Νέα

Xόμπυ-Ενδιαφέροντα-Links

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Sinclair QL... ενα καλο, πρωτοποριακο μηχανημα με επεξεργαστη 68000, μικροντραιβ κλπ...
Αχ !!! Ωραιες εποχες

ΦΟΒΕΡΟ μηχάνημα... τον έχω κι αυτόν :) με 4 microdrives στην original θήκη τους... σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση !!!

Συνημμένα

• QL.jpg
    QL.jpg
    22,3 KB · Εμφανίσεις: 9

alan2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2006
Like
7
Πόντοι
0
εχω μια amiga 500 me 1MB και cpu (16-bit) 68000 με 1MB μνήμα αλλα το disk drive χαλασε kai oi δισκετες μου ειναι αχρηστες.  ομως ηταν πορωση το sensible soccer με joystick (me μοχλό 8 κατευθύνσεων και μικροδιακόπτες)

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
εχω μια amiga 500 me 1MB και cpu (16-bit) 68000 με 1MB μνήμα αλλα το disk drive χαλασε και oi δισκεττες μου ειναι αχρηστες. 

Συνάδελφε έχω κι εγώ AMIGA σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση. Αφού σού είναι άχρηστες οι δισκέττες, αν θες στείλε μου PM γιά να εμπλουτίσουν την συλλογή μου... :)

Συνημμένα

• AMIGA.jpg
    AMIGA.jpg
    13,6 KB · Εμφανίσεις: 14

alan2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2006
Like
7
Πόντοι
0
"και μια επέκταση μνήμης 512Κ για την Amiga ... κιόμως με αυτά αισθανόμαστ ε άρχοντες τότε "

οντως ενω τωρα τα 2.8GHz μου φαινονται λιγα...

Επισκέπτης
Εγω φιλε μου αυτην την στιγμη εχω χομπυ τα κυαλια νυχτας ATN, τους φακους Surefire LED και τα τηλεσκοπια  Meade. Μολις τωρα  Βγηκε το καινουργιο μονοκυαλο νυχτερινης ορασης GEN2i, GEN2iA και γενεια CGTi ( Σουπερ Γενια 2 ). Ειναι το Night Vision Spirit. χωραει ευκολα σε πολυ μικρη τσαντα. Μπορεις να δεις στο απολυτο σκοταδι 100% χωρις κανενα φως. Μιλαμε το κατι αλλο. Δεν εχω ξαναδει τοσο πολυ καλη αριστη ποιοτητα σε κυαλι νυχτερινης ορασης.Χωρα κατασκευης  MADE IN USA. Η τιμη ξεκιναει απο $1150 στο GEN2i εως στα $1680 στο CGTi. Το κυαλι νυχτερινη ορασης μπορει να χρησιμοποιηθει  σε στρατιωτικη χρηση και σε αστυνομικη χρηση και σε κυνηγι , security , στην υπαιθρο , σε φαραγγι , σε σπηλια , στο δασος, στην θαλασσα κλπ.  Μολις πριν 1 μηνα βγηκε στην αγορα και ο καινουργιος φακος Surefire LX2 LED. Μιλαμε το κατι αλλο. Δεν εχω ξαναδει ποτε μου τοσο ασπρο φως και τοσο πολυ δυνατο. Πολυ συμπαθητικος φακος, για σκληροτραχηλες συνθηκες μπορει να χρησιμοποιηθει σε στρατιωτικη χρηση και σε αστυνομικη χρηση και σε κυνηγι , security , στην υπαιθρο , σε φαραγγι , σε σπηλια , στο δασος, στην θαλασσα κλπ. Εχει 2 επιλογες σε φως ο φακος αυτος στο υψηλο και στο χαμηλο δηλαδη λειτουργει με 2 τροπους. Στο υψηλο 200 Lumens μπορει να αναγνωρισεις 1 ανθρωπο στα 150 μετρα, υπερασπιση απο επικινδυνους ανθρωπους  σκυλια, σε γκρεμο, σε σπηλια . Στο χαμηλο 15 Lumens μπορεις να το χρησιμοποιησεις στις νυχτερινες περιπολιες σου. Η τιμη ειναι στα $168 . Και χωρα κατασκευης MADE IN USA.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Τα μισα ειπες. Εμεις σε ενα φυλακιο ειχαμε κυαλια νυχτερινης ορασης και ειχαμε ξεσκιστει στο ματι. Ητνα και παραλια το φυλακιο διπλα σε ξενοδοχεια και κλαμπ και γινοταν χαμος. Τα βγαλαμε οφ σε 3μηνες.

Επισκέπτης
Τα κυαλια νυχτερινης ορσης πρεπει να βρισκονται μακρια απο τα φωτα, τους κανουν ζημια. Ειναι συμβατα. 1) με το αστρικο φως δηλαδη απο το φως που ερχεται απο τα αστερια και τους πλανητες. 2) Απο το φως της Σεληνη.Σε περιπτωση που υπαρχει φεγγαρι θα δεις ακομη ποιο καλυτερα και ποιο μακρια. 3) Στο υπερυθρο φως. Η διαρκεια ζωη του νεου Night Vision Spirit στην Γενεια CGTI ( Σουπερ γενεια 2 ) ειναι σε 10000 ωρες. Μακρια απο το φως του ηλιου, προβολεις, φωτα αυτοκινητου, φως δωματιου. Τα κυαλια νυχτερινης ορασης ειναι συμβατα στο απολυτο σκοταδι και στο σκοταδι της νυχτας πουθενα αλλου.

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0

Έχω πολλά χόμπυ.Κατα καιρούς κολάω με το ένα και μετά με το άλλο και όταν συμπληρωθεί ο κύκλος , ξανά μανά από την αρχή.

Λοιπόν χωρίς αξιολογική σειρά :

1. Ηλεκτρική κιθάρα . Δυστυχώς αν την αφήσεις, σε αφήνει. Θέλει εξάσκηση κάθε μέρα. Έχω μια Fender Startocaster και διάφορα τζάτζαλα μάντζαλα (ενισχυτές, πεταλιέρες κτλ, κτλ)
2. Φωτογραφία (έχω καμμιά 10 SLR από το 1950 έως και το 1999). Συνήθως τραβάω με την Olympus OM2000 σε Velvia 50άρι. Επίσης κι εδώ έχω μια βαλίτσα συμπράγκαλα από φακούς , φίλτρα, φλάς και δεν συμαζεύεται.
3. Μουσική / HI-FI . Μόνιμη ενασχόιληση εδώ και 25 χρόνια . Έχω χώσει αρκετά φράγκα σε δισκοθήκη και στερεοφωνικά
4. Ιστορικό όχημα . Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός αυτ/του του 1965 με το οποίο συμμετέχω σε εκδηλώσεις, αγώνες κτλ.Παλαιότερα διέθετα 3 ιστορικά οχήματα αλλά ας όψονται οι οικογενειακές υποχρεώσεις.
5. Συναρμολογούμενα . Χωρίς πλάκα , έχω κόλημα από μικρός , όσο μεγαλώνω χειροτερεύει. Πλέον έχω πάμπολλα αφτιαχτα μοντέλα.
6. Παλαιά νομίσματα. "Κληρονόμησα " αρκετά από έναν θείο και πλέον συνεχίζω εγώ την συλλογή

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Λοιπόν έχουμε και λέμε

1. Συλλογή και ανακατασκευή παλαιών φωτογραφικών μηχανών. Διαθέτω 453 κομμάτια εκ των οποίων 8 ξύλινες με φυσούνα και μία πλήρη συλλογή όλων των μοντέλων της Exacta και της Yashica TLR. Επίσης φακούς και λοιπά καλούδια για την συλλογή. Το μόνο που μου λείεπι είναι ο χώρος για να τις εκθέσω
2. Φωτογραφία. Σαν μανιακός έχω περίπου 35000 αρνητικά και 8000 slides από τα οποία μέχρι στιγμής έχω ψηφιοποιήσει τα 2000.
3. Είμαι κάτοχος ενός Volvo B18 Amazon του 1964 το οποίο το φυλάω σε πολύ καλή κατάσταση με στόχο την αναπαλαίωση του
4. Διαφημιστικών στυλό και μολυβιών. Μέχρι στιγμής γύρω στα 75.000 κομάτια εκ των οποίων τα 10.000 "εκτίθενται" σε γυάλινα βάζα φούσκες. Δεν μαζεύω τα ακριβά αλλά τα φτηνά πλαστικά που έχουν και ωραίο χρώμα και design

Αυτά . και μερικά gadgets, οπως επίσης και ταινίες που κατεβάζω απ;o to ΝΕΤ στην καλύτερη ποιότητα που τις βρίσκω (3 tb μέχρι στιγμής περί τους 850 τίτλους και δεν τις έχω δεί όλες)

Κολήματα του κερατά αλλά με κάτι θα πρέπει να περνάμε τις ώρες μας εκτός από cg,ct, amateur, studio κλπ αθλήματα...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
6. Παλαιά νομίσματα. "Κληρονόμησα " αρκετά από έναν θείο και πλέον συνεχίζω εγώ την συλλογή

Kαι εγώ μαζεύω παλαιά νομίσματα- λίρες, τα κληρονομώ από παπούδες και θείους/ες (να τους αναπαύει ο Γιαραμπή))
Μαζεύω χρυσές λίρες και τις προσέχω πολύ σε είδική κλιματιζόμενη θυρίδα τις στεγάζω.
Δεν είναι πολυέξοδο το χόμπι μου (μόνο την θυρίδα πληρώνω) αλλά με καβλώνει πολύ.
Αρκετά Σ/Κ τις φέρνω στο σπίτι για να νοιώσουν την οικογενειακή θαλπορή.

AXLE

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπόν έχουμε και λέμε

1. Συλλογή και ανακατασκευή παλαιών φωτογραφικών μηχανών. Διαθέτω 453 κομμάτια εκ των οποίων 8 ξύλινες με φυσούνα και μία πλήρη συλλογή όλων των μοντέλων της Exacta και της Yashica TLR. Επίσης φακούς και λοιπά καλούδια για την συλλογή. Το μόνο που μου λείεπι είναι ο χώρος για να τις εκθέσω
2. Φωτογραφία. Σαν μανιακός έχω περίπου 35000 αρνητικά και 8000 slides από τα οποία μέχρι στιγμής έχω ψηφιοποιήσει τα 2000.
3. Είμαι κάτοχος ενός Volvo B18 Amazon του 1964 το οποίο το φυλάω σε πολύ καλή κατάσταση με στόχο την αναπαλαίωση του
4. Διαφημιστικών στυλό και μολυβιών. Μέχρι στιγμής γύρω στα 75.000 κομάτια εκ των οποίων τα 10.000 "εκτίθενται" σε γυάλινα βάζα φούσκες. Δεν μαζεύω τα ακριβά αλλά τα φτηνά πλαστικά που έχουν και ωραίο χρώμα και design

Αυτά . και μερικά gadgets, οπως επίσης και ταινίες που κατεβάζω απ;o to ΝΕΤ στην καλύτερη ποιότητα που τις βρίσκω (3 tb μέχρι στιγμής περί τους 850 τίτλους και δεν τις έχω δεί όλες)

Κολήματα του κερατά αλλά με κάτι θα πρέπει να περνάμε τις ώρες μας εκτός από cg,ct, amateur, studio κλπ αθλήματα...
Βλέπω έχουμε αρκετά κοινά νοσήματα. Να σου στείλω διαφημιστικά στυλό από την εταιρεία που δουλεύω ???

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Μουσικη ,τσοντες, μπουρδελα ,κολυμβηση και λιγα pc games...α και τό σαιτ

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Βλέπω έχουμε αρκετά κοινά νοσήματα. Να σου στείλω διαφημιστικά στυλό από την εταιρεία που δουλεύω ???

ναι ρε.. θα το εκτιμήσω... το χόμπυ αυτό ξεκίνησε από ένα ταξίδι που έκανα στην Γερμανία-Βέλγιο-Ολλανδία-Αγγλία για επαγγελματικούς σκοπούς κατά την διάρκεια των οποίων είχα 35 συναντήσεις .. γεμισα μια τσάντα (χωρίς να το θέλω) και στην επιστροφή τα έβαλα μέσα σε μιά γυάλα από ε΄να φυτό που είχε πεθάνει.. γεμισε και πήρα και δεύτερη γυάλα... και πάει λέγοντας.. δεν τα κυνηγάω πολύ.. αμα τα βρώ όμως δεν τα αφήνω..

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166

Και σε μένα στήλε μου κανένα παλαιό μεταλληκό (χρυσό βέβαια) νόμισμα από την συλλογή σου

Δέχομαι και τουρκικές λίρες, αν και οι δικές μου είναι Βικτωρίας-Ελισάβετ, αλλά πιστεύω ότι με την Εισδοχή της τΟυρίας στην Ε.Ε θα τους κάνει καλό η πολύ-συλογικότητα

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Και σε μένα στήλε μου κανένα παλαιό μεταλληκό (χρυσό βέβαια) νόμισμα από την συλλογή σου

Δέχομαι και τουρκικές λίρες, αν και οι δικές μου είναι Βικτωρίας-Ελισάβετ, αλλά πιστεύω ότι με την Εισδοχή της τΟυρίας στην Ε.Ε θα τους κάνει καλό η πολύ-συλογικότητα

εχω την λίρα από το έργο "Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ" ενδιαφέρεσαι?

έχω και καμμιά χιλιάδα υποσχέσεις από την ΝΔ και καμμιά χιλιάδα από ΠΑΣΟΚ.. ανταλλάσουμε αν θέλεις.. αυτές που έχω διπλές..

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
εχω την λίρα από το έργο "Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ" ενδιαφέρεσαι?

έχω και καμμιά χιλιάδα υποσχέσεις από την ΝΔ και καμμιά χιλιάδα από ΠΑΣΟΚ.. ανταλλάσουμε αν θέλεις.. αυτές που έχω διπλές..

Πραγματικααααααααααααααααααα συλλεκτικό το κομάτι σου (από την Καλπικη Λίρα) αλλά μην στο στερίσω.
Ανταλλάγες δεν κάνω (δεν μαζευω χαρτάκια από ποδοσφαιριστές :2funny:) άμα όμως γουστάρεις να πλουτίσεις την συλλογή μου ευχαρίστος να σε γράψω στους ευεργέτες.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Ανταλλάγες δεν κάνω (δεν μαζευω χαρτάκια από ποδοσφαιριστές :2funny:) άμα όμως γουστάρεις να πλουτίσεις την συλλογή μου ευχαρίστος να σε γράψω στους ευεργέτες.

αντε αρχίζω... ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Nαι είσαι καλά βρε Τέρας με κάβλωσες μεσημεριάτικα :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories