Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 Μαρτίου

[size=14pt]Πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε όλους τους λογαριασμούς των φορολογουμένων[/size]

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Όπως σημειώνουν "Τα Νέα", οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται στα 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

«Το νέο σύστημα θα μας λύσει τα χέρια», τονίζει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Τι σημαίνει αυτό?

Ότι ο ΣΔΟΕτζής θα κάνει "κλικ" με το ποντικάκι στο PC του και θα βλέπει:
-Πότε έκανες κατάθεση
-Πότε ανάληψη
-Πότε πλήρωσες ΔΕΗ
-Πότε πλήρωσες τη Visa σου
-Τι τόκους πιστώθηκες
-Πόσα λεφτά έχεις μέσα
-Πόσα είχες πριν από [έως 10 χρόνια πίσω]

Τα πάντα όλα σε σχέση με τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Σου αρέσει?
Αν ΔΕΝ σου αρέσει, έχεις ένα τρόπο να αντιδράσεις:

Να πας στην τράπεζα και να κάνεις ανάληψη τα λεφτά που έχεις εκεί. Να τα πάρεις μετρητά και να πας τα κρύψεις κάπου αλλού.
Από ΟΛΕΣ τις τράπεζες, και από ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς σου.
(Άσε κανα ψιλό μέχρι να δεις τι θα γίνει στο τέλος και για μην κλείσει ο λογαριασμός. Μπορεί να τους τα ξαναπάς στο τέλος, αν βάλουν μυαλό).

Θα αλλάξει ο νόμος μ' αυτό? (Γιατί είναι πλέον νόμος το να γίνεται έτσι)
ΟΧΙ.
Αλλά θα καταλάβουν αυτοί που βγάζουν τέτοιους νόμους, ότι υπάρχει και κάποιο όριο στις μαλακίες τους.
Δεν μπορεί ο καθένας να κοιτάει τι έχω εγώ στην τσέπη μου, επειδή κάποιοι κλέβουν την εφορία και δεν μπορούν να τους πιάσουν αλλιώς.

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
μα κανένας υποψιασμένος άνθρωπος δεν έχει ακόμα τα λεφτά του στις ελληνικές τράπεζες... :tooth: :tooth: :tooth:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 Μαρτίου

[size=14pt]Πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε όλους τους λογαριασμούς των φορολογουμένων[/size]

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Όπως σημειώνουν "Τα Νέα", οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται στα 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

«Το νέο σύστημα θα μας λύσει τα χέρια», τονίζει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Τι σημαίνει αυτό?

-Πότε έκανες κατάθεση
-Πότε ανάληψη
-Πότε πλήρωσες ΔΕΗ
-Τι τόκους πιστώθηκες
-Πόσα λεφτά έχεις μέσα

Σου αρέσει?

Να πας στην τράπεζα και να κάνεις ανάληψη τα λεφτά που έχεις εκεί. Να τα πάρεις μετρητά και να πας τα κρύψεις κάπου αλλού.
(Άσε κανα ψιλό μέχρι να δεις τι θα γίνει στο τέλος και για μην κλείσει ο λογαριασμός. Μπορεί να τους τα ξαναπάς στο τέλος, αν βάλουν μυαλό).

ΟΧΙ.
Αλλά θα καταλάβουν αυτοί που βγάζουν τέτοιους νόμους, ότι υπάρχει και κάποιο όριο στις μαλακίες τους.
Δεν μπορεί ο καθένας να κοιτάει τι έχω εγώ στην τσέπη μου, επειδή κάποιοι κλέβουν την εφορία και δεν μπορούν να τους πιάσουν αλλιώς.

καιρός ήταν....

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.860
Πόντοι
496
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 Μαρτίου

Τι σημαίνει αυτό?

-Πότε έκανες κατάθεση
-Πότε ανάληψη
-Πότε πλήρωσες ΔΕΗ
-Τι τόκους πιστώθηκες
-Πόσα λεφτά έχεις μέσα

Σου αρέσει?

ΟΧΙ.

Εισαι στη χωρα που πληρωνει ο μαλακας - μικρος, οποτε ναι πρεπει να την κανουμε σιγα σιγα....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
sorry κι όλας αλλά μαλακίες.
1. αν είσαι νομότυπος δεν βλέπω για ποιο λόγο να μη θες ο ΣΔΟΕ να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς σου.
2. Αν θες να τα κρύψεις σημαίνει πως έχεις να κρύψεις πράγματα, οπότε καλά σου κάνει ο ΣΔΟΕ

μακάρι να το κάνει αυτό και να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των κλεφταράδων

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
γιατί έχεις την εντύπωση ότι στις άλλες χώρες υπάρχει τραπεζικό απόρρητο ??

όχι ότι εχω καμιά περισουσία και ψάχνομαι που να τα κρίψω αλλά από περιέργεια, οι θυρίδες είναι απόριτες έτσι ?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εισαι στη χωρα που πληρωνει ο μαλακας - μικρος, οποτε ναι πρεπει να την κανουμε σιγα σιγα....
ο μαλάκας ο μικρός που πληρώνει τι έχει να φοβηθεί αν πάει να τον ελέγξει ο ΣΔΟΕ;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
όχι ότι εχω καμιά περισουσία και ψάχνομαι που να τα κρίψω αλλά από περιέργεια, οι θυρίδες είναι απόριτες έτσι ?

θεωρητικά στη θυρίδα μπορείς να μην έχεις λεφτά, οπότε ναι, είναι απόρρητες

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Θα καει κοσμος και κοσμακης !!!!!!

Το περιμεναμε αυτο αλλωστε ......

Ακομη και οσοι τα εχουν σηκωσει δεν την γλυτωνουν πλεον γιατι ολα φαινονται
Και πιστευω οτι ειναι ενα καλο μετρο για την παταξη της φοροδιαφυγης !!!!!!!!!!!!!!

Δεν μπορεις να δηλωνεις 3-5 χιλιαρικα τον χρονο εισοδημα και να εχεις καβατζωσει 100-200-300 και βαλε χιλιαρικα στην ακρη !!!!!!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αλλά γιατί να τα κρύψει κανείς; κρύβει αυτός που έχει λόγο να κρύψει.
καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
ο μαλάκας ο μικρός που πληρώνει τι έχει να φοβηθεί αν πάει να τον ελέγξει ο ΣΔΟΕ;

να του πάρει και τα λίγα που έχει μήπως με κανένα πρόστημο γιατί δεν είχε τιμολόγιο από καμια ξεχασμένη τυρόπιτα στο αυτοκίνητο του ίσως ?
έγινε και αυτό.. :2funny:

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
θεωρητικά στη θυρίδα μπορείς να μην έχεις λεφτά, οπότε ναι, είναι απόρρητες
Μολις ξεκινησει το περιουσιολογιο που δρομολογειται επισημα, τιποτα δεν θα μεινει κρυφο πλεον οπου κι αν ειναι !!!!!!!!!!!!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Θα καει κοσμος και κοσμακης !!!!!!

Το περιμεναμε αυτο αλλωστε ......

Ακομη και οσοι τα εχουν σηκωσει δεν την γλυτωνουν πλεον γιατι ολα φαινονται
Και πιστευω οτι ειναι ενα καλο μετρο για την παταξη της φοροδιαφυγης !!!!!!!!!!!!!!

Δεν μπορεις να δηλωνεις 3-5 χιλιαρικα τον χρονο εισοδημα και να εχεις καβατζωσει 100-200-300 και βαλε χιλιαρικα στην ακρη !!!!!!
να καεί, γιατί να μην καεί;
εγώ δηλαδή που τα δηλώνω ΟΛΑ, που με σκίζει η εφορία, που την πληρώνω την εφορία και μάλιστα χωρίς πιστωτικές κλπ μαλακίες, που δεν χρωστάω πουθενά, για ποιο λόγο να φοβηθώ ή να θεωρήσω πως είναι λάθος το μέτρο;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

εντάξι .. βάλτα στην θυρίδα να σιτέψουν...

το θέμα δεν είναι μόνο ο δικός σου λογαριασμός... το θέμα είναι ότι αν πας κάπου να αγοράσεις κάτι και πληρώσεις με μετρητά τότε θα φανεί στον τραπεζικό λογαριασμό του πωλητή και θα σε τσιμπίσουνε...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μολις ξεκινησει το περιουσιολογιο που δρομολογειται επισημα, τιποτα δεν θα μεινει κρυφο πλεον οπου κι αν ειναι !!!!!!!!!!!!
στα αρχίδια μου
έτσι να γίνει λοιπόν
το μοναδικό "αλλά" που έχω σε αυτό είναι πως αυτό θα πρέπει να τηρείται για ΟΛΟΥΣ. Όχι πάλι μόνο για τους νομότυπους και οι κωλοπετσομένοι να εξακολουθούν να κρύβονται άνετα με διάφορα τερτίπια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
να καεί, γιατί να μην καεί;
εγώ δηλαδή που τα δηλώνω ΟΛΑ, που με σκίζει η εφορία, που την πληρώνω την εφορία και μάλιστα χωρίς πιστωτικές κλπ μαλακίες, που δεν χρωστάω πουθενά, για ποιο λόγο να φοβηθώ ή να θεωρήσω πως είναι λάθος το μέτρο;

όχι μόνο να καεί.. να ξεσκιστεί ....

αντε γιατί το έχουμε παραγαμήσει στην χώρα αυτή...

και να μπεί και πόθεν έσχες δεκαπενταετίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, και περιουσιολόγιο και να μετριαστεί και η κίνηση των μετρητών ...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
κι όχι μόνο αυτό...αλλά άμα θέλουνε να ελέγχουνε και όλα τα έξοδα που κάνω στο εξωτερικό. αλλά να περνάνε και οι αποδείξεις από το εξωτερικό που δεν μου τις περνάνε στη φορολογική (όχι σαν έκπτωση αλλά σαν τεκμήριο εξόδων)

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
οι πολιτικοί,οι φαρμακοβιομηχανίες και το εμπόριο όπλων είναι πλέον καθαρά από βρώμικα λεφτά δλδ  και ήρθε η ώρα να πιάσουμε και τους πολίτες με τα λίγα  ε  ?
δίκαιο...  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
στα αρχίδια μου
έτσι να γίνει λοιπόν
το μοναδικό "αλλά" που έχω σε αυτό είναι πως αυτό θα πρέπει να τηρείται για ΟΛΟΥΣ. Όχι πάλι μόνο για τους νομότυπους και οι κωλοπετσομένοι να εξακολουθούν να κρύβονται άνετα με διάφορα τερτίπια.
Δυστυχως αυτο θα περιμενεις πολλα χρονια ακομη να γινει πραξη....
Προς το παρον και σε πρωτη φαση θα φαμε πρωτοι εμεις ενα ωραιοτατο αγγουρι καλυβιωτικο και θα στανιαρουμε μια και καλη !!!!!!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom