Νέα

Τουρκία - Λογοκρισία Internet

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonyp900
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Κάνετε το λάθος να θεωρέιται την Τουρκία σαν ένα ενιαίο κράτος με μια εννιαία θέληση και πολιτική.

Όλες οι μεγάλες δυνάμεις όταν θέλουν να επηρεασουν το εσωτερικό άλλων χωρών, το αναλύουν και κοιτούν να στηρίξουν δυνάμεις που ευννοούν τα συμφέροντα τους. Δεν θεωρούν κοντοφθαλμα μια χώρα και πολύ περισσότερο δεν την αναλύουν μονοδιαστατα όπως πολλόι βλέπω ότι κάνουν εδώ μέσα. Όσο για αυτά που ακούω περι προσάρτησης Θράκης και νησιών με καραμπόλες απο Κουρδικό, είναι καλύτερα αντι να τα γράφεται σαν κανονικές απόψεις, να γράψετε κανένα σενάριο χολυγουντιανής υπερπαραγωγής.

Όποιος ριψοκινδυνεύει να προβλέψει τέτοια μεγαλοσήμαντα γεγονότα, είναι γραφικός εκ πρωιμίου.

Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς που θα μοίραζα δεξιά και αριστερά.

Ξεκινάς με μια φράση η οποία ουσιαστικά εμφανίζει μια εκτίμηση που έχεις κάνει, σα συμπέρασμα το οποίο προέκυψε μετά απο μελέτη.

Και φυσικά, κάνεις λάθος στην εκτίμησή σου.

Σε άλλο thread θα δεις ότι αναφέρεται από εμένα ότι η Τουρκία ΔΕΝ είναι μια χώρα. Ο Κεμάλ το είχε καταλάβει αυτό και γι'αυτό το λόγο έχει περάσει στο Τουρκικό Σύνταγμα τη φράση ότι η Τουρκία είναι ένα και αδιαίρετο κράτος.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις με τόσο στόμφο και υφάκι δε μπαίνω καν στον κόπο να τα σχολιάσω.

Από την απολυτότητα των απόψεών σου και την τάση σου για γρήγορα και απλοικά συμπεράσματα καταλαβαίνω ότι έχεις δρόμο ακόμα. Ίσως να μην έχεις τελειώσει ακόμα το πανεπιστήμιο. Όχι οτι αυτό αποτελεί δικαιολογία βέβαια.

Αυτά από ένα συγγραφέα χολυγουντιανής ταινίας.

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
28
Πόντοι
16
Εγώ απλά δεν ήθελα να το πώ τόσο έντονα......
Κατ 'ουσίαν όμως συμφωνώ.
+1

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ρε φίλε, σεβαστή η άποψη σου.
Μιλάμε όμως ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ έτσι;
Ή μήπως δεν τους έχεις ικανούς για μια τέτοια κίνηση ;
Το έχουν ξανακάνει.
Αν βρούν τις κατάλληλες συνθήκες, θα το ξανακάνουν.
Αυτό λέω εγώ τουλάχιστον.
Τα ειρωνικά σχόλια περί σεναρίων και γραφικών, θα τα αντιπαρέρθω.
Δεν χρειάζονται μέσα στη συζήτηση, την άποψη μας λέμε.
Μπορείς να πεις τη δική σου με επιχειρήματα και όχι με ειρωνία.

Ξέρεις κάτι ρε Johny. Είναι ένα κάποιο ενδεχόμενο να γίνει, αν όχι ακριβώς αυτό που λέτε, αλλά ενα παρόμοιο σενάριο. Αλλά στην ουσία αυτό που λέω είναι ότι περισσότερο πρέπει να ανυσηχούμε για το πως μπορούμε εμείς (ειτε σαν Ελλάδα, είτε σαν EU) να επηρεάσουμε τις εσωτερικές διαδικάσίες της Τουρκίας υπέρ μας, παρά να σκεφτόμαστε τι είναι ικανοί οι Τούρκοι να κάνουν. Στην δευτερη περίπτωση απλά αφήνουμε να μας κυριαρχήσουν οι φόβοι μας και προσπαθούμε να το παίξουμε κασσάνδρες και μεντιουμ (μεταξύ χιλιάδων ενδεχομένων), ενώ στην πρώτη περίπτωση λαμβάνουμε ενεργητικό ρόλο (όσο μπορούμε βέβαια)

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ξεκινάς με μια φράση η οποία ουσιαστικά εμφανίζει μια εκτίμηση που έχεις κάνει, σα συμπέρασμα το οποίο προέκυψε μετά απο μελέτη.

Και φυσικά, κάνεις λάθος στην εκτίμησή σου.

Σε άλλο thread θα δεις ότι αναφέρεται από εμένα ότι η Τουρκία ΔΕΝ είναι μια χώρα. Ο Κεμάλ το είχε καταλάβει αυτό και γι'αυτό το λόγο έχει περάσει στο Τουρκικό Σύνταγμα τη φράση ότι η Τουρκία είναι ένα και αδιαίρετο κράτος.

Από την απολυτότητα των απόψεών σου και την τάση σου για γρήγορα και απλοικά συμπεράσματα καταλαβαίνω ότι έχεις δρόμο ακόμα. Ίσως να μην έχεις τελειώσει ακόμα το πανεπιστήμιο. Όχι οτι αυτό αποτελεί δικαιολογία βέβαια.

Αυτά από ένα συγγραφέα χολυγουντιανής ταινίας.

"Κάνετε το λάθος να θεωρέιται την Τουρκία σαν ένα ενιαίο κράτος με μια εννιαία θέληση και πολιτική"

Λές ότι αυτό είναι λάθος εκτίμηση, την στιγμή που όλες οι διπλωματίες συμπεριφέρονται στην Τουρκία με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Φίλε Sin αν στην διπλωματία σκεφτονταν τόσο επίπεδα και απλοϊκα όπως η αποψη που παρουσιάζεις, τότε δεν θα έπρεπε να υπάρχει σαν επιστήμη.

Μου λες ότι μιλάω απόλυτα ενώ εγω αφήνω πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά, ενω εσύ προχωράς σε πολύ συγκεκριμένες προβλέψεις και στενες θεωρήσεις. Αλλο εαν το στυλ και το υφάκι μου όπως το λες είναι πιό δεικτικό. Η ουσία αυτού που λές όμως είναι πολύ πιό απόλυτο και ριψοκίνδυνο σαν προβλεψη.

Έπίσης έχω να σου πω ότι κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, αναφέρει στο συνταγμα του το αδιαίρετο (αυτολεξεί ή περιφραστικά).

Τελος να σου πω ότι και το πτυχο και το μεταπτυχιακό το έχω τελειώσει πριν 2 χρόνια. Εκτός αυτού όμως θα πρέπει να πω ότι κανενα πτυχιο και καμιά εξειδίκευση δεν εξασφαλίζει την σωστότητα μιας άποψης. Αυτό γίνεται μόνο με κάποια βασικά στοιχεία/πληροφορίες, μπολικη λογική και ανοιχτό μυαλό

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
είχα την εντύπωση ότι ο Sin έκανε την προβλεψη με την καραμπόλα και τωρα είδα ότι ο Johnaras το πε

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
bombast σε παρακαλώ διάβαζε τα γραφόμενά μου με μεγαλύτερη προσοχή.

αυτό που είπα είναι ότι είναι λάθος η εκτίμησή σου ότι εμείς θεωρούμε ότι η Τουρκία είναι ένα κράτος ενιαίο. Και μετά παραθέτω ένα κείμενο που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου. Αν έχεις χρόνο, ψάξε και άλλα threads - ίσως θα έπρεπε να το είχες κάνει πριν ποστάρεις 2 λανθασμένα κειμενα. Μην κάνεις προχειροδουλειές.

Το απόλυτο των απόψεών σου έγγειται στη διεκδίκηση της αυθεντίας ή του αλάθητου μέσω χαρακτηρισμών όπως "συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας".

Δεν έχω ιδέα από που πηγάζει το αλάθητο που διεκδικείς. Μπορείς σε παρακαλώ να με διαφωτίσεις;

Οι πληροφορίες που έχω είναι αποτέλεσμα της ενασχόλησής μου με την τουρκική αγορά από το 2000 (ταξιδεύω στην Τουρκία κατα μέσο όρο 3 φορές το χρόνο), των συζητήσεων που έχω με έλληνες διπλωμάτες (αλήθεια, ήσουν στο φόρουμ υπό των υφυπουργό εξωτερικών;), με τούρκους πανεπιστημιακούς, ανθρώπους του Τουρκικού Δημόσιου τομέα και Τούρκους επιχειρηματιες.

Το ύφος σου είναι ύφος συνδικαλιστή και αυτό είναι κάτι που δε μου αρέσει καθόλου. Αλλα δεν έχει σημασία αυτό.

Σημασία έχει ότι μετά από τους χαρακτηρισμούς σου (το εύκολο μέρος δηλαδή), είμαι σε αναμονή των πολυδιάστατων απόψεών σου ώστε να τοποθετηθώ.

Σε αναμονή λοιπόν

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κάτι μας είπες τώρα. Με λόγια χτίζονται ανώγια και κατώγια λένε Sin. Και γω στο bourdela.com είμαι ο πρέσβης εγγονος του Ελευθεριου Βενιζέλου.

Εδώ ακόμα και υπουργός εξωτερικών να είσαι, εαν το μυαλό σου έχει μάθει να λειτουργεί μονοδιαστατα και παροσμητικά, δεν πιάνεις την ουσία της πραγματικότητας. Υπάρχουν παραδείγματα και παραδείγματα! Οπότε με όσους διπλωμάτες και επιχειρηματιες και να κάνεις παρέα, πρέπει να έχεις και το κλικ.

Δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο, γιατί αποφεύγω να κάνω ριψοκίνδυνες συγκεκριμένες προβλέψεις για τόσο περίπλοκα θέματα. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι υπάρχουν πολλοι παράγοντες σε αυτό το θέμα, και βλέποντας μόνο μια διασταση "δεν φτάνουμε πουθενα". Είναι πολύ απλό, και είναι σοφία αιώνων ανθρώπινης ιστορίας

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
bombast με δυσαρεστεί που δεν απαντάς σε κανένα ερώτημά μου. Γιατί καταλαβαινω ότι δεν έχεις να απαντήσεις κάτι.

Όποιος δε μπορεί να κάνει, κρίνει.

Έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις ότι δεν είσαι άλλος ένας τυχαίος ξερόλας εξυπνάκιας αλλά άνθρωπος με άποψη

Σε αναμονή των πολυδιάστατων απόψεών σου

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
καταρχάς δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανένα. Απλά με ενδιαφέρει να εκφράζομαι για διαφορα θέματα που μου κάνουν κλικ.

Δευτερον δεν καταλαβαίνω τι θες να σου πω? Μου έχεις ρωτήσει συγκεκριμένα πραγματα που περιμένουν απάντηση που δεν έχω δώσει με αυτά που ήδη έγραψα?

Βοηθησε με σε παρακαλω

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
28
Πόντοι
16
Τι άσχετο ποστ είναι τώρα αυτό του sainis πιο πάνω ;

bombast

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
κουτοπονηριές άλλων site προφανως

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
ανταγωνιστές για να ήμαστε πιο ακριβείς

OP
OP
S

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Τουρκία: νέα απαγόρευση για πρόσβαση στο YouTube

Για τέταρτη φορά τουρκικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση στο YouTube, με το αιτιολογικό ότι η ιστοσελίδα δημοσίευσε βίντεο που προσβάλει τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Την απόφαση απαγόρευσης που καλούνται να εφαρμόσουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στη χώρα έλαβε δικαστήριο της Σμύρνης κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εισαγγελίας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που επεβλήθη φραγή στη σύνδεση με το YouTube για τον ίδιο λόγο ήταν πριν λίγες ημέρες, στις 21 Ιανουαρίου. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας είχαν λάβει εντολή να προωθούν τους χρήστες σε ιστοσελίδα που τους ενημερώνει ότι η πρόσβαση απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
in.gr 07/03/07

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας να εμποδίσουν την πρόσβαση των χρηστών στη δημοφιλή υπηρεσία YouTube επειδή δημοσίευσε βιντεοκλίπ που δυσφημούν τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης την Τεταρτη, οι Τούρκοι χρήστες που προσπαθούν να συνδεθούν στο YouTube προωθούνται σε ιστοσελίδα που τους ενημερώνει: «Η πρόσβαση σε αυτό το δικτυακό τόπο έχει φραγεί με δικαστική απόφαση».

Εκπρόσωπος της Turk Telecom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας, δήλωσε ότι η εταιρεία του ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση του Πρώτου Πλημμελειοδικείου Κωνσταντινούπολης.

Τα βίντεο που οδήγησαν τον εισαγγελέα στην απόφαση να προτείνει τη φραγή χαρακτήριζε τον Κεμάλ και τους Τούρκους γενικότερα ομοφυλόφιλους.

Την τελευταία εβδομάδα, τουρκικά και ελληνικά μέσα αναφέρονται σε έναν «εικονικό πόλεμο» που μαίνεται ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χρήστες του YouTube.

www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=785211]Συνέχεια [/url]

in.gr 19/09/07

Για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, δικαστήριο της Τουρκίας διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να εμποδίσουν την πρόσβαση των χρηστών στο YouTube εξαιτίας βίντεο που προσβάλλουν τον Κεμάλ και πρόσωπα της σύγχρονης πολιτικής

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση ελήφθη έπειτα από καταγγελία κατοίκου της πόλης Σεβάστεια ότι το YouTube φιλοξενεί βίντεο χρηστών τα οποία δυσφημούν τον πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και το στρατό της χώρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών που θα αναλάβει την εφαρμογή της, κατ' εφαρμογή νόμου που απαγορεύει τη δυσφήμιση του Κεμάλ και του Τουρκισμού.

Η αμερικανική YouTube εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για την επίλυση του θέματος.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Turk Telecom, ο μεγαλύτερος πάροχος της χώρας, ενεργοποίησε φραγή στο YouTube εξαιτίας ενός βίντεο που προσέβαλλε τον Κεμάλ. Το μέτρο ήρθη δύο ημέρες αργότερα όταν το επίμαχο βίντεο απομακρύνεται.

in.gr 21/01/08

Για τρίτη φορά σε έναν χρόνο, τουρκικό δικαστήριο επέβαλε φραγή στη σύνδεση με το YouTube επειδή η δημοφιλής υπηρεσία δημοσίευσε βιντεοκλίπ που κρίθηκε ότι δυσφημούν τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο μεταξύ, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μεχμέτ Αλί Σαχίν δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προσεχείς ημέρες το κείμενο τροποποίησης του νόμου που περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Η Τουρκία δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να τροποποιήσει το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα, το οποίο ποινικοποιεί την προσβολή της «τουρκικής ταυτότητας» και έχει χρησιμοποιηθεί από τις Αρχές για τη δίωξη δεκάδων δημοσιογράφων και συγγραφέων, μεταξύ των οποίων ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει επανειλημμένα δεσμευτεί να τροποποιήσει τον επίμαχο νόμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, συντηρητικοί κύκλοι εντός της κυβέρνησης προβάλλουν εμπόδια στα σχέδια του Σαχίν.

Όπως έγινε αντιληπτό τη Δευτέρα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας έλαβαν εντολή να προωθούν τους χρήστες σε ιστοσελίδα που τους ενημερώνει ότι η πρόσβαση στο ΥouTube απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου. Η διακωμώδηση του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, θεωρείται προσβολή της τουρκικής ταυτότητας.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Άσχετο αλλα το γιουτιουμπ ειναι κομμενο απο τον σκουλ τζι αρ...

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Φίλε AssFiller το θέμα σου συγχωνεύτηκε..Ρίχνουμε και κανένα βλέφαρο πριν ανοιξουμε θέμα.. :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom