Νέα

Ζευγάρια που δουλεύει μόνο η γυναίκα...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DayStalker
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 71
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.625
Πόντοι
2.306
Επ' αφορμή μιας εξαιρετικής ταινίας που είδα εχθές (Δευτέρες με λιακάδα/Los lunas al sol -2002) που θίγει -αναμεσα σε αλλα- το ζήτημα της ανδρικής ανεργίας , ιδιαίτερα σε προχωρημένη ηλικία και το πως αυτή επηρρεάζει την δυναμική των ζευγαριών , καθώς και μιας προσωπικής ιστορίας που μου έφερε στο μυαλό μιας παντρεμένης που πήδαγα πριν χρόνια ο άντρας της οποίας είχε απολυθεί με το δεύτερο Μνημόνιο και μιας άλλης ιστορίας ενος γνωστού πως οταν φαληρισε η επιχειρηση του πηδηξε απο τον 5ο γιατι δεν αντεχε την ταπεινωση να τον ζει η γυναικα του, ανοιγω το παρον κοινωνικής φύσης νήμα για να συζητήσουμε και να ακουστούν γνώμες και εμπειρίες πάνω στο θέμα.

Ειδικότερα, τα δυο βασικά ζητήματα που ανακύπτουν όταν σε μια σχέση, ενάντια στις κοινωνικές επιταγές, η γυναίκα γίνεται ο κυριος provider είναι :

α) Το πώς αυτή η αλλαγή δυναμικής επηρρεάζει το πώς η γυναικα βλεπει και αντιμετωπιζει τον ανδρα.

β) Το πώς επηρρεάζεται η ψυχολογία του ίδιου του άντρα ο υποβιβασμός του σε εξαρτώμενο μέλος.

Προσωπικη γνώμη για το (α) δεν εχω. Θεωρω οτι παιζει ρολο η δυναμικη της σχεσης ,τα SMV (σσ: αν δεν εχετε διαβασει ποτέ RedPill πίσω στο δημοτικό) και το κατα ποσο σχετιζονται με την οικονομικη και εργασιακη επιτυχια ή οχι. Ενας καλλιτεχνης ας πουμε δεν χανει το market value του λογω ανεργιας.
Για το (β) ομως θεωρω οτι οισυνεπειες ειναι δραματικες. Είναι τεράστια η κοινωνική πίεση για να αντέξει κάποιος. Το κατα πόσο αυτο ειναι σωστό ή λαθος ειναι μια μεγαλη συζητηση. Σιγουρα παντως υπαρχουν και αντρες που θα ηταν κουλ με την ιδέα. Στην πράξη όμως δεν παυει να θεωρείται ο ορισμός του emasculation.

Αυτά σαν μικρή εισαγωγή . Και τώρα ο λόγος στην ένδοξη κοινότητα του bou με την παρακληση να μεινετε εντος θεματος!

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.414
Πόντοι
27.261
το β επηρεαζει το α.
η συμπεριφορα η δικια μας επηρεαζει τη γυναικα δηλαδη.
και μετα ξεκινανε ολα τα υπολοιπα.
εννοω σε σοβαρη σχεση και οχι αρπα κολα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Επειδή είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά πλέον, εξαρτάται αποκλειστικά από τη σχέση του ζευγαριού. Άλλα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα περιμένοντας καλύτερες μέρες και άλλα διαλύονται.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.252
Πόντοι
5.006
επιτελους ανοιχθηκε ενα θρεντ και για τον αθηναιο...
περιμενουμε να μας πει την αποψη του ο ειδικος...
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.367
Πόντοι
12.756
επιτελους ανοιχθηκε ενα θρεντ και για τον αθηναιο...
περιμενουμε να μας πει την αποψη του ο ειδικος...
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

δεν ξερω αν θα προλάβει Τακαρε!! τον εχει κλειδωσει αποθηκη , δεν εκανε τις δουλειες του σπιτιού

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Ο άντρας δεν κάνει παιδιά και δεν κατεβάζει γάλα. Ούτε μαγειρεύει καλά, ούτε καθαρίζει το σπίτι σύμφωνα με τα γυναικεία standards. Οπότε αν δε βγάζει λεφτά είναι άχρηστος στο ζευγάρι.

Νομίζω απαγορεύεται και από το νόμο να ζει άντρας από τα λεφτά της γυναίκας του γιατί τότε θεωρείται νταβατζής.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Νομίζω απαγορεύεται και από το νόμο να ζει άντρας από τα λεφτά της γυναίκας του γιατί τότε θεωρείται νταβατζής
Ξέρεις κάτι παραπάνω για αυτό? Γιατί μου φαίνεται πολύ υπερβολικό

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Ξέρεις κάτι παραπάνω για αυτό? Γιατί μου φαίνεται πολύ υπερβολικό
Δε θυμάμαι λεπτομέρειες ή αν περιορίζεται ο νόμος σε περίπτωση πορνείας μόνο. Πάντως σίγουρα υπάρχει κάτι σχετικό, από άλλες εποχές βγαλμένο, για να χτυπήσει το φαινόμενο του νταβατζή.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Οσο ζεις εσυ την γυναικα εισαι:
-Ανδρας με Α κεφαλαίο
-κουβαλητής
-σωστος και παραδοσιακος
-παραδειγμα για τους αλλους

Αν ομως χασεις το εισοδημα σου τότε λαμπει η αληθεια που ολοι ξερουμε

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Μου διαφεύγει το όνομα αυτή τη στιγμή, αλλά θυμάμαι είχα διαβάσει για κάποια διάσημη και επιτυχημένη στο χώρο της, όπου παντρεύτηκε κάποιον πολύ εμφανίσημο (νομίζω πρώην μοντέλο, κάτι τέτοιο) και τα συμφώνησαν μια χαρά, να μεγαλώσει τα παιδιά αυτός στο σπίτι. Νοικοκυρά κανονικά δηλ. :confused:

Όταν τη ρώτησε μια δημοσιογράφος σε συνέντευξη ότι το γεγονός αυτό είναι κάτι πρωτοφανές, απλά την κόμπλαρε εντελώς λέγοντας "Φέρνω εγώ πολλά λεφτά στο σπίτι, ο άντρας μου φροντίζει για το σπίτι και την οικογένεια και με γαμάει καλά. Λίγο το 'χετε;"

Κόκκαλο η άλλη. :2funny:

OP
OP
DayStalker

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.625
Πόντοι
2.306
ξέρω έναν βλάκα εξηντάρη σχεδόν πλέον, που δεν έχει δουλέψει ποτέ και τον ζει η γυναίκα του εδώ και 25 χρόνια.
από τον μπαμπά στη γυναίκα :confused:
τραγικός είναι, αλλά μερικές φορές σκέφτομαι ότι πέτυχε αυτό που ελάχιστοι καταφέραμε :grin::think::confused::dunno:

και για να απαντήσω και στο αρχικό κείμενο ο τύπος δεν επηρρεάζεται καθόλου. δεν νιώθει καθόλου άσχημα ή περίεργα. (ή δεν το δείχνει)
στην πούτσα του :happy:

Ναι , θεωρητικά γίνεται. Αρκεί να ξέρεις που και ποιά θα χτυπησεις. Ομως σε αυτη την περιπτωση η δυναμικη της σχεσης ειναι ετσι εξ αρχης. Το θεμα ειναι τι συμβαινει οταν ο αντρας χανει τη δουλεια του.

OP
OP
DayStalker

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.625
Πόντοι
2.306
Ούτε μαγειρεύει καλά

Απο προσωπική πειρα αν δε μαγειρεψω εγω ή θα πεθανουμε στην πεινα ή το επιπεδο του φαγητου θα κανει το γκοτζιλα στο στρατο να μοιαζει μοριακη κουζινα. Οι νεες γυναικες ειναι ΑΧΡΗΣΤΕΣ.

OP
OP
DayStalker

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.625
Πόντοι
2.306
ναι, αυτό είναι άλλο πράγμα...
το τι θα γίνει εξαρτάται από το πόσο θα κρατήσει και από το πως θα το χειριστεί η γυναίκα
Γι αυτό με προβλημάτισε η ταινία γιατί η ηλικία των αντρων (γυρω στα 50) ηταν τετοια που καθιστουσε σχεδον αδυνατη την ευρεση εργασιας. Ενω στο παραδειγμα της παντρεμενης που πηδαγα ο αντρας της ηταν κατω απο 40 οποτε ξαναβρηκε δουλεια μετα απο καποιους μηνες (βεβαια με βασικο μισθο και εφτασε να βγαζει τα μισα απο τη γυναικα του αλλα δεν θελω να επεκταθει το θεμα τοσο πολυ. Η μισθολογικη ανισοτητα ειναι αλλο κεφαλαιο αν και παλι η γυναικα καθισταται provider ).

OP
OP
DayStalker

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.625
Πόντοι
2.306
γυναίκα provider επί μακρού είναι βαρύ για τον άντρα.
και σίγουρα θα αλλάξει και την γυναίκα.
δεν μπορώ να φανταστώ καν πως θα διαμορφωθεί η σχέση.
αν μιλάμε για μόνιμη σχέση και δεν υπάρχει αγάπη, ενδιαφέρον, σεβασμός, ωριμότητα...απλά θα γαμηθεί

Αυτο πιστεύω κι εγώ. Απλα νομιζω οτι επηρρεαζει πιο πολυ τον ιδιο αντρα παρά την αντίληψη της γυναίκας γι αυτόν. Ισως γιατι η αντρικη ταυτότητα ειναι συνυφασμένη με την εργασία. Οι γυναίκες απο την άλλη βασικά νοιαζονται για την καλοπεραση τους και για τα παιδιά τους. Αν τα έχουν , τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Οι άντρες ειναι πολυ πιο εγωιστές.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.385
Πόντοι
786
όπως γράφει και ο νηματοθέτης σημασία έχει και η γενικότερη συγκρότηση των μερών (οικ. επίπεδο, μόρφωση, ενδιαφέροντα, εργασιακό παρελθόν).
Σίγουρα έχει σημασία αν μείνω άνεργος, αλλά αν εισπράττω ενοίκια δεν καλύπτω μέρος του χαμένου εδάφους;
Αν έχω κήπο, αμπέλι, εξοχικό (για μαστορέματα), φίλους και σόγια; Δεν καλύπτομαι ψχολογικά;
Μόνο ο λάκης και δεν έχει δουλειά και πληρώνει ενφια, αντί να εισπράττει...

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.348
Πόντοι
2.356
Εξαρταται απο το ποσο δεμενη και αληθινη ειναι η σχεση,αν καποιος απο τους δυο ομως ειναι κατ'εξακολουθηση τεμπελης τοτε δυσκολα σωζεται η σχεση.Αυτα βεβαια τα βλεπεις πριν την κουλουρα και δεν εθελοτυφλεις με την επιπλαστη ευτυχια.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 204567

Επισκέπτης
Γι αυτό με προβλημάτισε η ταινία γιατί η ηλικία των αντρων (γυρω στα 50) ηταν τετοια που καθιστουσε σχεδον αδυνατη την ευρεση εργασιας.

Καλό ειναι που σε προβληματισε η ταινια διότι ειναι αξιόλογη ταινια .Όμως το γύρω στα 50 του εν ετη 2021 νέος άνθρωπος ειναι καποιος και μια χαρα βρισκει εργασία (εφοσον εννοείται έχει εργασιακη εμπειρια τα προηγουμενα χρόνια και κανα γνωστο. Βοηθανε οι γνωστοί σε όποια ηλικια και να εισαι ).
Αναφορικά με το αν ειναι καλο σε ένα ζευγάρι να δουλευει μονο η γυναικα για μένα ειναι τόσο αρνητικό όσο το να παντρευτεί κάποιος μια γυναίκα που δεν ξερει τιποτα απο μαγειρεμα και απο δουλειες του σπιτιού.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.556
Εξαρταται απο το ποσο δεμενη και αληθινη ειναι η σχεση,αν καποιος απο τους δυο ομως ειναι κατ'εξακολουθηση τεμπελης τοτε δυσκολα σωζεται η σχεση.Αυτα βεβαια τα βλεπεις πριν την κουλουρα και δεν εθελοτυφλεις με την επιπλαστη ευτυχια.
Όπως έχει πει και ένας φίλος δικηγόρος "#1 λόγος διαζυγίου είναι οι οικονομικές δυσκολίες και η γκρίνια που φέρνει" ... ποια αγάπη και δέσιμο αυτά πετιούνται από το παράθυρο

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.800
Πόντοι
216
Ο άντρας δεν κάνει παιδιά και δεν κατεβάζει γάλα. Ούτε μαγειρεύει καλά, ούτε καθαρίζει το σπίτι σύμφωνα με τα γυναικεία standards. Οπότε αν δε βγάζει λεφτά είναι άχρηστος στο ζευγάρι.

Νομίζω απαγορεύεται και από το νόμο να ζει άντρας από τα λεφτά της γυναίκας του γιατί τότε θεωρείται νταβατζής.
Τα μισά μέλη του παρόντος ιστότοπου θα ήταν φυλακή τότε τύπε :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom