Νέα

100 Ταινίες που αξίζει να δεις

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα House of Fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 124K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496

Αλεξανδρος Νιεφσκυ
Σοβιετικη ταινια του 1938.
Πολεμικη, εποχης.

Υποθεση.
Τον 13ο αιωνα Γερμανοι και Εσθονοι εισβαλουν στη Ρωσια. Νικουν, προελαυνουν, καινε, καταστρεφουν τα παντα, σκοτωνουν στο διαβα τους. Οι Ρωσοι μοιαζουν καταδικασμενοι. Ωσπου απευθυνουν υστατη εκκληση και ζητουν σε εναν Ρωσο ευγενη να ηγηθει της απελπιδας αμυνας. Εκεινος ενωνει τους διασπασμενους Ρωσους, συγκεντρωνει στρατευματα, και κινειται εναντιον του εχθρου για να σωσει τη πατριδα.

Παλιομοδητικη ταινια, (του 1938 εξ αλλου), αλλα πριν χρονια που την ειχα δει, μου ειχε κανει εντυπωση. Οι καλα εξοπλισμενοι σιδηροφρακτοι με τις πανοπλιες τους Γερμανοι, αδιστακτοι, βαρβαροι, ανεκφραστοι, χωρις ανθρωπινα συναισθηματα, αιμοδιψεις, ανελεητοι, προελαυνουν εισβαλοντας στη Ρωσια. Οι συνειρμοι με οτι ακολουθησε λιγα μολις χρονια μετα με τον 2ο ΠΠ και την εισβολη των Γερμανων στη Ρωσια, ειναι εμφανεις. Των αητητων μεχρι τοτε Γερμανων, που τιποτα δεν εμοιαζε να μπορει να τους σταθει εμποδιο. Ουτε η μεγαλη Ρωσια. Οπως τον 13ο αιωνα που διαδραματιζεται η ταινια.


 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.091
Πόντοι
1.496

Ο αρτιστας (καλλιτεχνης) (2011) Βουβη ταινια.

Υποθεση
Ενας ηθοποιος αστερας του βωβου κινηματογραφου, γνωριζεται τυχαια με μια θαυμαστρια του. Ειναι η εποχη δεκαετια 1920 αρχες 1930 που ο βωβος κινηματογραφος ειναι στις δοξες του με μεταβαση ομως στις ομιλουσες ταινιες. Αναριθμητες κινηματογραφικες αιθουσες γεματες πολυτελεια και ανεσεις για τους θεατες. Σιγα σιγα ομως μπαινει ηχος στις ταινιες. Και οι παλιοι πρωταγωνιστες που ειχαν συνηθισει να  κανουν μορφασμους στις ταινιες αφου δεν υπηρχε ηχος, δυσκολευονται να προσαρμοστουν. Ετσι και ο πρωταγωνιστης της ταινιας. Σιγα σιγα το αστρο του πεφτει. Κανεις δε θελει να τον προσλαβει για νεες παραγωγες. Τοτε αναλαμβανει να γυρισει ο ιδιος μια ταινια ως παραγωγος και ηθοποιος. Η ταινια δε παει καλα. Επισης χανει πολλα χρηματα στο κραχ του χρηματιστηριου. Καταστρεφεται. Η γυναικα του τον αφηνει. Χανει την επαυλη του και αναγκαζεται να ζησει σε φτωχικο σπιτι. Απολυει τον οδηγο-υπηρετη του αφου δε μπορει να τον πληρωνει πλεον. Μεχρι που πουλαει τα κοστουμια του. Και βαζει σε δημοπρασια ολα του τα υπαρχοντα. Πωλουνται ολα. Δε του απομενει πια τιποτα. Περναει τις ημερες του συντροφια με το ποτο. Και τις αναμνησεις. Στο μεταξυ, η φανατικη θαυμαστρια που καταλαθος ειχε σκονταψει και πεσει πανω του και ο Τυπος τη φωτογραφισε κανοντας τη διασημη εστω για λιγο, εχει δοκιμασει τη τυχη της στον κινηματογραφο. Με μεγαλη επιτυχια. Απο ασημη εχει γινει πρωταγωνιστρια. Με δικο της αυτοκινητο με οδηγο, χρηματα, δημοσιοτητα, στρατια υπαλληλων να φροντιζουν για την εινονα της, λαμψη, συνεντευξεις. Ολοι λατρευουν να μιλουν για αυτην. Εκεινη ομως εχει εναν και μοναδικο στοχο στη ζωη της. Να μαθαινει νεα για τον ερωτα της ζωης της, τον παρηκμασμενο ηθοποιο. Τον παρακολουθει απο μακρια και βλεπει πως εχει καταντησει και τον λυπαται. Μολις μαθαινει οτι βρισκεται στο νοσοκομειο, τρεχει κοντα του για να του παρασταθει.

Η υποθεση δεν ειναι κατι το τρομερο. Αλλα φοβερη απεικονιση της εποχης. Με τα αυτοκινητα, τα σπιτια, επιπλα,  τα ρουχα, την ατμοσφαιρα,  να μεταφερεται απολυτα πετυχημενα. Πολυ καλοι οι ηθοποιοι.
 

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Μηνύματα
6.505
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Μολις ειδα το Jurassic world και ενω τρομαξα λιγακι δε μου φαινεται τοσο καλο οσο το παλιο του 98.
Ποια η γνωμη σας?
 

Wolfman 42

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2019
Μηνύματα
1.282
Like
2.387
Πόντοι
456
Προτιμώ το Full Metal Jacket (Stanley Kubrick).
 

citizen(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
792
Like
1.952
Πόντοι
206
Δεν θα αναφέρω πολλές κλασικές αλλά το "στα όρια του ελέγχου" του Jim Jarmusch παραγωγής 2009
 

Profilaktika

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Μηνύματα
1.816
Like
255
Πόντοι
36
Σε όποιον αρέσουν οι plot twist movies να δει το the butterfly effect 2004,μόλις το είδα... ΤΑΙΝΙΑΡΑ  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Johnny Truelove

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2019
Μηνύματα
162
Κριτικές
6
Like
308
Πόντοι
21
Αν δεν το έχει αναφέρει κανείς,black mirror bandersnatch.
Ταινία του Netflix την οποία όχι μόνο βλέπεις αλλά και καθορίζεις την πλοκή της.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom