Που ακριβώς ζεις?Όποιος νομίζει πως έχουμε δημοκρατία ούτος ώστε να την καταλύσει το ΠΑΣΟΚ είναι μακριά νυχτωμένος...
Γιατί στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία εδώ και καιρό...
Που ακριβώς ζεις?Όποιος νομίζει πως έχουμε δημοκρατία ούτος ώστε να την καταλύσει το ΠΑΣΟΚ είναι μακριά νυχτωμένος...
Χαίρω πολύ για τον Σαρκοζί...
Πάντως η απόφαση της Ελβετίας κάποια στιγμή θα ανακληθεί...
Επίσης είναι λογικό να έχουν άνοδο τα ακροδεξιά κόμματα ... τόσοι μετανάστατες που έχουν πλημμυρίσει την Ευρώπη ανεξέλεγκτα τι περιμένεις...
Δεν είναι έτσι ακριβώς ... η διεθνής απομόνωση έστω και στο επίπεδο της συμπεριφοράς είναι μεγάλη υπόθεση στην εξωτερική πολιτική.Θα την ανακαλέσει αν πιεστεί έξωθεν. Δεν θα πιεστεί όμως διότι δεν ανήκει στην ΕΕ και οι Αραβες με την κρίση δεν θα πάρουν από εκεί τα ριάλια τους γιατί που να τα εμπιστευτούν; Στις ευρωπαϊκές τράπεζες ή στο Ντουμπάϊ; Και έτσι η μόνη πιέση που θα καταλάβαιναν οι Ελβετοί έχει εκ των προτερων εκμηδενιστει
Που ακριβώς ζεις?
Γιατί στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία εδώ και καιρό...
Όχι δεν κάνω καμία πλάκα ... αυτή είναι η δημοκρατία ... αν δεν σας αρέσει ούτε εμένα μου αρέσει που η Ελλάδα δεν είναι στην ζώνη του Ισημερινού να έχει πάντα καλοκαίρι ή που η νύχτα δεν διαρκεί 23 ώρες, επίσης δεν μου αρέσει που γερνάω ή που οι γκόμενες κοιτάνε το πορτοφόλι στον άντρα ... αλλά αυτή είναι η ζωή!!!!Τι ειπες τωρα
Πες οτι κανεις ΠΛΑΚΑ
Θα αναστησουμε τον καζαντζακη
Όχι δεν κάνω καμία πλάκα ... αυτή είναι η δημοκρατία ... αν δεν σας αρέσει ούτε εμένα μου αρέσει που η Ελλάδα δεν είναι στην ζώνη του Ισημερινού να έχει πάντα καλοκαίρι ή που η νύχτα δεν διαρκεί 23 ώρες, επίσης δεν μου αρέσει που γερνάω ή που οι γκόμενες κοιτάνε το πορτοφόλι στον άντρα ... αλλά αυτή είναι η ζωή!!!!
Δεν είναι έτσι ακριβώς ... η διεθνής απομόνωση έστω και στο επίπεδο της συμπεριφοράς είναι μεγάλη υπόθεση στην εξωτερική πολιτική.
Εξάλλου οι Ελβετοί δεν ανήκουν μεν στην ΕΕ, αλλά υπερ-κωλοτρίβονται...
Αύριο φίλε ... είμαι από κρασιά και είμαι κάπως ...Ωραια (ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ) αλλα πεσ μου κατι
Πως οριζεις την δημοκρατια;;;
Μετα θα σου πω γιατι δεν εχουμε
Αύριο φίλε ... είμαι από κρασιά και είμαι κάπως ...
υ.γ. λες για αυτό να λέω ότι έχουμε δημοκρατία?????
πρωθυπουργός και εάν δεν του βγαίνουν τα «κουκιά» θα κυβερνάει σε συνεργασία με το Τουρκικό κόμμα Ελλάδος, Το Ουράνιο Τόξο, το
Ποιο τουρκικό κόμμα; Αφού δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Ελλάδα, μόνο μουσουλμάνοι.
είναι αντιδημοκρατική συγκεκριμένη πρόταση και γιατί;
1. Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
Σωστά όλα αλλά...Είδες να κουνήθηκε τίποτα; Μην σου πω ότι μερικοί, όπως Αυστρία, Ολλανδία και μάλλον Ελλάδα κάνουν τον σταυρό τους για το ελβετικό όχι στον μιναρέ. Απλώς οι Ελβετοί είπαν αυτό που οι άλλοι δεν έχουν τ΄αρχίδια να πουν στα ίσια. Ας ερθει το ερώτημα στην Ελλάδα, με ή χωρίς ΠΑΣΟΚ, και τα λέμε :o
εχουμε στην Αθηνα μιναρεδες;Είδες να κουνήθηκε τίποτα; Μην σου πω ότι μερικοί, όπως Αυστρία, Ολλανδία και μάλλον Ελλάδα κάνουν τον σταυρό τους για το ελβετικό όχι στον μιναρέ. Απλώς οι Ελβετοί είπαν αυτό που οι άλλοι δεν έχουν τ΄αρχίδια να πουν στα ίσια. Ας ερθει το ερώτημα στην Ελλάδα, με ή χωρίς ΠΑΣΟΚ, και τα λέμε :o
Ξέρω τι θα μου πεις ... αυτή την γνωστή μλκια (σόρυ ...ε?) περί μη άμεσης δημοκρατίας...Ωραια (ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ) αλλα πες μου κατι
Πως οριζεις την δημοκρατια;;;
Μετα θα σου πω γιατι δεν εχουμε
το ερώτημα παραμένει αναπάντητο...
και συμπληρώνω
δλδ το όριο του 3% είναι μια "δημοκρατική" ρύθμιση;
ΥΓ Ο ΠΠ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να "υποχρέωσει" τον καθένα που ποστάρει μια "αποψάρα" να απαντα στα σχετικά ερωτήματα.
Μπορεί όμως να τα υπενθυμίζει "ενοχλητικά".
Η συμμετοχή όλων αυτών στις εκλογές και κάθε πολιτειακή δράση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, διότι στη Βουλή των Ελλήνων δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι όσων νόμιμα ή παράνομα βρίσκονται στην χώρα μας αλλά Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ Π Ο Λ Ι Τ Ε Σ.
Γκέγκε;
τούρκοι υπάρχουν, όταν τα εθνίκια μιλάνε για το "έθνος που κινδυνεύει"
τούρκοι δεν υπάρχουν, όταν τα εθνίκια μιλάνε για δικαιώματα ....
μηπως τωρα που πιασαμε και τους αρχαιους (απ τους οποιους δε πηραμε τιποτα θετικο) να δοκιμαζαμε και τον "εξοστρακισμο" εχω να προτεινω (φανταζομαι και πολλοι απο σας αγαπητοι φιλοι) πολλα λαμογια, τα οποια θα μαζεβαν πολλα "οστρακα" ωστε να εξοριστουν (ξεκουμπιστουν) μια για παντα απο αυτο το τοπο! αρκετα "εφαγαν" αλλα δυστηχως ο νεοελληνας ελαχιστα πραγματα πηρε απο τους αρχαιους ελληνες! αυτοι που πρωτα απ ολους (ισως και οι αρχαιοι ινδοι) σκεφτηκαν το νοημα της ανθρωπινης υπαρξης! στοχαστες οπως ο ηρακλειτος και ο παρμενιδης, και βεβαια ο πρωτος φιλοσοφος σωκρατης, ο πλατωνας, και ο αριστοτελης που ιδρυσαν και θεμελιωσαν τη φιλοσοφια, τη σχεση εχουν ολοι αυτοι αληθεια με αυτο το συρφετο που μας κυβερναει τα τελευταια 100-200 χρονια του νεοτερου ελληνικου κρατους! με καποιες λαμπρες εξαιρεσεις (καποδιστριας, τρικουπης, ελ.βενιζελος) ολοι αυτοι μοιαζουν με απομειναρια "κοτζαμπασιδων" της τουρκοκρατιας! κυβερνανε με την αρχη ρουσφετι, και μπαξτσισι! μας εκαναν πολυ κακο 500 και πλεον χρονια τουρκοκρατιας! δυστηχως περασαν στο d.n.a μαςΞέρω τι θα μου πεις ... αυτή την γνωστή μλκια (σόρυ ...ε?) περί μη άμεσης δημοκρατίας...
Δλδ. να καταλάβω ... μια άμεση μορφή προφανώς με συνεχή δημοψηφίσματα θα ήταν προτιμότερη από μια αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική?
Γιατί όσοι θα υποστήριζαν κάτι τέτοιο δεν θα ήθελαν ένα μόνο δημοψήφισμα κάθε 5 χρόνια (π.χ. για το ευρώ) αλλά συνεχή και για κάθε απόφαση, αυτό είναι σίγουρο ... η ανθρώπινη απληστία και άγνοια είναι απύθμενες άλλωστε...
Αυτό πιστεύεις ότι είναι δίχως κόστος σε πολλαπλά επίπεδα ... πέρα από φρόνιμο ή ακόμα και βολικό?
Και είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι γκρινιάρηδες θα ήταν και οι ίδιοι που γκρινιάζαν για την "καταστροφή" της Ελλάδας από τις τρεις συνεχόμενες εκλογές στα τέλη του '80 ... ο κατεστραμμένος ότι και να του δώσεις κατεστραμμένος είναι...
Σε ποιες στοιχειώδεις μορφές άμεσης δημοκρατίας έχεις δει εσύ προκοπή? ... σε μια πολυκατοικία με 5 οικογένειες που σφάζονται μεταξύ τους για το πότε θα βάλουν πετρέλαιο? ... εδώ ακόμα και παρέες παρεξηγιούνται από το μέρος που πάνε για καφέ...
'Η μήπως στο ερώτημα "Eurofighter ή Rafale" θα πρέπει να περιμένω την γνώμη του κάθε τυχάρπαστου "ειδικού" ... γιατί να σε πληροφορήσω ότι ο Έλληνας θεωρεί τον εαυτό του ειδικό στα πάντα...
Η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν έγινε τυχαία ... ξέρω ότι κάθε κουλουρτζής ή κηπουρός (τυχαία τα επαγγέλματα) θα είχε καλύτερη γνώμη για την διακυβέρνηση αλλά τι να κάνουμε κάποιοι πιο χαζοί (π.χ. Τζέφερσον,Φραγκλίνος )δεν το σκεφτήκανε...
Και δεν είναι τυχαίο ότι την δημοκρατία με αυτή την μορφή δεν την ήθελε σχεδόν κανεις φιλόσοφος από την αρχαιότητα κιόλας, ούτε οι αστοί που έφεραν την Γαλλική Επανάσταση...
Ο Αριστοτέλης π.χ. την θεωρούσε οχλοκρατία και πρότεινε στην θέση της την πολιτεία, ένα υβρίδιο αριστοκρατίας και λαικής βούλησης, ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο....