Η όλη συζήτηση πέρα απο το ότι δεν έχει κανένα απολύτως νόημα,δείχνει την λανθασμένη νοοτροπία που έχουν οι περισσότεροι Ελληνες,που τώρα τελευταία έχει εξελιχθεί σε άρνηση της πραγματικότητας.....Αντι να κοιτάμε τι κάνουμε εμεις,κοιτάμε τι κάνουνε οι άλλοι....Και έχουμε και άποψη τι πρέπει να κάνει ο άλλος στην επιχείρησή του,στο σπίτι του,στην προσωπική του ζωή....
Κανένας δεν είναι του μαγαζιού...και φυσικά ούτε γι' αστείο ο Crazy Ivan και ο lagonisian,που απλά είπαν τα αυτονόητα....Ζούμε σε ελεύθερη χώρα,σε ελεύθερη οικονομία και ο καθένας κάνει ότι θέλει,αρκεί να τηρεί τους νόμους και να σέβεται τον διπλανό του.
Ασφαλώς ζούμε σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης,τα εισοδήματα είναι περιορισμένα,υπάρχει ανεργία,οι φόροι είναι δυσβάστακτοι,κλπ.Συνεπώς,η ρευστότητα στην αγορά είναι περιορισμένη,επακόλουθο είναι η υφεση,επακόλουθο της ύφεσης είναι η ανεργία,το κλείσιμο επιχειρήσεων,κλπ.Αλλά η αγορά εξακολουθεί να λειτουργεί ελεύθερα....
Αν το μασαζ είχε 200 ευρώ,τα έσοδα της επιχείρησης θα ήταν λίγα και θα έκλεινε.Εφ' όσον με 60 η 80 ευρώ,μπορεί και λειτουργεί και μάλιστα κερδοφόρα,οποιαδήποτε άλλη άποψη περισσεύει.Ο επιχειρηματίας είναι ο μόνος υπεύθυνος να κρίνει....Αν αυριο κρίνει να το πάει 150 ευρώ,να έχει λιγότερους πελάτες αλλά τα ίδια εσοδα,είναι δικαίωμά του να το κάνει.Αν κρίνει να το πάει 30 ευρώ και να έχει διπλάσιους πελάτες με τα ίδια έσοδα,πάλι θα το κάνει.Το ίδιο συμβαίνει στα ρούχα,στα εστιατόρια,στα αυτοκίνητα,παντού.
Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει πετύχει μια ισορροπία ποιότητος-τιμής και λειτουργεί αποτελεσματικά.Αν το πάει 100 ευρώ,εγω δεν θα πάω,γιατι θα είναι ακριβό για μένα.Αν το πάει 30 ευρώ,πάλι δεν θα πάω,διοτι σιγουρα η ποιότητα των υπηρεσιών και των πελατών δεν θα είναι αυτή που θέλω...αλλά,σε καμμία περίπτωση δεν θα σχολιάσω την επιλογή του επιχειρηματία.Δικαίωμά του να κάνει ότι νομίζει,και δικό μου δικαίωμα να ακολουθήσω η οχι.....