Νέα

TSI και μπουρδελότσαρκα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bazas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Αγαπητοί συναγωνιστές,
αναφέρομαι κυρίως στους συναδέλφους που έχουν TSI κινητήρες στο αυτοκίνητό τους. Ώς γνωστόν, αυτοί οι κινητήρες πρέπει, να περιμένεις 1 λεπτό όταν ανάβεις τη μηχανή, πρίν ξεκινήσεις, και άλλο 1 λεπτό, όταν σταματάς το αυτοκίνητο, πρίν το σβήσεις.
Όταν κινήσε στην περιοχή π.χ. του Μεταξουργείου και μετακινήσε από Κεραμεικού στην Αχιλλέως και από Αχιλλέως στην Κων/πολεως, και από Κων/πολεως στην Λιοσίων κ.ο.κ. είναι πολύ εκνευριστικό να περιμένεις 2 λεπτά για 4-5 λεπτά μετακίνησης.
Εκτός από τη λύση της μηχανής (δεν τις εμπιστεύομαι) και της αλλαγής αυτοκινήτου (τώρα το πήρα το κακόμοιρο), ξέρει κάποιος συναγωνιστής΄την λύση στο πρόβλημά μου;

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
Αγαπητοί συναγωνιστές,
αναφέρομαι κυρίως στους συναδέλφους που έχουν TSI κινητήρες στο αυτοκίνητό τους. Ώς γνωστόν, αυτοί οι κινητήρες πρέπει, να περιμένεις 1 λεπτό όταν ανάβεις τη μηχανή, πρίν ξεκινήσεις, και άλλο 1 λεπτό, όταν σταματάς το αυτοκίνητο, πρίν το σβήσεις.
Όταν κινήσε στην περιοχή π.χ. του Μεταξουργείου και μετακινήσε από Κεραμεικού στην Αχιλλέως και από Αχιλλέως στην Κων/πολεως, και από Κων/πολεως στην Λιοσίων κ.ο.κ. είναι πολύ εκνευριστικό να περιμένεις 2 λεπτά για 4-5 λεπτά μετακίνησης.
Εκτός από τη λύση της μηχανής (δεν τις εμπιστεύομαι) και της αλλαγής αυτοκινήτου (τώρα το πήρα το κακόμοιρο), ξέρει κάποιος συναγωνιστής΄την λύση στο πρόβλημά μου;
Αντι να σκεφτεσαι για μηχανακι φιλε μου δωσε κανα δυο χιλιαρικα και παρε ενα σαραβαλακι να κανεις τη δουλεια σου!!!

Υ.Γ. Μεχρι τοτε φροντισε στις τσαρκες σου να οδηγεις σε χαμηλες στροφες και δεν θα εχεις προβλημα!!!

Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
672
Πόντοι
81
Αγαπητοί συναγωνιστές,

για το σβήσε ενα turbo timer είναι αρκετό.
το θέμα είναι το εξής: ξέρεις για πιο λόγο γίνεται αυτό? και το λεπτό είναι λίγο...

OP
OP
B

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
για το σβήσε ενα turbo timer είναι αρκετό.
το θέμα είναι το εξής: ξέρεις για πιο λόγο γίνεται αυτό? και το λεπτό είναι λίγο...
Όχι δεν ξέρω.
Και ούτε βρέθηκε κάποιος να μου δώσει μια ικανοποιητική απάντηση.
Όλι λενεγια να ανεβούνε τα λάδια στην τουρμπίνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι το βιβλίο του αυτοκινήτου δεν αναγράφει πουθενά οτι χρειάζεται αυτό το 1 λεπτό.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Φιλαρακι δεν χρειαζεται οθτε ενα λεπτο οταν ξεκινας ,ξεκινα αμεσως αρκει να μην το γκαζωσεις μεχρι να ζεσταθει.
Και στο σβησημο παλι δεν χρειαζεται να περιμενης,περιμενης μονο αταν εχεις δουλεψει αγρια το τουρμπο περιμενεις 2-3 λεπτα.

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
Όχι δεν ξέρω.
Και ούτε βρέθηκε κάποιος να μου δώσει μια ικανοποιητική απάντηση.
Όλι λενεγια να ανεβούνε τα λάδια στην τουρμπίνα.
Αυτό που με παραξενεύει είναι οτι το βιβλίο του αυτοκινήτου δεν αναγράφει πουθενά οτι χρειάζεται αυτό το 1 λεπτό.
Η τουρμπινα φιλε οταν πατας το γκαζι πιανει τρελες στροφες!!!!
Μιλαμε για 60-80 μεχρι και 100.000 rpm!Οταν λοιπον εσυ σταματησεις καπου και σβησεις τη μηχανη η τουρμπινα συνεχιζει να γυρναει για κανα δυο λεπτα!!! Στο διαστημα αυτο ομως δεν λιπαινεται γιατι η τρομπα λαδιου εχει σταματησει να στελνει λαδι στην τουρμπινα!!!Οποτε γι'αυτο πρεπει να περιμενης λιγο στο ρελαντι για να πεσουν οι στροφες της τουρμπινας και μετα να σβησεις τη μηχανη!

OP
OP
B

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Όταν λέμε ήρεμα και άγρια, αυτό πως ερμηνεύεται σε στροφές;
Μέχρι 3.000 στροφές θεωρείτε ήρεμα;
Και αν εγώ πηγαίνω π.χ. 20 λεπτά κόφτες και μετά 10 λεπτά με 2.000 στροφές, πάλι χρειάζεται 2-3 λεπτά;

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
το GT εχεις φιλε???αν ναι, θα μας τρελανεις τελείως.....αμα δεν τουρμπιζει το αυτοκινητο δεν χρειαζεται να πρεριμενεις καθολου εκτος αν στις τσαρκες σου πας με 6000 στροφες,αν πας νορμαλ σιγα μην περιμενεις να ''κρυωσει''

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
οχι αν μετα τους κοφτες εχεις 5 λεπτα σε κινηση σταματα ξεκινα δεν χρειαζεται να περιμενης

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
Όταν λέμε ήρεμα και άγρια, αυτό πως ερμηνεύεται σε στροφές;
Μέχρι 3.000 στροφές θεωρείτε ήρεμα;
Και αν εγώ πηγαίνω π.χ. 20 λεπτά κόφτες και μετά 10 λεπτά με 2.000 στροφές, πάλι χρειάζεται 2-3 λεπτά;
Αμα πηγαινεις 20' κοφτες μαλλον θα σβησει απο μονο του μια και καλη! :2funny:
Απλα στις τσαρκες οπως το'πες, μεχρι 3000 στροφες!!!
Και αμα το σκιζεις το αμαξι τοτε φροντισε το τελευταιο χλμ να το κανεις ηρεμα!
Επισης το καλυτερο θα ηταν να ρωτησεις την αντιπροσωπεια γιτι εχεις και 2 χρονια εγγυηση ακομα!(οποτε γαμα το αφοβα) :rockon:

OP
OP
B

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
το GT εχεις φιλε???αν ναι, θα μας τρελανεις τελείως.....αμα δεν τουρμπιζει το αυτοκινητο δεν χρειαζεται να πρεριμενεις καθολου εκτος αν στις τσαρκες σου πας με 6000 στροφες,αν πας νορμαλ σιγα μην περιμενεις να ''κρυωσει''
Το 140άρι το TSI Golf 1.4 έχω. Τρελή ροπή.

OP
OP
B

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Επισης το καλυτερο θα ηταν να ρωτησεις την αντιπροσωπεια γιτι εχεις και 2 χρονια εγγυηση ακομα!(οποτε γαμα το αφοβα) :rockon:
Από εταιρεία leasing το έχω. Απλά μου δήλωσαν ότι αν κολλήσει η τουρμπίνα είναι συνυπευθυνότητα.

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
:cheesy:

Συνημμένα

• HPIM2172.JPG
    HPIM2172.JPG
    190,3 KB · Εμφανίσεις: 17
OP
OP
B

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Βάλτο σε Μπορντοροδοκόκκινο (κατα Μιραράκη) και το βρήκες. To Tornado κόκκινο μεταλλικο της VW.

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Καλοι κινητηρες αυτοι οι τσι!
Golf τσι! Ωραιο αμαξι, δυνατο μηχανικο συνολο.

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Αγαπητοί συναγωνιστές,
Ειμαι κάτοχος TSI (Tiguan)
Oταν βαζεις μπρος, ξεκινας αμέσως και δεν πιέζεις. (3000σαλ το πολύ)
Οταν είναι να σταματήσεις, ένα δεκάλεπτο πριν, πηγαίνεις μαλακά.
Περιμένεις 1 με 2 λεπτα, οταν σταματάς μετά από σκίσιμο.

Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
672
Πόντοι
81
πρέπει να πω ότι όσοι ξεκινάτε αμέσως τα αμάξια σας τον ψιλοπαίζετε.
ισχύει σε όλα τα αμάξια που έχουν τουρμπίνα και όχι μόνο στα tsi.
τα λάδια λειτουργούν κάτω απο κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες, ανάλογα με το λάδι βέβαια.
γιαυτό το λόγο αφήνουμε κανένα πεντάλεπτο το αμάξι να λειτουργήσει,όχι μόνο για να ανέβουν τα λάδια, αλλά και για να ζεσταθούν και πιάσουν τη θερμοκρασία του κατασκευαστή, ειδάλλος δεν λοιπαίνετε σωστά το κινητήρας και αυτό θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα.
τώρα όσον αφορά το σβήσιμο, καλό είναι πριν σταματήσεις να πηγαίνεις πολύ χαλαρά για κανένα 10 λεπτο (πάλι για να πέσει η θερμοκρασίατου λαδιού και να έρθει στα ίσα του) και μετά να το σβήσεις. αλλά αυτό μπορείς να το αποφύγεις με το tyrbo timer που με έχει σώσει πολλές φορές απο  χαμένο χρόνο.

spoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Κριτικές
23
Like
8
Πόντοι
666
πρέπει να πω ότι όσοι ξεκινάτε αμέσως τα αμάξια σας τον ψιλοπαίζετε.
ισχύει σε όλα τα αμάξια που έχουν τουρμπίνα και όχι μόνο στα tsi.
τα λάδια λειτουργούν κάτω απο κάποιες συγκεκριμένες θερμοκρασίες, ανάλογα με το λάδι βέβαια.
γιαυτό το λόγο αφήνουμε κανένα πεντάλεπτο το αμάξι να λειτουργήσει,όχι μόνο για να ανέβουν τα λάδια, αλλά και για να ζεσταθούν και πιάσουν τη θερμοκρασία του κατασκευαστή, ειδάλλος δεν λοιπαίνετε σωστά το κινητήρας και αυτό θα δημιουργήσει στο μέλλον πρόβλημα.
Πολυ σωστα τα λες!
Kαι αυτο ισχυει για ολα τα αυτοκινητα τουρμπατα και ατμοσφαιρικα!!!Και χειμωνα καλοκαιρι!
Ο λογος ειναι οτι τα μερη ενος κινητηρα δεν ειναι ολα απο το ιδιο μεταλλο πχ τα τα εμβολα ειναι αλουμινιο ενω τα χιτωνια ειναι μαντεμενι με αποτελεσμα να εχουμε διφορετικο συντελεστη διαστολης μεταξυ τους!Ετσι πρεπει να προσεχουμε λιγο το γκαζι πριν φτασει το μοτερ στην επιθυμητη θερμοκρασια λειτουργιας!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom