Νέα

WIN XP Drivers VAIO VGN-FZ31E??? please help

• Μέλος που άνοιξε το νήμα akalisal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
ΠΑΡΑΚΑΛΩ για την βοηθεια σας. Εχω το VAIO VGN-FZ31E και ειπα να πειραματιστω λιγο με ubuntu οποτε ξηλωσα τελειως τα VISTA μαζι και το recovery partition  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: τωρα του εχω βαλει XP αλλα εχω προβλημα με τους drivers!!  :pipa2: :pipa2: :pipa2: :headbang: :headbang: :headbang: στη σελιδα της sony υπαρχουν μονο για VISTA και 7!! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Μπορει καποιος να με βοηθησει ειτε

α. να βρω drivers για XP

b. να κανω recovery τα VISTA (εχω τα recovery discs της SONY αλλα δεν δουλευουν - εσβησα το recovery partition)

γ. να κατεβασω απο κάπου τα 7?

Ευχαριστω εκ των προτερων

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΔΕΥΟΜΑΙ 5 ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ!!!!

PS ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ UBUNTU

1. Δεν τρεχουν προγραμματα των Windows και το WINE ειναι για κλωτσιες

2. Δεν διαβαζουν τον εξωτερικο σκληρο μου οπου εχω παρει backup ολα τα αρχεια μου klp klp

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αρχηγε λογικα η Sony εχει οδηγο για αυτο που θελεις στο ιντερνετ. Σου λεει πως να ξανακανεις τον υπολογιστη σου οπως ηταν οταν τον αγορασες, για την περιπτωση που γινει μαλακια ή που χαλασει ο δισκος και τον αλλαξεις.

Δες το online support της Sony.

ΥΓ. Αλλη φορα να βαζεις τα Ubuntu μεσω του wubi, ετσι ωστε να μπορεις να εχεις και τα 2 λειτουργικα μαζι, και να μπορεις να κανεις απεγκατασταση αν θες.

OP
OP
A

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
Κατ αρχας ευχαριστω για την απαντηση

H sony στο site της εχει οδηγιες αλλα ισχυουν σε περιπτωση που δεν εχει σβηστει το recovery partition (a level recovery)

Κανας αλλος?

joyjoy

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
Σόρρυ ρε φίλε αλλά θα σε κράξω λίγο. Αφού είσαι άσχετως τι ασχολείσαι με Linux και συναφή;Δηλαδή πραγματικά μένω άναυδος!!! Τώρα επειδή δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να ξαναβάλεις τα Vista , αφού έχεις δισκάκια ( ξαναφτιάξε το Partition) αλλά αν δυσκολευεσαι έτσι κατέβασε από το Νετ ένα CD εγκατάστασης των Vista της ανάλογης έκδοσης που έχεις την Αδεια και ακολούθησε το Setup .Θα γίνει η δουλεία σου και θα είσαι και νόμιμος. Τώρα αυτά τα ΧΡ τι τα θέλεις ; Αν είναι να παρανομήσεις Βάλε καλύτερα τα 7 , που είναι σούπερ και θα σου βρουν τους Drivers. Η επιλογή δικιά σου. Ενα καλό site που μου αρέσει είναι το greekddl.com ψάξε και θα βρεις ότι θέλεις

OP
OP
A

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
Για το κραξιμο δεν εχεις αδικο.  :headbang: :headbang: :headbang:

Ευχαριστω για το σιτε που μου δωσες θα το δοκιμασω για να κατεβασω Windows

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Κατ αρχας ευχαριστω για την απαντηση

H sony στο site της εχει οδηγιες αλλα ισχυουν σε περιπτωση που δεν εχει σβηστει το recovery partition (a level recovery)

Κανας αλλος?

Σιγουρα υπαρχει καπου η διαδικασια για την περιπτωση που αλλαξει καποιος σκληρο δισκο λογω βλαβης. Για ψαξ'το λιγο. Επισης κοιτα σε αντιστοιχα φορουμ.

OP
OP
A

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
Θα σου εξηγησω κατι

Οι κατασκευαστες των branded laptops υπαρχουν και αυτα που ειναι custom πχ απο Πλαισιο κ Multirama ακομα και αν αλλαξεις τον σκληρο σου πρεπει να παρεις καποιον που ειναι συμβατος οποτε θα εχει ηδη και το recovery partition μεσα.

To partition αυτο εχει μεσα ολους τους drivers κλπ

Οσο και να χτυπιεμαι και οσο και να ψαχνω εγω αν δεν υπαρχουν αυτα τα αρχεια στο σκληρο μου και μαλιστα με το συγκεκριμενο partition δεν γινεται δουλεια το μονο που μπορει να γινει ειναι αυτο που ειπε ο joy joy η να ξαναβαλω vista η 7 και μετα εναν εναν  τους drivers apo SONY

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Η sony γενικά είναι γτπ για πολλά μηχανήματα της δεν δίνει drivers για xp, η μόνη λύση που έχεις είναι να βρείς ενα λαπτοπ παρόμιο μοντέλο με το δικό σου που να έχει στο σαιτ drivers και να δοκιμάσεις με εκείνους.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Δοκιμασε αυτο : ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/OS/XPDOWNGRADE/FZ29/DRIVERS/ ή αυτο:

ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/OS/XPDOWNGRADE/FZ19/DRIVERS/
Eιναι παρομοια μοντελα με το δικο σου με διαφορες σε cpu και σε οθονη

Συμβουλη: ξεχνα τα xp και βαλε τα 7. Αν δεν εχει η sony drivers για 7 βαλε τους drivers των vista

OP
OP
A

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
Δοκιμασε αυτο : ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/OS/XPDOWNGRADE/FZ29/DRIVERS/ ή αυτο:                                      

Τα έχω δοκιμάσει φιλε μου και σε ευχαριστω ο driver για την NVidia ας πουμε τρέχει ΜΟΝΟ σε Vista!  :headbang: :headbang: :headbang:

Ξέρει μηπως κανενας καποιο λινκ για κατέβασμα των 7? κατα προτιμηση torrent γιατι rapidshare account δε παιζει

Ξέρω μπορει να ακουγομαι κακομαθημενος αλλα ειλικρινα δεν ειμαι παιδευομαι 5 μερες το κεφαλι μου εχει γινει φραπες!!!

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66

2. Δεν διαβαζουν τον εξωτερικο σκληρο μου οπου εχω παρει backup ολα τα αρχεια μου klp klp

Δεν είμαστε τέτοιοι τύποι οι Linuxάδες. (αν και αποκλείεται να μη διαβάζει το σκληρό, εκτός κ'αν πρέπει να του απενεργοποιήσεις πρώτα κάτι παπαριές που ίσως έχει ο σκληρός, δήθεν ευκολίες για backup και κρυπτογράφηση που δε χρησιμοποιεί κανένας)

Στο δια ταύτα:
Τι μητρική έχει το μηχανάκι και τι τσιπάκι γραφικών;

bodiroga

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2010
Like
0
Πόντοι
0
ΠΑΡΑΚΑΛΩ για την βοηθεια σας. Εχω το VAIO VGN-FZ31E και ειπα να πειραματιστω λιγο με ubuntu οποτε ξηλωσα τελειως τα VISTA μαζι και το recovery partition  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: τωρα του εχω βαλει XP αλλα εχω προβλημα με τους drivers!!  :pipa2: :pipa2: :pipa2: :headbang: :headbang: :headbang: στη σελιδα της sony υπαρχουν μονο για VISTA και 7!! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Μπορει καποιος να με βοηθησει ειτε

α. να βρω drivers για XP

b. να κανω recovery τα VISTA (εχω τα recovery discs της SONY αλλα δεν δουλευουν - εσβησα το recovery partition)

γ. να κατεβασω απο κάπου τα 7?

Ευχαριστω εκ των προτερων

1. Δεν τρεχουν προγραμματα των Windows και το WINE ειναι για κλωτσιες

πανε σε ενα φιλαρακι σου, κανε download τα xp-drivers που χρειαζεσαι, περασε τα και εισαι κομπλε...

οσο για ubuntu ΜΑΚΡΙΑ γιατι θα παιδευτεις πολυ

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Η MS εχει σταματησει νομιζω την υποστηριξη XP sp1 & sp2 γι αυτο μαλλον δεν βρισκεις drivers.
Στειλε email στο support της sony εξηγωντας τι εκανες και θα σου απαντησουν. Ή μπες στο support forum αν εχει.

Καλα πριν βαλεις linux δεν ηξερες οτι δεν θα παιζουν τα προγραμματα των windows??

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Τα έχω δοκιμάσει φιλε μου και σε ευχαριστω ο driver για την NVidia ας πουμε τρέχει ΜΟΝΟ σε Vista!  :headbang: :headbang: :headbang:

Ξέρει μηπως κανενας καποιο λινκ για κατέβασμα των 7? κατα προτιμηση torrent γιατι rapidshare account δε παιζει

Ξέρω μπορει να ακουγομαι κακομαθημενος αλλα ειλικρινα δεν ειμαι παιδευομαι 5 μερες το κεφαλι μου εχει γινει φραπες!!!
χμμμ... Σιγουρα στο pirate bay κατι θα βρεις. Διαβασε μονο στα reviews του torrent αν λειτουργει και πως

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
ο driver για την NVidia ας πουμε τρέχει ΜΟΝΟ σε Vista!  :headbang: :headbang: :headbang:
Καλε μου ανθρωπε οι drivers της nvidia ειναι universal παιζουν σε ολα τα μοντελα! Κατεβασε απο το σαιτ της την τελευταια εκδοση των drivers για xp

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
πανε σε ενα φιλαρακι σου, κανε download τα xp-drivers που χρειαζεσαι, περασε τα και εισαι κομπλε...

οσο για ubuntu ΜΑΚΡΙΑ γιατι θα παιδευτεις πολυ

Όσο διαβάζω το thread, τόσο πιο εύκολα φαίνονται τα windows. :jerking: :jerking:

Όπως όταν πρωτοξεκίνησες με τα windows χρειαζόταν να ρωτάς διάφορα (και προφανώς δεν τα εγκατέστησες μόνος σου...), το ίδιο συμβαίνει και με το ubutnu. Προτείνω αν δεν έχεις κανέναν να σου δείξει πως γίνονται partitions, να το εγκαταστήσεις με το wubi, ώστε να μη χρειαστούν νέα partitions. Και όταν αποκτήσεις εξοικίωση, κάνεις κανονική εγκατάσταση την επόμενη φορά.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Θα σου εξηγησω κατι

Οι κατασκευαστες των branded laptops υπαρχουν και αυτα που ειναι custom πχ απο Πλαισιο κ Multirama ακομα και αν αλλαξεις τον σκληρο σου πρεπει να παρεις καποιον που ειναι συμβατος οποτε θα εχει ηδη και το recovery partition μεσα.

To partition αυτο εχει μεσα ολους τους drivers κλπ

Οσο και να χτυπιεμαι και οσο και να ψαχνω εγω αν δεν υπαρχουν αυτα τα αρχεια στο σκληρο μου και μαλιστα με το συγκεκριμενο partition δεν γινεται δουλεια το μονο που μπορει να γινει ειναι αυτο που ειπε ο joy joy η να ξαναβαλω vista η 7 και μετα εναν εναν  τους drivers apo SONY

Ισως εχεις δικιο, εγω μιλαω απο την εμπειρια μου με Dell, οι ανθρωποι σου παρεχουν τα ΠΑΝΤΑ. Οδηγιες για τα ΠΑΝΤΑ.

Διαφωνω καθετα με το downgrading σε Windows XP, αφου εχεις πληρωσει Vista, βαλε παλι Vista.

OP
OP
A

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι