Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με κάποιον που έχει σχέσεις με τον κόσμο της εστίασης και των ξενοδοχείων ο οποίος μου έλεγε πως σε πολλά εστιατόρια η εντολή που δίδετε στο προσωπικό σχετικά με τα αποφάγια είναι «τίποτα δεν πάει χαμένο» δηλαδή ανακυκλώνουμε τα πάντα. Κρέας ψωμί οτιδήποτε αφήσει ο πελάτης στο τραπέζι του ανακυκλώνεται. Μου έλεγε μάλιστα πως το πιο επικίνδυνο πιάτο που μπορεί να παραγγείλει κανείς είναι το mixed grill που περιέχει όλα τα αποφάγια των άλλων πελατών. Ξεκινώ αυτό το thread με την ελπίδα να μάθουμε από ανθρώπους του χώρου τι συμβαίνει πραγματικά στις κουζίνες των εστιατορίων – σουβλατζίδικων – ξενοδοχείων – φαστφουντάδικων κτλ.. Τρώμε σκύλους και γάτες ή όχι;
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Βρώμικα εστιατόρια
- Μέλος που άνοιξε το νήμα kalamata
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 14
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Επειδη ξερω καποια πραγματα απο τον χωρο Θελω να σημειωσω κυριως δυο πραγματα. Οτι πρωτον, επειδη ενα εστιατοριο η χωρος εστιασης ειναι βρωμικος, δεν σημαινει οτι ετσι ειναι ολοι. Εκπομπες οπως εκεινες στις "αποδειξεις" του ευαγγελατου μονο καλο δεν κανουν (εκτος απο οτι ειναι σκηνοθετημενες και ασχημα μαλιστα).
Δευτερον αυτο πολλλες φορες το προκαλουμε εμεις οι ιδιοι. Γιατι? Γιατι πολυ απλα και καθαρα ο ελληνας ειναι ο πιο μαλακας πελατης. Μπαινει μεσα στο εστιατοριο με τον αερα, θαρρεις και του ανηκει το μαγαζι. Γιατι ουτε την καλυτερη εξυπηρετηση θα παρει ετσι και θα "φαει" και την απατεωνια.
Ενα παραδειγμα ειναι στα κατεψυγμενα ψαρια. Ας πουμε οτι παει καποιος και ρωταει αν ειναι κατεψυγμενα τα καλαμαρια (που σχεδον παντα ειναι και αυτο ειναι φυσιολογικο) αν του πει ναι ο σερβιτορος, αμεσως θα νομιζει οτι και τα υπολοιπα ψαρια ειναι κατεψυγμενα.
Κατι τελειως ηλιθιο, καθως αυτος που εχει κατεψυγμενα δεν θα του ελεγε ουτε για τα καλαμαρια.
Επισης δεν εχει και πολυ νοημα να ρωτατε τον σερβιτορο αν ειναι κατι φρεσκο, τον δεκαπενταυγουστο για παραδειγμα. Γιατι και τον θιγετε και θα φανητε ηλιθιοι.
Γενικα εκει που γινονται η περισσοτερες "ανακυκλωσεις" ειναι στα ξενοδοχεια. Εκει γινετε πανικος απο οσο γνωριζω και δυστυχως οχι μονο στα μικρα.
Στα σουβλατζιδικα ειναι σχετικα ευκολο να καταλαβεις ποσο καθαρο και φρεσκο ειναι το προιον, αν και λιγο ασκοπο καθως ο γυρος ειδικα προερχεται ετσι και αλλιως απο τα χειροτερα μερη του χοιρινου.
Δευτερον αυτο πολλλες φορες το προκαλουμε εμεις οι ιδιοι. Γιατι? Γιατι πολυ απλα και καθαρα ο ελληνας ειναι ο πιο μαλακας πελατης. Μπαινει μεσα στο εστιατοριο με τον αερα, θαρρεις και του ανηκει το μαγαζι. Γιατι ουτε την καλυτερη εξυπηρετηση θα παρει ετσι και θα "φαει" και την απατεωνια.
Ενα παραδειγμα ειναι στα κατεψυγμενα ψαρια. Ας πουμε οτι παει καποιος και ρωταει αν ειναι κατεψυγμενα τα καλαμαρια (που σχεδον παντα ειναι και αυτο ειναι φυσιολογικο) αν του πει ναι ο σερβιτορος, αμεσως θα νομιζει οτι και τα υπολοιπα ψαρια ειναι κατεψυγμενα.
Κατι τελειως ηλιθιο, καθως αυτος που εχει κατεψυγμενα δεν θα του ελεγε ουτε για τα καλαμαρια.
Επισης δεν εχει και πολυ νοημα να ρωτατε τον σερβιτορο αν ειναι κατι φρεσκο, τον δεκαπενταυγουστο για παραδειγμα. Γιατι και τον θιγετε και θα φανητε ηλιθιοι.
Γενικα εκει που γινονται η περισσοτερες "ανακυκλωσεις" ειναι στα ξενοδοχεια. Εκει γινετε πανικος απο οσο γνωριζω και δυστυχως οχι μονο στα μικρα.
Στα σουβλατζιδικα ειναι σχετικα ευκολο να καταλαβεις ποσο καθαρο και φρεσκο ειναι το προιον, αν και λιγο ασκοπο καθως ο γυρος ειδικα προερχεται ετσι και αλλιως απο τα χειροτερα μερη του χοιρινου.
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Γι΄αυτό να τρώτε μόνον μπριτζόλα.
Επειδη ξερω καποια πραγματα απο τον χωρο Θελω να σημειωσω κυριως δυο πραγματα. Οτι πρωτον, επειδη ενα εστιατοριο η χωρος εστιασης ειναι βρωμικος, δεν σημαινει οτι ετσι ειναι ολοι. Εκπομπες οπως εκεινες στις "αποδειξεις" του ευαγγελατου μονο καλο δεν κανουν (εκτος απο οτι ειναι σκηνοθετημενες και ασχημα μαλιστα).
Δευτερον αυτο πολλλες φορες το προκαλουμε εμεις οι ιδιοι. Γιατι? Γιατι πολυ απλα και καθαρα ο ελληνας ειναι ο πιο μαλακας πελατης. Μπαινει μεσα στο εστιατοριο με τον αερα, θαρρεις και του ανηκει το μαγαζι. Γιατι ουτε την καλυτερη εξυπηρετηση θα παρει ετσι και θα "φαει" και την απατεωνια.
Ενα παραδειγμα ειναι στα κατεψυγμενα ψαρια. Ας πουμε οτι παει καποιος και ρωταει αν ειναι κατεψυγμενα τα καλαμαρια (που σχεδον παντα ειναι και αυτο ειναι φυσιολογικο) αν του πει ναι ο σερβιτορος, αμεσως θα νομιζει οτι και τα υπολοιπα ψαρια ειναι κατεψυγμενα.
Κατι τελειως ηλιθιο, καθως αυτος που εχει κατεψυγμενα δεν θα του ελεγε ουτε για τα καλαμαρια.
Επισης δεν εχει και πολυ νοημα να ρωτατε τον σερβιτορο αν ειναι κατι φρεσκο, τον δεκαπενταυγουστο για παραδειγμα. Γιατι και τον θιγετε και θα φανητε ηλιθιοι.
Γενικα εκει που γινονται η περισσοτερες "ανακυκλωσεις" ειναι στα ξενοδοχεια. Εκει γινετε πανικος απο οσο γνωριζω και δυστυχως οχι μονο στα μικρα.
Στα σουβλατζιδικα ειναι σχετικα ευκολο να καταλαβεις ποσο καθαρο και φρεσκο ειναι το προιον, αν και λιγο ασκοπο καθως ο γυρος ειδικα προερχεται ετσι και αλλιως απο τα χειροτερα μερη του χοιρινου.
καλά, άμα φταίει ο πελάτης που κάνει μια ερώτηση και μετά για αντίδραση τον ταϊζουν σαβούρα, τότε δεν πάνε καλά
αντίστοιχα και ο γιατρός να κάνει face control και όποιος του τη σπάσει να τον στέλνει
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Μηνύματα
- 14.808
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
καλα παιδια δεν εχεται δει στη Ρωσσια τι κανουν!!ΤΟΝ ΚΥΜΑ ΑΝ ΜΠΑΓΙΑΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΜΑ ΜΕ ΣΑΠΟΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ!τα αλλαντικα οταν παλιωσουνε και η οψη τους φενεται μπαγιατικη και βρωμανε ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΥΠΤΗΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΗΜΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΙΩΔΙΟ!το ιδιο κανουν και για το κρεας και το σολωμο!αυτο τους δινει νεα φρεσκαδα και μυρωδια!τα ετοιμα ψητα κοτοπουλα που πουλανε ειναι ολα τα μπαγιατικα συνηθως τους βαζουν πολλα καρυκευματα για να μην βρωμανε.τωρα τα σουβλατζιδηκα ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥς!ποιος ξερει απο τι αρρωστια?ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΦΑΓΜΕΝΑ!το ιδιο κανουν και τα εστιατορια!μια αλλη απατη ειναι στο κρεας και το φιλετο κοτοπουλο με συριγγα του ριχνουν ενα υγρο και ετσ ζυγιζει πιο πολυ!απο 800 ΓΡ. φιλετο κοτοπουλο μπορουνε να κανουν 1,2-1,4 κιλα!.......
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Μηνύματα
- 14.808
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
.....της ντοματες οταν της κωβουν στην Κρητη ειναι τελειως πρασινες.της στελνουν στην Ολλανδια.εκει της ψεκαζουν με ενα σπρε'ι' και απο 'κει οταν φτασουν στην Ρωσσια ειναι κατακοκκινες!τα καρπουζια οταν δεν εχουν ωριμασει ακομα (συνηθως τα πρωτα τους βαζουν με συριγγα ενα ιωδιο (марганцовка) και παιρνει ενα χρωμα κοκκινο!παντος τα μεγαλα εστιατορια πολυ συχνα ΑΓΩΡΑΖΟΥΝ ΚΡΕΑΤΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΠΟΥ ΨΩΦΙΣΑΝ (ΟΧΙ ΣΦΑΓΜΕΝΑ)αυτα συνηθως προοριζονται για ζωωτροφες δυστηχως και για τα εστιατορια.αυτο που βαζουν τα αποφαγια ειναι πολυ απλο και το πιο ευκολο αλλα η επιστημη της απατης εχει αναπτυχθει πολυ δυστηχως!
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Μηνύματα
- 14.808
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
καλα με τα κατεψυγμενα γινεται μεγαλη απατη!και ειναι και επικυνδηνα.πολυ συχνα εχουν καταψυχθει πολλες φορες!και αυτο δεν μπορει να το καταλαβει ευκολα κανεις!καλο ειναι στα super market να αποφευγει κανεις τα κατεψυγμενα αφου ετσι κ'αλλιως τα καταψυχθουνε βαζοντας τους νερο για να ζυγιζουν παραπανω.οποτε σου ερχεται μια η αλλη στην τιμη.τωρα τα εστιατορια οπως εγραψα και παρα πανω κοιτανε να παρουν χοντρικα κρεατα στη φτηνοτερη τιμη.χωρις να τους νοιαζει αν ειναι σφαγγμενα ή οπως εγραψα παραπανω παιθαναν μονα τους!αν και ακομα και αν ειναι σφαγμενα ποιος ξερει σε τι συνθηκες σφαχτηκαν?θυμαμαι εχει χρονια τωρα ειχαν στισει σφαγιο σε διαμερισμα!σφαζαν αρνια στην μπανιερα!νομιζω τη δεκαετια του '90 στις αρχες.Επειδη ξερω καποια πραγματα απο τον χωρο Θελω να σημειωσω κυριως δυο πραγματα. Οτι πρωτον, επειδη ενα εστιατοριο η χωροςΕνα παραδειγμα ειναι στα κατεψυγμενα ψαρια. Ας πουμε οτι παει καποιος και ρωταει αν ειναι κατεψυγμενα τα καλαμαρια (που σχεδον παντα ειναι και αυτο ειναι φυσιολογικο) αν του πει ναι ο σερβιτορος, αμεσως θα νομιζει οτι και τα υπολοιπα ψαρια ειναι κατεψυγμενα.
καλά, άμα φταίει ο πελάτης που κάνει μια ερώτηση και μετά για αντίδραση τον ταϊζουν σαβούρα, τότε δεν πάνε καλά
αντίστοιχα και ο γιατρός να κάνει face control και όποιος του τη σπάσει να τον στέλνει
Δεν καταλαβες μαλλον πως το εννοω. Θα πρεπει ο πελατης οχι να κανει ερωτησεις και καλα για να δειξει οτι "εγω ξερω απο ψαρι" κλπ. Οπως αυτο που λεω για τον δεκαπενταυγουστο. Σε κατι περιοδους ή γιορτες, οπως πρωτομαγια, αυγουστο κλπ, τι να ρωτησεις τον αλλον για φρεσκα. Μαχαιροπηρουνα δεν εχουν καλα καλα να σου δωσουν!
θυμαμαι εχει χρονια τωρα ειχαν στισει σφαγιο σε διαμερισμα!σφαζαν αρνια στην μπανιερα!νομιζω τη δεκαετια του '90 στις αρχες.
Ανεβήκαμε στην ταράτσα της τριώροφης πολυκατοικίας επί της οδού Πιπίνου, ακριβώς απέναντι από
την εκκλησία, όπου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων της περιοχής, σφαγιάστηκαν -αφού πρώτα κακοποιήθηκαν σεξουαλικά- δύο αρνιά.
εδω μεσα στην αθηνα οι πακιστανοι οχι μονο σφαζουν αρνια στις ταρατσες αλλα τα γαμανε κιολας
οι ρωσσοι που απλα τα σφαζαν στις μπανιερες πριν 20 χρονια κιολας σε πειραξαν?
Δεν καταλαβες μαλλον πως το εννοω. Θα πρεπει ο πελατης οχι να κανει ερωτησεις και καλα για να δειξει οτι "εγω ξερω απο ψαρι" κλπ. Οπως αυτο που λεω για τον δεκαπενταυγουστο. Σε κατι περιοδους ή γιορτες, οπως πρωτομαγια, αυγουστο κλπ, τι να ρωτησεις τον αλλον για φρεσκα. Μαχαιροπηρουνα δεν εχουν καλα καλα να σου δωσουν!
κατάλαβα πολύ καλά πώς το εννοείς, αλλά κατάλαβε κι εσύ τι εννοώ εγώ, μπορεί ο ιατρικός τομέας να σου είναι άγνωστος, αλλά τα ίδια μπορεί να συμβούν κι εκεί
πολλοί ασθενείς κάνουν ερωτήσεις για να δείξουν ότι τα ξέρουν όλα, για να μειώσουν το γιατρό στην προσπάθεια τους να τον κάνουν να τους προσέξει, κτλ
πολλοί ασθενείς μπαίνουν στο νοσοκομείο και κάνουν λες και είναι δικό τους
α! και σε κάτι εφημερίες μην έχουν απαιτήσεις λες και είναι μόνοι τους, γιατί τότε οι γιατροί τρέχουν και δεν φτάνουν!
μπορεί να σου φαίνεται ακραίος ο παραλληλισμός, γιατί πχ οι γιατροί έχουν υποχρέωση, ασκούν λειτούργημα, έχουν να κάνουν με την υγεία, είναι επιστήμονες κτλ, αλλά με την υγεία παίζουν και κάποιοι εστιάτορες
γενικά είναι η νοοτροπία το πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις με λογικές του τύπου "είχε ύφάκι, έκανε πως τα ξέρει όλα, κτλ" και αυτή η νοοτροπία υπάρχει σε πολλούς τομείς, στους πολ. μηχ., στα συνεργεία σε όλα και ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ
Απλα οτι αποφαγια αφηνετε καταστρεφετε τα με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορουν να "ξαναπαρουσιαστουν".
επίσης να κρύψει κανείς μέσα σε μια σως ας πούμε ή σε πάστα ελιάς ένα κουκούτσι, ώστε αν το πασάρουν σε άλλον, να το βρει ο επόμενος και να κάνει φασαρία και να βάλουν μυαλό
Koukouloforos
Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 179
- Like
- 31
- Πόντοι
- 1
επίσης να κρύψει κανείς μέσα σε μια σως ας πούμε ή σε πάστα ελιάς ένα κουκούτσι, ώστε αν το πασάρουν σε άλλον, να το βρει ο επόμενος και να κάνει φασαρία και να βάλουν μυαλό
Φαντασου να εχεις βγει βολτα για φαι και να εχεις στο νου σου να αφησεις κουκουτσι στα αποφαγια σου μηπως και τα δωσουν σε κανεναν αλλο...
Μονο και μονο που το σκεφτομαι, δεν θα πηγαινα τελικα για φαι.
EvilPlasma
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Μηνύματα
- 6.308
- Κριτικές
- 97
- Like
- 11.524
- Πόντοι
- 17.885
Απλα οτι αποφαγια αφηνετε καταστρεφετε τα με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορουν να "ξαναπαρουσιαστουν".
Και μεις το κάνουμε αυτό
powerline75
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Φεβ 2006
- Μηνύματα
- 249
- Like
- 2
- Πόντοι
- 1
Επειδη ξερω καποια πραγματα απο τον χωρο Θελω να σημειωσω κυριως δυο πραγματα. Οτι πρωτον, επειδη ενα εστιατοριο η χωρος εστιασης ειναι βρωμικος, δεν σημαινει οτι ετσι ειναι ολοι. Εκπομπες οπως εκεινες στις "αποδειξεις" του ευαγγελατου μονο καλο δεν κανουν (εκτος απο οτι ειναι σκηνοθετημενες και ασχημα μαλιστα).
Δευτερον αυτο πολλλες φορες το προκαλουμε εμεις οι ιδιοι. Γιατι? Γιατι πολυ απλα και καθαρα ο ελληνας ειναι ο πιο μαλακας πελατης. Μπαινει μεσα στο εστιατοριο με τον αερα, θαρρεις και του ανηκει το μαγαζι. Γιατι ουτε την καλυτερη εξυπηρετηση θα παρει ετσι και θα "φαει" και την απατεωνια.
Ενα παραδειγμα ειναι στα κατεψυγμενα ψαρια. Ας πουμε οτι παει καποιος και ρωταει αν ειναι κατεψυγμενα τα καλαμαρια (που σχεδον παντα ειναι και αυτο ειναι φυσιολογικο) αν του πει ναι ο σερβιτορος, αμεσως θα νομιζει οτι και τα υπολοιπα ψαρια ειναι κατεψυγμενα.
Κατι τελειως ηλιθιο, καθως αυτος που εχει κατεψυγμενα δεν θα του ελεγε ουτε για τα καλαμαρια.
Επισης δεν εχει και πολυ νοημα να ρωτατε τον σερβιτορο αν ειναι κατι φρεσκο, τον δεκαπενταυγουστο για παραδειγμα. Γιατι και τον θιγετε και θα φανητε ηλιθιοι.
Γενικα εκει που γινονται η περισσοτερες "ανακυκλωσεις" ειναι στα ξενοδοχεια. Εκει γινετε πανικος απο οσο γνωριζω και δυστυχως οχι μονο στα μικρα.
Στα σουβλατζιδικα ειναι σχετικα ευκολο να καταλαβεις ποσο καθαρο και φρεσκο ειναι το προιον, αν και λιγο ασκοπο καθως ο γυρος ειδικα προερχεται ετσι και αλλιως απο τα χειροτερα μερη του χοιρινου.
Απόλυτα σωστός... Με μόνη εξαίρεση τα σουβλατζίδικα... και αναλύω...
Στα Σουβλατζίδικα, το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν όλοι οι νέοι ιδιοκτήτες, και το μεταδίδουν και στους υπαλλήλους, είναι το παρακάτω κόλπο... με εξαίρεση πάντα κάποιες λίγες περιπτώσεις πραγματικής μαζικής κατανάλωσης καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, οπότε δεν χρειάζεται το παρακάτω...
Η διαδικασία λέει οτι, μόλις η σχάρα πάρει θερμοκρασία ψησίματος, βάζουμε επάνω λουκάνικα, μπιφτέκια, καλαμάκια... και τα ΜΙΣΟΨΗΝΟΥΜΕ... μόλις το κρέας "ασπρίσει", πράγμα που σημαίνει οτι έχει μισοψηθεί, τα τραβάμε απο τη φωτιά, και αφου κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο, αφήνοντας λίγα έξω για την πελατεία που ήδη ήρθε... Μόλις κάποιος παραγγείλει π.χ. λουκάνικα, βάζουμε το μισοψημένο λουκάνικο, το οποίο σε χρόνο μηδέν είναι έτοιμο, δείχνει φρεσκότατο, και ο πελάτης μένει ικανοποιημένος... όσα κομμάτια δεν συνεχίσουν το ψήσιμο, μπορουν να μπουν και να βγουν απο το ψυγειο δεκάδες φορές πριν μυρίσουν, ή δείξουν σημάδια αλλοίωσηε. Το ίδιο σχεδόν ισχυει και στο γύρο... αυτά για τα σουβλατζίδικα...
παρένθεση εδώ, οτι, εαν δεν υπάρξει κατάχρηση του παραπάνω, και το κρέας που θα μισοψηθεί δεν επιστρέψει στο ψυγείο στο τέλος της ημέρας, είναι ένας απόλυτα θεμιτός τρόπος να έχεις ποιότητα και ταχύτητα σε σωστή ισοροπία, μιας και το μισοψήσιμο επιτρέπει στο εσωτερικα ωμό κρέας να αποκοπεί απο τον ατμοσφαιρικό αέρα και να παραμείνει αναλλοίωτο και εκτός ψυγειου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 2K
- Εμφανίσεις
- 41K