Νέα

Βρέθηκε ο τάφος του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 45K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.977
Κριτικές
2
Like
343
Πόντοι
36

uomo4444

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2013
Μηνύματα
72
Like
0
Πόντοι
0
το πιο σημαντικο βιντεο ολων, μαλλον αυτη βρηκε τον ταφο του,οπωτε αυτος ο ταφος στην αμφιπολη ανηκει σε καποιον η καποια αλλη..
παντος ειμαστε οι ελληνεσ τρομεροι στο να βγαλει ο ενας το ματι του αλλου ,στο πισωπλατο μαχαιρωμα,στην ζηλια στον φθονο,αν δεν ειχαμε αυτα θα ειχαμε κατακτησει τον κοσμο δεκα φορεσ..
Η  αρχαιολογος  Σουβαλτζη  για  τον  ταφο  του  Μ.Αλεξανδρου..........


 

Επισκέπτης
Ντροπή σε ορισμένους που ποστάρουν @@ριες.....
Άντε κι ένα τραγούδι για να μπούμε όλοι στο νόημα:

 

Επισκέπτης
Ντροπή σε ορισμένους που ποστάρουν @@ριες.....
Άντε κι ένα τραγούδι για να μπούμε όλοι στο νόημα:

...σκοπιμοτητες σωρο γυρω απο αυτο το αρχαιο ταφικο μνημειο-μαυσωλειο.....ανακαλυψη ή ''ανακαλυψη'' που σε δυσκολη συγκυρια μας λυνει τα χερια για το ευκολονοητο της Ελληνικοτητας της Μακεδονιας μας σε μια εποχη πολιτικων κουραδων-νανων-τσαρλατανων τυπου σαμαρα-βενιζελου ?....ολα παιζουν..ΟΛΑ.
 

Επισκέπτης
Ενταξει η συνομοσιολογια δε θα ελεγα οτι ειναι υπερβολικη εξαιτίας του timing.
Στην τελικη δε νομιζω να ειναι ευκολο να παραπλανησουμε την ανθρωποτητα λεγοντας ψεμματα για τον ταφο του Μ. Αλεξανδρου αφου εκει θα πλακωσουν κι αρχαιολογοι απο τη Ζιμπαμπουε (τροπος του λεγειν)....
Φυσικα κι η συγκυβερνηση αν ολα πανε κατ' ευχην θα εκμεταλλευτει την επιτυχια. Και φυσικα ειμαι υπερ αυτου. Για οποια κυβερνηση και να ηταν επανω τα ιδια θα ελεγα.
Στην αντιθετη περιπτωση θα γινουμε ρεζιλι των σκυλιων.

οχι τιποτε αλλο να παει και η γοργονα η αδελφη του  να του αναψει κανα κερακι
Τετοιου ειδους ειρωνιες κρατησε τις για αλλα θεματα κι ειδικα οταν σου θιγουμε το ΓΑΠ, αντε πρωινιατικα καταντησες γραφικος...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
τελικα σε ποσους ταφους θαψανε τον μεγα στρατηλατη;

οχι τιποτε αλλο να παει και η γοργονα η αδελφη του  να του αναψει κανα κερακι



 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=63876136]Αστειότητες τα περί τάφου του Μ. Αλεξάνδρου[/url]

«Είναι τουλάχιστον απίθανο και στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας το να υποστηρίζουμε πως το εύρημα της Αμφίπολης 'κρύβει' τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για τον απλούστατο λόγο ότι, στον έναν χρόνο που διαρκεί η ανασκαφή, δεν σκάβουμε ακόμα τον τάφο. Προς το παρόν είμαστε μπροστα σ' έναν λαμπρό ταφικό περίβολο - μοναδικό στον ελληνικό χώρο».

Αγανακτισμένη, από τον θόρυβο και τη συζήτηση που εχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και η οποία "θέλει" το περιεχόμενο του εντυπωσιακού περιβόλου, που ανασκάπτεται στη θέση Καστά της Αμφίπολης, να ανήκει στον θρυλικό τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλώνει στο ΑΠΕ η υπεύθυνη ανασκαφέας - προϊσταμένη της ΚΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής Αικατερίνη Περιστέρη και απευθύνει έκκληση για σεβασμό στο ανασκαφικό - επιστημονικό έργο και σοβαρότητα σ' όσους αναπαράγουν ανάλογα «σενάρια».

«Δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικό, αλλά και επικίνδυνο. Καθίσταται πλέον γραφική αυτή η αναπαραγωγή μιας 'είδησης' που - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν υφίσταται και ουδέποτε κάποιος επιστήμονας το υποστήριξε. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολα τελικά μπορεί το οποιοδήποτε επιστημονικό επίτευγμα - προϊόν μόχθου ομάδας και ομάδων ανθρώπων, να γελοιοποιηθεί από τους επίδοξους δημοσιογράφους και αρθρογράφους του διαδικτύου και όσων τους καθοδηγούν...» τονίζει η αρχαιολόγος.
 

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Μηνύματα
2.661
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

uomo4444

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2013
Μηνύματα
72
Like
0
Πόντοι
0

αντε να δουμε θα το τελειωσουν ?
η θα το αφησουν γιατ εξαπτει το εθνικα αισθηματα των σκοπιανων που πρεπει να ειναι χαμηλα για να βρεθει καποια συμβιβαστικη λυση?
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Στον "βρόντο" μάλλον πήγαν οι προσευχές εκατοντάδων χρόνων των χριστιανούληδων αν αληθεύει η έρευνα του ελληνολάτρη αρχαιολόγου Andrew Michael Chugg που έχει αφιερώσει την ζωή του για τον Ισόθεο Στρατηλάτη Αλέξανδρο.Το σκήνωμα του Αγίου Μάρκου του Ευαγγελιστή, που βρίσκεται κάτω από το μεγάλο θυσιαστήριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία -υποστηρίζει- δεν είναι παρά η εδώ και αιώνες χαμένη σορός του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

Επισκέπτης
τελικα σε ποσους ταφους θαψανε τον μεγα στρατηλατη;

οχι τιποτε αλλο να παει και η γοργονα η αδελφη του  να του αναψει κανα κερακι

Ευτυχώς ο Τάφος του Τσε , που συγκινεί τους [size=12pt]Υπανθρώπους[/size] του Ελληνικού χώρου [size=12pt]Μαρξιστές[/size], πάσης φύσεως (δεν τους αποκαλώ έλληνες, γιατί οι ίδιοι δεν γουστάρουν να είναι)
είναι γνωστός και προσιτός , στον κάθε [size=12pt]Μαλάκα Ξ.Π.Γ.[/size] που επιθυμεί να τον επισκεφτεί.

Επίσης στο σεμνό μουσείο της "Επανάστασης" εκτίθενται τα σεπτά κειμήλια,
όπως οι αρβύλες που φορούσε όταν πήγε από τη Σάντα Κλάρα στην Αβάνα,
για να τη γυρίσει στη Λίθινη Εποχή
και το σώβρακό του ....

Σκατά στον τάφο του Τσέ.
 

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.659
Κριτικές
3
Like
19
Πόντοι
16
Βρέθηκε ο σκελετός της γοργόνας στον τάφο του Μ. Αλέξανδρου!

Με την αποκάλυψη ενός ασυνήθιστου σκελετού που είναι μισός ανθρώπινος και μισός ψαριού -δηλαδή της Γοργόνας, της αδελφής του- επιβεβαιώνονται οι εικασίες ότι βρέθηκε ο Τάφος του Μεγάλου Κατακτητή, σε πείσμα των «σκεπτικιστών»

 

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.752
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Βρέθηκε ο σκελετός της γοργόνας στον τάφο του Μ. Αλέξανδρου!

Με την αποκάλυψη ενός ασυνήθιστου σκελετού που είναι μισός ανθρώπινος και μισός ψαριού -δηλαδή της Γοργόνας, της αδελφής του- επιβεβαιώνονται οι εικασίες ότι βρέθηκε ο Τάφος του Μεγάλου Κατακτητή, σε πείσμα των «σκεπτικιστών»

Λες να 'ταν αυτη τυπε?

mermaidf.jpg
 
OP
OP
ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2012
Μηνύματα
4.813
Κριτικές
7
Like
57
Πόντοι
16

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα»



«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα. Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι. Πρόκειται εδώ για ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά: Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δυο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου.

Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει στην κ. Περιστέρη, την ανασκαφέα, την αρχαιολόγο, να είναι αισιόδοξη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο, που- όπως μας είπε- χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.. Βέβαια, στο καίριο ερώτημα η ανασκαφή είναι αυτή η οποία θα αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της».




Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι γύρω από την αρχαιολογική ανασκαφή εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δύο τελευταία έτη κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα 500 περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.



Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325 - 300 π.Χ. και φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου, της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οικοδομήθηκε από θασίτικο μάρμαρο που μεταφέρθηκε στη περιοχή με ειδικά πλοιάρια, ενώ οι μαρμάρινοι δόμοι από την Αλική της Θάσου, τοποθετήθηκαν με ειδικούς γερανούς, κατασκευασμένους από ξύλο, σίδηρο και μολύβι, ίχνη των οποίων βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική ανασκαφή. Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες, ένα μεγάλο μέρος του περιβόλου έχει αποξηλωθεί κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη του να μη βρίσκονται στη θέση τους.



Μια ευρύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αμφίπολης στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα χαμένα αρχιτεκτονικά μέλη, οδήγησε την κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της στην περιοχή του χώρου του μνημείου του Λέοντα της Αμφίπολης, όπου τα χαμένα μέλη του περιβόλου βρέθηκαν είτε διάσπαρτα είτε εντοιχισμένα στη βάση του Λέοντος. Η χρονολόγηση τόσο του ταφικού περιβόλου όσο και του Λέοντα συμπίπτει και ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. ​
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.941
Κριτικές
161
Like
5.826
Πόντοι
37.127
μάλλον βρήκαν το τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom