Νέα

Ζευγάρια που δουλεύει μόνο η γυναίκα...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DayStalker
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.367
Πόντοι
12.756
εγω παλι δεν γνωρίζω καμία περίπτωση
το αντιθετο θα ελεγα , μολις τον γκαβατζωσουν η παρατανε δουλειες ή κανουν τα παντα για να τις απολυσουν και να ξυνονται σπιτι

thefemalecoach89

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2019
Like
324
Πόντοι
21
εγω παλι δεν γνωρίζω καμία περίπτωση
το αντιθετο θα ελεγα , μολις τον γκαβατζωσουν η παρατανε δουλειες ή κανουν τα παντα για να τις απολυσουν και να ξυνονται σπιτι
Τι να σου πω, στη Κύπρο τα τελευταία χρόνια θα δεις πολλές περιπτώσεις ώπου οι γυναίκα είναι η κύρια παροχέας της οικογένειας. Yπάρχουν γυναίκες ηλικίας 35-55 βγάζουν πολύ περισσότερα από τον άνδρα τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται να βγάζουν τον φίδι από την τρύπα γιατί ο ανεπρόκοπος σύζυγος τους τα παίζει όλα στο τζόγο και δεν του μένει σεντ μέχρι το τέλος του μήνα. Αν δεν ήταν αυτές να τους σηντηρούν, οι άνδρες τους θα είχαν καταστραφεί προ πολλού (εκτός και αν τους άφηναν οι μακαρίτες γονιοί τους καμιά κληρονομιά).

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.413
Πόντοι
3.296
Το να είναι κάποιος ανεξάρτητος οικονομικά αλλά και γενικά του χαρίζει ψυχική ηρεμία και υγεία.

Καλό επίσης να μη χτίζει κάποιος προσδοκίες πολύ παραπάνω από τις δυνάμεις του γιατί έτσι ξεκινά ο γολγοθάς των χρεών σε τράπεζες από δάνεια που δε μπορεί κάποιος να.ξεχρεώσει.
Επίσης για μένα καλό είναι να μην κάνει κάποιος οικογένεια.Είναι πολυέξοδη ενώ μπορείς να.σπαταλήσεις τα ίδια χρήματα για να κάνεις τα γούστα σου.
Χρήματα σε μεγαλύτερο σπίτι,οικογενειακό αυτοκίνητο,καροτσάκια,παμπερς,νηπιακούς σταθμούς,κτλ ειναι για μενα(υποκειμενική άποψη το τονίζω) πεταμένα λεφτά.
Άρα έχε δικό σου χαρτί.
Αυτή είναι η γνώμη μου

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Καλό επίσης να μη χτίζει κάποιος προσδοκίες πολύ παραπάνω από τις δυνάμεις του γιατί έτσι ξεκινά ο γολγοθάς των χρεών σε τράπεζες από δάνεια που δε μπορεί κάποιος να.ξεχρεώσει.
Επίσης για μένα καλό είναι να μην κάνει κάποιος οικογένεια.Είναι πολυέξοδη ενώ μπορείς να.σπαταλήσεις τα ίδια χρήματα για να κάνεις τα γούστα σου.
Χρήματα σε μεγαλύτερο σπίτι,οικογενειακό αυτοκίνητο,καροτσάκια,παμπερς,νηπιακούς σταθμούς,κτλ ειναι για μενα(υποκειμενική άποψη το τονίζω) πεταμένα λεφτά.
Άρα έχε δικό σου χαρτί.
Αυτή είναι η γνώμη μου
Δεν ξέρεις να ζεις τη ζωή τύπε μου. Αν δεν είσαι χρεωμένος για τα επόμενα 30 χρόνια, αν δεν φοβάσαι μην χάσεις το σπίτι που ζει η οικογένειά σου, αν δεν σκοτώνεσαι σε χαμαλοδουλειές για να πληρωθεί η δόση, αν δεν παρακαλάς τον πεθερό σου να βοηθήσει από την σύνταξή του, τι θα καταλάβεις από ζωή; Έτσι κάνουν όλοι. Έσύ τι είσαι, ο εξυπνάκιας που δεν παντρεύεται;

(προφανώς αστειεύομαι :grin: )

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.367
Πόντοι
12.756
Τι να σου πω, στη Κύπρο τα τελευταία χρόνια θα δεις πολλές περιπτώσεις ώπου οι γυναίκα είναι η κύρια παροχέας της οικογένειας. Yπάρχουν γυναίκες ηλικίας 35-55 βγάζουν πολύ περισσότερα από τον άνδρα τους ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καλούνται να βγάζουν τον φίδι από την τρύπα γιατί ο ανεπρόκοπος σύζυγος τους τα παίζει όλα στο τζόγο και δεν του μένει σεντ μέχρι το τέλος του μήνα. Αν δεν ήταν αυτές να τους σηντηρούν, οι άνδρες τους θα είχαν καταστραφεί προ πολλού (εκτός και αν τους άφηναν οι μακαρίτες γονιοί τους καμιά κληρονομιά).
Αμα μιλας για την Κυπρο μην βγαζεις συμπερασματα
μια χαρα φραγκα εχουν , οι μισοι εχουν απο 3 σπιτια

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Επ' αφορμή μιας εξαιρετικής ταινίας που είδα εχθές (Δευτέρες με λιακάδα/Los lunas al sol -2002) που θίγει -αναμεσα σε αλλα- το ζήτημα της ανδρικής ανεργίας , ιδιαίτερα σε προχωρημένη ηλικία και το πως αυτή επηρρεάζει την δυναμική των ζευγαριών , καθώς και μιας προσωπικής ιστορίας που μου έφερε στο μυαλό μιας παντρεμένης που πήδαγα πριν χρόνια ο άντρας της οποίας είχε απολυθεί με το δεύτερο Μνημόνιο και μιας άλλης ιστορίας ενος γνωστού πως οταν φαληρισε η επιχειρηση του πηδηξε απο τον 5ο γιατι δεν αντεχε την ταπεινωση να τον ζει η γυναικα του, ανοιγω το παρον κοινωνικής φύσης νήμα για να συζητήσουμε και να ακουστούν γνώμες και εμπειρίες πάνω στο θέμα.

Ειδικότερα, τα δυο βασικά ζητήματα που ανακύπτουν όταν σε μια σχέση, ενάντια στις κοινωνικές επιταγές, η γυναίκα γίνεται ο κυριος provider είναι :

α) Το πώς αυτή η αλλαγή δυναμικής επηρρεάζει το πώς η γυναικα βλεπει και αντιμετωπιζει τον ανδρα.

β) Το πώς επηρρεάζεται η ψυχολογία του ίδιου του άντρα ο υποβιβασμός του σε εξαρτώμενο μέλος.

Προσωπικη γνώμη για το (α) δεν εχω. Θεωρω οτι παιζει ρολο η δυναμικη της σχεσης ,τα SMV (σσ: αν δεν εχετε διαβασει ποτέ RedPill πίσω στο δημοτικό) και το κατα ποσο σχετιζονται με την οικονομικη και εργασιακη επιτυχια ή οχι. Ενας καλλιτεχνης ας πουμε δεν χανει το market value του λογω ανεργιας.
Για το (β) ομως θεωρω οτι οισυνεπειες ειναι δραματικες. Είναι τεράστια η κοινωνική πίεση για να αντέξει κάποιος. Το κατα πόσο αυτο ειναι σωστό ή λαθος ειναι μια μεγαλη συζητηση. Σιγουρα παντως υπαρχουν και αντρες που θα ηταν κουλ με την ιδέα. Στην πράξη όμως δεν παυει να θεωρείται ο ορισμός του emasculation.

Αυτά σαν μικρή εισαγωγή . Και τώρα ο λόγος στην ένδοξη κοινότητα του bou με την παρακληση να μεινετε εντος θεματος!
Εαν ερχόμενη από τη δουλειά μου βρίσκω ένα πιάτο φαγητό να φάω , το σπίτι τακτοποιημένο, τα παιδιά διαβασμένα, δεν εχω απολύτως κανένα πρόβλημα.

kallitexnis777

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2021
Κριτικές
5
Like
371
Πόντοι
21
Απλά πάρτε το είδηση υπάρχουνε πολλές "sugar mommies"

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Με τι αέρα θα γαμήσεις τη γυναίκα σου άμα εξαρτάσαι οικονομικά από αυτή; Άντε μέχρι κανένα γλυφομ@ύνι.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Το να είναι κάποιος ανεξάρτητος οικονομικά αλλά και γενικά του χαρίζει ψυχική ηρεμία και υγεία.
Σωστή κουβέντα. Αν και εξαρτάται από την πηγή του εισοδήματος (παθητικό, ενεργητικό, χαμαλοδουλειά, δουλειά γραφείου κλπ.). Αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνώ.

thefemalecoach89

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2019
Like
324
Πόντοι
21

Άρα έχε δικό σου χαρτί.
Αυτή εί

Αμα μιλας για την Κυπρο μην βγαζεις συμπερασματα
μια χαρα φραγκα εχουν , οι μισοι εχουν απο 3 σπιτια
Ναι σαφώς, απλά μέχρι πριν καμιά δεκαετία περίπου ο άνδρας ήταν ο κύριος παροχέας--τώρα τείνουν να αλλάξουν τα πράγματα εδώ.
Οπως και να χει, η γυναίκα έχει αποδεικτεί ότι κάνει καλύτερο κουμάντο (συνήθως) στα οικονομικά της. Από ιερόδουλες και καθαρίστριες μέχρι διευθύντριες πολυεθνικών, η μέση εργαζόμενη γυναίκα λόγω του έχει καλύτερες οργανωτικές ικανότητες και έντονη αίσθηση κινδύνου, σπάνια καταφεύγει σε επικύνδυνες τακτικές αποκόμισης εύκολου κέρδους ή επενδύσεις με μεγάλο ρίσκο. To γεγονός δε ότι σε κάποια επαγγέλματα, οι γυναίκες εξακολουθούν να παίρνουν λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους, τις εξαναγκάζει να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να φροντίζουν την οικογένεια τους και να τους μένουν και λίγα στην άκρη. Η τεστοστερόνη στον άνδρα καμιά φορά και το κυνήγι αδρεναλίνης τον οδηγούν στο να παίρνει στιγμιαίες αποφάσεις και να κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα σε δευτερόλεπτα. Δεν είναι διόλου τυχαίο που οι περισσότερες αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους είναι από άνδρες. Και υπάρχουν και διάσημοι όπως τον Φασούλα που έχουν παραδεκτεί ότι αν δεν ήταν η γυναίκα τους να τους στηρίξει με κάθε τρόπο, θα είχαν πάει φυλακή ή αυτοκτονήσει.

Ωστόσο συμφωνώ εξακολουθεί να υπάρχει μια μερίδα κουποπόνηρων γυναικών που πιστεύουν ακόμα ότι ο άνδρας πρέπει να είναι ο κύριος παροχέας και μόλις μυριστούν χρήμα μπαίνουν μέσα. 'Ομως και εδώ στο τέλος θα βγουν αυτές κερδισμένες και ο άλλος κυριολεκτικά θα τα τινάξει ή θα μείνει καταχρεωμένος και απένταρος λόγω ανικανότητας να κουμαντάρει τα οικονομικά του--ενώ αυτές θα προλάβουν να απομηζήσουν το παραδάκι τους πολύ πριν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν θα λέγα ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε απαραίτητα πιο έξυπνες, απλώς είμαστε πιο προσεκτικές/ψιλιασμένες και βλέπουμε πιο μακριά ως απότοκο το ότι ακόμα σε πολλές περιπτώσεις, δεν πληρωνόμαστε επαρκώς και έχουμε περισσότερα προσωπικά έξοδα από έναν μέσο άνδρα.

Αν έχεις πέσει σε αμόρφωτη αλλά "κουτοπόνηρη" και σε καταλάβει ότι είσαι τέτοιος τύπος, θα προσπαθήσει με διάφορα τερτίπια να σε απομηζύσει πρώτου καν το πάρεις είδηση ότι οδεύεις προν την καταστροφή--και μετά θα είναι πλεόν αργά αλλά τα θέλες εσύ ο ίδιος και τα πάθες.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
γεια σ μαρινα !!

καλησπερα, καλα εισαι ?

thefemalecoach89

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2019
Like
324
Πόντοι
21
Από που προκύπτει αυτό? (ρωτάω σοβαρά)
Θα σου πω:

Yπήρχε μόνο μια αμερικάνικη έρευνα που εκ πρώτης όψεως έβγαλε αντικρουόμενα αποτελέσματα αλλά απλώς εννοούσε ότι οι γυναίκες δεν νιώθουν καλά ή νιώθουν φόβο και ανασφάλεια όταν ασχολούνται με τα οικονομικά τους: https://www.businesswire.com/news/h...-Are-Leaving-Money-and-Influence-On-the-Table

αλλά ακόμα και εδώ, ενισχύονται τα λεγόμενα μου πιο πάνω ότι οι γυναίκες φοβούνται και έχουν ψηλότερη αίσθηση οινομικού κινδύνου από τον μέσο άνδρα που τζογάρει και παίρνει ρίσκα χωρίς δεύτερη σκέψη.

kallitexnis777

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2021
Κριτικές
5
Like
371
Πόντοι
21
Και sugar grannies χήρες άμα δεν είσαι 20ρης. Απλώς είναι λίγο μερακλίδικο το σπορ.
Έχω φίλο που έχει sugar mommy και είναι γιατρός ταξίδια εστιατόρια όλη η καλοπέραση καλυμενη

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ξέρω 4 τέτοιες περιπτώσεις στο στενότερο κύκλο γνωστών. Και οι 4 γυναίκες είναι ΔΥ
Οι 3 είναι ταυτόχρονα και σώγαμπροι.
Οι 2 έχουν τα πεθερικά να μένουν από πάνω ο ένας και δίπλα ο άλλος
Και οι 4 είναι μέλι γάλα, έχουν στρώσει επιδερμίδα :sunglasses:

thefemalecoach89

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2019
Like
324
Πόντοι
21
Ξέρω 4 τέτοιες περιπτώσεις στο στενότερο κύκλο γνωστών. Και οι 4 γυναίκες είναι ΔΥ
Αυτοί τι δουλιά κάνουν; ή ΔΕΝ κάνουν;

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.299
Πόντοι
5.097
αμπε λαλε αμπε λαλε κατι μου θυμιζει. :confused: :tooth: :tooth: :tooth: :confused:

mpatagias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2021
Like
234
Πόντοι
280
Μια χαρά επιχειρηση μου φαίνεται. Αφού δεν ζηλεύει ο άνδρας τότε είναι ιδανική

Stories

Νέο!

Stories