Νέα

Ξέρετε τί παίζει με την Energa;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 40DDD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Μην περιμένετε να δείτε σημαντικές διαφορές στην τιμή ενέργειας αλλάζοντας εταιρεία.
Είναι αλήθεια ότι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα με την ΕΕ την υποχρεώνουν να "ανοίξει" την αγορά ενέργειας, οπότε ξεφύτρωσαν οι διάφοροι να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Αλλά δεν υπάρχει (κι αν υπάρχει) σημαντική διαφορά στη χρέωση ανά κιλωβατώρα, οπότε είναι καλύτερα να μη μπλέκεις (ακόμα) με τους διάφορους.

Παραγωγοί ενέργειας υπάρχουν και άλλοι πλην ΔΕΗ στη χώρα, και όλοι αυτοί δίνουν ενέργεια στο εθνικό δίκτυο. Π.χ. οι ανεμογεννήτριες που βλέπετε στα βουνά είναι ιδιωτικές (οι περισσότερες) και υπάρχουν και θερμοηλεκτρικά εργοστάσια που καίνε φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, μη διαφημίζω εταιρείες τώρα, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω.

Αυτό που κατάλαβα από τη διαφήμηση της Energa είναι ότι ποντάρει στην επιστροφή της προκαταβολής της ΔΕΗ για να τσιμπήσει πελατεία. Όλα τα ρολόγια έχουν "προκαταβάλλει" στη ΔΕΗ μια εγγύηση (όταν συνδέθηκαν), και αυτήν την παίρνεις πίσω αν διακόψεις τη σύμβασή σου με τη ΔΕΗ.

Τι θα κερδίσει η Energa απ' αυτό και ξοδεύεται στις διαφημίσεις? Ποτέ δε ξέρεις τι παίζεται. Π.χ. μπορεί να έχει κάποιο στόχο σε αριθμό πελατών για να κερδίσει κάποια κοινοτική επιδότηση, ή να προσβλέπει στην αύξηση της τιμής της μετοχής της. Πάντως τσάμπα ρεύμα δε δίνει, και η διαφορά (αν υπάρχει) στην τιμή είναι ελάχιστη.

Για μένα όλοι οι διάφοροι "εναλλακτικοί πάροχοι" (είτε στο ρεύμα είτε στην σταθερή τηλεφωνία) είναι μπελάς, εφ' όσον χρησιμοποιούν τα δίκτυα άλλου παρόχου.
Στην τηλεφωνία π.χ. βάζεις RCA (αντί ΟΤΕ - τυχαίο το όνομα RCA), αλλά η RCA νοικιάζει δίκτυο από τον ΟΤΕ για να φτάσει σπίτι σου. Κόβεται το καλώδιο, μένεις από τηλέφωνο, και ειδοποιείς τις βλάβες της RCA: "Ξέρετε, έχουμε ειδοποιήσει τον ΟΤΕ και θα το φτιάξουν", είναι η απάντηση.  Γιατί λοιπόν να μπλέκω με δύο, και να μην έχω να κάνω μόνο με έναν? Για να γίνει ο λογαριασμός μου από 90Ε το δίμηνο 88? Δεν αξίζει τον κόπο.

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Για μένα όλοι οι διάφοροι "εναλλακτικοί πάροχοι" (είτε στο ρεύμα είτε στην σταθερή τηλεφωνία) είναι μπελάς, εφ' όσον χρησιμοποιούν τα δίκτυα άλλου παρόχου.
Στην τηλεφωνία π.χ. βάζεις RCA (αντί ΟΤΕ - τυχαίο το όνομα RCA), αλλά η RCA νοικιάζει δίκτυο από τον ΟΤΕ για να φτάσει σπίτι σου. Κόβεται το καλώδιο, μένεις από τηλέφωνο, και ειδοποιείς τις βλάβες της RCA: "Ξέρετε, έχουμε ειδοποιήσει τον ΟΤΕ και θα το φτιάξουν", είναι η απάντηση.  Γιατί λοιπόν να μπλέκω με δύο, και να μην έχω να κάνω μόνο με έναν? Για να γίνει ο λογαριασμός μου από 90Ε το δίμηνο 88? Δεν αξίζει τον κόπο.
Not quite. ;) Στην τηλεφωνία έχω τεχνολογία VoIP και έχω 2 ανεξάρτητες γραμμές και static για €45 το μήνα πχ εκεί που ο πΟΤΕς ζητάει τα κέρατά του και με υποχρεώνει να βάλω ISDN. Μήπως γιατί υπάρχει ακόμα το νταβατζιλίκι του μπαρμπα-Κόκκαλη με τα netMod? :rolleyes: :jerking:

Το κόστος με τίποτα δεν είναι το ίδιο, για το υπόλοιπο δεν έχω άποψη ποιες βλάβες χειρίζεται ποιος - αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι το 'last mile' ανήκει στον ΟΤΕ.

icedog

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
7
Πόντοι
1
μου ειπαν οτι κανουν εκπτωση στο λογαριασμο της ΔΕΗ αλλα δεν ξερω καθολου τι παιζει.
φοβαμαι μην ειναι οπως οι εταιρειες τηλεφωνιας στις αρχες που σου εβγαζαν την παναγια .
ξερει κανεις τιποτα?

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κάπως έτσι ειναι - ακόμα μια λαμογία του νεοέλληνα

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
μου ειπαν οτι κανουν εκπτωση στο λογαριασμο της ΔΕΗ αλλα δεν ξερω καθολου τι παιζει.
φοβαμαι μην ειναι οπως οι εταιρειες τηλεφωνιας στις αρχες που σου εβγαζαν την παναγια .
ξερει κανεις τιποτα?

Αρχικά, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, ήταν σε κοινοπραξία με την Αυστριακή Verbund (Αυστριακή ΔΕΗ) στην πορεία όμως οι Αυστριακοί αποχώρησαν απο Ελλάδα δυσαρεστημένοι απο το θεσμικό πλαίσιο, την λειτουργεία της εταιρείας και τις ευρύτερες προοπτικές της χώρας.

Σήμερα λειτουργεί κάτω απο έλληνα επιχειρηματια - όχι ιδιαίτερα σημαντικό, και οι προσφερόμενες υπηρεσίες και  τιμολόγια δεν νομίζω οτι ευνοούν την μετάβαση απο ΔΕΗ ....

Προσοχή !!

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
εγω την εχω περιπου εναμισι χρονο στο μαγαζι.απο verbund και τωρα energa.ειναι λιγη η διαφορα πλεον.δεν αξιζει.τους χρωσταω 400 ευρω θα τους ξοφλησω και θα ξαναπαω δεη .δεν αξιζει μη το κανεις

lagoudakis

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
26
Πόντοι
66
Αστο μην μπλεκεις,ασε μην μεινεις στα σκοταδια με τα κερια

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Νομίζω υπάρχει σχετικό θέμα. :rolleyes: Δε συμφέρει καθόλου για μεσαίες καταναλώσεις (είναι πιο ακριβή μάλιστα :o).

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Παιδια εγω την εχω 1,5 χρονο στο μαγαζι και εχω και αρκετα φορτια εδω περα,η αληθεια ειναι οτι μια μικρη μειωση την εχω δει αλλα τωρα καπου το εξισωνουν με την ΔΕΗ και πολυ το σκεφτομαι να γυρισω πισω,το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι ακουσα κατι οτι οταν γυρνας πισω στην ΔΕΗ απο τον παροχο που εισαι οτι ειναι μεγαλυτερη η εγγυηση μετα

icedog

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2011
Like
7
Πόντοι
1
κανενας που να την εχει στο σπιτι και οχι σε επαγγελματικο χώρο?
λενε στο site τους για 15% εκπτωση ( πηρα και μου ειπαν οτι επειδη θα το αυξησει η ΔΕΗ απο 1/1/2012 θα προκυπτει μια διαφορα 15%) αλλα δεν το πολυ πιστευω.
κανενας με εμπειρια?

gp1969s3

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
0
Εχω ξεκινησει συνεργασια με την ENERGA και διαθετω(πουλαω) το προιον της. Ειδικα στα επαγγελματικα συμφερει αρκετα. Στα σπιτια απο 1200 KW/H καταναλωση και πάνω.
Σου παρέχει μια εκπτωση που δεν είχες και οποτε θες φεύγεις. Οσο για το κοψιμο του ρευματος, ειτε στην ΔΕΗ ειτε αλλου, θα στο κοψουν αν δεν πληρωσεις, μπέσα.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
δλδ σταυρο μου οσοι ειχαν πληρωσει το χαρατσι μεσω των αλλων εταιριων πηρανε τα αρχιδια τους?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom