Νέα

Τζίμης Πανούσης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα easyrider77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 598
  • Εμφανίσεις 45K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
συμφωνω μαζι σου, πιστοι δηλωνουν σχεδόν ολοι οι 5.000.000 τουρκοι χαμηλου πνευματικου επιπεδου οικονoμικοι μετανάστες της γερμανιας, οι 400.000 λογικοι γιατροι της γερμανιας σε τι ποσοστο φανταζεσαι δηλωνουν πιστοι?

στους γιατρούς ειδικά τα ποσοστά των ενθεων είναι πολύ υψηλά διεθνώς...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
επειδή Θεός είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει το ακατανόητο και επειδή στην ζωή υπάρχουν πολλά ακομη που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και να εξηγήσουμε συνεπώς Θεός υπάρχει...

εκτός αν εσύ τα έχεις εξηγήσει και κατανοήσει ΟΛΑ...
γιατι ότι δεν το εχουμε βρει ακομη να το αποδίδουμε στον θεο? σε χαλαει να το αποδίδεις στην φυση?

paulospaulos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2016
Κριτικές
7
Like
968
Πόντοι
86
Εγω ειπα για να δουμε οταν τη γλυτώσει θα θυμάται οτι υπαρχει και θεος η θα συνεχίσει να καντιλιαζει αβέρτα ..... Ούτε για αθεΐα ειπα ούτε οτι ζουν ποιο πόλοι αυτοί που πιστεύουν η αυτοί που δεν πιστεύουν ούτε τιποτα απο αυτα . Ειπα απλα οτι ηταν βλαστιμος και αναρωτιέμαι αν το φλερτ με το θάνατο τον αλαξει

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
στους γιατρούς ειδικά τα ποσοστά των ενθεων είναι πολύ υψηλά διεθνώς...
διαφωνω, γιατροι και γενικα οσοι ασχολούνται με θετικες επιστημες βασιζονται στην λογικη. τα μεγαλύτερα ποσοστα πιστων είναι εκει που ο αναλφαβητισμος καλπαζει, αφρικη και ασια και λατινικη αμερικη

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
διαφωνω, γιατροι και γενικα οσοι ασχολούνται με θετικες επιστημες βασιζονται στην λογικη. τα μεγαλύτερα ποσοστα πιστων είναι εκει που ο αναλφαβητισμος καλπαζει, αφρικη και ασια και λατινικη αμερικη

Τύπε τα επιχειρήματα σου δεν είναι σοβαρά και δεν έχεις κάνει σωστή ανάλυση. Το μίσος σου προς την θρησκεία δεν σε αφήνει να δεις τα πράγματα καθαρά.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Η εμπειρία μου λέει ότι οι θρήσκοι άνθρωποι διαχειρίζονται  την αρρώστια , την απώλεια και την φθορά με αποτελεσματικότερο τρόπο των αθρησκων ... «παραμυθία, παρηγορία και καταλλαγή» που λέει και το παπαδαριο ...

Θα ήταν κρίμα πανως ο τζημακος να την πουλεψει στά εύκολα από καρδιά ... θεωρώ ότι μια ανίατη μακρόχρονη ασθένεια με αφόρητους πόνους θα του επέτρεπε να ανεβεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης πριν το πέρασμα στην ανυπαρξία ... κάτι που θα ταίριαζε σε ένα ανήσυχο πνεύμα όπως αυτός ...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
η αγαπη σου για την θρησκεια δεν σε αφηνει να δεις ποσο κακο εχει κανει (σφαγες-επιστημονικη στασιμοτητα) και ποσο συνεχιζει να κανει (κατασπαταληση πορων, επιστημονικη στασιμοτητα)

paulospaulos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2016
Κριτικές
7
Like
968
Πόντοι
86
Αποστολικο απόσπασμα απο την εορτή του Σταυρού
Ἀδελφοί,
Τὸ κήρυγμα περὶ τοῦ σταυροῦ σ’ ἐκείνους ποὺ χάνονται εἶναι μωρία, ἀλλὰ σ’ ἐμᾶς ποὺ σωζόμεθα εἶναι δύναμις Θεοῦ. Διότι εἶναι γραμμένον: Θὰ ἐξαφανίσω τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν θὰ ἐκμηδενίσω. Ποῦ εἶναι ὁ σοφός; Ποῦ ὁ γραμματεύς; Ποῦ ὁ συζητητὴς τοῦ κόσμου τούτου; Δὲν ἐμώρανε ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τούτου; Διότι ἀφοῦ, κατὰ τὴν σοφίαν τοῦ Θεοῦ, ὁ κόσμος δὲν ἐγνώρισε μὲ τὴν σοφίαν του τὸν Θεόν, εὐδοκήμησεν ὁ Θεὸς διὰ τῆς μωρίας τοῦ κηρύγματος νὰ σώσῃ ἐκείνους ποὺ πιστεύουν.
Οἱ Ἰουδαῖοι θέλουν θαύματα, οἱ δὲ Ἕλληνες ζητοῦν σοφίαν, ἐμεῖς ὅμως κηρύττομεν Χριστὸν σταυρωμένον, ὁ ὁποῖος εἰς μὲν τοὺς Ἰουδαίους εἶναι σκάνδαλον, εἰς δὲ τοὺς Ἕλληνας μωρία, ἀλλὰ σ’ ἐκείνους ποὺ εἶναι καλεσμένοι, Ἰουδαίους καὶ Ἕλληνας, ὁ Χριστὸς εἶναι Θεοῦ δύναμις καὶ Θεοῦ σοφία.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

... εκεί όπου συμπτωματικά οι οικονομικοί δείκτες και το υψηλό μορφωτικό και βιωτικό επίπεδο δίνουν στους ανθρώπους την ψευδαίσθηση της απόλυτης προσωπικής αυτοδυναμίας, της κυριαρχίας πάνω στα πράγματα ... εκεί όπου οι δομές και τα πρωτόκολλα νοσηλείας επιτρέπουν στον (τερματικό) ασθενή να διατηρεί την αξιοπρέπεια του και στους οικείους του να βιώνουν την επερχόμενη απώλεια με τρόπο περισσότερο υποφερτό ...

Στον θεό πιστεύει εκείνος που τον χρειάζεται ...

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Like
121
Πόντοι
16
η αγαπη σου για την θρησκεια δεν σε αφηνει να δεις ποσο κακο εχει κανει (σφαγες-επιστημονικη στασιμοτητα) και ποσο συνεχιζει να κανει (κατασπαταληση πορων, επιστημονικη στασιμοτητα)

Μα η Κάρεν Άρμστρονγκ τεκμηριώνει τη λειτουργία της θρησκείας στην άσκηση βίας ως νομιμοποιητική και όχι ως επιτελεστική τύπε :think:

Fields-of-Blood-small.jpg

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

οι γιατροί δεν ασχολούνται με επιστήμες αλλά ασχολούνται με τέχνη... διότι ως γνωστόν ο ορισμός της θετικής επιστήμης προβλέπει τρία συστατικά αξίωμα-ορισμός-θεωρημα .... και στην ιατρική δεν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά...

συνεπώς η λογική στις θετικές επιστήμες υπάρχει μετά τον ορισμό του αξιωματικού πεδίου ο οποίος είναι αυθαίρετος... για παράδειγμα αν το αξίωμα "δύο παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται πουθενά" το αλλάξεις και το κάνεις "δύο παράλληλες ευθείες τέμνονται εφόσον υπάρξει κάθετος η οποία τις τέμνει" η λογική των μαθηματικών αλλάζει τελείως...

πολλούς περισσότερους αγνωστικιστές (διότι στην πράξη άθεοι δεν υπάρχουν λόγω του ότι όπως προείπα το να τα αποδίδεις τα άγνωστα στην φύση είναι θεοποίηση) μεταξύ των μαθηματικών, των φυσικών των χημικών παρά μεταξύ των ιατρών...

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36

Μα η Κάρεν Άρμστρονγκ τεκμηριώνει τη λειτουργία της θρησκείας στην άσκηση βίας ως νομιμοποιητική και όχι ως επιτελεστική τύπε :think:

Fields-of-Blood-small.jpg

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
οπότε θεοποιείς την φύση... ποια η διαφορά ????
τεραστια διαφορα.
της φυσης δεν της αποδιδω επιπλέον φανταστικα στοιχεια, όπως ότι επλασε από χωμα τον αδαμ και από το πλευρο του την ευα, αρα όταν μου κανει μαθημα ο βιολόγος και μου λεει ο ανθρωπος είναι ξαδερφακι με τον χιμπατζακο του λεω εξυπνάδες ότι αυτό είναι πιστη του και η δικη μου πιστη λεει αλλα. ουτε σφαζω τους παλαιστινιους-φιλισταιους γιατι είμαι ο περιούσιος λαος και αυτην την γη την εταξε ο θεος σε μενα.

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
τεραστια διαφορα.
της φυσης δεν της αποδιδω επιπλέον φανταστικα στοιχεια, όπως ότι επλασε από χωμα τον αδαμ και από το πλευρο του την ευα, αρα όταν μου κανει μαθημα ο βιολόγος και μου λεει ο ανθρωπος είναι ξαδερφακι με τον χιμπατζακο του λεω εξυπνάδες ότι αυτό είναι πιστη του και η δικη μου πιστη λεει αλλα. ουτε σφαζω τους παλαιστινιους-φιλισταιους γιατι είμαι ο περιούσιος λαος και αυτην την γη την εταξε ο θεος σε μενα.

Δηλαδή ο ανταγωνισμός διαφορετικών πληθυσμών για έδαφος είναι αποτέλεσμα της θρησκείας και όχι βιολογικό ένστικτο; Αυτό λες;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Δηλαδή ο ανταγωνισμός διαφορετικών πληθυσμών για έδαφος είναι αποτέλεσμα της θρησκείας και όχι βιολογικό ένστικτο; Αυτό λες;
λεω ο απατεωνας που ξεσηκωσε τους εβραιους να σφαζουν φιλισταιους, τους σταυροφόρους να σφαζουν μουσουλμάνους, τους μουσουλμάνους να σφαζουν απιστους ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ.
βιολογικο ενστικτο είναι όταν ξεσηκώνεσαι για ζωτικους πορους πολύ πιο σπανια να σφαξεις τον γειτονα σου. ποσοι πολεμοι εχουν γινει μεταξυ πχ αθεων κομμουνιστικων χωρων και ποσοι μεταξυ θρησκευομενων χωρων, λογω θρησκείας?

το ότι εχουμε πολεμους για λογους εθνικους, ταξικούς, οικονομικούς δεν σημαινει ότι καλως εχουμε και τις θρησκείες να μας φορτωνουν και αλλους πολεμους και άλλο μισος. φτανει.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
τεραστια διαφορα.

Ο μύθος της «μητέρας φύσης» συναγωνίζεται σε παραλογισμό αυτούς των αφελέστερων θρησκειών ...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ο μύθος της «μητέρας φύσης» συναγωνίζεται σε παραλογισμό αυτούς των αφελέστερων θρησκειών ...
κολοκυθια με το συμπαθειο.
αμα πεις ότι ισχυει αυτος ο νομος στην φυσικη γιατι ετσι το παρατηρούμε είναι πολύ διαφορετικο τελειωνει εκει.
.... από το να πεις ο θεος το εκανε ετσι, αρα υπαρχει θεος, αρα ο δικος μας θεος υπαρχει και όχι των αλλων, αρα εμεις ξερουμε την αληθεια και οι αλλοι το ψεμα, αρα πρεπει να αγωνιστουμε να τους επιβαλουμε την αληθεια που νομιζουμε εμεις.αρα μισος και πολεμος στην τελικη.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom