Νέα

Value-for-money (γενικευση του ορου)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 49
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537
Κοντοσταθηκα στο ταμειο του Σκλαβενιτη με το Talisker...
Ειχα παει για Τζωνυ (μαυρο), αποφασισμενος να σκασω το 25ευρω. Μετα, βλεπω ενα 7αρι Μεταξα (σσ ακομα και το 3αρι το θεωρω γαματο), και κανει μονο 20.
Μου φαινεται εξαιρετικα VFM, οποτε σκεφτομαι να θυσιασω τον Σκωτσεζο... (Συν τοις αλλοις, χαιρομαι οποτε παιρνω ενα ΚΑΛΟ ελληνικο προϊον - αν και σπανιζουν).
Ε, μετα πεφτει το ματι μου στο επανω ραφι, βλεπω το Talisker να μου γνεφει λαγνα (χωρις ουτε εκπτωσεις, ουτε "προσφορες", ουτε τπτ), λυγιζω και το κατεβαζω, με τρεμαμενα χερια.

Μετα το flash back, επιστροφη στο ταμειο:
Βγαζω το 50ευρω, το δινω, παιρνω πισω ενα κοκκινωπο και κατι κερματα και σκεφτομαι: Κατσε ρε πουστη...
Τις προαλλες εδωσες το ιδιο χαρτι, ΧΩΡΙΣ ρεστα, για ενα μετριοτατο γαμησι, χωρις καν να τελειωσεις!
Τωρα, μ' αυτο εδω, θα βγαλεις κανα μηνα. Ωρες επι ωρων απολαυσης! Γιατι, λοιπον, να εχεις ενοχες??

Πολυ απλα: Στουντιο = least v-f-m!
          Ταλισκερ = (almost) v-f-m
          3αρι Μεταξα = vfm
          Γαμησι Μεταξι(10ευρω) = vfm  (απλα, δεν υπαρχει φθηνοτερος τροπος να χυσεις)

Αυτα, σε συμπληρωμα της αρχικης λιστας μου...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
           3αρι Μεταξα = vfm

vfm από τιμή, αλλά από γεύση...  Μόνο για να το βάζεις για αντιψυκτικό στο παρπριζ είναι.

Πλάκα κάνω, κάνει, μόνο για μαγειρική όμως.

Το Grand Reserve του Μεταξά είναι πολύ καλό, κάνει ένα πενηντάρι όμως.

Και βέβαια, άμα θέλεις την ΚΟΡΦΗ στα ποτά του Μεταξά, παίρνεις αυτό:

[size=18pt]]

Ένα χιλιαρικάκι.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537
vfm από τιμή, αλλά από γεύση...  Μόνο για να το βάζεις για αντιψυκτικό στο παρπριζ είναι.

Πλάκα κάνω, κάνει, μόνο για μαγειρική όμως.

Το Grand Reserve του Μεταξά είναι πολύ καλό, κάνει ένα πενηντάρι όμως.

Και βέβαια, άμα θέλεις την ΚΟΡΦΗ στα ποτά του Μεταξά, παίρνεις αυτό:

[size=18pt]]

Ένα χιλιαρικάκι.

Υποσχομαι πως ειναι το πρωτο πραγμα που θα αγορασω μολις με το καλο γινω πλουσιος....

(Παντως, το 3αρι το αδικεις! Συγκρινε, πχ, με τα ουισκια και τις βοτκες που διατιθενται στην ιδια τιμη και θα καταλαβεις οτι αξιζει!!)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Παντως, το 3αρι το αδικεις! Συγκρινε, πχ, με τα ουισκια και τις βοτκες που διατιθενται στην ιδια τιμη και θα καταλαβεις οτι αξιζει!

Φίλε,
Ξέρω για τι πράμα μιλάω.
Έχω όλη τη συλλογή (φωτο attached).

Για κάθε πράμα πρέπει να ξέρεις μερικά πράματα (εκτός από αυτά που σου λέει ο ουρανίσκος σου)

Π.χ. τα ουϊσκια δεν πίνονται. Όχι όλα, τα περισσότερα όμως, και βέβαια όλα "της σειράς".

Η βότκα δεν έχει κάτι να σου προσφέρει πέρα από το οινόπνευμα, γιατί είναι μίγμα οινοπνεύματος-νερού στο ποσοστό που λέει, και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Μέσα στη βότκα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο (χρώμα, άρωμα, αιθέριο έλαιο, κλπ), γιατί αυτός είναι ο ορισμός (και ο τρόπος κατασκευής) της βότκας. Και είναι εντελώς απλός: Το άμυλο των καρπών (τεύτλα, πατάτες, ραπανάκια, ό,τι να'ναι) μετατρέπεται σε σάκχαρο, και το σάκχαρο με ζύμωση μετατρέπεται σε οινόπνευμα. Ό,τι δεν είναι οινόπνευμα, είναι νερό (Η2Ο) μέσα στο μπουκάλι. Σκέτο νερό. ΟΛΕΣ οι βότκες είναι ίδιες, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάτι διαφορετικό από οινόπνευμα και νερό. Αν έχει και κάτι άλλο μέσα, δεν είναι βότκα, είναι κάτι άλλο. Επομενως είναι χαζό να αγοράζει κανείς ακριβή βότκα, γιατί πληρώνει τη διαφορά για την ετικέτα (και τη διαφήμηση του εισαγωγέα), όχι για το περιεχόμενο.

Από κει και πέρα, είναι (όπως το θέτεις) θέμα τιμής και γεύσης.
Για το 3ρι του μεταξά τώρα, σου λέω το εξής:
Αν πρόκειται να πιω κάτι τέτοιο, υπάρχει η Κρητικιά ρακή, η οποία είναι (για τον δικό μου ουρανίσκο) καλύτερη από το 3ρι του Μεταξά. Και είναι και 41-42%vol (ενώ το τριάρι είναι 36%vol, δηλάδή αισθητά πιο κάτω από όλα τα άλλα brandy του Μεταξά).

Γιατί λοιπόν να δίνω 10-11 ευρώ και να παίρνω 700ml 3ρι, ενώ δίνω 6,80 ευρώ και παίρνω 1.000ml ρακή, και βλέπω την υγειά μου!

Καλό είναι το 3ρι για τη μαγειρική (αν χρειάζεται "κονιάκ" στη συνταγή), και βέβαια και για τις κηδείες...  Το σερβίρουν κι εκεί. (Τα "καλά" νεκροταφεία. Τά "άλλα" σερβίρουν ένα no name "αλκοολούχο ποτό" που δεν είναι ούτε 20%).
Με καφέ και παξιμαδάκι.

Συνημμένα

• IMG_4873.JPG
    IMG_4873.JPG
    387,9 KB · Εμφανίσεις: 12
  • Metaxa.gif
    Metaxa.gif
    23,5 KB · Εμφανίσεις: 25
OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537
Για τη Βοτκα, συμφωνω απολυτα.

Χωρις να ξερω τεχνικες λεπτομερειες (πώς παρασκευαζεται, πώς γινεται η "ζυμωση", για να βγει αλκοολ απο την πατατα κπλ...), ειναι ενα ποτο οπου σιγουρα ΔΕΝ αξιζει να τ' ακουμπησεις χοντρα.
Σχεδον παντα κοινη γευση - με μονη διαφοροποιηση τους βαθμους - και το μονο extra που μπορεις να διασφαλισεις ειναι μια ξεχωριστη μυρωδια. Η οποια επισης δεν ξερω πώς ακριβως προκυπτει (ειναι "πρόσθετη"...?)

Επισης, να σου πω οτι οι τιμες που παραθετεις για τα Μεταξα ειναι αρκετα διαφορετικες απο αυτες που ειχα στο μυαλο μου.
Πχ, στο Σκλαβενιτη που πηγα εχτες, το 5αρι ηταν στα 15 αλλα και παλι μου φανηκε φτηνο γιατι το θεωρω ενα κλικ καλυτερο απο Τζωνυ - Μπαλαντάινς - Χέιγκ.
Εσυ μου το δειχνεις με 13,7... Αρα, σχεδον στην τιμη του πιο φτηνου ουισκιου της αγορας (Black & White, VAT...)
Εκει, νομιζω πως ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ Vfm. Χωρις συζητηση!

Τα μικρα 3αρια (μισολιτρα), τα επαιρνε η μανα μου με σχεδον 10 ευρω για να τα βαζει στη Φανουροπιτα  :2funny: , οποτε θεωρουσα οτι οτι το κανονικο μεγεθος θα κανει κοντα στην τιμη που εσυ αναρτησες για 5άρι (αισθητη η διαφορα τους, αν θες τη γνωμη μου/ αν και πολλες φορες γουσταρω το 3αρι γιατι ειναι πιο "τραχυ"...)

Πού θελω να καταληξω: Αν ο Μεταξας εχει αναπροσαρμοσει τις τιμες του και το εχει βαλει, πχ, στα 10 το 3άρι (700ml), επιμενω πως ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ value - for - money.
Γιατι, ως προς το βαθμο οινοπνευματος, μπορει να σε συμφερει να παρεις κρασια, ρακες, ή τσιπουρα, αλλα το μπραντι του Μεταξα εχει μια πολυ πιο συνθετη γευση (βγαζει κατι σαν βανιλια, μαζι με κερασι... αν δεν κανω λαθος) και δεν εχει αυτη τη βρωμα του σκετου οινοπνευματος.

Α, και για την ιστορια:
Το Reserve που εσυ αναρτησες με 47, ο Σκλαβενιτης το ειχε χτες στα 37 - και με νεο, πιο κυριλε μπουκαλακι.  ;)
(Αντιφατικο, βεβαια, γιατι το 5αρι το ειχε +1,5 και το 7αρι στα ιδια)

Παντως εγω γουσταρω και Johnnie, και βοτκες - τζιν, και κονιακ κηδειων, και ρακες, και κρασια των 2-3 ευρω...
Ολα τα ποτα μου φαινονται γαματα - εκτος απο το ουζο, που το σιχαινομαι (αλλα κι αυτο μπορω να το πιω πανω στο μεζε)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Το Reserve που εσυ αναρτησες με 47, ο Σκλαβενιτης το ειχε χτες στα 37 - και με νεο, πιο κυριλε μπουκαλακι.  ;)

Παντως εγω γουσταρω και Johnnie, και βοτκες - τζιν, και κονιακ κηδειων, και ρακες, και κρασια των 2-3 ευρω...
Ολα τα ποτα μου φαινονται γαματα - εκτος απο το ουζο, που το σιχαινομαι (αλλα κι αυτο μπορω να το πιω πανω στο μεζε)

Εν τάξει φίλε, όλα είναι θέμα γούστου τελικά.
Η απόδειξη που έβαλα είναι αρκετά παλιά. Από 1 χρόνο μέχρι 16 μήνες, κάπου εκεί. Και δεν είναι Σκλαβενίτης, είναι Θανόπουολος.

Αλλά πες μου:
Ποιος Σκλαβενίτης έχει το Reserve με 37?  Γιατί μου έχει τελειώσει!

Α, και που σαι:
Τριάρι μεταξά υπάρχει και σε 1,5 λίτρο, αν το γουστάρεις. Έχει ο Θανόπουλος. Έρχεται ακόμα πιο φτηνά.

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537
Εν τάξει φίλε, όλα είναι θέμα γούστου τελικά.
Η απόδειξη που έβαλα είναι αρκετά παλιά. Από 1 χρόνο μέχρι 16 μήνες, κάπου εκεί. Και δεν είναι Σκλαβενίτης, είναι Θανόπουολος.

Αλλά πες μου:
Ποιος Σκλαβενίτης έχει το Reserve με 37?  Γιατί μου έχει τελειώσει!

Α, και που σαι:
Τριάρι μεταξά υπάρχει και σε 1,5 λίτρο, αν το γουστάρεις. Έχει ο Θανόπουλος. Έρχεται ακόμα πιο φτηνά.

Ο μεγαλος Σκλαβενιτης του Κερατσινίου - φατσα στους γερανους των Κινεζων.

Κι εμενα μου εκανε εντυπωση, γτ θυμομουν οτι το Reserve ειναι πιο ακριβο απο το 12αρι - και το 12αρι ειναι γυρω στα 35-40
Αυτο εδω το σαιτ με επιβεβαιωνει:

Το εχει με 55, δηλαδη σχεδον ενα 20ρικο επανω!! (αυτο ειναι το μπουκαλακι που σου 'λεγα)

Α, επισης, ο Σκλαβενιτης ειχε χρυσο Τζωνυ με 37. Τοσο δεν εκανε το Green...?  :think:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ο μεγαλος Σκλαβενιτης του Κερατσινίου - φατσα στους γερανους των Κινεζων.

Κι εμενα μου εκανε εντυπωση, γτ θυμομουν οτι το Reserve ειναι πιο ακριβο απο το 12αρι - και το 12αρι ειναι γυρω στα 35-40
Αυτο εδω το σαιτ με επιβεβαιωνει:

Το εχει με 55, δηλαδη σχεδον ενα 20ρικο επανω!! (αυτο ειναι το μπουκαλακι που σου 'λεγα)

Α, επισης, ο Σκλαβενιτης ειχε χρυσο Τζωνυ με 37. Τοσο δεν εκανε το Green...?  :think:

Ναι, τον ξέρω το Σκλαβενίτη που λες, είχα μπερδευτεί στην κατασκευή του. Αλλά μου πέφτει μακριά τώρα.

Από Δευτέρα μπορεί να πάω να δω μήπως έχει και στην Αχαρνών: Επίσης μεγάλο μαγαζί. Πάντως σε άλλον, μεσαίου μεγέθους (και σε "λαϊκή" γειτονιά) που κοίταξα χτες, δεν είχε. Ούτε καν 7ρι. Πήρα ένα 5ρι, μια που πήγα. 15,30

Αυτός ο e-drinks είναι σφαγείο τελικά. Σε ΟΛΑ είναι 20-30% ακριβότερος. Ακόμα και το ΑΕΝ (που σου έδωσα site με κάτω από 1.000), αυτός το πουλάει με 1.306.
Μα πως νομίζουν ότι θα πάνε μπροστά έτσι, μερικοί?
Και πρόσεξε, ότι το ΑΕΝ δεν το έχει στοκ. Τηλεφωνάει στον Μεταξά και του στέλνει, αν ζητήσει κάποιος.

Μη μου λες για χρυσά Τζώννυ και green.... Δεν πίνω τέτοια.

Συνημμένα

• SklavenitisMetaxa.jpg
    SklavenitisMetaxa.jpg
    276,8 KB · Εμφανίσεις: 10

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom