Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ,φίλε!θα μπω να το τσεκάρω,επειδή με μια πρώτη ματιά που έριξα είδα πως πραγματικά υπάρχει πληθώρα επιλογών!ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!Φίλος να σε βοηθήσω λιγάκι...
Σου έχω αυτό που θέλεις.
θα βρεις πλήρως επιπλομένα διαμερίσματα με τη διαφορά ότι συγκατοικείς τις περισσότερες φορές με φοιτητές που κάνουν Εράσμους στην Αθήνα. (στο δωμάτιο είσαι μόνος, εκτός συσφίξεις τις σχέσεις σου και κάνεις αγκαλίτσες) ;)
Η φάση είναι καλή και όλα τα διαμερίσματα είναι κεντρικά. Υπολογιζε κανά 300 ολα πληρωμένα για ένα μήνα. Για πιο πολλά δες τη σελίδα και μίλα μαζί τους.
Πιστεύω να βοήθησα
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ζητείται διαμέρισμα για ενοικίαση ενός μηνός,από αυτή την Κυριακή
- Μέλος που άνοιξε το νήμα makemyday
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 23
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Σωστότατος στις επισημάνσεις σου,φίλε και φυσικά έχεις δίκιο για τις "ενστάσεις" κάποιου ενοικιαστή σε τέτοιες περιπτώσεις.Ρε φίλε,
Καλή η ιδέα σου να ζητήσεις βοήθεια από εδώ (γιατί προκαλεί συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών), και να σου πω πως το βλέπω εγώ, μια που όπως θα δεις, με αγγίζει το θέμα:
ΕΧΩ μια γκαρσονιέρα, όπως τη θέλεις.
Ιδιόκτητη (σε μένα ανήκει), επιπλωμένη, στο κέντρο, μια χαρά. Έχει TV, AirCond., ζεστό νερό, χώρο για να φτιάξεις έναν καφέ (όχι μαγειρέματα), μεγάλο και άνετο κρεββάτι, θέα (6ος όροφος) που βλέπει Ακρόπολη και Λυκαβητό, βεράντα, μια χαρά.
Για διάφορους προσωπικούς λόγους δε τη χρησιμοποιώ τους τελευταίους 6 μήνες, και απλώς περνάω μια φορά κάθε 1-2 μήνες να μαζεύω λογαριασμούς και να ρίχνω μια ματιά.
Θα μπορούσα λοιπόν να τη νοικιάσω όπως λες, να τσεπώσω και 400-500 ευρά, όλα ωραία και καλά.
Τι σημαίνει όμως αυτό:
Πρώτον ότι θα αφήσω να μπει στο χώρο μου (όπου έχω τα πράματά μου, διάφορα ρούχα, σεντόνια, πετσέτες κλπ) ένα άγνωστο άτομο.
Θεραπεία: Μαζεύω τα προσωπικά μου είδη (ρούχα, πετσέτες, καπότες, σαπούνια κλπ) και αφήνω τα σκεύη (πιάτα, φλυτζάνια, κλπ). Δηλαδή κάνω μια "ψιλομετακόμιση" για αυτό το μήνα.
Δεύτερον ότι θα προκύψει ένα θέμα με τις καταναλώσεις ρεύματος (ο θερμοσίφωνας κάνει λογαριασμό, όπως θα ξέρεις), και δε συζητάω για το νερό, που είναι αμελητέας αξίας.
Τρίτον ότι ΑΦΟΥ φύγει το άτομο, θα πρέπει να ξαναπεράσει συνεργείο καθαρισμού (όσο πολιτισμένο και αν είναι το άτομο, είναι άλλος άνθρωπος, δεν έχει τα δικά μου χούγια), και βέβαια ΟΛΑ τα υφασμάτινα είδη (σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες κλπ) να περάσουν μπουγάδα.
Τέταρτον είναι ΑΓΝΩΣΤΟ τι άλλο θα προκύψει, και αναφέρομαι σε πράματα που (πιθανόν) να με σπάσουν, όταν μετά από ένα μήνα κληθώ να παραλάβω πάλι το χώρο.
Πέμπτον, στην ιστορία αυτή υπάρχει ένα "ρίσκο", γιατί παραδίνεις σε κάποιον άγνωστο ένα χώρο, και δεν ξέρεις (στα σίγουρα) αν θα τον ξαναβρείς (τον άγνωστο, όχι το χώρο!).
Όλα αυτά για να βάλω στην τσέπη ένα πεντακοσάρικο.
Αξίζει τον κόπο?
Η πείρα μου λέει "όχι".
Αλλά ας αφήσουμε τη δική μου την πλευρά (που ίσως και να είναι υπερβολικά μίζερη), και ας πιάσουμε τη δική σου, δηλαδή του ατόμου που ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το χώρο:
Λες επαγγελματικό ταξίδι. Αυτό τι σημαίνει? Σημαίνει ότι το άτομο θα αποζημιωθεί (από την επιχείρηση στην οποία θα προσφέρει υπηρεσίες στην Αθήνα) για την εκτός έδρας παραμονή του.
Μου κάνει εντύπωση μια επιχείρηση να ψάχνει να βρει πως θα γλυτώσει ένα 500ρικο (τόσο λες ότι πας να γλυτώσεις) για ένα μήνα, όταν μάλιστα είναι προφανές ότι το έξοδο του ξενοδοχείου θα είναι εκπιπτόμενο από την Εφορία. Αν μου πεις ότι θες και από μένα απόδειξη για τα λεφτά που θα πάρω, αυτό σημαίνει ότι το 40% θα μου το πάρει η εφορία, χώρια το τρέξιμο για δήλωση ενοικίασης, χώρια το ότι ανοίγω φάμπρικα με δαύτους (και θα μου λένε μετά "Αφού το νοικιάσατε ένα μήνα, πως ξέρουμε ότι δε κάνετε συνεχώς αυτή τη δουλειά, και δε το νοικιάζετε συνεχώς χωρις να το δηλώνετε?").
Άρα την περίπτωση να πάρεις απόδειξη από μένα, ξέχνα την.
Άρα δε θα υπάρχει σύμβαση. Η συμφωνία θα είναι βασισμένη στην καλή πίστη και μόνο.
Καλή πίστη μεταξύ άγνωστων ανθρώπων.
Για ένα 500ρικο.
Με όλα τα σπασίματα που σου περιέγραψα πιο πάνω (μετακόμιση κλπ).
Δε το ξεχνάμε καλύτερα?
Κοίτα, διάφοροι φίλοι απ’ εδώ σου έδωσαν πολύ ωραίες ιδέες.
Η δικιά μου άποψη είναι ότι όταν κάποιος (όπως εσύ τώρα) ψάχνει να λύσει ένα πρόβλημα (αυτό το της στέγασης ενός μηνός), είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ να ψάχνει στο χώρο που υπάρχει ήδη μια διαμορφωμένη πιάτσα, που δουλεύει με γνωστούς (και διαμορφωμένους) κανόνες, και όχι ξεκάρφωτα σε χώρους άσχετους με το θέμα.
Είναι σα να θέλεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο για ένα μήνα, και να πας να αναζητείς κάποιον που έχει αυτοκίνητο, το κινεί κάθε 3ο Σ/Κ, επομένως γιατί να μη το νοικιάσει για ένα μήνα, να βγάλει και κάτι? Θα το στερηθεί μόνο ένα Σ/Κ, και θα βγάλει ένα καλό ποσό.
Το δίνει? Όχι. Το γραφείο ενοικιάσεως όμως το δίνει, και θα κάνει και τιμή καλύτερη από όση περιμένεις. Γιατί ο ιδιώτης κάτοχος ΙΧ "ξεβολεύεται" με το να δώσει το αμάξι του για ένα μήνα, ενώ ο Rent-A-Car βολεύεται με αυτό ακριβώς.
Να επαναλάβω, δε τα έγραψα όλα αυτά για να σου βάλω χέρι, και να σου πω "κακώς έκανες και ρώτησες εδώ". Πιστεύω ότι καλώς έκανες, στο ‘πα και στην αρχή, και σου είπα και τους λόγους.
Νομίζω μόνο ότι δε θα βρεις τη λύση που ψάχνεις αυτούσια, έτοιμη εδώ (για τους λόγους που εξήγησα, κρίνοντας από τον εαυτό μου). Θα τη βρεις όμως αξιοποιώντας τις διάφορες πληροφορίες που πήρες, και απ’ ότι είδα μάλλον πήρες τη σωστή κατεύθυνση.
(κοίτα pm)
ευχαριστώ πολύ,πάντως
χαχαχα!Αν ειναι για τον Παλαιοκώστα το φιλοξενώ τζάμπα.
όχι φίλε.δεν είναι γι'αυτόν.αυτός δεν θα χρειαζόταν "αγγελία" για να βρει μέρος να μείνει,έτσι κι αλλιώς,απλά θα έπρεπε να επιλέξει ποια από τις προτάσεις θα τον ικανοποιούσε περισσότερο,με τόσους fans που έχει πια