Νέα

Υπόθεση...ψωμί

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 51
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Μιας και αποτελεί το βασικότερο συστατικό της διατροφής μας, αξίζει ένα ξεχωριστό βήμα γι αυτό το προιον.

Στο δια ταύτα: Τι ψωμί καταναλώνετε;

Διαλέγετε καλή ποιότητα από επιλεγμένους φούρνους;

Φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι;

Απλώς βουτάτε όποιο βρείτε πρώτο στο ράφι του σούπερ μάρκετ;

Πείτε εμπειρίες και προτιμήσεις  :rockon: :rockon: :rockon:
 

Επισκέπτης
Έχει κάνει κανείς σας ψωμί από αλεύρι Ζέας;  :think:
 

Επισκέπτης
καλή ποιότητα από επιλεγμένους φούρνους , οσο αυτο ειναι πρακτικα δυνατο.
 

Επισκέπτης
έχεις δει αυτά που γράφονται τώρα τελευταία για το συγκεκριμένο τύπο...?

όχι τύπε  :think:

προχθές άκουσα πρώτη φορά γι αυτό που πέτυχα μια συζήτηση που το παίνευαν (βασικά ένας γνωστός μου έψαχνε να βρει) και νόμιζα ότι είναι κορυφή

για πες τι παίζει
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456
Εγω παντως εχω αρτοπαρασκευαστη.Παιρνω και αλευρακι σε δεκακιλο αυτα που πουλανε στις ανα τακτα χρονικα διαστηματα λαικες χωρις μεσαζοντες και ειμαι τζετ :rockon:
 

CuriousCouple

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2011
Μηνύματα
23
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
0
Έχει κάνει κανείς σας ψωμί από αλεύρι Ζέας;  :think:

Έτυχε και δοκίμασα πρόσφατα αλλά σπιτικό απο αρτοπαρασκευαστη, όχι απο φούρνο. Στη γεύση έχει αισθητή διαφορά, μη φανταστείς καμιά τραγική όμως.  Νομίζω ότι το  "καλό"  του είναι ότι δεν περιέχει γλουτένη.
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456

Ειναι μαρκα μ'εκαψες :grin:

Τον ειχα παρει πριν περιπου 5 χρονια απο το praktiker και μου βγηκε σκυλι να μην τον ματιασω.

Παντως επειδη το εχω ψαξει λιγακι οι Kenwood θεωρουνται απο τους καλους και σχετικα προσιτους σε τιμη
 

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Μηνύματα
1.330
Like
4
Πόντοι
16
όχι τύπε  :think:

προχθές άκουσα πρώτη φορά γι αυτό που πέτυχα μια συζήτηση που το παίνευαν (βασικά ένας γνωστός μου έψαχνε να βρει) και νόμιζα ότι είναι κορυφή

για πες τι παίζει

υποτίθεται ότι το αλεύρι ζέας ήταν αυτό που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για την διατροφή τους.
λόγω μικρότερης περιεκτικότητας σε γλουτένη, υποτίθεται πως έχει πολύ θετικότερες επιδράσεις από τις ποικιλίες που συνήθως χρησιμοποιούμε.
υποτίθεται πως η ζέα, με κάποιον μαγικό τρόπο χάθηκε από την Ελλάδα στο βάθος των αιώνων (ακόμη και από την όποια βιβλιογραφία) και ξαναεμφανίστηκε στην Γερμανία... συνωμοσίες...
τέλος πάντων, λένε πως είναι πανάκριβη.

στις συνωμοσίες υπάρχει και η αντίθετη άποψη:

δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι αλήθεια φυσικά...
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
17.569
Κριτικές
167
Like
28.438
Πόντοι
34.538
Μιας και αποτελεί το βασικότερο συστατικό της διατροφής μας, αξίζει ένα ξεχωριστό βήμα γι αυτό το προιον.

Στο δια ταύτα: Τι ψωμί καταναλώνετε;

Διαλέγετε καλή ποιότητα από επιλεγμένους φούρνους;

Φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι;

Απλώς βουτάτε όποιο βρείτε πρώτο στο ράφι του σούπερ μάρκετ;

Πείτε εμπειρίες και προτιμήσεις  :rockon: :rockon: :rockon:
Ρε ΣΚΙΟΥΡΕ,με συγχωρεις,αλλα τι μαλακια θεμα είναι αυτό?
Αρτοποιος εισαι?
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
 

Επισκέπτης
Ειναι μαρκα μ'εκαψες :grin:

Τον ειχα παρει πριν περιπου 5 χρονια απο το praktiker και μου βγηκε σκυλι να μην τον ματιασω.

Παντως επειδη το εχω ψαξει λιγακι οι Kenwood θεωρουνται απο τους καλους και σχετικα προσιτους σε τιμη

κάθε πότε κάνεις τύπε; και τι ποσότητα; κρατάει γενικά ή μπαγιατιάζει γρήγορα;

σκέφτομαι να πάρω έναν για πες λεπτομέρειες...
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456
κάθε πότε κάνεις τύπε; και τι ποσότητα; κρατάει γενικά ή μπαγιατιάζει γρήγορα;

σκέφτομαι να πάρω έναν για πες λεπτομέρειες...

Συνηθως μια φορα την εβδομαδα και βαζω το μεγαλο μεθεθος δλδ 750 gr.
Κοιτα αν εισαι μονο του φρεσκου μετα απο 2 μερες μπορει να μην τρελαθεις αλλα σιγουρα ακομα και οταν μπαγιατεψει ειναι πολυ καλυτερο απο του εμποριου οταν μπαγιατευουν και αυτα.Για μενα βασικο ειναι το φιαχνω μισο μισο δηλαδη ανακατευω 2 τυπων αλευρα ασπρο και πιο μαυρο και οτι με χορταινει πολυ περισσοτερο απο αυτο του φουρνου.Δεν ειναι αφρος για να καταλαβεις....
 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
68.089
Like
91
Πόντοι
866
Μιας και αποτελεί το βασικότερο συστατικό της διατροφής μας, αξίζει ένα ξεχωριστό βήμα γι αυτό το προιον.

Στο δια ταύτα: Τι ψωμί καταναλώνετε;

Διαλέγετε καλή ποιότητα από επιλεγμένους φούρνους;

Φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι;

Απλώς βουτάτε όποιο βρείτε πρώτο στο ράφι του σούπερ μάρκετ;

Πείτε εμπειρίες και προτιμήσεις  :rockon: :rockon: :rockon:
εγω φτιάχνω σε αρτοπαρασκευαστη  διαφορα ψωμακια ειναι μουρλια
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τσιαπατα τρωω
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom