Νέα

Τρούμπα, μικρή αναδρομή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα antisthenis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
80....
πιτσιρικας...
παμε στις "κιτρινες" ηταν το συνθημα....
κατι που δεν λεει κανενα βιβλιο,κανενα ρεπορταζ...
οταν τα καμπαρε γινανε μπουζουκια με κονσομσιον....

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε, ναι τότε τα καμπαρέ ήταν γεμάτα με ταϋλανδέζες και φιλιππινέζες αρτίστες. Δηλ. για εποχή 1970 -1982 (μετά ήρθαν οι Δομινικάνες). Αλλά δεν μιλάει το άρθρο για αυτή την εποχή. Μιλά για την εποχή 1936 - 1968.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Σύντροφε, ναι τότε τα καμπαρέ ήταν γεμάτα με ταϋλανδέζες και φιλιππινέζες αρτίστες. Δηλ. για εποχή 1970 -1982 (μετά ήρθαν οι Δομινικάνες). Αλλά δεν μιλάει το άρθρο για αυτή την εποχή. Μιλά για την εποχή 1936 - 1968.
ναι ρε συ το ξερω...ολοι λιγο πολυ ξερουμε για τοτε και εχουμε ακουσει πολλες ιστοριες..τι εγινε μετα το ξερουν λιγοι και εχει πολυ ενδιαφερον

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο του Β.Κουτούζη εδώ θα διαπιστώσεις ότι περιγράφει πολύ καλά το τι συνέβαινε την εποχή εκείνη (δηλ. μετά το 1968). Έχοντας ιδία άποψη, όχι μόνο ως κάτοικος, αλλά αργότερα ως εργαζόμενος εκεί (γκαρσόνι στο Club Cabana στη  Φίλωνος)την εποχή που ήμουν φοιτητής , αλλά και τακτικότατος θαμώνας ΟΛΩΝ σχεδόν των καμπαρέ της περιοχής,σε διαβεβαιώ ότι τα πράγματα είχαν όπως τα λέει.

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
... Έχοντας ιδία άποψη, όχι μόνο ως κάτοικος, αλλά αργότερα ως εργαζόμενος εκεί (γκαρσόνι στο Club Cabana στη  Φίλωνος)την εποχή που ήμουν φοιτητής , αλλά και τακτικότατος θαμώνας ΟΛΩΝ σχεδόν των καμπαρέ της περιοχής,σε διαβεβαιώ ότι τα πράγματα είχαν όπως τα λέει.

Με τέτοιο βιογραφικό, ειλικρινά είσθε αξιοσέβαστος κύριος.

Ταπεινά, μπορώ να αντιτάξω την προϋπηρεσία μου ως μπάρμαν στη χαρτοπαικτική λέσχη "Bon Ton" στην Πειραϊκή, το έτος 1979, κι εγώ επίσης ως εργαζόμενος φοιτητής...
Μπάρμαν που λεει ο λόγος δηλαδή, ένα αμούστακο άγουρο αντράκι, άρτι ενηλικιωθέν, ήμουν.

Ο συνιδιοκτήτης του Bon Ton, άνα κάθαρμα της νύχτας, ήταν επίσης ιδιοκτήτης του μπαρ Play Boy στο Πασαλιμάνι, όπου πήγαινα που και που.

Μια άλλη φορά, κάπου στα 1978-1979, δούλευα σε ένα τοστάδικο - ταχυφαγείο στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Μια νύχτα, με προσκάλεσε το αφεντικό και πήγαμε στην οδό Νοταρά στην Τρούμπα, σε κατάστημα με ημιεκδιδόμενες Ασιάτιδες...
Σήμερα θα το κατατάσσαμε στα "Κωλόμπαρα που ίσως και να γαμάς".

Το κείμενο αναφέρει:
"Η αμερικανική βοήθεια στις ευρωπαϊκές χώρες δεν περιοριζόταν μόνο στο σχέδιο Μάρσαλ. Ο 6ος Αμερικάνικος Στόλος άφηνε το στίγμα και τα δολάριά του απ’ όπου και αν περνούσε. Όταν έφτανε στον Πειραιά, μόνο καμπάνες δεν χτύπαγαν. Τα κορίτσια πολλαπλασιαζόντουσαν από 500 σε 3.000, αφού έφταναν στην Τρούμπα καμαριέρες, υπηρέτριες και νεαρές από την επαρχία που ήξεραν πως σε δύο ημέρες θα βγάλουν όσα θα έβγαζαν δουλεύοντας δύο μήνες..."

Εκτιμώ ότι αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η πορνεία είναι μέσα στο DNA της κοινωνίας και κατά καιρούς καλλιεργείται - πολλαπλασιάζεται ή διώκεται - περιορίζεται. Υπήρχε πάντα, θα υπάρχει πάντα.

Όσον αφορά τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, όταν ήμουν παιδάκι, μια Κυριακή με πήραν οι θείοι μου με μια μικρή βάρκα και ανοιχτήκαμε στη θάλλασα του Φαλήρου για ψάρεμα...
Στο βάθος, φαίνονταν τα γκριζωπά θηριώδη πλοία του 6ου Στόλου. Φτάσαμε ως εκεί, πολύ κοντά στα πλοία. Παρατηρούσαμε τους Αμερικανούς ναύτες, οι οποίοι επίσης μας χάζευαν.
Τότε, για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα νέγρο ναύτη.
Το κατάμαυρο πρόσωπό του έκανε έντονη αντίθεση με την πάλλευκη στολή του.
Το πάλλευκο χαμόγελό του έκανε έντονη αντίθεση με το κατάμαυρο τουφέκι του.

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Σύντροφε από ότι κατάλαβα πρέπει να είμαστε συνομήλικοι (εγώ το '59 γεννηθείς). Αν δούλευες Πειραιά μπορεί να ήξερες το καφενείο Ο ΠΑΥΛΟΣ στην Υψηλαντου. Εγώ το κράταγα τότε. Σε χαρτοπαικτικές ομοίως εχω δουλέωει.Αν θες στείλε πμ.
Και εγώ σύντροφε από εκείνη την εποχή θυμάμαι έντονα τα περίπολα των αμερικάνων στην Τρούμπα και τους πανύψηλους νέγρους ναυτονόμους. Και εγώ έβλεπα για πρώτη φορά έγχρωμους ναύτες και με είχαν εντυπωσιάσει.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Σύντροφε αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο του Β.Κουτούζη εδώ θα διαπιστώσεις ότι περιγράφει πολύ καλά το τι συνέβαινε την εποχή εκείνη (δηλ. μετά το 1968). Έχοντας ιδία άποψη, όχι μόνο ως κάτοικος, αλλά αργότερα ως εργαζόμενος εκεί (γκαρσόνι στο Club Cabana στη  Φίλωνος)την εποχή που ήμουν φοιτητής , αλλά και τακτικότατος θαμώνας ΟΛΩΝ σχεδόν των καμπαρέ της περιοχής,σε διαβεβαιώ ότι τα πράγματα είχαν όπως τα λέει.
συντροφε (η παπαρηγα εισαι μωρ αδερφακι μου) εγω ημουνα argentina κατα βαση....ειχε πολυ φαση η περιοχη,ζορικη,καλτ αλλα κανεις δεν σε πειραζε αν ησουνα σπαθι.Τωρα ψιλοπηγαινω στα κωλομπαρα εχω της γνωριμιες μου για χαρη του παλιου καιρου που λεμε.Η φυσικη συνεχεια της λεσχης ηταν τα καμπαρε για κανα ποτακι  ;)
Ειμαστε γειτονες και ειμαι λιγο πιο μικρος απο εσενα και τον πυραυλο

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.297
Πόντοι
5.006
Με τέτοιο βιογραφικό, ειλικρινά είσθε αξιοσέβαστος κύριος.

Ταπεινά, μπορώ να αντιτάξω την προϋπηρεσία μου ως μπάρμαν στη χαρτοπαικτική λέσχη "Bon Ton" στην Πειραϊκή, το έτος 1979, κι εγώ επίσης ως εργαζόμενος φοιτητής...
Μπάρμαν που λεει ο λόγος δηλαδή, ένα αμούστακο άγουρο αντράκι, άρτι ενηλικιωθέν, ήμουν.

Ο συνιδιοκτήτης του Bon Ton, άνα κάθαρμα της νύχτας, ήταν επίσης ιδιοκτήτης του μπαρ Play Boy στο Πασαλιμάνι, όπου πήγαινα που και που.

Μια άλλη φορά, κάπου στα 1978-1979, δούλευα σε ένα τοστάδικο - ταχυφαγείο στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Μια νύχτα, με προσκάλεσε το αφεντικό και πήγαμε στην οδό Νοταρά στην Τρούμπα, σε κατάστημα με ημιεκδιδόμενες Ασιάτιδες...
Σήμερα θα το κατατάσσαμε στα "Κωλόμπαρα που ίσως και να γαμάς".

Το κείμενο αναφέρει:
"Η αμερικανική βοήθεια στις ευρωπαϊκές χώρες δεν περιοριζόταν μόνο στο σχέδιο Μάρσαλ. Ο 6ος Αμερικάνικος Στόλος άφηνε το στίγμα και τα δολάριά του απ’ όπου και αν περνούσε. Όταν έφτανε στον Πειραιά, μόνο καμπάνες δεν χτύπαγαν. Τα κορίτσια πολλαπλασιαζόντουσαν από 500 σε 3.000, αφού έφταναν στην Τρούμπα καμαριέρες, υπηρέτριες και νεαρές από την επαρχία που ήξεραν πως σε δύο ημέρες θα βγάλουν όσα θα έβγαζαν δουλεύοντας δύο μήνες..."

Εκτιμώ ότι αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η πορνεία είναι μέσα στο DNA της κοινωνίας και κατά καιρούς καλλιεργείται - πολλαπλασιάζεται ή διώκεται - περιορίζεται. Υπήρχε πάντα, θα υπάρχει πάντα.

Όσον αφορά τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ, όταν ήμουν παιδάκι, μια Κυριακή με πήραν οι θείοι μου με μια μικρή βάρκα και ανοιχτήκαμε στη θάλλασα του Φαλήρου για ψάρεμα...
Στο βάθος, φαίνονταν τα γκριζωπά θηριώδη πλοία του 6ου Στόλου. Φτάσαμε ως εκεί, πολύ κοντά στα πλοία. Παρατηρούσαμε τους Αμερικανούς ναύτες, οι οποίοι επίσης μας χάζευαν.
Το πάλλευκο χαμόγελό του έκανε έντονη αντίθεση με το κατάμαυρο τουφέκι του.
ελπιζω οταν αναφερεις την φραση ¨καταμαυρο τουφεκι¨ να κυριολεκτεις και να μην μιλας μεταφορικα...... :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

astronautis2

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2013
Like
0
Πόντοι
0
Το πήρα το εν λόγω βιβλίο (εκδόσεις Τσαμαντάκη) στα 16,50ε. Θα μπορούσε να έχει περισσότερες σελίδες

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.062
Πόντοι
5.975
Aπό  αυτό 

λείπει  το " καλώς ήρθε το δολάριο" -η πρώτη εν Ελλάδι έγχρωμη ταινια ( την  "Αλικη  στο ναυτικό ' την έφτιαξαν έξω)
==
ΟΚ !
συγκλονιστικοί  οι  μεσήλικες συναγωνιστές--- Εύγε !  :)

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
Απόσπασμα:

Στο υπερκατάστημα του Τζοάνου (σερβίριζε καφέ, χασίς, και πουτάνες), ένας νεαρός αξιωματικός του ΠΝ κατά λάθος παρέσυρε με τη χλαίνη του το ναργιλέ και τον έσπασε ...

Οι μαστουρωμένοι πελάτες τραγούδησαν:

Μας έσπασες το ναργιλέ,
κυρ-λοχαγέ, κυρ-λοχαγέ,
τον πήρε η μανδύα σου,
γαμώ τη παναγία σου...

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.758
Πόντοι
7.783
Με αφορμή χθεσινό προσκύνημα στα άγια καλντερίμια της Τρούμπας (δηλαδή πρωινά ξίδια σε κωλόμπαρο της οδού Νοταρά, με μουσική KC & the Sunshine Band και ημιεκδιδόμενες τραπεζοκόμους που έμοιαζαν με νυχτερίδες), δείτε στο βίντεο σκηνές γυρισμένες στην πραγματική Τρούμπα, όπως ήταν το 1964.
Προς το τέλος του video, φαίνεται κι ένα πουτανάκι της εποχής...
Το τραγούδι είναι το "Χάθηκε το φεγγάρι" σε στίχους Βαγγέλη Γκούφα και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου με τη Βίκυ Μοσχολιού, από την ταινία "Λόλα"...

sabbag

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
67
Πόντοι
0
Αυτό δεν είναι η τρουμπα τύπε
πλατό είναι και πολύ καλό μάλιστα.
Καλή χρονιά.

mortaki

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό δεν είναι η τρουμπα τύπε
πλατό είναι και πολύ καλό μάλιστα.
Καλή χρονιά.

Ναι σκηνικα φτιαχτα ειναι...αλλα το βιντεακι εχει στην αρχη δυο /τρια πλανα απο τον παλιο Πειραια πο εχουν ενδιαφερον..π.χ το νησακι του Παρασκευα (τα "βοτσαλακια" που καναμε μπανιο), την Πλατεια Αλεξανδρας, με το τραμ (ποσοι το θυμουνται) και φυσικα το εμβληματικο Ρολοι..Σημα του Πειραια (που το κατεδαφησαν οι μαλακες)..αλλες εποχες..αλλη ζωη..ονειρο ηταν και παει.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Ναι σκηνικα φτιαχτα ειναι...αλλα το βιντεακι εχει στην αρχη δυο /τρια πλανα απο τον παλιο Πειραια πο εχουν ενδιαφερον..π.χ το νησακι του Παρασκευα (τα "βοτσαλακια" που καναμε μπανιο), την Πλατεια Αλεξανδρας, με το τραμ (ποσοι το θυμουνται) και φυσικα το εμβληματικο Ρολοι..Σημα του Πειραια (που το κατεδαφησαν οι μαλακες)..αλλες εποχες..αλλη ζωη..ονειρο ηταν και παει.

Τύπε, για δες αυτό, θα σου αρέσει:

mortaki

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1

Ωωωωπ!!!!Πες το κι εγινε, οπως ελεγε η παλια εκπομπη στην τηλεοραση!!
Το θεμα ειναι τι προυπολογισμο μπορει να εχει ενα τετοιο εργο, κι αν αντεχει ο Δημος να το πραγματοποιησει σε μια εποχη ισχνων (τι ισχνων, σκελετομενων) αγελαδων..Παντως κατι παει να γινει στο Πειραια..τουλαχιστον το Δημοτικο θεατρο λειτουργει..Θα χει συνεχεια..??
Το παρηγορο ειναι οτι στο χωρο που ηταν το ρολοι , δεν εχουν φτιαξει τιποτε αλλο, και αρκει μια σχετικη κυκλοφοριακη ρυθμιση (ευκολη ή δυσκολη θα δειξει) για να βρεθει παλι το Ρολοι, εκει που ηταν...Πιστευω οτι σε καποια υπηρεσια του Δημου θα υπαρχουν ξεχασμεν/σκονισμενα τα παλια αρχιτεκτονικα του κτηριου..
Αν ειναι να φτιαχτει κατι , να γινει οπως ηταν
Τι να πω Μακαρι...Αν γινει κι αυτο τι ,...με ερανο απο δω μεσα ας ξαναφτιαχτει και το John Bull...to Top "Καφωδειο" της εποχης..(Να μαθαινουν και οι νεωτεροι τους ορους παρακαλω)...Εκει να δουμε δοξες και "αλλοδαπες εκδιδομενες"...Ειθε!!!!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Καλημέρα και καλή χρονιά.

Και ΕΡΩΤΩ: Στη Φυλής και στο Μεταξουργείο πήγαν τα σπίτια από τότε που έφυγαν από την Τρούμπα;

Το ξέρει κανένας θετικά αυτό; Υπήρχαν και τότε σπίτι ΚΑΙ αλλού πλην Τρούμπας;

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Έχω πάει βόλτα στις οδούς που άλλοτε ήταν η Τρούμπα. Περπάτησα στους δρόμους που γυρίστηκαν οι ταινίες.

Κάποια μπαρ υπάρχουν με την ίδια ονομασία ακόμη και τώρα. Νομίζω το Black Cat;;; Τότε που δείχνει το Φούντα να πηγαίνει σε ένα μπαρ δίπλα στο σπίτι που δούλευε μετά την απόρριψη της Καρέζη, νομίζω ότι είναι αυτό. Μιλάω φυσικά για την ταινία ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ.

Κάποια σπίτια φαίνεται ότι σφραγίστηκαν το 1968 και παρέμειναν έτσι από τότε...

Επίσης η ταινία Τα Κόκκινα Φανάρια είναι προφητική αφού στα 1965 δείχνει κάτι που έγινε το 1968. Βέβαια μπορεί να ήταν στα σκαριά κάτι τέτοιο από τότε και απλά να το έκανε η δικτατορία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom