aigeas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 10.454
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
το παραδεχομαι, εχεις ατρανταχτα επιχειρηματαδεν είναι τυχαίο ότι ούτε με τον εαυτό σου δε μπορείς να κάνεις διάλογο.
εδώ θα μου πεις δε θυμάσαι ότι η ΕΛΔΗΚ γράφεται με υψιλον αλλά γνωρίζεις άριστα τη δράση της.
αααααααααααααααααααχχαχααχχαχαχαχαχαχα
κόπανε μιλάς ακόμα.
ακομα και οι ιστορικοι δεν εχουν διεκρινηση την καταγωγη του ιμπραημ εσυ ομως ναι.
Ο Ιμπραήμ Πασάς (1789-1848) ήταν αντιβασιλέας της Αιγύπτου και στρατιωτικός.
Γεννήθηκε στην Καβάλα και ήταν κατα πασα πιθανότατα γιος του χεβίδη Μωχάμετ Αλύ, αν και μερικοί υποστηρίζουν οτι ήταν θετός γιος του, και κάποιας χριστιανής, χήρας του Τουρματζή.
Το 1818 κατέλαβε την πρωτεύουσα των Βαχαβιτών, Ντεραγιέ και αιχμαλώτισε τον αρχηγό τους Αμπντουλάχ. Τότε ο Σουλτάνος τον ονόμασε Πασά της Μέκκας και βεζίρη με τρεις Ιππουρίδες. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Κάιρο , όπου ξεκίνησε την αναδιοργάνωση του στρατού και του ναυτικού. Το 1821-1822 έλαβε μέρος στην εκστρατεία στο Σουδάν.
Ιμπραήμ Πασάς
Το 1824 στάλθηκε απο τον πατέρα του στην Πελοπόννησο για να βοηθήσει τους Τούρκους. Αφού κατέλαβε την Κρήτη τον Φεβρουάριο του 1825 αποβιβάστηκε στον Μοριά. Κυρίευσε αρχικά την Τρίπολη και το Ναυαρίνο αλλά ηττήθηκε απο τον Δημήτριο Υψηλάντη στο Ναύπλιο. Το 1826 κατέλαβε το Μεσολόγγι και το 1828, και αφού ο στόλος του είχε καταστραφεί στο Ναβαρίνο, αποχώρησε απο την Ελλάδα.
Ιμπραήμ Πασάς
Το 1831 κατέλαβε πόλεις της Συρίας και τον επόμενο χρόνο κατατρόπωσε τον τουρκικό στρατό στο Ικόνιο. Ύστερα απο παρέμβαση όμως της Ρωσίας σταμάτησε την προέλαση του στην Κωνσταντινούπολη. Το 1839 ξαναπραγματοποιήθηκαν εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών που είχαν σαν αποτέλεσμα την ήττα της Τουρκίας στο Νεζίπ.
Απεβίωσε στις 10 Νοεμβρίου του 1848 στο Κάιρο απο φυματίωση
ποσο ρομπα μπορεις να γινεις;;