Νέα

Ζουράρις - Ψευδοκράτος των Αθηνών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Galb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Συμφωνείτε με τον Ζουράρι ???

• Όχι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ναι

Ψήφοι: 1 50,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Στον παλμό των συλλαλητηρίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Θεσσαλονίκη.

Στις 18:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με κεντρικούς ομιλητές τον μητροπολίτη Ανθιμο, τον Στέλιο Παπαθεμελή και τον Κώστα Ζουράρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο βρέθηκαν τουλάχιστον 5.000 άτομα.

Στη συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα μίλησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Κώστας Ζουράρις.

Ο Κ.Ζουράρις, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι «ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ακρωτηριασμός και η σύνθετη ονομασία είναι μειοδοσία» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μακεδονική.

Επιπλέον, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο για «ολιγαρχικό τετρακομματικό σύστημα του ψευδοκράτους της Αθήνας» και «αθηναϊκή χωματερή». Παράλληλα, επέκρινε τους βουλευτές της Μακεδονίας που δεν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η ομιλία του κ. Ζουράρι προκάλεσε την αντίδραση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδη, ο οποίος παραβρισκόταν στη συγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ο Π.Ψωμιάδης αποχώρησε εσπευσμένα, σημειώνοντας: «Ήρθα να ακούσω λόγο ενωτικό και μη κομματικό. Διαφωνώ με τα περί "ψευδοκράτους των Αθηνών". Έχω εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή και τα κόμματα».

«Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας» υπογράμμισε ο μητροπολίτης Ανθιμος κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση και σημείωσε: «Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία». Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τα όσα είπε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα, την ψυχή και το έδαφος μας» επισήμανε ο κ. Παπαθεμελής. Σημείωσε πως απέναντι μας είναι οι ΗΠΑ και παρατήρησε πως οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα θα καταλήξει στο «Μακεδονία».

Στις 19:00 ξεκίνησε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο ΛΑΟΣ στο άγαλμα Μ.Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ζήτησε την απομάκρυνση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Aπευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τόνισε: «Όνομα και ιστορία δεν διαπραγματεύονται. Η χώρα δεν τεμαχίζεται και δεν ξεπουλιέται στους Αμερικανούς. Έχουμε αγωνία ποια θα είναι η τύχη αυτού του τόπου που λέγεται Μακεδονία».

Ο κ. Καρατζαφέρης επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» και πως «δεν θυσιάζουμε για κανέναν το όνομα της Μακεδονίας».

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ επισήμανε: «Όχι σε οποιαδήποτε ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή κάποιο παράγωγό του. Οι δυνατές φωνές των συγκεντρωθέντων ελπίζουμε να έφθασαν και στα αυτιά του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αν όχι, ο ΛΑΟΣ είναι εδώ για να του στείλει ένα ακόμα ηχηρότερο μήνυμα: Δεν είναι υστερία το όνομα και η Ιστορία».

«Είναι δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει ελεύθερα με όποιο τρόπο νόμιμο νομίζει τη βούλησή του, το αίτημα του. Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν οδήγησαν πουθενά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία.

Όπως τόνισε, μέσα από τα συλλαλητήρια «προβλήθηκαν, πολλές φορές, ιστορικά και συναισθηματικά κριτήρια, τα οποία, δυστυχώς, για τη διεθνή διπλωματία, αλλά και για την ίδια τη χώρα δεν είναι αυτά που βοηθούν στην επίλυση ενός ζητήματος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: in.gr

Συμφωνείτε με αυτά που είπε ο Ζουράρης για το ψευδοκράτος της Αθήνας ???? Εγώ όχι μόνο δεν συμφωνώ αλλά τα βρίσκω και πολύ ηλίθια...

Και κάτι που βρήκα από ένα blog (parafoniades.wordpress.com)

Έχω βαρεθεί τα συλλαλητήρια.Πείτε μου σας παρακαλώ ένα συλλαλητήριο που να απέφερε αποτέλεσμα.Μία διαδήλωση που άλλαξε την ιστορία.Θα εξαιρέσω από τον παραπάνω συλλογισμό την συγκέντρωση που οργάνωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.Πραγματικά από τις λίγες εικόνες που είδα στα κανάλια νομίζω ότι πραγματικά θα μείνει αξέχαστη.Είναι η συγκέντρωση στην οποία ο Ζουράρης,ανάμεσα σε πομπώδης φράσεις βγαλμένες από την κομπλεξική του “διάνοια”,ονόμασε την Αθήνα “ψευδοκράτος “.

Πόσο μαλάκες είμαστε.

Στο επόμενο συλλαλητήριο παρακαλώ αυτονομήστε την Μακεδονία και ενώστε την με την Κούβα ηλίθιοι κουλτουριάρηδες.

[size=15pt]σημ: Για να μην ξεχνιόμαστε, η διαφορά μου με τον κο Ζουράρη είναι ότι εγώ είμαι Μακεδόνας.
[/size]

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Το σχολιάσαμε και στο θρεντ για την Μακεδονία!Το άτομο έχει ξεφύγει εντελώς αλλά το άσχημο είναι ότι παρασύρει με τις ακραίες  :jerking: του πολύ κόσμο!
Ο Ζουράρις είναι ένα τρανό παράδειγμα για το γεγονός ότι η μόρφωση δεν σου εξασφαλίζει ότι αποκτάς "επίπεδο" σαν άνθρωπος!

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
[youtube=425,350]RPHMNM6jVes[/youtube] :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:
μπορει να βγαζει τρελλο γελιο αλλα εχει
πολλες αληθειες τελικα!!!!

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
αυτο που ολοι καταλαβαινουμε οτι ποτε δεν θα αλλαξει
ο αιωνιος ελληνικος διχασμος
διαιρε και βασιλευε γαρ!!!
Πάντως επειδή μένω κοντά στη Θεσσαλονίκη αν και δεν είμαι Μακεδόνας και δεν έχω ουδεμία σχέση με τη βόρεια Ελλάδα απλά έτυχε να ζώ (μέχρι τώρα) εδώ καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς έχουν  κόμπλεξ κατωτερότητας με την Αθήνα... Στη Θεσσαλονίκη για ότι γίνεται φταίει η Αθήνα και οι κωλο Αθηναίοι βουλευτές κτλ. Αντίθετα στην Αθήνα δεν ασχολούνται με τη Θεσσαλονίκη και ούτε την βλέπουν ανταγωνιστικά..Ας θυμηθούν ότι πολλοί βουλευτές από αυτούς που είναι στην Αθήνα η σκούφια τους κρατάει από επάνω.

Επισκέπτης
Πάντως επειδή μένω κοντά στη Θεσσαλονίκη αν και δεν είμαι Μακεδόνας και δεν έχω ουδεμία σχέση με τη βόρεια Ελλάδα απλά έτυχε να ζώ (μέχρι τώρα) εδώ καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς έχουν  κόμπλεξ κατωτερότητας με την Αθήνα... Στη Θεσσαλονίκη για ότι γίνεται φταίει η Αθήνα και οι κωλο Αθηναίοι βουλευτές κτλ. Αντίθετα στην Αθήνα δεν ασχολούνται με τη Θεσσαλονίκη και ούτε την βλέπουν ανταγωνιστικά..Ας θυμηθούν ότι πολλοί βουλευτές από αυτούς που είναι στην Αθήνα η σκούφια τους κρατάει από επάνω.
Εσύ την πίνεις άσχημα μου φαίνεται και τα Γιαννιτσά πάντα είχαν καλό εμπόρευμα! :idiot:

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Εσύ την πίνεις άσχημα μου φαίνεται και τα Γιαννιτσά πάντα είχαν καλό εμπόρευμα! :idiot:
Δεν την πίνω ξέκοψα.. :grin: Παλιά αυτά. Όντως το 2001 τα Γιαννιτσά είχαν βγει πρώτα στα ναρκωτικά αναλογικά πληθυσμού και χρηστών. :idiot: :idiot: (άσχετο)

Στο θέμα μας... Που διαφωνείς φίλε Ταράτσα με αυτά που είπα ??? Αυτή είναι η άποψη μου και έτσι τα έχω βιώσει αυτά..

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
μπορουμε να μιλαμε πραγματικα ατελειωτες ωρες για αυτο το θεμα οπως και για πολλα αλλα
και φυσικα στο τελος να καταληξουμε σε αδιεξοδο γιατι σκεφτομαστε ελληνικα
οταν θα αποφασισουμε καποτε σαν ελληνικο εθνος να σκεφτουμε ομαδικα οχι πολυ ενα 60%
αυτα τα "γελοια" ζητηματα και ολα τα αλλα που μας διαιρουν σαν εθνος, θα ειναι ισως το
πιο σημαντικο κομματι της ελλαδος διαχρονικα.
σημαντικοτερο

Επισκέπτης
Είπες δεν βλέπει ανταγωνιστικά η Αθήνα την Θεσσαλονίκη!
Σωστό αυτο!
Για πες μου, γιατί να την δει ανταγωνιστικά η Αθήνα?
Αυτός που έχει τα λιγότερα απο άποψη υποδομών λογικό είναι να μην του αρέσει!!!
Δεν λέω πως δεν βρίζουν το λεγόμενο κράτος των Αθηνων  εδω αλλά όχι όλοι και για όλα! Αντιθέτως έχουν ψιλοφτιάξει τα πράγματα σε σχέση με παλιότερα!
Έχεις έναν περίεργο έρωτα για την Αθήνα που δεν μπορώ να τον καταλάβω ειλικρινα!
Σε ένα άλλο thread δεν θυμάμαι σε ποιο σου είπαν όλοι ότι τα βλέπεις λάθος σε σχέση με την Αθήνα δηλαδη ότι δεν είναι τόσο καλά όσο νομίζεις εκει!
Όταν θα πάς και θα περάσουν καμιά 10αρια χρόνια θα καταλάβεις αυτό που σου λέω!! :sunglasses:

OP
OP
G

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Είπες δεν βλέπει ανταγωνιστικά η Αθήνα την Θεσσαλονίκη!
Σωστό αυτο!
Για πες μου, γιατί να την δει ανταγωνιστικά η Αθήνα?
Αυτός που έχει τα λιγότερα απο άποψη υποδομών λογικό είναι να μην του αρέσει!!!
Δεν λέω πως δεν βρίζουν το λεγόμενο κράτος των Αθηνων  εδω αλλά όχι όλοι και για όλα! Αντιθέτως έχουν ψιλοφτιάξει τα πράγματα σε σχέση με παλιότερα!
Έχεις έναν περίεργο έρωτα για την Αθήνα που δεν μπορώ να τον καταλάβω ειλικρινα!
Σε ένα άλλο thread δεν θυμάμαι σε ποιο σου είπαν όλοι ότι τα βλέπεις λάθος σε σχέση με την Αθήνα δηλαδη ότι δεν είναι τόσο καλά όσο νομίζεις εκει!
Όταν θα πάς και θα περάσουν καμιά 10αρια χρόνια θα καταλάβεις αυτό που σου λέω!! :sunglasses:
Δηλαδή έτυχε να είναι η Αθήνα η πρωτεύουσα και να έχει αυτή τις περισσότερες ανέσεις αλλά και τα περισσότερα προβλήματα μη το ξεχνάμε αυτό (καυσαέριο,εγληματικότητα,ναρκωτικά,κτλ) Στη Θεσσαλονίκη όλοι λένε ααα η Αθήνα έχει μετρό γιατί δεν έχουμε εμείς ? ααα η Αθήνα έχει αυτό... γιατί δεν έχουμε έμεις ??? Οι δύο πόλεις είναι άνισες δεν μπορεί να γίνει κατανοητό ??? Άλλο 1 milion και άλλο 5 milions κόσμος... Και εγώ στην επαρχία τι πρέπει να πώ συγκριτικά με τη Θεσσαλονίκη ? Η Θεσσαλονίκη έχει Θέατρα ή οτιδήποτε εγώ δεν έχω ???

Υ.Γ. Τι έχεις να πεις για τη δήλωση του Ζουράρι ?

jimmye

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2005
Like
1
Πόντοι
1
Ποιος Ζουραρης ρε παιδια? Αυτος στο συλλαλητηριο του μπαογκ φωναζε για τον Ζαγορ "νατος νατος ο πρωθυπουργος" !!!! Εχει ξεπερασει το οριο του γραφικου , ειναι απλα ηλιθιος....

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Οπεθερος του παμπλουτος....δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του...λεει οτι ειναι καθηγητης πανεπιστημιου στο παρισι αλλα οποιος του ζητησει αποδειξη για αυτο τον περιλουζει με εκεινα τα ακαταλαβιστικα αρχαιοελληνικα που και αυτα πολλες φορες ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ λογια.....παληοτερα ανανεωτικος κομμουνιστης....χριστιανος.....καραμανλικος.....αντιεξουσιαστης....κρητικος επαναστατης στα περιβοητα ζωνιανα....τωρα μακεδονομαχος....η ζωη του ειναι προβολη μεσω των καναλιων.....κριμα παντως για την ωραιοτερη πολη της Ελλαδας να την εκπροσωπουν....ζουραρις...ψωμιαδης..παπαγεωργοπουλος..ανθιμος...αδωνις κλπ κλπ

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
Ωραιο και απολυτα σχετικο!!!!!!!!!!!!!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Milfs Like it Big - A nice ride - Kayla Synz
rdz65414-49ps37eqf.jpeg

Αρίωνα, που κολλάει το psot soy σε αυτό το thread?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom