια 10αρια στην επομενη σταση.......και πληρωνε μαλακα εσυ πολιτη.....γιατι το πιστιρικι εχει λεφτα για μπαφους ,χαπια ,τσιγαρα και φραπε......αλλα για εισιτηριο δεν γουσταρει!!!!
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Στα ίδια καταλήγουμε...

Οχι ακριβως γιατι σε αυτη την περιπτωση το ξεκαθαριζεις εξαρχης οτι αυτος ειναι ο κανονισμος και δεν θα ξεκινησει το λεωφορειο για οσους ειναι λαθραιοι αν δεν φυγουν. Αμα θελουν να κατσουν ας κατσουν μεχρι να ερθει η αστυνομια και να τους βγαλει αυτη (που εχει και το δικαιωμα)
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
σημασια εχει..οτι τωρα οποιος δε θα πληρωνει εισιτηριο ....ο τυπος που θα κανει τους ελεγχους ,θα τους αφηνει να φευγουν.......και παλι οι μισθοι και οι συνταξεις περικοπες για την χασουρα......αυτο πρεπει να το καταλαβουν ολοι........μπρος γκρεμος και πισω ρεμα....αλλιως να καταργησουν τα ΜΜΜ και ο καθεις με τα ποδια ή ΙΧ ή Ταξι......ο καθε εργαζομενος στα ΜΜΜ πως θα προστατευεται ??? αν δηλαδη καμια "κυρια" χωρις εισιτηριο ,πεφτει κατω και κανει θεατρο ......θα τραβανε τον εργαζομενο στα δικαστηρια και θα φοβαται μην βρεθει επιορκος και χωρις δουλεια ??? ουτε αυτο ειναι λυση .......χρησιμοποιω λεωφορειο πολυ τακτικα και συνηθως τα πιτσιρικια ειναι και αυτα που δεν κοβουν σχεδον κανενα.....φασαρια ολη την ωρα μεσα και με το που δουν κανα τυπα να ζητα να δει τα εισιτηρια την κοπαπανε καμια 10αρια στην επομενη σταση.......και πληρωνε μαλακα εσυ πολιτη.....γιατι το πιστιρικι εχει λεφτα για μπαφους ,χαπια ,τσιγαρα και φραπε......αλλα για εισιτηριο δεν γουσταρει!!!!

Οποτε βλεπω επισης πιτσιρικι να λεει οτι θα καψει βιβλιο μου ερχεται να το σφαλιαρίσω  :headbang: :headbang:
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Οχι ακριβως γιατι σε αυτη την περιπτωση το ξεκαθαριζεις εξαρχης οτι αυτος ειναι ο κανονισμος και δεν θα ξεκινησει το λεωφορειο για οσους ειναι λαθραιοι αν δεν φυγουν. Αμα θελουν να κατσουν ας κατσουν μεχρι να ερθει η αστυνομια και να τους βγαλει αυτη (που εχει και το δικαιωμα)
Λες και άμα ψάχνονται οι λαθρεπιβάτες δεν θα σφαλιρίσουν τον οδηγό να ξεκινήσει χωρίς να ειδοποιήσει αστυνομία;
Κάθε λεωφορειο θα συνοδεύεται από περιπολικό;
Γενικά έχουμε ξεφύγ' καμία λύση δεν ειναι ιδανική.
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Λες και άμα ψάχνονται οι λαθρεπιβάτες δεν θα σφαλιρίσουν τον οδηγό να ξεκινήσει χωρίς να ειδοποιήσει αστυνομία;
Κάθε λεωφορειο θα συνοδεύεται από περιπολικό;
Γενικά έχουμε ξεφύγ' καμία λύση δεν ειναι ιδανική.

Δεν γινονται αυτα που σκεφτεσαι. Εκτος και αν ο οδηγος πεσει σε τρομοκρατες τραμπουκους ή κακοποια στοιχεια δεν μπορει ενας πιτσιρικας που δεν κτυπαει εισιτηριο να σφαλιαρισει τον οδηγο. Και στην τελικη για αυτο πρεπει να γινονται περιπολιες απο τους αστυνομικους , καποιος απο το λεωφορειο μεσα θα καλεσει την αστυνομια να ερθει και να τους βουτηξει.

Η λυση που προτεινω ειναι η ιδανικη εφοσον εφαρμοζεται και σε αλλες χωρες με επιτυχια. 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom