Νέα

Κατάργηση φωνηέντων από την ελληνική γραμματική του Δημοτικού!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sarouman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sarouman

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2007
Κριτικές
69
Like
535
Πόντοι
7.125
Σας παραθέτω τα ακόλουθα άρθρα (με τις αντίστοιχες διευθυνσεις)

Σοκαριστικές αλλαγές στη γραμματική της Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού
()

ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ!
()

Αφαίρεσαν πέντε γράμματα από τη γραμματική της Ε' και ΣΤ΄ δημοτικού!
()

Φυσικά πρόκειται για προτάσεις.
Προτάσεις για πλήρη αλλαγη της ελληνικής γλώσσας
Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σημαίνει για την ελληνική γλώσσα η κατάργηση των φωνηέντων η, υ, ω...

Ακούω γνώμες, αντιρρήσεις ή θετικά σχόλια.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
επειδη το διαβασα εδω και μερες....στο βιβλιο της Ε και ΣΤ ταξης γινεται αναφορα στους φθογγους και οχι στα γραμματα...ο φθογγος ειναι κατι διαφορετικο πραγμα απο το γραμμα...ειναι πληρης παραπληροφορηση...επισης ειναι τουλαχιστον αστειο να πιστευετε οτι μεχρι την πεμπτη τα παιδια μαθαινουν κανονικα ολα τα φωνηεντα και ξαφνικα στην πεμπτη και την εκτη τους λενε να ξεχασουν αυτα που ξερανε...

Επισκέπτης
Μη φοβάστε.
Αυτούς που τα προτείνουν αυτά
στον επερχόμενο εμφύλιο
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ .......

λίγο υπομονή ........

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
To βιβλίο λέει ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ και η γραμματικη του Τριανταφυλλίδη.

Δηλαδή ότι η γλώσσα μας έχει τους εξής φθόγγους:

α, ε, ι, ο, ου, β, γ, δ, ζ, θ, κ, λ, μ, ν, κ, ρ, σ, τ, φ, χ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ.

Ενώ για το γραπτό λόγο έχει 24 γράμματα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ακριβως αυτο...αλλο φθογγος αλλο γραμμα...για το φθογγο ο υπαρχουν δυο γραμματα το ο και το ω...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν είμαι ειδικός, αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ. Π.χ. το όμικορν και το ωμέγα, κανονικά δεν προφέρονται με τον ίδιο τρόπο και δεν νομίζω να είναι ο ίδιος φθόγγος. Όπως π.χ. εάν θυμάμαι καλά, είχαμε αρκετούς δίφθογγους: π.χ. ει και οι, τα οποία επίσης κανονικά δεν προφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Keep in mind, κούτσουρο ήμουν στο σχολείο, δεν τα ξέρω καλά.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
To βιβλίο λέει ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ και η γραμματικη του Τριανταφυλλίδη.

Δηλαδή ότι η γλώσσα μας έχει τους εξής φθόγγους:

α, ε, ι, ο, ου, β, γ, δ, ζ, θ, κ, λ, μ, ν, κ, ρ, σ, τ, φ, χ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ.

Ενώ για το γραπτό λόγο έχει 24 γράμματα.

Την έχεις διαβάσει!?

Αλήθεια γιατί έχουμε Ο & Ω? Γιατί το Ο δεν περισπάται ενώ το ω περισπάται?

Λεπτομέρειες θα μου πεις ...

Γαμαικανος.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Like
1.389
Πόντοι
266
Δεν είμαι ειδικός, αλλά κάτι δεν πάει καλά εδώ. Π.χ. το όμικορν και το ωμέγα, κανονικά δεν προφέρονται με τον ίδιο τρόπο και δεν νομίζω να είναι ο ίδιος φθόγγος. Όπως π.χ. εάν θυμάμαι καλά, είχαμε αρκετούς δίφθογγους: π.χ. ει και οι, τα οποία επίσης κανονικά δεν προφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Keep in mind, κούτσουρο ήμουν στο σχολείο, δεν τα ξέρω καλά.
α..ρε ζορζ απο μικρος στα πορσικα και σου εχουν μεινει κενα σχετικα με την γλωσσολογια

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Τί μαλακίες είναι αυτά...όλα για τρολιά μου ακούγονται...

Αλλιώς είναι για πολύ ξύλο.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

το πας πολυ πισω εσυ τωρα...το Ω προφεροταν τραβηγμενο σε σχεση με το Ο γιαυτο και λεγοταν Ω-ΜΕΓΑ...το θεμα της προφορας ομως εχει σταματησει εδω και χρονια και προφερονται ολα με τον ιδιο τροπο....αυτος ειναι και ο λογος που στα αγγλικα πχ την ιστορια τη λενε History και οχι Istory...βασιζομενοι στη διαφορετικη προφορα των Ι-Η-Υ...

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

το "ο" το "μικρό" = όμικρον
το "ω" το "μέγα" = ωμέγα

Προσδιορίζουν διάρκεια εκφοράς του φωνήματος ...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Την έχεις διαβάσει!?

για οποιον ενδιαφερεται η γραμματικη υπαρχει σε μορφη pdf online αρκει να γραψει στο γουγλη γραμματικη τριανταφυλλιδη pdf
μπορει να παει στη σελιδα 11 του βιβλιου οπου αναφερονται και οι φθογγοι οπως και τα γραμματα...

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1

Nαι την έχω διαβάσει. Κι επειδή τα γράφει στην πρώτη μόλις σελίδα (!), προφανώς εσύ δεν την έχεις ανοίξει ποτέ σου.

Στην Νεοελληνική γραμματική τίποτα δεν περισπάται. Τώρα αν θες να μιλήσουμε για άλλες γραμματικές μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο νήμα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.317
Πόντοι
25.467

Έχει αποδειχθεί με φωνητογραφήματα.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Μη φοβάστε.
Αυτούς που τα προτείνουν αυτά
στον επερχόμενο εμφύλιο
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ .......

λίγο υπομονή ........

Καυλιαρη δεν το περιμενα οτι θα ερθει η στιγμη που θα συμφωνησω μαζι σου!
Μπορει να εισαι φασισταριο του κερατα αλλα εδω εχεις δικιο! ΓΑΜΩ τα ζωα που θελουν να μας αλλαξουν τη γλωσσα!
Επισης ανελεητο ξεκωλιασμα στους μαλακες που γραφουν το αυτι με Φ και το αυγο με Β  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
το πας πολυ πισω εσυ τωρα...το Ω προφεροταν τραβηγμενο σε σχεση με το Ο γιαυτο και λεγοταν Ω-ΜΕΓΑ...το θεμα της προφορας ομως εχει σταματησει εδω και χρονια και προφερονται ολα με τον ιδιο τροπο....αυτος ειναι και ο λογος που στα αγγλικα πχ την ιστορια τη λενε History και οχι Istory...βασιζομενοι στη διαφορετικη προφορα των Ι-Η-Υ...

Ναι έ!?

Πρόφερε τις λέξεις "όμοιος" και "ομοίως" επανειλημμένα και πρόσεξε τον τρόπο εκφοράς τους ... γονιδιακή μνήμη - ακόμα και οι σημερινοί τουρκόγυφτοι διατηρούν ψήγματα του γλωσσικού αισθητηρίου των προγόνων τους ...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Μέχρι κατάργηση καθαρεύουσας όλα εντάξει κ μια χαρά,άλλη απλοποίηση δεν χρειάζεται...

Ωστόσο το όλο θέμα μοιάζει με ράδιο αρβύλα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Καυλιαρη δεν το περιμενα οτι θα ερθει η στιγμη που θα συμφωνησω μαζι σου!
Μπορει να εισαι φασισταριο του κερατα αλλα εδω εχεις δικιο! ΓΑΜΩ τα ζωα που θελουν να μας αλλαξουν τη γλωσσα!
Επισης ανελεητο ξεκωλιασμα στους μαλακες που γραφουν το αυτι με Φ και το αυγο με Β  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Και την δεξιά με κσ!!!!!!

:grin:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ναι έ!?

Πρόφερε τις λέξεις "όμοιος" και "ομοίως" επανειλημμένα και πρόσεξε τον τρόπο εκφοράς τους ... γονιδιακή μνήμη - ακόμα και οι σημερινοί τουρκόγυφτοι διατηρούν ψήγματα του γλωσσικού αισθητηρίου των προγόνων τους ...

αυτο στο οποιο διαφωνουμε ειναι στο οτι δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ετσι στο σχολειο...δεν εξεταζω ουτε το αν θα επρεπε να διδασκεται ετσι ουτε το αν θα επρεπε να εχουμε πολυτονικο συστημα...το οτι γλωσσολογικα και φωνολογικα απο μονη της η λεξη παραπεμπει στο να τραβηξεις περισσοτερο το Ω απο το Ο σημαινει απλα οτι το σκεπτικο της αρχαιας ελληνικης γλωσσας ηταν αξιοθαυμαστο...αυτο τι σχεση εχει με το τι διδασκεσαι και τι διδασκοσουν τοσα χρονια στο σχολειο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom