Με δεδομενο οτι τα παραπανω ειναι εκτιμησεις αξιζει να σημειωσουμε οτι το κρατος εχει οφελος να φουσκωνει τα νουμερα για να αυξανει τεχνητα το ΑΕΠ. Αυτο το κανει παντα αλλά ηταν ιδιαιτερα κραυγαλεο επι εποχη αλογοσκουφη οπου μια ωραια πρωϊα μας ειπε οτι εχουμε 25% μεγαλυτερο ΑΕΠ και μας εκανε διεθνως ρεζιλι με τιτλους στα ξενα media του τυπου "Οι πουτανες μεγαλωσαν το ελληνικο ΑΕΠ κατα 25%".
Το φουσκωμα των αριθμων φαινεται ξεκαθαρα απ'το οτι υπολογιζει κατα μεσο ορο οτι μονο 15% των χρηματων φθανουν στις εκδιδομενες και τα αλλα 850 τα αποδιδει σε "κυκλωματα". Αν συνυπολογισει καποιος και ανεξαρτητες που τα ποσοστα τους τεινουν πολυ υψηλα, τοτε οι μη-ανεξαρτητες ποσα βγαζουν? 5% ?
Φίλε μου δε νομίζω να ισχύει αυτό που λες. Για να υπολογιστεί κάτι στο ΑΕΠ πρέπει να είναι δηλωμένο εισόδημα και στην πορνεία δεν είναι δηλωμένο σχεδόν τίποτα. Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι αυτά είναι εκτιμήσεις και άρα μπορεί να πέφτουν πάρα πολύ έξω.
Να πω και κάτι για το διάλογο που έγινε παραπάνω. Οι 20.000 που αναφέρονται στο άρθρο αν το υπολογίσεις είναι το 0,4% του γυναικείου πληθυσμού (20.000 / 5.000.000 = 0,4%). Σαν να λέμε 1 στις 250 ασκεί το επάγγελμα. Αν αυτό το νούμερο είναι αληθές προφανώς περιλαμβάνει, κατ' εκτίμηση πάντα, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, αδήλωτα βιζιτάκια instagramoπερσόνες, μασατζούδες, πρεζάκια, γυφτάκια και συνδυασμό όλων των παραπάνω. Αλλιώς δε βγαίνει να είναι τόσες πολλές. Εμένα πάντως και πάλι μου φαίνεται λίγο φουσκωμένο το νούμερο αλλά μάλλον πέφτω έξω.
Τώρα όσον αφορά το πόσα βγάζει μια μέση ιερόδουλη αυτό έχει μεγάλο εύρος. Θα πρέπει να συμπεριλάβεις βίζιτες πολυτελείας και γκόμενες με δικούς τους οίκους που ξέρω ότι βγάζουν 4.000 - 5.000 το μήνα αλλά και γυφτάκια στα φανάρια που βγάζουν 10-20 Ευρώ την ημέρα και να βγάλεις ένα μέσο όρο. Κι επειδή το εύρος είναι τόσο μεγάλο μάλλον ο μέσος όρος δεν έχει και πολύ νόημα.
Όσον αφορά τη νομοθεσία ισχύει ότι η επαγγελματίας πρέπει να δηλωθεί ως εκδιδόμενο πρόσωπο και να έχει την επιχείρηση του οίκου ανοχής στο όνομά της (άλλο ποιος μπορεί να την τρέχει από πίσω). Δεν ισχύει εξ όσων γνωρίζω αυτό που λέει το άρθρο είναι ότι μπορεί σε κάθε σπίτι να εργάζεται μία εκδιδόμενη. Αυτό που ισχύει είναι ότι μπορεί να εργάζεται μία κοπέλα ανά βάρδια αλλά μπορούν να εργάζονται και άλλες 2 εκδιδόμενες σε κάθε οίκο (σύνολο 3 αλλά πάντα 1 ανά βάρδια), αλλά πρέπει αυτές οι κοπέλες α) προφανώς να είναι δηλωμένες ως εκδιδόμενες και β) να δηλώνονται στο ΑΤ αν δεν κάνω λάθος ότι δουλεύουν σε αυτό το σπίτι. Το β) από όσο ξέρω δε γίνεται σχεδόν πουθενά γιατί σιγά να μην ενημερώνουν οι πουτάνες κάθε φορά το ΑΤ ότι θα κάνουν μια βάρδια στο τάδε μπουρδέλο και μερικές φορές δεν ισχύει και το α) γιατί πολλά σπίτια για να γεμίσουν τις βάρδιες τους μπορεί να βάλουν μέσα και κοπέλα που δεν έχει άδεια ή δεν έχει ανανεωμένη άδεια με ιατρικές εξετάσεις κτλ. Έτσι ακόμα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν νόμιμοι οίκοι ανοχής όσον αφορά την άδεια και το άτομο στο όνομα του οποίου είναι η άδεια αλλά πολλές φορές κάποιες από τις κοπέλες που δουλεύουν μέσα είναι παράτυπες.
Όσον αφορά τώρα το κόστος όντως στη Θεσσαλόνικη είναι 40 Ευρώ στα περισσότερα. Σε κάποια λίγα μπορεί να είναι 30 αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί έχω χρόνια να πάω. Παρόλα αυτά το επίπεδο των σπιτιών, των δωματίων και των υπηρεσιών δεν έχει καμία σχέση με τη Φυλής και πολύ περισσότερο με το
Μεταξουργείο. Τα μπουρδέλα στη Θεσσαλονίκη, ίσως με μερικές εξαιρέσεις είναι στο επίπεδο των Στούντιο της Αθήνας που έχουν 50 Ευρώ.