Μάκης Τσατσαρίδης
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 4
- Like
- 713
- Πόντοι
- 86
Σήμερα κατα τις έξι το απόγευμα παρέστην μάρτυρας σε περιστατικο κλοπής κι έκρινα σκόπιμο να το αναφερω ,για να έχουν οι φίλοι εδώ εντεταμενη την προσοχή τους.Ημουν για μια τσάρκα στη Μεγαλου Αλεξανδρου και κατεβαινα προς Ιάσονος,βρισκομουν απεναντι απο το μεγαλο ξενοδοχείο.Μπροστα μου ξαφνικα,στη γωνια με Κολωνου,βλεπω εναν καριόλη (περιγραφη παρακατω) ,να αρπαζει το τσαντακι απο εναν περαστικό,τους εβλεπα εκ των όπισθεν, ο τσαντακιας ηταν μετριου αναστηματος,κανονικος στα κιλα,περιπου 25-28 χρονων,απο το σουλουπι του, φορουσε μαυρη εφαρμοστη φορμα ,οπως οι μοτοσυκλετιστές. Πισω του,σε αποσταση 6-8 μετρων, τον ακολουθούσε ενας όμοιος με αυτόν σε όλα, σιγουρα συνεργός του για κάλυψη. Ο ανθρωπος αρχιζει να κυνηγαει φωναζοντας τον καριόλη, και αρχιζω κι εγω να τρεχω ξοπισω τους για να βοηθησω τον δικο μας ( Ελληνας σιγουρα,μιλουσε καθαρα και ανετα ελληνικα). Ο κλεφτης χωνεται στην Περδικα και παει προς Αχιλλεως, εκι αυτος που καλυπτε τον κλεφτη κανει πισω,γιατι καταλαβε οτι θα τον αρπαζα, και εξαφανιζεται στην αντιθετη κατευθυνση. Φτανουν στην Αχιλλεως,περνανε απεναντι κι εκει ,μετα το παρκακι - πλατεια ο ανθρωπος τον χανει,(ωσπου να περασει το ρευμα αυτοκινητων που ανεβαινει την Αχιλλεως ,περιμενα αναγκαστικα και περασα μετα απεναντι). Εκει ,στην Οδυσσεως και Κολωνου ο άνθρωπος ειχε απελπιστει, πλησιασα να δω τι θα γινει και ξαφνικα, ερχεται ενας νεαρος που ειχε δει τη σκηνη και του λεει "Φιλε ηρεμησε,του το πήρε το τσαντακι,νατος ερχεται", και βλεπω ενα παλικαρι σε μηχανακι με κρανος να τον πλησιαζει και να του δινει το τσαντακι. Αυτος ηθελε να του δωσει καποια χρηματα προφανως,γιατι εψαχνε στο πορτοφολι του, αλλα ο αλλος του ειπε "οχι,δε δεχομαι τιποτε, " εκει το παρ ολιγο θυμα κλοπης ειδα που εβγαλε και του εδωσε ενα χαρτι μικρο,μαλλον επισκεπτηριο.
Μου εκανε εντυπωση η αλληλεγγυη που εδειξαν οι ανθρωποι και η σταση του μοτοσυκλετιστη. Μπράβο ,παντα τετοια,αν χρειαστει βεβαια.
Οσο για τα δυο τσογλανια ( τους εκοψα απο το σωματότυπό τους για αλγερινους ) , οσοι τυχον πετυχετε αυτο το ντουετο ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ( θεωρω σιγουρο ότι εχουν ορμητηριο σε καποιο αλγερινο καφενειο στην Κολοκυνθους, η σε αλλα παρεμφερη προς Δεληγιώργη - οπου προ δεκαετιας ειχαν τραβηξει χρυση καδενα απο γυναικα μπροστα μου και ειδα που ηταν σε συνεννοηση με ομοιούς τους που καθονταν το τοτε γωνιακο καφενειο)
Να διευκρινισω οτι οι αλγερινοι ειναι δυο ειδών. Οι αραβες αλγερινοι,που ειναι σε μεγαλο ποσοστό στοιχεία εγκληματικα και οι γηγενεις παλαιοί κατοικοι της τωρινης Αλγεριας, οι Βερβεροι ή Καμπύλοι (Καβυλια λεγεται η χωρα αυτη απο παλια) , οι οποιοι ειναι ενας μεσογειακος αρχαιος λαός, εξαιρετικοι ανθρωποι οι περισσότεροι, που δεν εχουν στην ουσια καμμια σχεση με τους άραβες αλγερινους.
Μου εκανε εντυπωση η αλληλεγγυη που εδειξαν οι ανθρωποι και η σταση του μοτοσυκλετιστη. Μπράβο ,παντα τετοια,αν χρειαστει βεβαια.
Οσο για τα δυο τσογλανια ( τους εκοψα απο το σωματότυπό τους για αλγερινους ) , οσοι τυχον πετυχετε αυτο το ντουετο ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ( θεωρω σιγουρο ότι εχουν ορμητηριο σε καποιο αλγερινο καφενειο στην Κολοκυνθους, η σε αλλα παρεμφερη προς Δεληγιώργη - οπου προ δεκαετιας ειχαν τραβηξει χρυση καδενα απο γυναικα μπροστα μου και ειδα που ηταν σε συνεννοηση με ομοιούς τους που καθονταν το τοτε γωνιακο καφενειο)
Να διευκρινισω οτι οι αλγερινοι ειναι δυο ειδών. Οι αραβες αλγερινοι,που ειναι σε μεγαλο ποσοστό στοιχεία εγκληματικα και οι γηγενεις παλαιοί κατοικοι της τωρινης Αλγεριας, οι Βερβεροι ή Καμπύλοι (Καβυλια λεγεται η χωρα αυτη απο παλια) , οι οποιοι ειναι ενας μεσογειακος αρχαιος λαός, εξαιρετικοι ανθρωποι οι περισσότεροι, που δεν εχουν στην ουσια καμμια σχεση με τους άραβες αλγερινους.