Νέα

Το PC μου κολλάει, τί φταίει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vasos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Παιδια το pc μου τις τελευταιες 2 βδομαδες κολλαει συνεχεια την ωρα που δουλευω ή που μπαινω στο site 2 και 3 φορες την ημερα με συνεπεια να τον κλεινω απο κατω γιατι κολλανε τα παντα,ουτε με cntl+alt+del κλεινει.Τι μπορει να φταιει?Το antivirus με ειδοποιει συνεχεια για ενα intrusion TCP FLAG ή καπως ετσι που το μπλοκαρει και με ενημερωνει(panda).Μπορειτε να με διαφωτισετε?

12qw369

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
0
καταρχην δεν ειμαι ειδικος στα pc.αλλα μηπωσςεχεις κολλησει καποιον ιο?  κανε scan..... k ισως σου δειξει.
   ελπιζω να βοηθησα

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Κατ'αρχάς βάλε κάποιο antivirus της προκοπής όπως Mcafee ή Norton Antivirus. Κάνε τα update με τα τελευταια definitions και κάνε scan τους δίσκους σου (αν έχεις πάνω από ένα). Όταν τελειώσεις με το antivirus, εγκατέστησε στο PC σου δύο προαγράμματα που τα έχω και εγώ παντού. Το ένα είναι το ad-aware και το άλλο είναι το Spybot Search&Destroy. Τα κάνεις και αυτά update και τα τρέχεις. Βίσκουν οτιδήποτε παράξενο και ανεπιθύμητο στον υπολογιστή σου και τον καθαρίζουν. Όσο τα κάνεις αυτά μην τρέξεις άλλα προγράμματα. Σαν τελική ενέργεια βάλε και ένα ελαφρύ firewall, όπως το Sygate Personal Firewall. Βασική προϋπόθεση πριν από όλα αυτά είναι να έχεις κάνει και ένα πλήρες windows update. Αν δεν μπορείς να βρείς τα παραπάνω προγράμματα, μπορώ να σου δώσω διάφορα λινκ ή αν έχεις ADSL να στα ανεβάσω σε κάνα sendspace και τα παίρνεις από κει. Good luck!!!

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Κατ'αρχάς βάλε κάποιο antivirus της προκοπής όπως Mcafee ή Norton Antivirus. Κάνε τα update με τα τελευταια definitions και κάνε scan τους δίσκους σου (αν έχεις πάνω από ένα). Όταν τελειώσεις με το antivirus, εγκατέστησε στο PC σου δύο προαγράμματα που τα έχω και εγώ παντού. Το ένα είναι το ad-aware και το άλλο είναι το Spybot Search&Destroy. Τα κάνεις και αυτά update και τα τρέχεις. Βίσκουν οτιδήποτε παράξενο και ανεπιθύμητο στον υπολογιστή σου και τον καθαρίζουν. Όσο τα κάνεις αυτά μην τρέξεις άλλα προγράμματα. Σαν τελική ενέργεια βάλε και ένα ελαφρύ firewall, όπως το Sygate Personal Firewall. Βασική προϋπόθεση πριν από όλα αυτά είναι να έχεις κάνει και ένα πλήρες windows update. Αν δεν μπορείς να βρείς τα παραπάνω προγράμματα, μπορώ να σου δώσω διάφορα λινκ ή αν έχεις ADSL να στα ανεβάσω σε κάνα sendspace και τα παίρνεις από κει. Good luck!!!

Συμπληρώνοντας το συνάδελφο:
1. Το Spybot Search&Destroy είναι καταπληκτικό πρόγραμμα, αλλά πρόσεξε τι θα αφαιρέσεις. Λ.χ. το Kazaa ή το Download Accelerator Plus, για να λειτουργούν χωρίς να τα έχεις αγοράσει, προβάλλουν κάποιες διαφημίσεις. Αν με το Spybot Search&Destroy βγάλεις τους agents που κάνουν αυτή τη δουλειά (προβολή διαφημίσεων), μετά τα προγράμματα δε θα λειτουργούν.
2. Μου'χει τύχει ιός που μπλοκάρει το Virtual Machine των Windows που χρησιμοποιείται για να ανοίξεις command prompt. Μια καλή λύση είναι η εξής: αγόρασε ένα USB Memory Stick (~30 ευρώ τα 512ΜΒ), και εγκατέστησε Windows XP στο memory stick, μαζί με ένα καλό αντιβιοτικό. Οπότε, για να καθαρίσεις το σύστημά σου, κάνεις boot από το memory stick, καθαρίζεις τους δίσκους σου, και μετά είσαι ΟΚ.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
καταρχην δεν ειμαι ειδικος στα pc.αλλα μηπωσςεχεις κολλησει καποιον ιο?  κανε scan..... k ισως σου δειξει.
   ελπιζω να βοηθησα

εκανα αλλα δεν υπαρχει ιος.....ουτε κατι αλλο συμφωνα με το report

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

τι ειναι το sendspace και τι να κανω?να διαγραψω το panda platinum και να κανω αυτα που μου ειπες?το avast και το pest patrol δεν ειναι εξισου καλα?βοηθειστε με....σας ευχαριστω ετσι και αλλιως ολους!

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Το sendspace είναι ένα site το οποίο χρησιμεύει στην ανταλλαγή μεγάλων αρχείων. Ανεβάζω ένα αρχείο εκεί, παίρνω ένα λινκ, στο δίνω και μέσω αυτού κατεβάζεις το αρχείο που ανλεβασα. Έτσι απλά. Πρέπει να έχεις όμως ADSL γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσεις μεγάλα αρχεία με απλή γραμμη.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Το sendspace είναι ένα site το οποίο χρησιμεύει στην ανταλλαγή μεγάλων αρχείων. Ανεβάζω ένα αρχείο εκεί, παίρνω ένα λινκ, στο δίνω και μέσω αυτού κατεβάζεις το αρχείο που ανλεβασα. Έτσι απλά. Πρέπει να έχεις όμως ADSL γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσεις μεγάλα αρχεία με απλή γραμμη.

εχω ADSL 832 ταχυτητα.Τα κατεβαζεις και ειναι σαν αγορασμενα?ειναι τοσο απλο?εχω βεβαια εγκατεστημενο και το peer guardian οποτε ειμαι πιο ασφαλης....κανεις μετα οποτε χρειαζεται update και ειναι ολα οκ?

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Συμπληρώνοντας το συνάδελφο:
1. Το Spybot Search&Destroy είναι καταπληκτικό πρόγραμμα, αλλά πρόσεξε τι θα αφαιρέσεις. Λ.χ. το Kazaa ή το Download Accelerator Plus, για να λειτουργούν χωρίς να τα έχεις αγοράσει, προβάλλουν κάποιες διαφημίσεις. Αν με το Spybot Search&Destroy βγάλεις τους agents που κάνουν αυτή τη δουλειά (προβολή διαφημίσεων), μετά τα προγράμματα δε θα λειτουργούν.
2. Μου'χει τύχει ιός που μπλοκάρει το Virtual Machine των Windows που χρησιμοποιείται για να ανοίξεις command prompt. Μια καλή λύση είναι η εξής: αγόρασε ένα USB Memory Stick (~30 ευρώ τα 512ΜΒ), και εγκατέστησε Windows XP στο memory stick, μαζί με ένα καλό αντιβιοτικό. Οπότε, για να καθαρίσεις το σύστημά σου, κάνεις boot από το memory stick, καθαρίζεις τους δίσκους σου, και μετά είσαι ΟΚ.

memory stick εχω,μηπως μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω το πως εγκαθιστας ξεχωρα στο stick αντιβιοτικο και windows xp?και πως κανεις boot απο το stick?

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
εχω ADSL 832 ταχυτητα.Τα κατεβαζεις και ειναι σαν αγορασμενα?ειναι τοσο απλο?εχω βεβαια εγκατεστημενο και το peer guardian οποτε ειμαι πιο ασφαλης....κανεις μετα οποτε χρειαζεται update και ειναι ολα οκ?

Ταχύτητα 832 δεν υπάρχει εκτός και αν έχει γίνει μαλακία με την γραμμή σου (σίγουρα δηλάδή). Οι ταχύτητες είναι 768, 1024 και 2048 προς το παρών. Το ad-aware και το Spybot είνα shareware, δηλαδή δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις. Για να μην σε μπερδεύω με το sendspace, μπορείς να πας στο www.tucows.com]www.tucows.com[/url] και να τα κατεβάσεις free. Μην ξεχνάς και το Windows Update φυσικά. Κάνε ότι είπαμε ως τώρα και τα ξαναλέμε. Έχεις αρκετά  ;)

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Ταχύτητα 832 δεν υπάρχει εκτός και αν έχει γίνει μαλακία με την γραμμή σου (σίγουρα δηλάδή). Οι ταχύτητες είναι 768, 1024 και 2048 προς το παρών. Το ad-aware και το Spybot είνα shareware, δηλαδή δεν χρειάζεται να τα αγοράσεις. Για να μην σε μπερδεύω με το sendspace, μπορείς να πας στο www.tucows.com]www.tucows.com[/url] και να τα κατεβάσεις free. Μην ξεχνάς και το Windows Update φυσικά. Κάνε ότι είπαμε ως τώρα και τα ξαναλέμε. Έχεις αρκετά  ;)

το windows update πως το κανω?

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
483
Πόντοι
36
Αν είναι παραφορτωμένος ο δίσκος σου μπορεί να σπάει τα αρχεία σε πολλά κομμάτια και να αργεί.

Συνήθως, αν μετά από σκαναρίσματα και τέτοια επιμένει το πρόβλημα, σώζεις ότι αρχεία έχεις και κάνεις format το δίσκο σου. Πολλοί το κάνουν κάθε 2 χρόνια, ή και λιγότερο. Εγώ το έκανα πριν 2 μήνες και είδα τεράστια διαφορά

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Το windows update γίνεται ως εξής: Από το μενού του Explorer, Tools (εργαλεία) και μετά windows update. Ακολουθείς τις οδηγίες προσεκτικά. Μετά από κάθε restart ξανακάνε το ίδιο γιατί δεν γίνεται όλο με την μία.

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
λοιπον για να τα βαλουμε σε μια σειρα τα πραγματα και για να βοηθησουμε μια και καλη οποια παιδια εχουν πανω κατω τις ιδιες αποριες καταθετω τα ακολουθα:Ξεκιναμε με το τι εχω αυτη την στιγμη στο pc μου......1)antivirus panda platinum 2)firewall panda 3) spyware,trojan,wi-fi,vulnerabilities protection παλι panda 4)windows xp λειτουργικο συστημα και 5)browser internet explorer 6.0 οκ? Τωρα πως πρεπει να ξεκινησω να αλλαζω τα παντα?Να ξεκινησω με τον browser και να βαλω firefox?στη συνεχεια να βαλω nod32 και μετα ad-aware και spybot search n destroy? μετα να βαλω και look n' stop firewall?μετα να βαλω και επεκτασεις firefox για τα τσοντοsite?πριν απο ολα αυτα να κανω ενα update στα windows xp ή πριν απο αυτο να διαγραψω τον ιντερνετ explorer(αληθεια αυτο πως γινεται?) και το panda antivirus?εχω μπερδευτει γιατι ειναι πολλα πραγματα μαζεμενα και αν κανεις κατι αναποδα ισως επηρρεασει τη λειτουργια του pc αρνητικα.......Σας ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον και υποκλινομαι στις γνωσεις σας... :o :o :rolleyes: :rolleyes: :helpplea: :helpplea:

Επισκέπτης
Δε δοκιμάζεις να κάνεις και ένα defragment (start->programs->accessories->system tools->sisk defragment). Το έχει γράψει και ένας τύπος. Επίσης, αν θες να κάνεις όοοοολες αυτές τις προσθαφαιρέσεις, δεν κάνεις και ένα format στο δίσκο σου και να τα βάλεις μετά ένα ένα, σιγά σιγά και με υπομονή.

Τον internet explorer Μπορείς να τον αφαιρέσεις πηγαίνοντας στο control panel -> Add or remove programs->Add/remove windows components. Τέλος, windows update μπορείς να κάνεις από το control panel αλλά και πηγαίνοντας start->windows update.

υ.γ. όλα αυτά τα μονοπάτια ισχύουν στο δικό μου pc. Πιθανώς στο δικό σου να είναι διαφορετικά ;)

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Δε δοκιμάζεις να κάνεις και ένα defragment (start->programs->accessories->system tools->sisk defragment). Το έχει γράψει και ένας τύπος. Επίσης, αν θες να κάνεις όοοοολες αυτές τις προσθαφαιρέσεις, δεν κάνεις και ένα format στο δίσκο σου και να τα βάλεις μετά ένα ένα, σιγά σιγά και με υπομονή.

Τον internet explorer Μπορείς να τον αφαιρέσεις πηγαίνοντας στο control panel -> Add or remove programs->Add/remove windows components. Τέλος, windows update μπορείς να κάνεις από το control panel αλλά και πηγαίνοντας start->windows update.

defragment εκανα πριν μια εβδομαδα,τωρα για το format εννοεις να διαγραψω ολα δηλ. explorer,panda μετα να κανω format και μετα να κατεβαζω ενα ενα τα προγραμματα που ειπωθηκαν παρακατω?και το format πως γινεται?εχω μονο εναν σκληρο δισκο.Θελω να μαθω ακριβως την χρονολογικη σειρα των πραξεων μου ωστε να ειμαι 100% βεβαιος για το pc.....καταλαβαινω οτι ειναι χρονοβορο για να μου εξηγησετε ολα αυτα με τη σειρα....

υ.γ. όλα αυτά τα μονοπάτια ισχύουν στο δικό μου pc. Πιθανώς στο δικό σου να είναι διαφορετικά ;)

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
memory stick εχω,μηπως μπορεις να εξηγησεις λιγο παραπανω το πως εγκαθιστας ξεχωρα στο stick αντιβιοτικο και windows xp?και πως κανεις boot απο το stick?

Freeware εφαρμογή που σου φτιάχνει bootable memory stick με Windows XP και όποιες άλλες εφαρμογές θέλεις

Για να κάνεις boot από το memory stick, πας στο BIOS και βάζεις ως πρώτη bootable μονάδα το USB

OP
OP
vasos

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
καθε 5 λεπτα με ειδοποιει το antivirus με κοκκινο χρωμα οτι εκανε detection ενα "invalid TCP Flag combination",τι σημαινει αυτο,γνωριζει καποιος?μου επιτιθεται κατι?

spiounos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2006
Like
1
Πόντοι
0
καθε 5 λεπτα με ειδοποιει το antivirus με κοκκινο χρωμα οτι εκανε detection ενα "invalid TCP Flag combination",τι σημαινει αυτο,γνωριζει καποιος?μου επιτιθεται κατι?

Κάποιο Bug σου είχει αλλάξει flags στη registry.

Κάνε backup ότι χρειάζεσαι και format.

καλή επιτυχία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom