Νέα

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, σε συναγερμό χώρες στον ωκεανό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πόσο ασήμαντοι ειμαστε μπροστά στη δύναμη της φύσης, πόσο τιποτένιοι μπροστά στην εξέλιξη του κόσμου, αυτού που λέμε συμπαν.
Αυτο είναι που μου τη δίνει μερικές φορες και με τους οικολόγους, που νομίζουν ότι ο πλανήτης ήταν πάντοτε έτσι, και θα συνεχίσει να είναι αν τον προσέχουμε λίγο παραπάνω.
Ναι, εμάς περίμενε....

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Ρεεεεεεεεεεεεε πώς το πάθατε και δεν πετάξατε ακόμα την μαλακία <αν δείς καράβι στην στεριά μουνί θα το'χει σύρει>  ;)
Σοβαρευτήκατε βλέπω μπρός στην ασημαντότητα της ύπαρξης μας

OP
OP
stam_90

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
και να σκασει το εργοστασιο με την ραδιενεργεια δεν θα το κανουν ζητημα....

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
εδώ όπως και στις υπόλοιπες τι γίνεται με την ασφάλεια; Το καλύπτει;
Αν κάνεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να περιλαμβάνει ζημιά ολική ή μερική απο τσουνάμι και πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου για ασφάλιστρο γιατί όχι.Αλλά ποιός θα τα έχει κάνει.Λέω τώρα εγώ...

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Να παρουν της πινακιδες απο τα καραβια και να τους δωσουν κληση για παρανομο παρκαρισμα.

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
Ελπιζω να πανε ολα καλα με το πυρηνικο εργοστασιο γιατι αλλιως... δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι!
Δευτερο Τσερνομπιλ δεν το αντεχουμε.
Απλα σκεφτειτε και το κοστος της καταστροφης που συνεβη στην Ιαπωνια και πως θα επηρεασει και τον υπολοιπο κοσμο.
Φυσικα θα μετακυλιστει παγκοσμια στις πλατες ολων μας.
Ποιος ξερει τι παιχνιδια παιζονται και πως θα εκμεταλευτουν καποιοι ισχυροι αυτη την τραγωδια.

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.041
Πόντοι
5.975
Ειναι  σαφες , οτι , οπωs παντα,  oti οι κυβερνητικοι  στην ιαπωνια,  λένε  καθησυχαστικα ψεμματα
----
Γενικως τα δειγματα ολο και χειροτερευουν - πλησιαζει και το 2012 .... :o
ηδη τώρα μετακινήθηκε ο αξονας της γης αλλα 10 εκατοστά----
  Αν  ερθουν και οι Αννουνακι  στο τέλος ..την κάτσαμε  :headbang:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
επειδη εχω φαει τα ματια μου απο το πρωι να διαβαζω

κατι ηλεκτρονικα βιβλια που ηθελα.

Και μιας και βαριεμαι τουτη την ωρα να ψαχνομαι παλι

μπορει κανεις να μου εξηγησει τι σημαινει οτι μετατοπιστηκε

ο αξονας κατα δέκα εκατοστα???? Ως προς τις επιπτωσεις που μπορει να υπαρχουν

θελω εξηγηση οχι να μου παραθεσει καποιος τον ορισμο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Η πιο σοβαρη συνεπεια ειναι οτι μεγαλωσε η διαρκεια της ημερας κατά 1.6 μικροδευτερολεπτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ή αλλιως οτι η γη απομακρυνθηκε απο τον ηλιο κατά 10 εκατοστα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Εμένα μου αρέσει ότι όλοι παίρνουν σαν δεδομένο ότι κάθε φορά που μετακινείται ο άξονας, είναι πάντα προς το χειρότερο και ότι ντε και καλά αυτό σημαίνει ότι την πουτσίσαμε πάλι κλπ.

Δλδ, γιατί π.χ. τώρα που μετακινήθηκε ο άξονας όσα εκατοστά μετακινήθηκε, να μην μετακινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση από ότι είχε μετακινηθεί στους προηγούμενους σεισμούς ναούμ και τώρα να ήρθε πάλι στα ίσια του?

Αμάν πια με αυτή την κλάψα.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.782
Πόντοι
3.715
η μονη λυση ειναι η ντουλαπα του Τσελεντη τυπε μου  :rockon:

http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/Uploads/A%20Kwnstantina/ntoylapatselenth.jpg[/img[/URL]]

απορω πως δεν εχει γινει best seller στην ιαπωνια... :think:

ο Απολυτος τυπος, εχει καμια εξηγηση?
[/quote]

και μπαίνεις κατευθείαν στο φέρετρο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ή αλλιως οτι η γη απομακρυνθηκε απο τον ηλιο κατά 10 εκατοστα.

ευχαριστω αλλα μου φαινεται λιγο αμελητεα η αποσταση.

10 εκατοστα οκ. Οσο 2 δαχτυλα το ενα πανω στο αλλο

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16

Η απαντηση ειναι καποιες σελιδες πριν

o αξονας της γης κινειται σε κατι σαν κυκλο, φαινομενο το οποιο λεγεται μεταπτωση και διαρκει 26.000 χρονια. Επιπροσθετα υπαρχη και το φαινομενο της κλονησης , δυναμης που δημιουργειται λογω της τροχιας της σεληνης καθε 18 χρονια περιπου και σπρωχνει τον αξονα μακρυτερα της εκλειπτικης κανοντας την περιφερεια του κυκλου μεταπτωσης κατι σαν κυκλικο καρδιογραφημα. Με λιγα λογια η νοητη προεκταση του αξονα της γης "γραφει" εναν κυκλο στο διαστημα για αυτο και ο πολικος αστερας ειναι διαφορετικος σε καθε χιλιετια.

Υπαρχει και δευτερη κινηση που κανει ο αξονας και λεγεται λοξωση της εκλειπτικης και γινεται σε περιοδο 42.000 χρονων. Συμφωνα με αυτην μεταβαλεται η γωνια του αξονα με την εκλειπτικη, απο 22 μοιρες σε 24 και παλι πισω. Ως γνωστον η γη ειναι σε κλιση προς τα γυρω ουρανια σωματα, ενω η εκλειπτικη ειναι ο νοητος αξονας που την περνα καθετα.

Λοιπον αν κουνηθηκε ο αξονας της γης 25cm σε ενα κυκλικο ταξιδι που κραταει 26.000 χρονια και εχει περιφερεια δεκαδες εκατομμυρια χιλιομετρα δεν νομιζω να πειραξει ιδιαιτερα. Ουτε αν παει πιο κει 25 ποντους θα υπαρχουν μεταβολες αφου και εκει οι αποστασεις ειναι τεραστιες.

Οποιαδηποτε αλλη μετατοπιση απο τις προβλεπομενες θα ειχε δυσαρεστα αποτελεσματα με καλυτερο να γινει ο πλανητης παγακι ή φλαμπε και χειροτερο να εκσφενδονιστουμε στο διαστημα  :rockon:

ΥΓ Η απαντηση στην ερωτηση ειναι οτι επανερχεται μετα απο 25.000 ή 42.000 χρονια αναλογα με την φυση της μετατοπισης.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
οταν λες οποιαδηποτε αλλη μετατοπιση... δηλαδη? τι μεγεθους?

Να φυγουμε στο διαστημα??? ΔΗλαδη να χασει το μαγνητικο της πεδιο η ΓΗ?

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
οταν λες οποιαδηποτε αλλη μετατοπιση... δηλαδη? τι μεγεθους?

Να φυγουμε στο διαστημα??? ΔΗλαδη να χασει το μαγνητικο της πεδιο η ΓΗ?
Κοιτα, γινονται δυο κινησεις που υπαγορευονται απο φυσικους νομους απο την γενεση του συμπαντος (σχεδον). Μια μετατοπιση που διαταρασει τις ισορροπιες της φυσης θα εχει και καταστροφικα αποτελεσματα...Αυτο σημαινει οτι αν μια οποιαδηποτε μετατοπιση πχ καθετα δεξια η αριστερα στον αξονα θα αλλαζε παντελως τον πλανητη οπως τον ξερουμε. Οσον αφορα το μεγεθος της επικινδυνης μετατοπισης δεν το ξερω με σιγουρια, αλλα φανταζομαι οτι θα μπορουσε να ειναι και μικροτερο απο 10 εκατοστα :grin:

Η γη δεν μπορει να χασει το μαγνητικο της πεδιο αλλιως θα γινοταν σκονη στο διαστημα. Εννοω να βγουμε εκτος τροχιας.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Κοιτα, γινονται δυο κινησεις που υπαγορευονται απο φυσικους νομους απο την γενεση του συμπαντος (σχεδον). Μια μετατοπιση που διαταρασει τις ισορροπιες της φυσης θα εχει και καταστροφικα αποτελεσματα...Αυτο σημαινει οτι αν για οποιαδηποτε μετατοπιση πχ καθετα δεξια η αριστερα στον αξονα θα αλλαζε παντελως τον πλανητη οπως τον ξερουμε. Οσον αφορα το μεγεθος της επικινδυνης μετατοπισης δεν το ξερω με σιγουρια, αλλα φανταζομαι οτι θα μπορουσε να ειναι και μικροτερο απο 10 εκατοστα :grin:

Η γη δεν μπορει να χασει το μαγνητικο της πεδιο αλλιως θα γινοταν σκονη στο διαστημα.

Που μπορουμε να βρουμε τα επικυνδινα μεγεθη μιας μετατοπισης?  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom