Νέα

Βασιλική περιουσία σε δημοπρασία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 271
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τον τέως Βασιλιά Κων/νο?

• Θετική

Ψήφοι: 48 52,7%
  • Αρνητική

Ψήφοι: 26 28,6%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 2,2%
  • Αδιαφορώ πλήρως

Ψήφοι: 15 16,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    91

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Με βάση τα δημοσιεύματα περί της δημοπράτησης της Βασιλικής Περιουσίας απο τον γνωστό αγγλικό οίκο Chriesties, με χρήση του εθνοσήμου του Ελληνικού Κράτους της περιόδου της Βασιλείας, ποιά είναι η γνώμη σας;

Νομίζετε ότι καλά ξεπουλιέται η εθνική κληρονομιά; Συμφωνείτε ότι το ΥΠΠΟ καλώς αντέδρασε και πρέπει να προβεί σε αυστηρότερες δηλώσεις και φυσικά ενέργειες;

( Πρός αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν είμαι βασιλικός, απλώς σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς είμαι κάπως ευαίσθητος. )

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
H περιουσία είναι βασιλική. Δώρα που προσφέρθηκαν στο τότε βασιλιά Γεώργιο. 
Όσο για το ΥΠΠΟ και τον κύριο Βουλγαράκη... Όταν θα ξαναβγούν σε άλλα 20 χρόνια κυβέρνηση θα φταίει η... διαπλοκή !
Και όσοι εκτιμούν την...εθνική κληρονομιά , ας αξιοποιήσουν πρώτα το Τατόι που μας λέγανε θα γίνει πάρκο και το έχουν παρατήσει και μετά να μιλάνε.
Μπράβο στην Κίνα των Κομμουνιστών που σεβάστηκε το Αυτοκρατορικό της παρελθόν και μπράβο και στην Κομμουνιστική Ρωσία που τα ανάκτορα των τσάρων τα σεβάστηκε. Επίσης οι ισλαμιστές του Ιράν σεβάστηκαν και αξιοποίησηαν τα ανάκτορα του Σάχη
Στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο οι Κουναλακοαλαβάνοι!.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Από την στιγμή που δεν μπορείς να γνωρίζεις το πραγματικό παρασκήνιο, τότε που τα αντικείμενα έφυγαν από την Ελλάδα, δύσκολο να απαντήσεις εάν το ΥΠΠΟ πράττει ορθά ή όχι.

Γενικά πάντως, δεν μου αρέσει που τα βλέπω σε δημοπρασία.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
H περιουσία είναι βασιλική. Δώρα που προσφέρθηκαν στο τότε βασιλιά Γεώργιο. 
Όσο για το ΥΠΠΟ και τον κύριο Βουλγαράκη... Όταν θα ξαναβγούν σε άλλα 20 χρόνια κυβέρνηση θα φταίει η... διαπλοκή !
Και όσοι εκτιμούν την...εθνική κληρονομιά , ας αξιοποιήσουν πρώτα το Τατόι που μας λέγανε θα γίνει πάρκο και το έχουν παρατήσει και μετά να μιλάνε.
Μπράβο στην Κίνα των Κομμουνιστών που σεβάστηκε το Αυτοκρατορικό της παρελθόν και μπράβο και στην Κομμουνιστική Ρωσία που τα ανάκτορα των τσάρων τα σεβάστηκε. Επίσης οι ισλαμιστές του Ιράν σεβάστηκαν και αξιοποίησηαν τα ανάκτορα του Σάχη
Στην Ελλάδα κάνουν κουμάντο οι Κουναλακοαλαβάνοι!.
Germaon, όντως οι Κινέζοι σεβάστηκαν το αυτοκρατορικό τους παρελθόν και στο Ιράν αξιοποίησαν τα ανάκτορα, ΑΛΛΑ... ΔΕΝ τα έστειλαν σε δημοπρασία! Δεν νομίζω οτι θα ήταν ποτέ πιθανό α δούμε το ξίφος του αυτοκράτορα Χαν σε δημοπρασία, ούτε πιστεύω οτι θα δούμε ποτέ κάτι αντίστοιχο με την περιουσία του Σάχη

fotovg

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2006
Like
3
Πόντοι
1
Πως μπορεις να συγκρινεις τους Κινεζους με εμας .
Οι ανθρωποι εχουν κουλτουρα και κρατανε τις παραδοσεις τους σε αντιθεση με τους Ελληνες που πρωτη αυτη δωσανε τα φωτ του πολιτισμου στον κοσμο και εχουμε φτασει σε ενα σημειο να μην εχουμε ταυτοτητα.Και να ψαχνωμαστε δεξια και αριστερα.Πιως φροντισε για αυτα τα αντεικιμενα?
Εδω αν πας βραδυ σε αρχαιολογικο χωρο παιρωεις οτι γουσταρεις χωρις να σε ενοχληση κανεις.

altF4

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ένα φεγγάρι δώσαμε κειμήλια και μαλακίες για να ξεφορτωθούμε την βασιλική οικογένεια... Κατα την ταπεινή μου άποψη ας τα κρατήσει και ας τα βάλει εκεί που ξέρει. Η βασιλεία στην ελλάδα άφησε κάμποσες γκριζόμαυρες σελίδες στην ελληνική ιστορία, το τελευταίο πράγμα που θέλω να δώ είναι μουσείο για τον τέως.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
κατα την γνωμη μου αυτος ο φαιδρος βουλγαρακης κερδοσκοπει πολιτικα.Τι θα πει εξωδικο:απλη δημιουργια εντυπωσεων και αλλα λογια να αγαπιομαστε.Παρασταση για την παρασταση.Αν εχεις επιχειρηματα τα λες.Εξωδικο με μηπως και μαλακιες.
Τα ειδη ολα ειναι στο internet :

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Από την στιγμή που δεν μπορείς να γνωρίζεις το πραγματικό παρασκήνιο, τότε που τα αντικείμενα έφυγαν από την Ελλάδα, δύσκολο να απαντήσεις εάν το ΥΠΠΟ πράττει ορθά ή όχι.
Γενικά πάντως, δεν μου αρέσει που τα βλέπω σε δημοπρασία.[/size]

Κάπως έτσι.
Το σφάλμα έγινε όταν οι τύποι (το 1991 ή 92 νομίζω) φόρτωσαν καμιά 10ριά (μήπως ήταν και παραπάνω?) container από το Τατόϊ και τα έστειλαν στην Αγγλία. Για να μη ξεχνιόμαστε, πρωθυπουργός (τότε) Μητσοτάκης, υπ. Οικονομικών (έχει την ευθύνη των τελωνείων) Παλαιοκρασάς. Ναi, o ίδιος που τώρα πρόσφατα πήγε κει έφυγε απ τη ΔΕΗ.

Για τα σπίτια, τα χωράφια, τα κτήματα, τα οικόπεδα κλπ, δεν υπάρχει πλέον θέμα, η διαμάχη έχει λυθεί δικαστικώς και τελεσίδικα, και μάλιστα ο Κοκός έσπευσε να εισπράξει τα 4,5 δις δρχ (περίπου) που του επεδίκασε το (διεθνές) δικαστήριο που τελείωσε την υπόθεση απο την Εφορία Αχαρνών. Αποζημιώθηκε (όσο έπρεπε κατά το δικαστήριο) για το κομμάτι της περιουσίας του που του "στέρησε" το δημόσιο, και το θέμα έχει λήξει.
Για τα κινητά, το πράμα είναι κάπως πιo μπερδεμένο:
Και είναι μπερδεμένο για τους εξής λόγους:
Όταν ένα δημόσιο πρόσωπο δέχεται ένα δώρο (επίσημα ή όχι, δεν έχει σημασία) και το δώρα αυτό του δίνεται ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ που κατέχει όταν του δίνεται, το δώρο ανήκει στο πρόσωπο προσωπικά, ή στο "θεσμό"?
Π.χ. υπουργοί εθνικής αμύνης σε επίσημες επισκέψεις τους σε ξένα κράτη (και ιδίως σε εργοστάσια όπλων) παίρνουν πολλές φορές ως επίσημο δώρο ένα όπλο, συνήθως ένα περιποιημένο μοντέλο από αυτό που παζαρεύουν να αγοράσουν.
Γυρνάνε πίσω με το όπλο στη βαλίτσα.
Σε ποιόν ανήκει το όπλο? Στον υπουργό κ. τάδε, ή στο υπουργείο? ʼλλοι τα κρατάνε, και άλλοι τα δίνουν στις υπηρεσίες τους.
Σαφώς, ηθικότεροι και ορθότεροι είναι αυτοί που τα δίνουν, οπότε το αντικείμενο καταλήγει κάποια στιγμή στο πολεμικό μουσείο ως έκθεμα, με λεζάντα "Δώρο του Υπ. Εθν. Αμ. της Γαλλίας πρός τόν ¨ελληνα Υπ Εθν. Αμ. κ. τάδε, κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία το 1955".
Αν το πάρει σπίτι του τι γίνεται?
Κατά τη γνώμη μου τίποτα. Δικό του είναι, ότι θέλει το κάνει. Βάζοντας τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση, σκέφτομαι ότι αν κάποιος μου χάριζε μια καραμπίνα FN με όλα τα καλούδια επάνω της, σκαλιστή, σε δρύϊνο ή δερμάτινο κουτί κλπ, (και επειδή μου αρέσουν τα αντικείμενα του είδους) θα το κράταγα.
Τώρα αν η κ. Ερντογάν έρθει επίσκεψη με τον άντρα της και μου φέρει ένα σετ χειροποίητα κεντητά πετσετάκια απο τα χεράκια των παιδιών  των οργανοτροφείων που εποπτεύει, μάλλον θα τα έδινα στο μουσείο λαϊκής τέχνης.
Είναι θέμα ενδιαφέροντος.
Επομένως το σε ποιόν ανήκουν τα κινητά που δημοπρατούνται, κατ αρχήν ανήκουν σε αυτόν που τα κατέχει (στον Κοκό μάλλον δηλαδή), και μόνο αν κάποιος αποδείξει ότι το τάδε αντικείμενο με εγκληματικό τρόπο αποκτήθηκε απ τον κατέχοντα (ή σαφώς αποτελεί είδος εθνικής κληρονομιάς ? οπότε θα όφειλε ΜΟΝΟΣ του να το παραδώσει) μπορεί να στραφεί κάποιος κατά της δημοπρασίας. Να το κάνω πιο λιανά: Αν μέσα στα πράγματα του Γεωργίου είναι και ένα κομμάτι από το αέτωμα της Ακρόπολης (που κάποιος του το έκανε δώρο, δε λέω ότι το έκλεψε ο ίδιος), τότε αυτό πρέπει να ξαναπάει στην Ακρόπολη, και καλώς φωνάζει ο Βουλγαράκης. Επίσης, αν μέσα στα πράγματα είναι ας πούμε και μια επιστολή του Ελ. Βενιζέλου προς τον Γεώργιο που κανονικά θα έπρεπε να είναι στο πολιτικό αρχείο των ανακτόρων, πάλι πρέπει να επιστραφεί.
Τώρα αν μέσα στα πράγματα είναι και ένα χρυσοποίκιλτο πορσελάνινο καθικάκι που το χάρισε ο Κινέζος πρεσβευτής στην τότε βασίλισσα για να χέζει πιο καλά ο νεαρός διάδοχος, έ στ΄ αρχίδια μας, ας το πουλήσουν. Δεν αποτελεί εθνικό κειμήλιο ή κάτι τέτοιο το σκεύος.
Οπότε δε μπορούμε να μιλάμε, γιατί δεν ξέρουμε.
Ένα είναι βέβαιο:
Όλο αυτό το σόϊ, ήταν ΑΡΠΑΓΕΣ. Δεν πλήρωναν ποτέ τίποτα, και ότι τους χάριζαν, ΠΟΤΕ δεν το έδιναν παραπέρα για «εθνική» αξιοποίηση (μουσεία κλπ). Έστω κι αν τους ήταν εντελώς άχρηστο. Κράταγαν τα πάντα.
Επομένως ξεκινώντας απ αυτή τη σκέψη, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ μέσα στα πράγματα του Γεωργίου να υπάρχουν και αντικείμενα που είτε είναι στην κατηγορία του μαρμάρου της Ακρόπολης (όρα συλλογή αρχαίων Μητσοτάκη: που τα βρήκε αυτός?) οπότε για αυτά πρέπει να σταματήσει η δημοπρασία και να επιστραφούν, είτε είναι αδιάφορα (καθικάκια, πετσετάκια κλπ), οπότε ας τα πουλήσουν, δικά τους είναι.

Τώρα: Το γιατί φωνάζει ο Βουλγαράκης, και τι θα βγει απ αυτό, είναι μια άλλη ιστορία.... όλες αυτές οι δουλειές γίνονται και όταν εμείς τις μαθαίνουμε μαθαίνουμε ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΑΚΡΒΩΣ πρέπει να μάθουμε... Τίποτα παραπάνω. ʼρα ούτε στο Βουλγαράκη πάει κανένα «μπράβο» για τη φασαρία του. Είτε τη δουλειά του κάνει (γι αυτό είναι Υπ. Πολ., για να προστατεύει την κληρονομιά), είτε κι αυτός στο κόλπο είναι...

Το κακό είναι ότι η έκφραση «θα δείξει» δεν έχει εφαρμογή εδώ. Τίποτα δε θα μαθευτεί, όταν τελειώσει η υπόθεση.

Αυτά.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]κατα την γνωμη μου αυτος ο φαιδρος βουλγαρακης κερδοσκοπει πολιτικα.Τι θα πει εξωδικο:απλη δημιουργια εντυπωσεων και αλλα λογια να αγαπιομαστε.Παρασταση για την παρασταση.Αν εχεις επιχειρηματα τα λες.Εξωδικο με μηπως και μαλακιες.
Τα ειδη ολα ειναι στο internet :[/size]

Και απο μιά ματιά που έριξα στο site που μάς έδωσε ο συνάδελφος, μάλλον για καθηκάκια και πετσετάκια πρόκειται.
Οι τύποι έχουν όλη αυτή την παλιατζούρα στοιβαγμένη σε αποθήκη, ΚΟΣΤΙΖΕΙ να διατηρούν την αποθήκη, απο το να φωνάξουν τον παλιατζή να ξεμπαζώσει είπαν να τα πάνε στο Chrisites. Μαζεύονται εκεί διάφοροι λοξοί που θα πληρώσουν κάτι παραπάνω για να αποκτήσουν "σερβίτσιο με το οποίο έτρωγε η βασιλική οικογένεια της Ελλάδος".
Η ματαιοδοξία δεν έχει όρια.

Ας την να μην έχει.

nikos6

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
16
Πόντοι
6
η βασιλικη περιουσια ανηκει στο κωσταντινο η στο δημοσιο??πως βρεθηκαν στο λονδινο και γιατι ολοι ξυπνησαν τελευταια στιγμη??
οπως και να ναι παντως στο καλο ας πανε τα μουνοπανα οι εγγλεζοι η οποιος θελει να τα αγορασει και να τα βαλει εκει που ξερει.
οπως ειπε και καποιος"να φαει απ το σερβιτσιο του βασιλια γεωργιου"
καλη ορεξη...
:badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair:
υγ.πρωτο θεμα στις ειδησεις.για την παιδεια την φτωχεια την ανεργεια δεν πειραζει υπαρχουν και αλλες ωρες
καληνυχτα

JIMTOURLAS

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μπραβο stavros51. Πολύ καλή, πλήρης και ολοκληρωμενη τοποθετηση.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
....ελια ελια και κωτσο βασιλια....!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
και εγω ψιλομπιχλιμπιδια τα βλεπω αξιας οπως γραφει ο καταλογος στις 150-200 λιρες.Στην Ελλαδα δεν υπαρχει νομος για να περιερχονται στο κρατος τα δωρα προς πολιτικους.Αν εχει παρει π.χ δωρο μια γραβατα ο Μπους μενει στον Λ.Οικο.Δεν μενει βεβαια γιατι θα γεμισουν καθε τοσο κανουν μια δημοπρασια και τα εκποιουν.Τα λεφτα πανε σε φιλανθρωπιες.
Οι βασιλιαδες δεν ηταν πασοκο-δεξιοι γυφτοι.Ειχαν στυλ περισσοτερα εδιναν παρα επαιρναν.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Κάπως έτσι.
Το σφάλμα έγινε όταν οι τύποι (το 1991 ή 92 νομίζω) φόρτωσαν καμιά 10ριά (μήπως ήταν και παραπάνω?) container από το Τατόϊ και τα έστειλαν στην Αγγλία.

21 δεκαοχτάτροχα για την ακρίβεια.

Επισκέπτης
και εγω ψιλομπιχλιμπιδια τα βλεπω αξιας οπως γραφει ο καταλογος στις 150-200 λιρες.Στην Ελλαδα δεν υπαρχει νομος για να περιερχονται στο κρατος τα δωρα προς πολιτικους.Αν εχει παρει π.χ δωρο μια γραβατα ο Μπους μενει στον Λ.Οικο.Δεν μενει βεβαια γιατι θα γεμισουν καθε τοσο κανουν μια δημοπρασια και τα εκποιουν.Τα λεφτα πανε σε φιλανθρωπιες.
Οι βασιλιαδες δεν ηταν πασοκο-δεξιοι γυφτοι.Ειχαν στυλ περισσοτερα εδιναν παρα επαιρναν.
το περισοτερα εδιναν απο το επερναν δεν καταλαβα καλα τι ενοεις?

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
περισσοτεραν εδιναν παρα επαιρναν,
Ας παρουμε τον Οθωνα με δικα του φραγκα η και με δικα του κτιστικαν
το αστεροσκοπειο,τα παλια ανακτορα,ο βασιλικος κηπος κουβαλισε εδω με δικα του φραγκα τον Σαουμπερτ και μετετρεψε την Αθηνα απο κωλοχωρι σε πολη.Γενικα στα 30 χρονια του Οθωνα και με πρωτοβουλια και λεφτα του φτιαχτηκε σχεδον οτι καλο κτιριο υπαρχει σημερα στην Αθηνα πανεπιστημιο,ακαδημια κτλ αλλα και οι Γλυξμπουργκ εδωσαν πολλα οπως το νοσοκομειο Ευαγγελισμος προικα της Βασιλισσας Ολγας.Και σημερα  κανενας βλεπει ποσο αρχοντας και απλος ειναι ο τεως και ποσο γυφτοι ειναι οι πολιτικαντηδες.
Γραμμενους τους εχω τους βασιλιαδες αλλα και τους φτηνους αντι-βασιλικους

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς όπως τα περιγράφεις ..... Στην συγκεριμένη χρονική περίοδο που ωρίμασε η Βασιλεία σαν πολιτικό σύστημα είχε ουσία νόημα και σημασία. Σήμερα πλέον ... τα συμπεράσματα δικά σου.
όσο για το ποιός φταίει για τη σημερινή κοινωνική - οικονομική κατάσταση της Ελλάδας .... ποιός άλλος απο τους υπηκόους της - διαχρονικά - και όχι μόνο οι εκάστοτε 300 οι οποίοι άλωστε ειναι μέρος του ελληνικού κοινωνικού γίγνεσθαι ....
Αλλωστε όταν μιλάμε για σύγχρονη ελλάδα απο το 1453 και εντευθεν τι εθνική σύνθεση άραγε εννοούμε ?
Απλά, 32-40 % αλβανική, 20-25 σλαβική, 5-10 οθωμανική , φράγκικη, ρωμαική και κάτι λιιιιιγο αρχαιοελληνική ....

θα ηταν οι πρώτοι και οι μεγαλύτεροι γλύφτες του...

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ.........ειμαι κατα του βασιλιά και του θεσμού της βασιλίας
απλά μου χτυπάει πολύ ασχημα οταν βγαίνουν οι διάφοροι πολιτικοί και τον κατηγορούν
στη τελική ο βασιλιας εχει φύγει εδω και 30 χρόνια
για το σημερινό μπάχαλο με την παιδεία, υγεια, ανεργία, φτώχεια δεν φταίει αυτος
αλλα αυτοι οι πολιτικάντηδες που τον κατηγορούν

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Θα συμφωνήσω σε πολλά με τους φίλους Σταύρο και Σαβάλας για το θέμα.

1. Η αγοραπωλησία έχει ήδη γίνει επι αμαρτωλής κυβερνήσεως Μητσοτάκη και ο Βουλγαράκης απο εντυπωσιασμό που ήθελε να πετύχει προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί. Βεβιασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού καταλήγουν σε show.

2. Μου κακοφαίνεται να βγαίνουν ορισμέναι στα κανάλια ( βλ. Κανέλλη ) και να μιλούν για καθηκάκια ή οτιδήποτε άλλο με ύφος απαξιωτικό έστω και για αντικείμενα μηδαμινής αξίας.
Ξεχνάνε όμως ότι αυτά αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και όχι μόνο οι αρχαιότητες.
Η βασιλεία αποτελεί μέρος της νεότερης ιστορίας μας είτε το θέλουμε είτε όχι και συνεπώς και τα αντικείμενα αυτά αποτελούν μέρος του πολιτισμού, όσο και αν ακούγεται παράδοξο.
Έχετε λοιπόν ακούσει, όσοι τελοσπάντων χαρακτηρίζετε τα αντικείμενα αυτά ( τα οποία ορισμένα φέρουν το εθνόσημο επι βασιλείας ) ευτελούς σημασίας, να συνέβη κάτι παρόμοιο στις χώρες της Ευρώπης; Φυσικά και όχι.
Προσωπικά έχω ζήσει αρκετά χρόνια στο Μόναχο και έχω δεί τα ανάκτορα της Βαυαρίας και τους βασιλικούς θησαυρούς.
Σας διαβεβαιώ ότι είναι περίφανοι για τέτοιου είδους αντικείμενα και δε θα διανοούνταν ποτέ να τα δημοπρατήσουν επουδενί, γιατί έχουν συνείδηση ότι είναι μέρος της ιστορίας τους και του πολιτισμού τους, είτε ασπάζονται τη μοναρχία είτε όχι. Και φυσικά όχι μόνο στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα κυριαρχεί η ελαφρότητα. Δεν υπάρχει ούτε συνείδηση ούτε παιδεία.

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Τα πράγματα δεν έχουν ακριβώς όπως τα περιγράφεις ..... Στην συγκεριμένη χρονική περίοδο που ωρίμασε η Βασιλεία σαν πολιτικό σύστημα είχε ουσία νόημα και σημασία. Σήμερα πλέον ... τα συμπεράσματα δικά σου.
όσο για το ποιός φταίει για τη σημερινή κοινωνική - οικονομική κατάσταση της Ελλάδας .... ποιός άλλος απο τους υπηκόους της - διαχρονικά - και όχι μόνο οι εκάστοτε 300 οι οποίοι άλωστε ειναι μέρος του ελληνικού κοινωνικού γίγνεσθαι ....
Αλλωστε όταν μιλάμε για σύγχρονη ελλάδα απο το 1453 και εντευθεν τι εθνική σύνθεση άραγε εννοούμε ?
Απλά, 32-40 % αλβανική, 20-25 σλαβική, 5-10 οθωμανική , φράγκικη, ρωμαική και κάτι λιιιιιγο αρχαιοελληνική ....

Συμφωνώ. Ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.
Όσο για την εθνική σύνθεση και πάλι θα συμφωνήσω, όπως κα σύ πιστεύω, με τον αείμνηστο J. Fallmereier, παρόλο το ανάθεμα που του ρίξαν στη νέα Ελλάδα μέχρι και σήμερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom