Εξαρταται απο το μεγεθος της εταιριας και απο το ποιος σε προλαμβανει? Αν δηλαδη σε προσλαβει το αφεντικο, για ποιο λογο να νιωθει απειλη απο καποιον ικανο υπαλληλο?? Τον ανταγωνισμο θα τον νιωσεις μεταξυ των συναδελφων αλλα οχι απο το αφεντικο.
Σιγουρα ομως τον πιστο υπαλληλο τον εκτιμας πολυ,αλλα το πιστος απο μονο του δεν λεει τιποτα.Εγω παλι διατηρω ακομα μια επιφυλαξη ως προς το βυσμα που χρειαζεται για τον ιδιωτικο τομεα.Κανεις δεν ειναι διαθετιμενος να σου χαρισει τα λεφτα του. Ισως απλα να βρεθει το πρωτο πατημα πιο ευκολα αλλα οι προοπτικες δεν νομιζω οτι καθοριζοντε απο το βυσμα σε μεγαλο βαθμο.Αποψη μου βεβαια,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις
Βασικά κανείς δεν είναι διατεθιμένος να σε πληρώσει...Ο έλληνας επιχειρηματίας (από τις τράπεζες έως τα ψιλικατζίδικα) δεν επενδύει στο προσωπικό του...Αν βρει ικανο και φιλοτιμο θα τον εξουθενώσει χωρίς ποτέ να τον ανταμείψει διότι θεωρεί τον υπάλληλο αναλώσιμο και αντικαταστατό...Αν βρει ικανό αλλά τσαμπουκαλεμένο θα τον διώξει ως μη συνεργάσιμο..Το ζήτημα είναι να γλιτώσει λεφτά τώρα..Αν μακροπρόθεσμα ζημιωθεί στ' αρχίδια του- είναι πέραν της κατανόησής του ο μακρόπνοος σχεδιασμός...
Και από την πείρα μου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε, κατά κάποιον τρόπο, επιτελική θέση, τα αφεντικά έχουν νοοτροπία τσιφλικά- τους ενδιαφέρει περισσότερο ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τους ίδιους (και σε μεγάλους οργανισμούς του τμήματός τους) παρά η αποτελεσματικότητα..Αυτήν την αναπληρώνουν με επικοινωνιακά τρικ (κυρίως μέσω του blame game) και της επινόησης αποδιοπομπαίου τράγου...Γι' αυτό και έχουμε ακόμη και σε επιχειρήσεις των 5 ατόμων φεουδα, τσιφλίκια και στελεχοτσαμπουκάδες "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; "
Και προτού αρχίσει κάποιος τις αναλύσεις "ναι αλλά η αγορά μεσομακροπρόθεσμα θα κρίνει" σας πληροφορώ ότι με τόσο μαλάκα καταναλωτή όσο ο έλληνας και σκατά να πουλάς και κακής ποιότητας και πανάκριβα, με τη σωστή πολιτική δημοσίων σχέσων- διαφημισης, θα τα πουλάς όπως τα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς...
Από τη στιγμή που η αγορά δε λειτουργεί ορθολογικά γιατί να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις;