«Π ίστεψα ότι ήθελαν μόνο να μας κλέψουν. Τότε όμως ένας από αυτούς,που ήταν περίπου 25 χρονών, γεροδεμένος, με μεγάλο σβέρκο και φορούσε κοντό μαύρο σορτς, με χτύπησε με το κλομπ στη μύτη.Εστριψα από το κτύπημα αλλού το κεφάλι μου. Γέμισα αίματα.Οταν γύρισα είδα να χτυπάει με γροθιές και τον εξάδελφό μου,ώσπου έπεσε κάτω... ».
Απόσπασμα από την κατάθεση που έδωσε στις 29 Ιουλίου 2008 στον αξιωματικό της Ασφαλείας Αττικής Γ.Ηλιόπουλο ο Αυστραλός Κάμερον Ταμπούν , εξάδελφος του άτυχου 20χρονου Ντουζόν Ζαμίτ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τέσσερις μπράβους στη Μύκονο. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο 25χρονος δράστης της εγκληματικής επίθεσης στη διάρκεια της απολογίας του ανέφερε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα έναν νεαρό ο οποίος είχε λοξοκοιτάξει τη φίλη του. Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν χθες ότι ανάμεσα στα άλλα ερευνάται το ενδεχόμενο η επίθεση κατά των Αυστραλών από τους έλληνες «μπράβους» να σχετίζεται με την αναχώρηση μαζί τους από το μαγαζί μιας νεαρής συμπατριώτισσάς τους η οποία θεωρείτο «κράχτης» του κλαμπ στη Μύκονο...
Στην κατάθεσή του ο εξάδελφος του άτυχου Αυστραλού περιγράφει τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ στην παραλία της Μυκόνου: « Μείναμε στο μπαρ από τις 7.30 το απόγευμαως τις 11 το βράδυ.Εκεί γνωρίσαμε δύο άλλα παιδιά από την Αυστραλία, τη Λορέτα και τον Ρομπ. Από την ώρα που φθάσαμε στο μπαρ ως την ώρα που φύγαμε κανείς δεν μας ενόχλησε. Εγώ κι ο εξάδελφός μου ανεβήκαμε σε δύο τρίκυκλα οχήματα τύπου "γουρούνα" που οδηγούσε ο Ρομπ και η φίλη του.Εμεί,όμως, φοβόμασταν επάνω στο μηχανάκι και ύστερα από 2-3 λεπτά κατεβήκαμε και αρχίσαμε να περπατάμε προς το ξενοδοχείο μας. Τότε μας έκλεισε από τα δεξιά σε ένα τοιχίο ένα τζιπ μάρκας Suzuki που είχε κουκούλα. Από αυτό βγήκαν τέσσερα άτομα από τα οποία τα δύο κρατούσαν πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ »... Συμπληρώνει δε στη συνέχεια: « Μας φώναξαν στα αγγλικά "Αστυνομία!" και άνοιξαν τα κλομπ τους. Μας είπαν να βάλουμε τα χέρια μας στον τοίχο.Οπως είμαστε με τα χέρια στον τοίχο γύρισα και είπα στον εξάδελφό μου ότι το μόνο που θα κάνουν είναι να μας ληστέψουν και μετά θα μας αφήσουν να φύγουμε. Αρχισαν να ψάχνουν τις τσέπες μας. Τότε,όμως,ένας από αυτούς άρχισε να χτυπάει πρώτα εμένα και μετά τον εξάδελφό μου »...
Ο 25χρονος δράστης του άγριου ξυλοδαρμού, ο οποίος διαμένει στη Γλυφάδα, είναι μόνιμος πελάτης γυμναστηρίων και δηλώνει οικοδόμος. Στη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι συμπτωματικά περνούσε από το σημείο της συμπλοκής...