Νέα

«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 220
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις!

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTEvMDYvcGFyYXNrZXZvcG91bG9zLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

«Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος, ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ζητά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βασικός εμπνευστής των διατάξεων που οδήγησαν πρόωρα εκτός φυλακής εγκληματίες και ποινικούς, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του Καναλιού της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα, που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές και προσέθεσε πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Άρα μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;» ρώτησε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, με τον πρώην υπουργό να λέει: «Ασφαλώς. Βεβαίως, δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση».
Η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου αποκτά και στοιχεία αυτοκριτικής, καθώς έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία του ασκείται έντονη κριτική, καθώς γίνονται ορατά τα αποτελέσματα του νόμου του. Δεκάδες ποινικοί που είχαν καταδικαστεί για βαρύτατα εγκλήματα, όπως δολοφονίες και βιασμούς, έσπευσαν να ευεργετηθούν από τις διατάξεις του επίμαχου νόμου και βγήκαν από τις φυλακές, για να συμμετέχουν ξανά σε ληστείες, δολοφονίες και βιασμούς. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή διεξήχθη στη Βουλή συζήτηση για την αύξηση της ανομίας και της εγκληματικότητας μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον δεύτερο να ασκεί έντονη κριτική στο νόμο Παρασκευόπολου.

Να σημειωθεί ότι οι επίμαχες διατάξεις ίσχυσαν για δύο και πλέον χρόνια, από την άνοιξη του 2015 έως τον Αύγουστο του 2017, για να πάρουν νέα ετήσια παράταση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη στατιστική του υπουργείου Δικαιοσύνης, έχουν ήδη οδηγήσει σε αποφυλάκιση τουλάχιστον 2.000 κρατουμένους  αρκετοί εκ των οποίων διαθέτουν βαρύ εγκληματικό βιογραφικό.

«Θα σας φανεί περίεργο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου, για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, για να προσθέσει: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο. Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα».

»Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές, πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Παρασκευόπουλου:
[MEDIA=youtube][/MEDIA]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/politics/article/728735/vomva-paraskeuopoulou-na-katargithei-o-nomos-mou-gia-tis-apofulakiseis/]Πηγή[/url[/URL]]
 

Συνημμένα

  • ...jpg
    ...jpg
    51 KB · Εμφανίσεις: 50
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTEvMDYvdmlja3kgbWFpbi5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και επειδή εξέτισε μέρος της ποινής της στο Δρομοκαϊτειο

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου η Βίκυ Σταμάτη επέστρεψε στη φυλακή, μετά την καταδίκη της σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες», με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο... Και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα στη Θήβα.

Στις 15:00 το μεσημέρι, η κυρία Σταμάτη εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών, όπου την περίμενε ένα ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε. Κατά πληροφορίες, ήταν πολύ ταραγμένη και στη διάρκεια της διαδρομής μιλούσε συνεχώς με το παιδί της.
Περί τις 16:15 έφτασε στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, εμφανώς αναστατωμένη και δίχως να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που την περίμεναν εκεί.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, είπε στο protothema.gr ότι η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφυλακίζεται κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και επειδή εξέτισε μέρος της ποινής της στο Δρομοκαϊτειο.

[color=blue]Η άφιξη της Βίκυς Σταμάτη στο σπίτι της στο Χαλάνδρι[/color]
[MEDIA=youtube][/MEDIA]


[color=blue]Η αναχώρηση της Βίκυς Σταμάτη από τις φυλακές Ελαιώνα[/color]
[MEDIA=youtube][/MEDIA]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/greece/article/728743/i-viku-stamati-apofulakistike-me-to-nomo-paraskeuopoulou/]Πηγή[/url[/URL]]
 

Συνημμένα

  • ..jpg
    ..jpg
    99,5 KB · Εμφανίσεις: 21
  • ...jpg
    ...jpg
    172,4 KB · Εμφανίσεις: 43
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Αποφυλακίστηκε και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

areti-tsoxatzopoulou.jpg


Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη  υπόθεση των «χρυσών μιζών» με τα εξοπλιστικά

Μετά τη Βίκυ Σταμάτη ελεύθερη είναι και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία επίσης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη  υπόθεση των "χρυσών μιζών" με τα εξοπλιστικά.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου βασικού "πρωταγωνιστή" στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά, καταδικαστηκε την περαμένη εβδομάδα αλλά είχε ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της και πλέον κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αφέθηκε ελεύθερη.

www.protothema.gr/greece/article/728791/apofulakistike-kai-i-areti-tsohatzopoulou-/]Πηγή[/url]
 

Συνημμένα

  • ...jpg
    ...jpg
    43,5 KB · Εμφανίσεις: 53

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Μηνύματα
19.869
Like
62
Πόντοι
166
fagane καλα τα μουνοπανα
 

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Μηνύματα
3.577
Like
81
Πόντοι
16
[size=15pt]Προκλητικη κωλοτουμπα
Αυτός ο άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον Νόμο του!

Απίστευτη καφενόβια λογική του στυλ "λέμε και καμμιά μακακία να περνάει η ώρα..."
[/size]


Mε απίστευτη καφενόβια λογική του στυλ “λέμε και καμμιά μακακία να περνάει η ώρα…”, ο ανεκδιήγητος Παρασκευόπουλος έπαψε να υποστηρίζει την ύπαρξη του διαβόητου Νόμου Παρασκευόπουλου ο οποίος επέτρεψε σε αδίστακτους εγκληματίες, βιαστές, δολοφόνους και άλλα κτήνη να περάσουν την πόρτα της εξόδου των Φυλακών.

Τώρα αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος σαν να μην τρέχει κάστανο υποστηρίζει ότι ο Νόμος του δεν είναι μόνιμος, ότι έγινε κάτω από έκτακτες συνθήκες και πως μπορεί να αλλάξει.

Η στιγμή που αυτοί οι τύποι θα κυνηγηθούν άγρια από τον κόσμο πλησιάζει.


https://[URL unfurl="true"]www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2017/02/235587210a46f3c23923f99e99b8b27a.jpg[/img[/URL]]

[b]Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν παίζεται. Ενας επικίνδυνος κατσιαπλιάς σαν κι αυτούς που απελευθέρωσε…[/b]
 
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86

  τέτοιοι νόμοι ψηφίζονται ανέκαθεν,δεν ειναι η πρωτη φορά που έγινε αυτό,αφηστε μερικοι τη φτηνη προπαγανδα, ολοι  εχουν κατα καιρους ψηφισει τετοιους νομους,και ειναι και αναγκαιο ,αφου οι φυλακες ειναι υπερπληρεις.Αλλά ενα δεν κατάλαβα. Η Σταμάτη ,απ' όσο θυμάμαι ,ειχε συλληφθεί κάπου στα 2012 ή 2013,εκατσε μεσα κανα χρονο και μετα πηγε στο ψυχιατρείο.Κατα το 2015 -αν θυμαμαι καλα- βγηκε και απο τοτε ειναι ουσιαστικα εξω. Αρα εκατσε μεσα 2- 3 χρονια και πολλα λεω. Ποσα χρονια ειχε φάει  ? Κανονικα,με βαση το ρεπορταζ, αφου εξετισε το 1/2 της ποινης πρεπει να ειχε φαει 5-6 χρονια. Ειναι έτσι?  [ αλλα και ο Τσοατζό μάλλον σε λιγο εξω θαναι ] . Να κάμωμε ενα λογαριασμο ,και να δουμε τι δεον γενεσθαι, αμα ειναι έτσι τα πραματα, να το κανουμε κι εμεις, αν βγαινει ο λογαριασμος και συμφερει. Τα εκατομμυρια μαλλον τους περιμενουν καπου στην Ελβετια, αφου βγαλανε και αποφαση οτι μεχρι και η λιστα Λαγκαρντ εχει παραγραφεί,στην οποια ειναι μεσα απο ολα τα κομματα,πλην χρυσης αυγης και κκε.]
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.884
Κριτικές
16
Like
14.706
Πόντοι
6.515
Να παραδοθει στις οικογενειες των θυματων  :-(
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.466
Κριτικές
1
Like
32.460
Πόντοι
8.006
Το χειροτερο που κανουν καποιοι μορφωμενοι ανθρωποι, οπως ο Παρασκευόπουλος, ειναι να εκμεταλλευονται την ημιμαθεια ή την αμαθεια του απλου κοσμου και να λενε πραγματα, τα οποια εκ πρωτης οψεως δειχνουν σωστα, πλην ομως για εμας που ειμαστε στον χωρο και ξερουμε κατι παραπανω, ειναι σαχλαμαρες.
Ας πουμε, φυσικα ακουγεται λογικο το "ο νομος εγινε υπο εκτακτες συνθηκες για αποσυμφορηση των φυλακών, δεν υπαρχει λογος να ισχυει πλεον αφου αποσυμφορηθηκαν οι φυλακές".
Τι λες κυριε καθηγητά, σοβαρα?
Και γιατι δεν προέβλεψες στον ΙΔΙΟ το νομο οτι ισχύει ΜΟΝΟ για οσους εχουν ηδη επιβληθεισες ποινές? Μιση γραμμη θα εβαζες στο νομο. Δεν την εβαλες ομως. Και τωρα μας λες μαλακίες, επειδή χεστηκες πανω σου επειδη η εγκληματικοτητα αυξανεται και πας να σωσεις τα προσχηματα. Τσου ρε κυριε καθηγητά.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.736
Πόντοι
1.306
δυστυχως οι"μορφωμενοι" καταστρεφουν την χωρα
 

DoctorWh?

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2010
Μηνύματα
423
Κριτικές
17
Like
291
Πόντοι
291
:S
 

Συνημμένα

  • 23213444_2015169288720608_8760401937993162380_o.jpg
    23213444_2015169288720608_8760401937993162380_o.jpg
    222,1 KB · Εμφανίσεις: 19

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.879
Κριτικές
28
Like
2.807
Πόντοι
6.265
Αλλος ενας ξεφτυλισμενος συριζαιος oπως ολοι τους
αλλο ενα σιχαμα συριζαιος οπως ολοι τους

που τον τρωμε στην μαπα γιατι τον ψηφισαν τα βοδια "για να μην πληρωνουν ενφια"


:vomit: :vomit: :vomit:
 

paulospaulos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2016
Μηνύματα
846
Κριτικές
7
Like
968
Πόντοι
86
Κερδαμε σύντροφοι . Κανουμε και εξαγωγή κακούργων. Μεχρι γερμανιαφτασανε μολις τους εβγαλε έξω ο νομος του Συριζαίου νομοθέτη
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.941
Κριτικές
161
Like
5.826
Πόντοι
37.127
Η αβαςταχτη ελαφροτητα του αριστερου...λογικη τυπου αφου το εγκλημα αυξανεται και δεν υπαρχουν θεσεις στις φυλακες να μειωσουμε τις ποινες!!!! Σιγα μην φτιαξουμε νεες φυλακες εμεις οι αριστεροι ... σωστος ο αριστερουλης. Εφτασαν μια κονωνια ολοκληρη να τρεμει αυτους που ειναι μεσα αντι να συμβαινει το αντιθετο. Ειμαστε η μονη χωρα με μοναδικο προιον ανακυκλωσης το εγκλημα !!!
Ουστ γαμημενα λαμογια
 

kavliaris

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.287
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
1.520
Κάπως ετσι στις αρχες του '90 επι οικουμενικής ο κυρ φωτης ειχε βγαλει νομο,να δινονται αδειες αβερτα σε ολους τους ποινικους.Παραιτηθηκε οταν πηρε αδεια ενας Τουρκος μεγαλέμπορος ναρκωτικών που φυσικα εξαφανιστηκε με το που βγηκε.Ποιος ξερει ισως και ο κυριος Παρασκευόπουλος να εχει τα λεφτα να κανει δικο του κομμα στο μελλον.
 

sta4tanakia

Μέλος
Εγγρ.
6 Απρ 2016
Μηνύματα
3.577
Like
81
Πόντοι
16
Δεν έχουν ποτέ ξανασυμβεί στο παρελθόν
όσα συμβαίνουν
με το νόμο του αληταρά παρασκευόπουλου.
Παγκόσμια πρωτοτυπία ανομίας και εγκλήματος οι
πουσταράδες αριστεροί του συριζα
εθισμένοι με κάθε είδους ανωμαλία είναι τα τομάρια.

Σκαμνί και Γουδή
η απαραίτητη λύση

 

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.794
Κριτικές
51
Like
1.662
Πόντοι
3.495
νομικα δεν ξερω 100% αλλα ολα ειναι μ@@@κιες!!-οχι τυχαια φαπρικα για να βγαζουν λεφτα μερικοι ξανα και ξανα-
εξηγω...
τρως μια ποινη 15 χρονια δεν γινεται 2/3 της ποινης να εισαι εξω!
ετσι @@@ τον ΝΟΜΟ εξ αρχης,ποιος ο σκοπος να σου ριξει 15 εξ αρχης, το σωστο θα ηταν...
αν υπηρχε και το συστημα βεβαια...
15 χρονια ποινη, αντε στα 13 βγηκες αν ησουν οκ-
δεν γινεται βιαστες, ληστες να βγαινουν τοσο ευκολα απο την φυλακη.
ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ...ΑΣ τα σκεφτοντουσαν πριν την πραξη.
ειδικα για βαρυποινητες η αδεια πρεπει να καταργηθει...
------------
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ...
ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΜΕΣΗ...για μικρο αδικηματα..
για πιο σοβαρα (αν γινεται νομικα να καλυπτει η χωρα τους τα εξοδα διαβιωσης εδω)-

 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
στην αυστραλια δεν δεχονται την εισοδο σε αυτους που εκαναν αδικήματα σε άλλη χωρα, για χωρις χαρτια ουτε συζητηση. αν θελετε νοικοκυρεμενο κρατος κυριοι να πατε στην αυστραλια, εδώ είναι ελλαδα και ο κοσμος βγαζει πρωτο κομμα το νέο ΠΑΣΟΚ, περαστικα
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
40.477
Like
21.846
Πόντοι
5.006
ισως ο χειρότερος νομος που εχει ψηφισθεί ποτε στην ελλαδα...ο παρασκευοπουλος μολις κερδισε μια θεση στην αιωνιοτητα...
:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
 

e-Μήτσος

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2015
Μηνύματα
80
Like
45
Πόντοι
0
Έχει ξανά ειπωθεί, αλλά..... ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!
Περαστικά μας!
Και στην πρώτη ευκαιρία, πάλι οι ίδιοι θα μας κυβερνούν.
ΔΕΝ αλλάζει κάτι...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom