Νέα

Και μετά τα 60 τι γίνεται ?? Σεξ και τρίτη ηλικία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 61
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Νομίζω το θέμα του thread αφορά άμεσα πολλά μέλη του site που ανήκουν σε ''μεγάλες'' ηληκίες.

Αφορά όμως πιστέυω και μικρότερους απο την άποψη ότι μπορούν να δούν το δικό τους προσωπικό μέλλον.

Ανάμεσα στα δυο αντιθετικά εκ πρώτης όψεως λαικά ρητά :

''Ασπρα Μαλιά στη Κεφαλή, Μαύρα Μαντάτα στη Ψωλή'', και

''Μαλί Μπαμαπάκι, ψωλή Φαρμάκι''

βρίσκεται η πραγματικότητα της πλειοψηφίας των ηληκιωμένων ανδρών της εποχής μας.

Αντί για δική μου εισαγωγή θα ποστάρω το άρθρο του φίλου Θάνου ασκητή όπως αυτό  δημοσιεύτηκε εδώ:

σα βάση της περεταίρω συζήτησης.

Η δική μου προσωπική άποψη. Η σχέση ανάμεσα στην σεξουαλική επιθυμία και στην ''παραίτηση'' απο τη ζωή είναι αμφίδρομη. Οσο εξακολουθεί κάποιος να έχει σεξουαλική επιθυμία δεν ''παραιτείται'' απο τη ζωή, και ανάποδα όσο δεν παραιτείται απο τη ζωή έχει σεξουαλική επιθυμία.

Αυτά απο εμένα. Στο επόμενο ποστ μου το άρθρο του Θάνου Ασκητή στο οποίο παραπάνω αναφέρθηκα.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας δεν γερνούν ή, αν προτιμάτε, δεν κακογερνούν. Παρότι η ηλικία τους αυξάνεται αριθμητικά, εμφανισιακά και λειτουργικά δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, αφού όλο και περισσότεροι δεν παραιτούνται από τη ζωή, εξακολουθούν να είναι δραστήριοι και ψάχνονται μαχόμενοι σε όλους τους τομείς...

Πριν από λίγο καιρό, σε μια κοινωνική εκδήλωση ανθρώπων με μπόλικα χρόνια στην πλάτη τους, με πλησίασε ένας άνδρας που από το βαμμένο μαλλί του μέχρι το νεανικό κορμί του έδειχνε την ανάγκη να είναι νέος, ωραίος και φυσικά ερωτεύσιμος! Με άνετο λόγο και περισσή χάρη μου αράδιασε, σαν να απήγγελλε Καβάφη, τα φάρμακα που κυκλοφορούν για τη στύση, για να με ρωτήσει αμέσως μετά ποιο είναι το καλύτερο! Η μουσική που έπαιζε στη διαπασών δυσκόλευε τη «χαριτωμένη» επικοινωνία μας, κατάλαβα όμως ότι ήταν αρκετά ζωηρός, προφανώς έξω από τον γάμο του, με το πονηρό βλέμμα του να δείχνει κάτι τέτοιο. Οταν γνώρισα δε και τη γυναίκα του, τότε τον δικαιολόγησα μέσα μου για την εξωσυζυγική τσαχπινιά του. Τον ρώτησα εάν έχει κάποια νόσο από αυτές που οι άνδρες αποκτούν μεγαλώνοντας μέσα στην ευμάρειά τους. Ενα μπουκέτο από νοσήματα βγήκαν μαζί με τα χαρούμενα λόγια του, έχοντας λίγο απ’ όλα και πολλά από λίγα. Υπέρταση, σάκχαρο, μπόλικα κιλά, χοληστερίνη και μια καρδιά που ερωτεύεται μεν, αλλά πάσχει από στεφανιαία νόσο δε, συμπληρώνοντας το καρέ της επιτυχίας και της σεξουαλικής ανησυχίας του! Στην κουβέντα μας πρόβαλε τις επιτυχίες που έχει με γυναίκες σχεδόν 30 και 40 χρόνια μικρότερές του, που δεν μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του και οι οποίες απαιτούν το «δυνατό του σεξ» μέσα από τη φαρέτρα των φαρμάκων που παίρνει για να τα βγάλει πέρα. Και όσο κι αν το χιούμορ χωράει σ’ αυτή την περιγραφή, η αλήθεια είναι ότι έδειχνε πως δεν φοβάται τον χρόνο και ενώ άγγιζε τα 80 έδινε την εντύπωση ότι έχει πολλά ακόμα να ζήσει και να απολαύσει.

Αυτή η σκηνή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που βιώνω τόσο στο κοινωνικό περιβάλλον μου όσο και στο γραφείο μου. Μάλιστα δείχνει τη γενναιότητα και τη φιληδονία που διαθέτουν άνδρες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι παραμένουν μεν εραστές, είναι όμως λαβωμένοι από τη βιολογική γήρανση, Παρ’ όλα αυτά, βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση της πρόκλησης και της σεξουαλικής και συντροφικής ζωής. Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ότι όλο και περισσότεροι άνδρες άνω των 70 χρόνων ζουν τη ζωή τους, ψάχνουν μια νέα γυναίκα και  κυνηγούν την κάθε μέρα τους όχι ως γέροι, αλλά ως ώριμοι άνθρωποι που ξέρουν να ζουν και να απολαμβάνουν; Η διαδρομή του χρόνου αυξάνει τις προσδοκίες της ποιότητας μιας ζωής που λιγοστεύει μεν, αλλά επιδιώκεται να είναι πιο πλούσια αδράχνοντας και βιώνοντας τη μοναδικότητα κάθε μέρας. Ισως οι άνδρες της τρίτης ηλικίας έχουν κερδίσει τον εαυτό τους περνώντας από την άχαρη περίοδο της μέσης, όπου ο άνδρας τσακώνεται με τον εαυτό του και με τους άλλους, γκρινιάζει για όλα, η σύντροφός του δεν τον ανέχεται και τα παιδιά του τον θεωρούν γέρο. Μοιάζει με το μετέωρο βήμα του πελαργού που πετάει μεν ψηλά, αλλά τα φτερά του σιγά-σιγά λυγίζουν, με τις δυνάμεις του να δείχνουν ότι δεν αντέχει όπως πριν, αλλά εξακολουθεί να μάχεται δυναμικά και επιθετικά μέσα στο άγχος για δημιουργία και την πρωτιά. Είναι τα δύο πρόσωπά του, που «ξύνονται» το ένα με το άλλο, από το σπίτι μέχρι το γραφείο, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και το σεξ -κρυφό και φανερό- φαντάζει απόλυτα κυρίαρχο και εξαιρετικά αδύναμο.

Οι διαταραχές στις ορμόνες του, και κυρίως η τεστοστερόνη με τις διακυμάνσεις της, αποτυπώνονται στη μελαγχολία, στην αϋπνία, στην ανησυχία, τον συνεχή εκνευρισμό του. Αλλά και οι πρωινές στύσεις του, πιο λίγες και δύσκολα περήφανες, του δείχνουν ότι ναι μεν θέλει να έχει σεξουαλική ζωή, αλλά η επιθυμία κρυφοκοιτάζει την αδιαφορία και η στύση μειώνεται στον χρόνο και στη σκληρότητά της.

Οσο για τη γυναίκα του, καλό είναι να μη βρίσκεται πολύ συχνά μπροστά του. Παρόλο που τη θέλει και την αγαπά και αρκετά συχνά τη ρίχνει στο κρεβάτι, η αλήθεια είναι ότι η αφόρητη δυσθυμία του και η εύκολη νευρικότητά του τα χαλάει όλα και κάνει και τους δύο να ανταλλάσσουν τις πιο σκληρές και πολλές φορές ακραίες κουβέντες, που προέρχονται από το τίποτα και καταλήγουν στο... τίποτα.

Παρασύρθηκα όμως. Πλούσια η μέση ηλικία του άνδρα, ωστόσο το πορτοφόλι του, η ασταθής ψυχολογία του και πολλές φορές η γυναίκα του που τον κρίνει συνεχώς αυστηρά δεν φτάνουν για να του δώσουν ευτυχία και πραγματική χαρά ενώ ακόμη είναι νέος, ωραίος και μοιραίος. Τα παιδιά του μάλλον αδιαφορούν καθώς έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα, δεν παύουν όμως να αγαπούν τον πατέρα-προστάτη, που ωστόσο έχει αρχίσει να γερνάει.

Κι όμως, ο 78χρονος χόρευε στην έντονη μουσική με το μάτι μισόκλειστο από το πονηρό χαμόγελο, τη στύση βελτιωμένη από τα φάρμακα που της χαρίζουν μακροζωία και τα νοσήματα στην πλάτη του με τους αντίστοιχους γιατρούς στο κινητό του. Δεν μπορώ να μη σκεφτώ αισιόδοξα: ότι η σεξουαλική ζωή του, πικάντικη, προκλητική και πάντα φιλήδονη, του επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γεράσει, καθώς μπορεί να κάνει τις καρδιές νέων γυναικών να χτυπούν μεθυσμένες από έρωτα και σεξουαλική επιθυμία γι’ αυτόν!

Θα κλείσω με μία φράση που μου είπε ένας ναυτικός στα 75 του χρόνια, με πολλή αλμύρα και εμπειρία στη μνήμη του, για το πώς αισθάνθηκε όταν ερωτεύτηκε μια 45χρονη χήρα: «Το κεφάλι μου έκαιγε, η καρδιά μου χτυπούσε, το μυαλό μου έφτιαχνε γρήγορες σκέψεις γεμάτες από ανάγκη να τη δω. Η επιθυμία μου και ο πόθος μου γι’ αυτήν δεν μπορούσαν να μου δείξουν την ηλικία μου. Η στύση μου με πρόδιδε, αλλά εγώ την ήθελα το ίδιο. Γι’ αυτό και θέλω βοήθεια, να της δείξω ότι τόσο το μυαλό μου όσο και το σώμα μου της ανήκουν».
Δεν έχω τίποτα άλλο να γράψω παρακάτω. Ενα μόνο καταλαβαίνω: ο άνθρωπος όσο σκέφτεται και αισθάνεται επιθυμεί και αναζητά την ικανοποίησή του, δεν πεθαίνει...

Από τον δρα Θάνο Ε. Ασκητή

νευρολόγο-ψυχίατρο, πρόεδρο του Ινστιτούτου
Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

P_a_u_l_i_n_a{24}.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2016
Κριτικές
4
Like
216
Πόντοι
346
Νομίζω το θέμα του thread αφορά άμεσα πολλά μέλη του site που ανήκουν σε ''μεγάλες'' ηληκίες.

Αφορά όμως πιστέυω και μικρότερους απο την άποψη ότι μπορούν να δούν το δικό τους προσωπικό μέλλον.

Ανάμεσα στα δυο αντιθετικά εκ πρώτης όψεως λαικά ρητά :

''Ασπρα Μαλιά στη Κεφαλή, Μαύρα Μαντάτα στη Ψωλή'', και

''Μαλί Μπαμαπάκι, ψωλή Φαρμάκι''

βρίσκεται η πραγματικότητα της πλειοψηφίας των ηληκιωμένων ανδρών της εποχής μας.

Αντί για δική μου εισαγωγή θα ποστάρω το άρθρο του φίλου Θάνου ασκητή όπως αυτό  δημοσιεύτηκε εδώ:

σα βάση της περεταίρω συζήτησης.

Η δική μου προσωπική άποψη. Η σχέση ανάμεσα στην σεξουαλική επιθυμία και στην ''παραίτηση'' απο τη ζωή είναι αμφίδρομη. Οσο εξακολουθεί κάποιος να έχει σεξουαλική επιθυμία δεν ''παραιτείται'' απο τη ζωή, και ανάποδα όσο δεν παραιτείται απο τη ζωή έχει σεξουαλική επιθυμία.

Αυτά απο εμένα. Στο επόμενο ποστ μου το άρθρο του Θάνου Ασκητή στο οποίο παραπάνω αναφέρθηκα.

Συνφωνω εχει να κανει με την παραιτηση..τη ψυχολογια..δυστυχως εχω ακουσει ανδρες που πιστευουν οτι μεχρι τα 40 οτι γινει...
ελπιζω οι περισσοτεροι κ στα 60 θα γαματε κ θα δερνετε τις γυαικες σας κ οχι μονο..εκει ειναι η ομορφια να υπαρχει ορεξη κ οχι ατελειωτη βαρεμαραα

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Συνφωνω εχει να κανει με την παραιτηση..τη ψυχολογια..δυστυχως εχω ακουσει ανδρες που πιστευουν οτι μεχρι τα 40 οτι γινει...
ελπιζω οι περισσοτεροι κ στα 60 θα γαματε κ θα δερνετε τις γυαικες σας κ οχι μονο..εκει ειναι η ομορφια να υπαρχει ορεξη κ οχι ατελειωτη βαρεμαραα

To κόκινο φαντάζομαι το εννοείς μεταφορικά !!!  :grin: :grin:

Η όχι ??  :grin: :grin:

kokobikos30

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
3
Like
528
Πόντοι
36
Μέχρι τα 70 αντέχουν οι αντρες

TurboThor

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
322
Πόντοι
2.287
Αμα το θες γίνεται εδω πέρα υπάρχει κόσμος που συνεχίζει και αθλειται μετα τα 60 παρουσιάζοντας αξιοσέβαστα αποτελέσματα... να μαμαμει δεν θα μπορεί?  :think:

εδω αυτός ο τύπος του ήρθε γρια 92 ετων με Πι και μπαστούνι και μεσα σε ένα χρόνο με την προπονηση που της έγραψε τα πέταξε και τα δυο και συνεχίζει κανονικά

αν το θες δεν υπάρχει πραγμα που να μην γίνεται.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Αμα το θες γίνεται εδω πέρα υπάρχει κόσμος που συνεχίζει και αθλειται μετα τα 60 παρουσιάζοντας αξιοσέβαστα αποτελέσματα... να μαμαμει δεν θα μπορεί?  :think:

εδω αυτός ο τύπος του ήρθε γρια 92 ετων με Πι και μπαστούνι και μεσα σε ένα χρόνο με την προπονηση που της έγραψε τα πέταξε και τα δυο και συνεχίζει κανονικά

αν το θες δεν υπάρχει πραγμα που να μην γίνεται.
:rockon: :hi:
Οπως λέει και το γνωστό άσμα του ζαμπέτα,

Πόσο ζεί ο άνθρωπος κοίτα παρατήρησε,
Μέχρι τα 80 του κι' ύστερα μπατίρησε
:hi: :hi:

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.042
Πόντοι
26.096
Στο νήμα των παππούληδων έχει επιλυθεί το ζήτημα αυτό!  :hi:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.847
Πόντοι
5.975
Σε αυτές τις ηλικίες, όποιος ακολουθεί πιστά το γνωστό "Νόμο του Picker" θα είναι σε θέση να έχει μια υγιή σεξουαλλική ζωή!!!  :grin: :grin: :grin:

z4

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Κριτικές
13
Like
321
Πόντοι
2.287
Μετα τα 60 διαγραφεις τον λογαριασμο σου στο bou και καθεσαι με τα εγγονακια σου στο σπιτι. :rolleyes:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Στο νήμα των παππούληδων έχει επιλυθεί το ζήτημα αυτό!  :hi:

Μπορεί δεν το παρακολόύθησα το νήμα αν και με βάση το τίτλο αναφέρεται πιο ειδικά και σε μικροτσούτσουνους.  :2funny: :2funny:

Εδώ το βλέπουμε πιο ευρέως το θέμα της ηλικίας.  :2funny: :2funny: :hi:  

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.847
Πόντοι
5.975
Μετα τα 60 διαγραφεις τον λογαριασμο σου στο bou και καθεσαι με τα εγγονακια σου στο σπιτι. :rolleyes:
Εύκολο να το λες... ακόμα πιο δύσκολο να το κάνεις!!! Ως γνωστό: το bourdela.com είναι πρέζα!!!  :rockon: :rockon: :rockon:

maxresdefault.jpg

blizardeye

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Δεκ 2013
Κριτικές
40
Like
24.042
Πόντοι
26.096
Μπορεί δεν το παρακολόύθησα το νήμα αν και με βάση το τίτλο αναφέρεται πιο ειδικά και σε μικροτσούτσουνους.  :2funny: :2funny:

Εδώ το βλέπουμε πιο ευρέως το θέμα της ηλικίας.  :2funny: :2funny: :hi:  

Έχουμε και έναν μεγαλοτσούτσουνο, τον κ. raopau.
Σε κάθε περίπτωση έχουμε επιλύσει το ζήτημα και η αναλυτική, επιστημονική και περιεκτική απάντησή μας στο ερώτημά σας είναι:
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866
Παιδιά οι απόψεις διίστανται . Υπάρχει νομολογιακά τεκμηριωμένη άποψη στην οποία υποστηρίζεται ότι μετά τα 60 πηδάς περισσοτερο  :grin:

z4

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Κριτικές
13
Like
321
Πόντοι
2.287
Εύκολο να το λες... ακόμα πιο δύσκολο να το κάνεις!!! Ως γνωστό: το bourdela.com είναι πρέζα!!!  :rockon: :rockon: :rockon:

maxresdefault.jpg
Χαχαχαχχαα.... Απορω πως αντεχουν οι κορασιδες και πηγαινουν με αυτες τις ηλικιες?  :think:

z4

Σπουδαίος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Κριτικές
13
Like
321
Πόντοι
2.287

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οποία έχει την απορία τι γίνεται με το σε μετά τα 60 την καλώ να προσέλθει να σκύψεις και θα της την λύσω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom