Νέα

Το PC μου κολλάει, τί φταίει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Gamolas

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Πάντως εγώ χρησιμοποιώ το Panda Platinum 2006 και όλα καλά. Κατά την γνώμη μου αν κάνεις update συχνά (έχε το στο auto) δεν θα έχεις πρόβλημα. Τώρα η πιο άμεση και σίγουρη λύση είναι να κάνεις ένα ξεγυρισμένο format (θέλει προσοχή στο backup μην ξεχάσεις τίποτα).

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Παιδες, πως γινεται να μη φαινεται στη μνημη του adress bar η διευθυνση του site(u no y) ? Aν καποιος φιλος ξερει ας δωσει τα φωτα του  αν ειναι και σε pm. Εννοειται χωρις να κανω διαγραφη ιστορικου η cookies.Βοηθεια γιατι υπαρχουν πολλοι ρουφιανοι αγαμητοι τριγυρω :tickedoff: :tickedoff:

JohnKal

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2005
Like
22
Πόντοι
1
Λοιπόν,

1.Ίσως να έχεις πρόβλημα ασυμβατότητας με κάποια εφαρμογή που εγκατέστησες τελευταία! Θυμήσου τι έβαλες 1,2 μέρες πριν αρχίσουνε τα κολλήματα και δοκίμασε να τα απεγκαταστήσεις

2.Πάς Έναρξη (Start) > Εκτέλεση (Run) > Γράφεις MSConfig εκεί!

α) Μετά πάς στην καρτέλα Υπηρεσίες (Services) και δές μήπως υπάρχει κάτι ύποπτο εκεί! Σε περίπτωση που κάτι σου είναι άγνωστο το του βγάζεις το check!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ότι γράφει Microsoft Corporation ή έχει όνομα κάποιων Drivers κλπ μην τυχόν το βγάλεις.

β) Πάς στην καρτέλα StartUp και βλέπεις και εκεί μήπως υπάρχει κάτι ύποπτο και επίσης του βγάζεις το check.

3. Πατάς Ctrl + Alt + Del > Task Manager > Proccesses και δές εκεί μήπως κάτι απο αυτά που τρέχουνε σου τρώνε μεγάλο ποσοστό της cpu π.χ. να λέει 99%! ʼν ναί, ανέφερε το όνομα του εδώ και τα βρίσκουμε.

4. Καλό θα ήταν να είχες Service pack 2 στο pc σου εγκατεστημένο μαζί με τον Autopatcher XP και τους τελευταίους Drivers κάρτας γραφικών,ήχου,motherboard μέχρι και bluetooth & tv tunner.

*5. ʼν δεν βγάζεις άκρη με όλα αυτά ή τα δοκίμασες και δεν έγινε τίποτα τότε το μόνο που σου απομένει είναι να κάνεις Restart το PC σου και κατα την εκκίνηση των windows να πατήσεις F8! Εκεί θα σου βγάλει μία οθόνη για το τί θέλεις να κάνεις.
Εσύ θα πάς στο φόρτωμα των Domains only and system restore mode!
Ύστερα με το που μπείς σε κατάσταση ασφαλής λειτουργείας θα σε ρωτήσει άν θές να κάνεις επαναφορά συστήματος! Εσύ θα πατήσεις ΝΑΙ !
Τότε θα διαλέξεις πόσες ημέρες πριν θέλεις να φέρεις την κατάσταση του pc σου. Για σιγουριά βάλε ώς και 4 ημέρες πρίν απο τότε που αρχίσανε τα κολλήματα.

*5 Eφόσον έχεις ενεργοποιημένο το System Restore αλλιώς τον πούλο :) ʼν δεν ξέρεις αν το έχεις ή όχι δοκίμασε το όλο το βήμα δεν χάνεις τίποτα.

Επίσης βγάλε όσα Antivirus,antispyware & Firewall εγκατέστησες εφόσον δεν σου βρίσκουνε τίποτα γιατί το βαραίνουνε χειρότερα το pc σου (για να μην πώ πως του γαμάνε τη μάνα).

Δε δοκιμάζεις να κάνεις και ένα defragment (start->programs->accessories->system tools->sisk defragment). Το έχει γράψει και ένας τύπος.

Δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.

Τον internet explorer Μπορείς να τον αφαιρέσεις πηγαίνοντας στο control panel -> Add or remove programs->Add/remove windows components. Τέλος, windows update μπορείς να κάνεις από το control panel αλλά και πηγαίνοντας start->windows update.

Δεν αφαιρείτε ο internet explorer που να χτυπιέσε σαν χταπόδι. Αφού έκανες τα βήματα αυτά για πήγαινε στο "Υπολογιστής μου" και γράψε στην address bar και δες τι θα γίνει!  :cheesy:

ΥΓ ʼν είναι δυνατό ας γίνει Sticky, πιστεύω θα βοηθήσει αρκετούς..

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Στην πολυ σωστη παραθεση του JohnKal θα ηθελα να προσθεσω τα εξης:
1ον. Εαν δεν εχεις τσιμπησει κανα σοβαρο ιο, τοτε το πιθανοτερο ειναι οτι κατι σου πηδαει την CPU. Εαν εχεις IBM ή Lenovo, μπορει να ειναι to spoolsv.exe, μια υπηρεσια για την ουρα εκτυπωσεων. Αν ειναι αυτο, γραψτο εδω για να σου πω τι να κανεις.
2ον. Μην κανετε μαλακιες με τον Internet Explorer, γιατι υπαρχουν εφαρμογες που τον χρησιμοποιουν, κυριως οσοι χρησιμοποιειτε pc ή laptops της δουλειας. Εαν τον σκισετε, τοτε θα σκισετε και τις εφαρμογες αυτες.
3ον. Εαν καποιος απο σας θελει να κανει κανα defrag, να το κανει οταν ειναι να φυγει κανα σ/κ για διακοπες. Οσο πιο μεγαλος ο δισκος, τοσο πιο πολλες οι ωρες. Αν και δε νομιζω οτι θα σας χρησιμευσει πουθενα.

Τωρα, οσον αφορα την ερωτηση του poppop:
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας στην registry και να αλλαξεις τις διευθυνσεις. Αλλα οφειλω να σε προειδοποιησω οτι αν κανεις καμια μαλακια στην registry μπορει και να πηδηξεις το pcακι σου, οποτε να εισαι πολυ προσεκτικος.
Εαν χρησιμοποιεις μονο Internet Explorer, πηγαινε Start- Run (Εναρξη- Εκτελεση εαν εχεις ελληνικα XP) , γραψε regedit και πατα OK. Σου εμφανιζεται ο editor της registry. Επελεξε το My Computer (Ο Υπολογιστης μου), πηγαινει Edit- Find (Επεξεργασια- Ευρεση) και γραψε στο πεδιο αναζητησης την λεξη typedurls. Πατα Find Next (Ευρεση Επομενου) και περιμενε μεχρι να σου εμφανιστει δεξια μια λιστα με ολες τις διευθυνσεις που εχεις γραψει στον explorer σου απο την τελευταια φορα που καθαριστηκε το History. Βρες τις διευθυνσεις που σε ενδιαφερουν, κανε διπλο κλικ στο urlXX και μπες μεσα και αλλαξες τες. πχ. url8 λεει διπλα , κανε διπλο κλικ στο url8 και αλλαξε το σε και πατα ΟΚ. Πατα κι ενα F3, για να ψαξει ακομα στην registry κι αν τα βρεις ξανα, αλλαξε τα οπως παραπανω. Οταν σου γραξει Finished searching through the registry (Τελειωσε η αναζητηση στο μητρωο), εισαι κομπλε. Μετα πηγαινε και στα Properties του Internet Explorer απο Tools- Internet Options (Εργαλεια- Επιλογες Internet) στο tab Content (Περιεχομενο) και επελεξε το Autocomplete (Αυτοματη Καταχωρηση) και ξεκλικαρε το Web Addresses (Δειυθυνσεις Web). Αυτο σου εξασφαλιζει οτι εαν καποιος ανοιξει τον Explorer σου και γραψει π.χ. το γραμμα b, δεν θα του ανοιξει μια λιστα με οτι site εχεις μπει που αρχιζει απο b. Επειδη δεν χρησιμοποιω κανεναν αλλο explorer (Firefox, Opera κ.α.), δεν ξερω τι παραπανω χρειαζεται να ελεγξεις.
Αν δεν θες να καθαριζεις τα Temporary Internet Files και τα cookies σου, εχει καλως. Να ξερεις ομως, οτι εαν καποιος εχει λιγες γνωσεις, θα βρει πολυ πληροφορια εκει μεσα.
Ελπιζω να σε βοηθησα  :)

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
poppop, ξεχασα να σου πω οτι τις αλλαγες στην registry πρεπει να τις κανεις με τον internet explorer κλειστο.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Φιλε σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και το χρονο που αφιερωσες.Εκανα οτι μου ειπες μονο που η λιστα δεν γραφει  url με διευθυνσεις αλλα ενα καταλογο με ab που εχει διαφορα files.Τι γινεται τωρα?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
να ρωτησω κατι? αν εχεις ταυτοχρονα και internet explorer και firefox ή opera ας πουμε πειραζει?δεν μπορουμε να χρησιμοποιουμε 2 internet browser εναλλαξ?

Tulip

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό το κάνω εγώ vasos,explorer kai mozilla

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Και εγώ. Απλά ο explorer μού είναι ψιλοάχρηστος. Το opera  είναι ιδιωτικό με (για μένα) άγνωστους στόχους, ενώ το firefoxάκι δεν έχει σαν στόχο τον ιδιωτικό τομέα. Σαν φανατικός του freeware και λαμβάνοντας υπ' όψη τις απόψεις περί ασφάλειας των ειδικών, είμαι  μάλλον σταθερός στο firefox

akis0502

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Φιλε poppop, δες το επισυναπτομενο αρχειο που εβγαλα απο την registry μου. Ετσι πρεπει να δειχνει τα urls και τις διευθυνσεις. Εαν εσενα στο ιδιο path που σου εχω σε κυκλο, στο κατω αριστερα μερος της εικονας δεν σου βγαζει urls αλλα αυτο που μου λες, τοτε, λυπαμαι, δεν γνωριζω τι ειναι.  Μηπως χρησιμοποιεις αλλον explorer;

Συνημμένα

• typedurls.JPG
    typedurls.JPG
    114,6 KB · Εμφανίσεις: 28

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
βαλε για antivirus το kaspersky pro να σωθεις.

ΣΩΣΤΟΣ! Χρησιμοποιώ Kaspersky εδώ και αρκετά χρόνια !
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό...

Μήπως ο φίλος χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα p2p και/ή κάποιο firewall?

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Τα μηνύματα τύπου "Invalid TCP/IP flag" είναι περισσότερο από firewall παρά από antivirus.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Φιλε poppop, δες το επισυναπτομενο αρχειο που εβγαλα απο την registry μου. Ετσι πρεπει να δειχνει τα urls και τις διευθυνσεις. Εαν εσενα στο ιδιο path που σου εχω σε κυκλο, στο κατω αριστερα μερος της εικονας δεν σου βγαζει urls αλλα αυτο που μου λες, τοτε, λυπαμαι, δεν γνωριζω τι ειναι.  Μηπως χρησιμοποιεις αλλον explorer;

Tελικα οποιος ασχολειται με πουτανες ολο και κατι μαθαινει!!Μεγαλε με εσωσες απο διαγραφες ιστορικου και cookies ,που ηταν και ψιλοδωσιμο και με τροπο που προσωπικα δεν τον γνωριζα καθολου.Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις πληροφοριες.
ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!!!

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ΣΩΣΤΟΣ! Χρησιμοποιώ Kaspersky εδώ και αρκετά χρόνια !
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό...

Μήπως ο φίλος χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα p2p και/ή κάποιο firewall?

μπορει να εμφανιζεται το μυνημα αυτο επειδη εχω προγραμμα p2p(peer guardian)

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
29.715
Πόντοι
34.538
Βοηθεια,απο καποιον γνωστη,παιδια.
Ενώ κανω αντιγραφη δεν μου κανει μετα επικολληση σε άλλη σελιδα.
Το εκανα κανονικα πριν.
Τι πειραξα και το χαλασα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom