Νέα

Τρόποι εύρεσης εργασίας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα laplace
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
ρε παιδια οταν θέλετε να βρείτε νέα δουλεια,τι κάνετε? δεν μιλάμε για πωλητής-οδηγός που θα βρείς άνετα αλλα εξειδικευμένες πχ μηχανικός...
τι απο σάιτ οπως skywalker?η η πεπατημένη πόρτα-πόρτα αιτήσεις σε εταιρίες?Γιατι εχω την αίσθηση οτι χωρίς βύσμα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΠΤ?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
ρε παιδια οταν θέλετε να βρείτε νέα δουλεια,τι κάνετε? δεν μιλάμε για πωλητής-οδηγός που θα βρείς άνετα αλλα εξειδικευμένες πχ μηχανικός...
τι απο σάιτ οπως skywalker?η η πεπατημένη πόρτα-πόρτα αιτήσεις σε εταιρίες?Γιατι εχω την αίσθηση οτι χωρίς βύσμα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΠΤ?

Για μηχανικούς (φαντάζομαι δεν εννοείς αυτοκινήτων) ρίξε μια ματιά στις αγγελίες του ενημερωτικού δελτίου του ΤΕΕ.

OP
OP
L

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
ναι Yorgos,όντως καλή ιδεα...

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Βαλε και αγγελια στο περιοδικο,και παραλληλα κανε μια βολτα απο πολεοδομιες και διαβασε αγγελιες,η και βαλε μια δικη σου.Δεν ειναι κακη ιδεα,τοσος κοσμος μπαινοβγαινει καθημερινα, και συνηθως περιμενει και πολυ ωρα

OP
OP
L

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
παιδια ειναι ιδέα μου η ΟΝΤΩΣ τελικά χωρίς μέσον για να δουλέξεις σε μεγάλη βιομηχανία πρεπει να είσαι 'κουμπάρος' ???

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
126
Πόντοι
16
Ως αντρα και συναγωνιστη ευχομαι καλη τυχη.Ευχομαι να μην υπαρχουν μονο υποψηφιες για την οποια δουλεια τα γνωστα πουτανακια που με οπλο τα μπουτια το μουνι και την πιπα καβατζωνουν τις δουλειες.Εχω φιλους που χασανε δουλειες απο αυτα αλλα και φιλους που τα προσελαβαν για τα παραπανω προσοντα και  το απολαμβανουν(αυτους τους ψιλοζηλευω για να ειμαι ειλικρινης).

OP
OP
L

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
LEFTY2 ξέρω μια 'εγκυο΄ που πήρε θέση εργαστηριακού συνεργάτη σε τει με 'πίπες' (αυτα τα έκανε μάλιστα καμια εβδομάδα πριν παντρευτεί)

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Κοιτα οπως σε ολους τους τομεις της χωρας-μοντελο(βλ. Ελλαδα) το μεσον δεν εβλαψε ποτε κανεναν,αλλα μην τα βαφεις μαυρα.Παντα υπαρχει περιθωριο για ατομα που αγαπαν την δουλεια τους και ειναι εργατικα

LEFTY2

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
126
Πόντοι
16
LEFTY2 ξέρω μια 'εγκυο΄ που πήρε θέση εργαστηριακού συνεργάτη σε τει με 'πίπες' (αυτα τα έκανε μάλιστα καμια εβδομάδα πριν παντρευτεί)
Φιλε διχως να λεω οτι ολες η κοπελες καταφευγουν σε τετοια μεσα , πρεπει να πω οτι το φαινομενο εχει παρει μεγαλες διαστασεις πλεον και εμεις οι αντρες παιζουμε σε πολλες περιπτωσεις με σοβαρο μειονεκτημα.Εχω αρκετους φιλους  που εχουν καταστηματα κυριως και γνωριζω πολλα παραδειγματα.Δεν ειναι τυχαιο το οτι συχνα τα πιτσιρικια στις συζητησεις τους , αλλα και αρθρα σε περιοδικα στυλ cosmo αναφερουν οτι ενα απο τα σημαντικοτερα προσοντα για να πετυχει τους οποιους στοχους εχει μια κοπελα σημερα (οχι το μονο αλλα αντικαθιστα ετσι οπως ειναι η κοινωνια μας πολλα αλλα) ειναι να ξερει να ανοιγει την σωστη στιγμη τα ποδια της και να κανει καλη πιπα.Ειτε για να περασει μαθημα στο πανεπιστημιο,ειτε να βρει δουλεια ειτε ειτε ειτε . 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η πλάκα πλέον είναι ότι το δημόσιο είναι αρκετά πιο αξιοκρατικό από τον ιδιωτικό τομέα...
Αν καποιος καβατζωθεί μέσω Ασεπ έχει καλώς..
Αν ψαχτείς μέσω ιδιωτικού τομέα και δεν είσαι γιος του αφεντικού ή έστω γερό βύσμα θα πρέπει να έχεις το επικοινωνιακό χάρισμα του γκαίμπελς και να είσαι αδίστακτος σαν τον Στάλιν και να έχεις τοη ρουφιανιά του αρτέμη μάτσα για να ξεκολλήσεις από τα ? 800 το μήνα..
Όσο για προσόντα, στον ιδιωτικό τομέα δεν ψάχνουν ικανούς, ψάχνουν για ΠΙΣΤΟΥΣ...Τους ικανούς πλην ξηγημένους τους ξεζουμίζουν και τους πετάνε άσε που τους βλέπουν και ανταγωνιστικά.
Υπερβάλω λίγο αλλά σε γενικές γραμμές έτσι είναι.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Δεν υπερβάλλεις καθόλου...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Εξαρταται απο το μεγεθος της εταιριας και απο το ποιος σε προλαμβανει? Αν δηλαδη σε προσλαβει το αφεντικο, για ποιο λογο να νιωθει απειλη απο καποιον ικανο υπαλληλο?? Τον ανταγωνισμο θα τον νιωσεις μεταξυ των συναδελφων αλλα οχι απο το αφεντικο.
Σιγουρα ομως τον πιστο υπαλληλο τον εκτιμας πολυ,αλλα το πιστος απο μονο του δεν λεει τιποτα.Εγω παλι διατηρω ακομα μια επιφυλαξη ως προς το βυσμα που χρειαζεται για τον ιδιωτικο τομεα.Κανεις δεν ειναι διαθετιμενος να σου χαρισει τα λεφτα του. Ισως απλα να βρεθει το πρωτο πατημα πιο ευκολα αλλα οι προοπτικες δεν νομιζω οτι καθοριζοντε απο το βυσμα σε μεγαλο βαθμο.Αποψη μου βεβαια,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Η πλάκα πλέον είναι ότι το δημόσιο είναι αρκετά πιο αξιοκρατικό από τον ιδιωτικό τομέα...
Αν καποιος καβατζωθεί μέσω Ασεπ έχει καλώς..
Αν ψαχτείς μέσω ιδιωτικού τομέα και δεν είσαι γιος του αφεντικού ή έστω γερό βύσμα θα πρέπει να έχεις το επικοινωνιακό χάρισμα του γκαίμπελς και να είσαι αδίστακτος σαν τον Στάλιν και να έχεις τοη ρουφιανιά του αρτέμη μάτσα για να ξεκολλήσεις από τα ? 800 το μήνα..
Όσο για προσόντα, στον ιδιωτικό τομέα δεν ψάχνουν ικανούς, ψάχνουν για ΠΙΣΤΟΥΣ...Τους ικανούς πλην ξηγημένους τους ξεζουμίζουν και τους πετάνε άσε που τους βλέπουν και ανταγωνιστικά.
Υπερβάλω λίγο αλλά σε γενικές γραμμές έτσι είναι.

εχεις απολυτο δικιο ειδικα για το τελευταιο σκελος....ειμαι καμμενος....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εξαρταται απο το μεγεθος της εταιριας και απο το ποιος σε προλαμβανει? Αν δηλαδη σε προσλαβει το αφεντικο, για ποιο λογο να νιωθει απειλη απο καποιον ικανο υπαλληλο?? Τον ανταγωνισμο θα τον νιωσεις μεταξυ των συναδελφων αλλα οχι απο το αφεντικο.
Σιγουρα ομως τον πιστο υπαλληλο τον εκτιμας πολυ,αλλα το πιστος απο μονο του δεν λεει τιποτα.Εγω παλι διατηρω ακομα μια επιφυλαξη ως προς το βυσμα που χρειαζεται για τον ιδιωτικο τομεα.Κανεις δεν ειναι διαθετιμενος να σου χαρισει τα λεφτα του. Ισως απλα να βρεθει το πρωτο πατημα πιο ευκολα αλλα οι προοπτικες δεν νομιζω οτι καθοριζοντε απο το βυσμα σε μεγαλο βαθμο.Αποψη μου βεβαια,δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν εξαιρεσεις

Βασικά κανείς δεν είναι διατεθιμένος να σε πληρώσει...Ο έλληνας επιχειρηματίας (από τις τράπεζες έως τα ψιλικατζίδικα) δεν επενδύει στο προσωπικό του...Αν βρει ικανο και φιλοτιμο θα τον εξουθενώσει χωρίς ποτέ να τον ανταμείψει διότι θεωρεί τον υπάλληλο αναλώσιμο και αντικαταστατό...Αν βρει ικανό αλλά τσαμπουκαλεμένο θα τον διώξει ως μη συνεργάσιμο..Το ζήτημα είναι να γλιτώσει λεφτά τώρα..Αν μακροπρόθεσμα ζημιωθεί στ' αρχίδια του- είναι πέραν της κατανόησής του ο μακρόπνοος σχεδιασμός...
Και από την πείρα μου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε, κατά κάποιον τρόπο, επιτελική θέση, τα αφεντικά έχουν νοοτροπία τσιφλικά- τους ενδιαφέρει περισσότερο ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τους ίδιους (και σε μεγάλους οργανισμούς του τμήματός τους) παρά η αποτελεσματικότητα..Αυτήν την αναπληρώνουν με επικοινωνιακά τρικ (κυρίως μέσω του  blame game) και της επινόησης αποδιοπομπαίου τράγου...Γι' αυτό και έχουμε ακόμη και σε επιχειρήσεις των 5 ατόμων φεουδα, τσιφλίκια και στελεχοτσαμπουκάδες "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; "
Και προτού αρχίσει κάποιος τις αναλύσεις "ναι αλλά η αγορά μεσομακροπρόθεσμα θα κρίνει" σας πληροφορώ ότι με τόσο μαλάκα καταναλωτή όσο ο έλληνας και σκατά να πουλάς και κακής ποιότητας και πανάκριβα, με τη σωστή πολιτική δημοσίων σχέσων- διαφημισης, θα τα πουλάς όπως τα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς...
Από τη στιγμή που η αγορά δε λειτουργεί ορθολογικά γιατί να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Παιδιά....

Το παλληκάρι είναι μηχανικός, δεν ισχύουν απόλυτα όλα αυτά που λέτε σε αυτό τον τομέα.

Υπό συνθήκες μπορεί να ξεκινήσει με πάνω από 1200Ευρώ.

(Εργοδότης εδω στο συγκεκριμένο τομέα)

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
η ικανοτητα ενος υπαληλου κρινεται απο την εργατικότητά του και απο την ευχερεια  και θέληση που εχει για συνεργασια με τους συναδελφους του.

στον δημοσιο τομεα τα ενωτερω τα ειδα σε ποσοστό 20%
στον ιδιωτικο τομέα (πολυεθνικες) θα ελεγα ειναι οτι ηταν γυρω στο 70%

στο μεν δημοσιο το υπολοιπο 80% ηταν ενα μιγμα αδιαφορων τεμπεληδων και ρουφιανων.
στον ιδιωτικο τομεα το υπολοιπο 30% ηταν καθαρα ρουφιανοι και ατομα που μετατοπιζαν τις ευθηνες (χωστηδες) στους κατωτερους ή καλοπροαιρετα και πιστα εργαζομενους .

σε αλλες εταιριες (πλην πολυεθνικων) τα πραγματα ειναι λιγο πιο περιεργα , διαρκως στην τσιτα και με τον φοβο της απομακρυνσης (ακομη και το αφεντικό που εκανε την προσληψη δεν ηξερε πως να φερθει στον εργατικο και πως στους αλλους)

αυτα τα λιγα.. απο μια 13 ετη εμπειρια στους ανωτερω χωρους....  

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom