Νέα

Xόμπυ-Ενδιαφέροντα-Links

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (3 μέλη και 16 επισκέπτες)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Εχω πάρα πολλά ενδιαφέροντα και χόμπυ στην ζωή μου, απ' τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου όμως (εκτός από τα πούρα, το καλό φαγητό, τις γυναίκες και τις φωτογραφίες φυσικά) είναι οι υπολογιστές!  :cheesy:
Ασχολούμαι ΠΟΛΛΑ χρόνια... ξεκινώντας μ' έναν ΘΡΥΛΙΚΟ ZX-81 που τον συναρμολόγησα μόνος, από ΚΙΤ! Συνέχισα με ΟΛΑ σχεδόν τα personal micros (έχω μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ σε άριστη κατάσταση)... και με την εμφάνιση των PC χρησιμοποιόντας ένα modem των 300bps έστησα μια από τις πρώτες BBS για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας οι διάφοροι χρήστες...  :grin:

Αυτό που ΛΑΤΡΕΥΩ με την εξάπλωση του internet είναι η πληθώρα των παρεχομένων πληροφοριών... μια ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ανοιχτή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας+της νύχτας... διαθέσιμη σε οποιονδήποτε έχει όρεξη για μάθηση αλλά και ψάξιμο...  ;)

Ξεκινώ αυτό το Θέμα λοιπόν για να μπορεί ο καθένας να γράφει μερικά πράγματα για τα ενδιαφέροντα και τ' αγαπημένα του χόμπυ... δίνοντας και κάποια σχετικά links, χρήσιμα στους υπόλοιπους...

InAthens

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
Φίλε Duracell τί μου θύμισες τώρα με τον ZX-81 .. παλιές καλές εποχές .. αν και εγώ ξεκίνησα από τον 8ρυλικό Spectrum (με τα πλήκτρα γομολάστιχες) .. ωστόσο τότε που κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο λύκειο με τους υπολογιστές ..είχε άλλη χάρη!

Πάντως για να συνεισφέρω κι εγώ στο θέμα ... οι υπολογιστές ξενκίνησαν σαν hobby και έχουν γίνει πια η δουλειά μου ... άλλα hobby ζωγραφική, φωτογραφία, τα ανεξήγητα και οι γυναίκες (αν και ίσως και αυτές ανεξήγητες είναι ε;)

Και για αρχή 2 links για ψηφιακή φωτογραφία:

nikolito

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Τι ειπες τωρα ρε μεγαλε?
Τι μας θυμισες? Την εποχη που ωντας πιτσιρικας πηγαινα στο pop 22 στο μοναστηρακι και εφτιαχνα strobo απο κιτ με την βοηθεια φαναριου απο peugeot!!!!!
Και εγω ξεκινησα με spectrum (να σημειωσω οτι τα πληκτρα βγαινανε και τα καθαριζες!!), συνεχεια με Amstrad 6128, Commodore 128D+ (με την δισκετα σε διαστασεις δυνοσαυρου), Amiga και τελος το πρωτο μου pc με DX2/66 (ασε που ειχα και 128 ram και ενιωθα θεος!!)
Μετα οπως ολοι επεσα στο τριπακι (ξερετε τωρα δουλειά που στην πορεια αλλαξε ο τονος και εγινε δουλεία) και τωρα το computer ειναι εργαλείο δουλειας (οπως το λενε στις πολυεθνικες). Βασικα καπου στην μεση αν θες χαθηκα, βαρεθηκα, μεγαλωσα, και τωρα το χομπυ μου ειναι η φωτογραφια και η θαλασσα. Βαριεμαι να πηγαινω για μπανιο, να ιδρωνω να παιζω ρακετες, αλλα με συναρπαζει η διαδικασια του να ρηξω το σκαφακι μου και να παω μεχρι το Πορο και να πιω ενα ουζο, να φαω ενα ψαρακι, να καβλαντησω με τους φιλους μου, τις κοπελες τους και τις φιλες τους που μου φερνουν για να μου πασαρουν (καθοτι επιτυχημενη προσωπικη και επαγγελματικη ζωη ταυτοχρονα δεν γινεται).
Μου θυμισες παρα πολλά που επειδη ολη μερα γραφω, δεν μορω αλλο.
Να εισαι καλα...

Επισκέπτης
εγω συναγωνιστες ειχα και εχω σαν χομπυ την μουσικη!!συγκεκριμενα την ροκ!ολα τα λεφτα πηγαιναν σε δισκους,τοτε σιντι δεν υπηρχαν!!ακομα εχω την πρωτη μου κιθαρα και τα πρωτα ντραμς!!συναυλιες στο ροδον,εξαρχεια!!ωραιες εποχες!!εκανα συγκροτημα,προβες,εμφανισεις σε μαγαζια,καναμε την καυλα μας και δεν μας ενοιαζε!!βαβαια ειχα και το μικροβια και της ζωγραφικης και του σχεδιου ,επιανε και το χερι μου και το εκανα επαγγελμα!!!παντα ομως συνδυαζω και τα δυο!!μουσικη και σχεδιο!!!

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Duracell, θυμάσαι την Zilog στα Πετράλωνα? Το Plot στην Θεμιστοκλέους? Όταν η Στουρνάρη δεν είχε κομπιουτεράδικα? Έχεις Oric Atmos? BBC? Sinclair QL? C64?

gkomenios.

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
7
Πόντοι
1
Τι μου θυμίσατε ρε παιδιά!! ξεκίνησα κι εγώ απο τον θρυλικό zx spectrum+(του αδερφου μου για την ακριβεια),κι εγινα fan των home pc's!Commodore 64,amstrad,κλπ.Μετα πήγα σε Amiga 500,και τέλος pc.θυμαμαι παίρναμε ολοι το PIXEL για να δουμε τι καινουρια παιχνιδια ειχαν βγει και μετα στα εξάρχεια(εγκέφαλος,thomas-soft) για πειρατικα!!
Απ'οτι καταλαβαίνω ειμαστε ολοι της ηλικίας 30-35,δηλαδη.Τωρα έγινε κατα καποιο τροπο επάγγελμα όπως είπε κι ενας άλλος φίλος.Αλλα αυτός δεν σημαίνει πως δεν έχω κι αλλα χομπυ,όπως την μουσικη.Κιθάρα δηλαδή,με group,πρόβες,κλπ.Ρόκ και ξερό ψωμί!!
Ενα καλό Site με παλιά games για pc,για οποιον ενδιαφερεται ειναι το το οποιο εχει και links για αλλα,ολα εντελως free.
Νάστε καλά παιδιά!...

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Duracell, θυμάσαι την Zilog στα Πετράλωνα? Το Plot στην Θεμιστοκλέους? Όταν η Στουρνάρη δεν είχε κομπιουτεράδικα? Έχεις Oric Atmos? BBC? Sinclair QL? C64?

Συνάδελφε Ropaloforos θυμάμαι όλα όσα είπες... κι ακόμα περισσότερα! Οσο για την συλλογή μου από micros (περίπου 20), έβγαλα ΤΩΡΑ μια φωτογραφία με τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ μηχανήματα που ανέφερες (σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση) και την δημοσιεύω... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΟΧΕΣ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Συνημμένα

• Micros.jpg
    Micros.jpg
    83,9 KB · Εμφανίσεις: 14

old_admin

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2005
Like
33
Πόντοι
16
Εγώ πάλι πρώτη φορά που έπιασα computer στα χέρια μου, ήταν σαν παιδί, το Commodore 64. Θυμάμαι είχα πολλά παιχνίδια, και το είχα ενώσει με την τηλεόραση για να βλέπω καλά όταν πάιζω, γιατί το μηχάνημα είχε πάνω μία οθονούλα όχι πάνω από 3 ίντσες. Πρόσφατα μάλιστα έψαξα και βρήκα emulator.

Μετά πάλι στην εφηβία μου, αρχίζοντας από Dos, Win 3.1 & 95, και τις πρώτες μέρες που ανακάλυψα το internet (τρελό!), αρκετά διαφορετικό από ότι είναι τώρα.

Επειδή βάλατε links για φωτογραφία, παραθέτω και ένα καλό site με reviews και γενικά οτιδήποτε σχετικό με camcorders:

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
Ε, άμα έχεις και VIC20 και PET και ΒΒC και ΑΤΑRI και AMIGA 1000 και 3000 και 600 και 1200 και C128, είσαι μουσείο!

gkomenios.

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
7
Πόντοι
1
Που να εχεις και Oric Atmos δηλαδη!! χαχαχαχα :grin:!!! :grin:

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Ε, άμα έχεις και VIC20 και PET και ΒΒC και ΑΤΑRI και AMIGA 1000 και 3000 και 600 και 1200 και C128, είσαι μουσείο!

Συνάδελφε τα είχα κι αυτά, μαζί με πολλά ακόμα που δεν ανέφερες... όπως πχ το απίστευτων δυνατοτήτων για την εποχή του NEWBRAIN, τo TI-94A, το LYNX,  και τόσα ακόμα... τις δυσκολίες για να βρούμε έστω και κάποιο βιβλίο... (τότε ΔΕΝ υπήρχαν τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία που έχουμε σήμερα), ούτε η πληθώρα των περιφεριακών... θυμάμαι την χαρά μου όταν αγόρασα τον πρώτο μου εκτυπωτή για τον SPECTRUM (θερμικό, με χαρτάκι πλάτους σαν ταινία αριθμομηχανής) κι εν συνεχεία έναν SEIKOSHA για να τον αντικαταστήσω τελικά μ΄ έναν STAR... γράφοντας τα τσιπάκια (EPROM) με τα Ελληνικά μόνοι μας... και γράφοντας προγράμματα σε κώδικα μηχανής (γιατί τα ελάχιστα kbytes μνήμης που είχαν τα μηχανήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο)...
Τελικά κράτησα (λόγω χώρου) καμιά 20ριά μηχανήματα, τα ποιό "ιστορικά", ΟΛΑ σε άριστη κατάσταση :grin:

Συνημμένα

• Micros3.jpg
    Micros3.jpg
    41 KB · Εμφανίσεις: 30
OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Που να εχεις και Oric Atmos δηλαδη!! χαχαχαχα :grin:!!! :grin:

Συνάδελφε αν προσέξεις στην πάνω δεξιά πλευρά της φωτογραφίας που δημοσίευσα προηγουμένως, φαίνεται καθαρά ο Oric Atmos (πριν από αυτόν είχα έναν Oric 1, τον αντικατέστησα όμως με τον Atmos μόλις κυκλοφόρησε) :grin:
Αχχχ ακόμα θυμάμαι τις "ιστορικές" μάχες για το ποιός micro ήταν καλύτερος... μεταξύ χρηστών SPECTRUM και ORIC, όπως αργότερα μεταξύ C64, ATARI, AMIGA... και πολύ μετά για τον MACINTOSH (ακόμα τον έχω να στολίζει μια γωνιά στο γραφείο μου, μαζί με την LISA) !!!

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Εγώ πάλι πρώτη φορά που έπιασα computer στα χέρια μου, ήταν σαν παιδί, το Commodore 64.

Alexxx σου αφιερώνω αυτή την φωτογραφία που έβγαλα μόλις τώρα :grin:
Δεξιά από τον C64 θα δεις ένα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για την εποχή του περιφερειακό... είναι ένα Disk Drive των 5 1/4" !!!

Συνημμένα

• C64+DD.jpg
    C64+DD.jpg
    72 KB · Εμφανίσεις: 17

gkomenios.

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
7
Πόντοι
1
:grin: Duracell,είσαι πραγματικά 'Βετεράνος' του χωρου βλέπω!υποκλίνομαι...
Πάντως κι εγώ μόλις είδα τα γραφικά του commodore 64 του κολλητου μου,σε σχεση με τον spectrum μου,ειχα παθει πλάκα μπορώ να πώ.Α,ρε commodore!αλήθεια ξερει κανείς τι απέγινε?εξακολουθεί να βγάζει υπολογιστές η έκλεισε?

agrimilk

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2006
Like
12
Πόντοι
0
Να σται καλά ρε παιδια ... Ωραιες αναμνήσεις, Εγώ ξεκίνησα με ενα Hyundai 286 στα 12Μh τον οποιο και έγω ακόμα για ανάμνηση χωρίς δισκο στην αρχη. Θυμάμαι οτι μετα απο ενα χρόνο του εβαλα 4ΜΒ μνήμης (40 χιλιάδες δραχμές τοτε)και αργότερα αγόρασα ενα δισκο 200ΜΒ και νόμιζα οτι ήμουνα θεός. Τα PC γίνανε τρόπος διασκέδασης μαζί με το χόμπι της φωτογραφίας. Περάσανε πολλες φωτογραφικές μηχανές (5 τον αριθμό) μέχρι να αγοράσω την πρώτη μου slr olympus E-500 την οποία τώρα της αλλάζω τα φώτα

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
-Θυμάμαι Kaypro με CP/M, Appricot, Apple II...τα Amstrad δεν πήγαινα...Το καλύτερο που πήρα ποτέ ήταν Amiga 3000.

-H Commodore δεν υπάρχει, και τα διακαιώματα της τα έχει η Gateway 2000

-Duracell, φάση είχε που είχα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα να βρώ το C64 Floppy με το μανταλάκι και όχι το κατεβαστηράκι γιατί ήταν πιο αξιόπιστο!!!!!!!! Και το είχα βρεί!

InAthens

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
Παίδες μια και η συζήτηση έπιασε λίγο γύρω από Commodore (την Amiga 500 μου την έχω κρατήσει κι εγώ) ... θυμάστε και το ιστορικό Commodore Club στην Σεβαστουπόλεως;

Φυσικά τα θρυλικά πια Thomas-soft, Εγκγέφαλος/Brain νόμίζω οι περισσότεροι τα θυμόμαστε ...

Και για να συμπληρώσω κάτι περί περιφεριακών ... θυμάμαι τι φάση όταν είχα αγοράσει Speech synthesizer (Currah μ-speech αν θυμάμαι καλά) σγια το spectrum και μια επέκταση μνήμης 512Κ για την Amiga ... κιόμως με αυτά αισθανόμαστε άρχοντες τότε ..

Duracell είσιαι απίστευτος ... και την LISA βρε θηρίο;

OP
OP
D

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
θυμάμαι τι φάση όταν είχα αγοράσει Speech synthesizer (Currah μ-speech αν θυμάμαι καλά) για το Spectrum...

Duracell είσιαι απίστευτος ... και την LISA βρε θηρίο;

Axxx φίλε InAthens γράφοντας για Speech Syntherizer θυμίθηκα τι ξενύχτια είχα κάνει γράφοντας προγράμματα για τον TI-4A... ΦΟΒΕΡΟ μηχάνημα για την εποχή του!

Οσο για την Lisa... την έχω εδω και διακοσμεί το γραφείο μου, μαζί μ' έναν OSBORN κι εναν TRS-80 :)

Συνημμένα

• Apple-Lisa.jpg
    Apple-Lisa.jpg
    66,8 KB · Εμφανίσεις: 15
  • OSBORN-portable.jpg
    OSBORN-portable.jpg
    36,6 KB · Εμφανίσεις: 15

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Like
11
Πόντοι
6
... θυμάστε και το ιστορικό Commodore Club στην Σεβαστουπόλεως;

Φυσικά τα θρυλικά πια Thomas-soft, Εγκγέφαλος/Brain νόμίζω οι περισσότεροι τα θυμόμαστε ...

Ναι της MEMOX με τον Νίκο Πατρελάκη να ξημεροβραδιάζεται στο club.

Ο Θωμάς με την δαχτυλιδιά, γατόνι λαϊκό που έπαιρνε $50 δισκέττες απο Ολλανδία την βδομάδα και έβγαζε $5000. Φάτσα κάρτα μαγαζάκι πειρατεία στο στενάκι πάνω απο την πλατεία ξέκίνησε.

Εγκέφαλος...η τρελλή που είχε κάνει αεροπορία και είχε και τη φωτό με τις εξαρτήσεις, χε,χε, δάγκωνε νύχια και τα έφτυνε μιλώντας με πελάτες!

Πω πω κάτι αχρηστίδιδες που έχουν κάνει πολυκατοικίες απο την χυμα τότε πειρατία!

Rovral

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2006
Κριτικές
4
Like
36
Πόντοι
1
Sinclair QL ....ενα καλο,πρωτοποριακο μηχανημα με επεξεργαστη 68000 ,μικροντραιβ κλπ...
Αχ !!! Ωραιες εποχες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom