Νέα

TROJAN που προσβάλλει το USB FLASH DRIVE

• Μέλος που άνοιξε το νήμα georgebest
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα, για το οποίο αν και έψαξα λίγο στο ιντερνετ, δεν μπόρεσα να βρω άκρη, ίσως επειδή δεν ξέρω και τόσο καλά αγγλικά.
Κάθε φορά που συνδέω usb φλασάκι στον υπολογιστή, το nod32 πετάει μήνυμα όπως αυτό της φωτογραφίας που επισυνάπτω. Έκανα φορματ το φλασάκι, αλλά με το που πάω να βάλω μέσα έστω κι ένα αρχείο, το nod32 πάλι τα ίδια. Σε σκανάρισμα με το nod32, αλλά και με το Malwarebytes Anti-Malware δεν βρίσκει τίποτα. Έβαλα επιλογή να μου δείχνει το σύστημα όλα τα αρχεία κι όλους τους φακέλους (περιλαμβανομένων των κρυφών) και μου εμφανίζει ένα αρχείο .vbe το οποίο απ' ό,τι κατάλαβα δημιουργείται από ένα σκριπτ. Ή είναι το σκριπτ που τρέχει και δημιουργεί τις ανεπιθύμητες συντομεύσεις για τις οποίες "χτυπάει" το nod32; Εδώ έχω μπερδευτεί. Ακόμα κι αν διαγράφω το .vbe αρχείο, αυτό ξαναεμφανίζεται. Τελικά δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά έτσι υπέθεσα. Πρέπει να βρω και να διαγράψω το πρόγραμμα που τρέχει αυτό το σκριπτ; Αν ναι, πώς θα το κάνω; Ή τελοσπάντων μπορεί να μου υποδείξει κάποιος έναν τρόπο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Συνημμένα

• nod32_message.jpg
    nod32_message.jpg
    18,5 KB · Εμφανίσεις: 61

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
36
Like
5.416
Πόντοι
2.966
Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα, για το οποίο αν και έψαξα λίγο στο ιντερνετ, δεν μπόρεσα να βρω άκρη, ίσως επειδή δεν ξέρω και τόσο καλά αγγλικά.
Κάθε φορά που συνδέω usb φλασάκι στον υπολογιστή, το nod32 πετάει μήνυμα όπως αυτό της φωτογραφίας που επισυνάπτω. Έκανα φορματ το φλασάκι, αλλά με το που πάω να βάλω μέσα έστω κι ένα αρχείο, το nod32 πάλι τα ίδια. Σε σκανάρισμα με το nod32, αλλά και με το Malwarebytes Anti-Malware δεν βρίσκει τίποτα. Έβαλα επιλογή να μου δείχνει το σύστημα όλα τα αρχεία κι όλους τους φακέλους (περιλαμβανομένων των κρυφών) και μου εμφανίζει ένα αρχείο .vbe το οποίο απ' ό,τι κατάλαβα δημιουργείται από ένα σκριπτ. Ή είναι το σκριπτ που τρέχει και δημιουργεί τις ανεπιθύμητες συντομεύσεις για τις οποίες "χτυπάει" το nod32; Εδώ έχω μπερδευτεί. Ακόμα κι αν διαγράφω το .vbe αρχείο, αυτό ξαναεμφανίζεται. Τελικά δεν ξέρω αν φταίει αυτό, αλλά έτσι υπέθεσα. Πρέπει να βρω και να διαγράψω το πρόγραμμα που τρέχει αυτό το σκριπτ; Αν ναι, πώς θα το κάνω; Ή τελοσπάντων μπορεί να μου υποδείξει κάποιος έναν τρόπο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;
Δοκιμασε να δεις αν το κανει και με αλλο antivirus.

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Δοκιμασε να δεις αν το κανει και με αλλο antivirus.

Εννοείς αν βγάζει το συγκεκριμένο μήνυμα με άλλο antivirus; Θα το δοκιμάσω, αλλά ακόμα κι αν δεν το βγάζει με άλλο, εγώ θέλω να ξεφορτωθώ το πρόβλημα.

Andhrímnir

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
1

to Eset δεν το καθαριζει?
Κατεβασε το RoqueKiller () ή το YAC και κανε ενα check στο pc σου...
Το πιθανοτερο ειναι να βρει και να καθαρισει το scriptακι. (αυτα τα δυο ειναι λιγο καλυτερα απο το malwarebytes)

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
to Eset δεν το καθαριζει?
Κατεβασε το RoqueKiller () ή το YAC και κανε ενα check στο pc σου...
Το πιθανοτερο ειναι να βρει και να καθαρισει το scriptακι. (αυτα τα δυο ειναι λιγο καλυτερα απο το malwarebytes)

φίλε, σ' ευχαριστώ, αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να το ξεφορτωθώ. Το YAC βρήκε κάποια trojans, αλλά το .vbe επιμένει. Τρέχω το msconfig με το οποίο βλέπω ποια προγράμματα ξεκινούν με την εκκίνηση, σ' αυτά υπάρχει κι αυτό (123.vbe), το ξεκλικάρω για να μην ξεκινήσει, αλλά στην επόμενη εκκίνηση αυτό ξαναδημιουργείται

Andhrímnir

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
1
φίλε, σ' ευχαριστώ, αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να το ξεφορτωθώ. Το YAC βρήκε κάποια trojans, αλλά το .vbe επιμένει. Τρέχω το msconfig με το οποίο βλέπω ποια προγράμματα ξεκινούν με την εκκίνηση, σ' αυτά υπάρχει κι αυτό (123.vbe), το ξεκλικάρω για να μην ξεκινήσει, αλλά στην επόμενη εκκίνηση αυτό ξαναδημιουργείται

'ζορικο'.....
Στη registry, κοιταξες αν υπαρχει κατι (συνηθως Hkey Current User/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Run και RunOnce)
Αν δεις κατι υποπτο εκει σβησε το...

:priest:

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
36
Like
5.416
Πόντοι
2.966
Εννοείς αν βγάζει το συγκεκριμένο μήνυμα με άλλο antivirus; Θα το δοκιμάσω, αλλά ακόμα κι αν δεν το βγάζει με άλλο, εγώ θέλω να ξεφορτωθώ το πρόβλημα.
To θεμα ειναι να βρεις ποιο ειναι και που ειναι το προβλημα στο στικακι η στο pc σου με αλλα στικακια υπαρχει αυτο το θεμα?

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
το 123.vbe παντως μου 'λεει' trojan downloader...
Κανε clean ολα τα temp files, αν δε σε αφηνει bootαρε σε safe mode και κανε delete ολα τα temp, επισης ριξε μια ματια και σε αυτο....

το YAC καθάρισε τη registry, όπου είχε δύο σχετικά αρχεία. Ποια temp files πρέπει να σβήσω; Οτιδήποτε έχει επέκταση .temp? Στο μεταξύ θα δοκιμάσω και το unhackme

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
To θεμα ειναι να βρεις ποιο ειναι και που ειναι το προβλημα στο στικακι η στο pc σου με αλλα στικακια υπαρχει αυτο το θεμα?
ναι. Αφού ακόμη κι όταν κάνω format το στικάκι, μετά από λίγο πάει και φυτεύει μέσα του το 123.vbe

Andhrímnir

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
1
το YAC καθάρισε τη registry, όπου είχε δύο σχετικά αρχεία. Ποια temp files πρέπει να σβήσω; Οτιδήποτε έχει επέκταση .temp? Στο μεταξύ θα δοκιμάσω και το unhackme

κατεβασε αν δεν το εχεις ηδη το ccleaner.
Πολυ καλο utility για σβησιμο των 'αχρηστων' αρχειων και συμμαζεματος της registry

Andhrímnir

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
1
OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Λογικα εχει 'κατσει' στα temp(orary) files και καθε φορα κανει loop και τρεχει...

Δεν την γλυτωνει ομως.... ;)

το unhackme το έσβησε, αλλά αυτό ξαναδημιουργήθηκε. Πάω να κατεβάσω και να τρέξω το ccleaner να δούμε αν μ' αυτό τα καταφέρω

Velociraptoras

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2013
Κριτικές
36
Like
5.416
Πόντοι
2.966
ναι. Αφού ακόμη κι όταν κάνω format το στικάκι, μετά από λίγο πάει και φυτεύει μέσα του το 123.vbe
οποτε στο pc ειναι το θεμα ειναι μολυσμενο δοκιμασε με καποιο cleaner και  to advance system care ειναι καλο διαφορετικα format αναγκαστικα.

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Παιδιά, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί από αυτά που μου είπατε ως τώρα. Το advance system care δεν το δοκίμασα ακόμη. Ίσως το δοκιμάσω κι αυτό

Andhrímnir

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2014
Like
0
Πόντοι
1
Παιδιά, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να το ξεφορτωθεί από αυτά που μου είπατε ως τώρα. Το advance system care δεν το δοκίμασα ακόμη. Ίσως το δοκιμάσω κι αυτό

(εννοειται) σε καθε 'καθαρισμα΄ που εκαναν τα διαφορα utilities εκανες reboot, σωστα??

χαιρετω....

OP
OP
G

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
(εννοειται) σε καθε 'καθαρισμα΄ που εκαναν τα διαφορα utilities εκανες reboot, σωστα??

χαιρετω....

δεν βάζω και το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι το έκανα σε κάθε. Μάλλον θα δοκιμάσω από την αρχή κάποια στιγμή. Έχω 5-6 εργαλεία. ίσως κάποιο δουλέψει τελικά

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom