Νέα

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Το μέγεθος της «κρίσης» που προβάλλεται, είναι το αληθινό ?

• Πραγματικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Μεγαλύτερο

Ψήφοι: 1 16,7%
  • Μικρότερο

Ψήφοι: 5 83,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Έχουν ανοιχτεί 3-4 παρόμοια topics.  Με κοινό στοιχείο την πρόβλεψη.
Εδώ  όμως, εκείνο που θα ήθελα να αφουγκραστώ παρέα σας, είναι η κοινή μα αντικειμενική μας  γνώμη και αίσθηση σήμερα , Τ Ω Ρ Α !
  Ουσιαστικά λοιπόν ρωτώ …
Το πραγματικό μέγεθος της κρίσης είναι πχ  το 5 ?
  Ή μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και η παραφιλολογία της,  ή η  κουλτούρα που καλλιεργείται ,  την φτάνει στο 8,9, ή και 10 ακόμη ?
Αυθόρμητα απαντήστε …Χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις .. Πως το αισθάνεστε ?
Ένα Ναι ή ένα Όχι είναι αρκετό !

ΥΓ. Πράγματι έχω δυσκολευτεί πολύ, να δείχνω αντίσταση και καθαρή σκέψη ..." Nova Days..." :think: :think: :think:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
:think:Αναθεμά και αν κατάλαβα τι θέλει να πει ο ποιητής.
Μάλλον έχει μπερδέψει την ποιηση με την αριθμητική.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Φιλε μου το εκανες....... μπουρζουαζια

Το πως το αντιλαμβανεται ο καθενας αυτο εξαρταται απο 1002 παραγοντες
που εχουν αμεση σχεση με την δουλεια του πρωτα απο ολα
και μετα με την τσεπη του

Ως απαντηση στο ερωτημα σου λοιπον....
σου λεω οτι δεν υπαρχουν μετρα και σταθμα για μετρηση

οτι και να πουμε θα ειναι μια μεγαλη ανακριβεια

xistis

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
1.240

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Υπάρχει στο μυαλό ορισμένων που τους αρέσει να δημιουργούν τρομοκρατία στον κόσμο.
Π.χ. Κανάλια, εφημερίδες και οι γνωστοί άγνωστοι Δημοσιογράφοι.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
Πιστευω οτι δεν εχει φτασει ακομα η πραγματικη κριση. Βεβαια γινονται καποιες μαζικες απολυσεις αλλα δεν βγαινουν προς τα εξω.
Στην χωρα μας τα τελευταια χρονια λογω χαμηλων μισθων και ακριβειας ειμαστε καπως συνηθισμενοι στη λιτοτητα οποτε ισως δεν μας γινεται ιδιαιτερα αισθητο.
Παντως αν μιλησετε με μαγαζατορες θα σας πουν οτι εχει πεσει πολυ η αγοραστικη κινηση.
Δεν ξερω ισως να μας προετοιμαζουν για κατι χειροτερο???? ...Αλλο που δεν θελουν βεβαια τα μμε να τα παραφουσκωνουν  :blahblah1:

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δε νοείται κρίση με "εκτιμώμενο" τέλος.Όλοι οι "αναλυτές" μας λένε ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2010 θα υπάρχει κρίση.Μετά τι θα γίνει;Μήπως όταν έχουν περάσει όλα τα νομοσχέδια για τη σύγχρονη σκλαβιά,οι "επιχειρηματίες" θα ιδιωτικοποιήσουν τις κρατικοποιημένες εταιρείες τους και ξανά προς τη δόξα τραβά;Διαβάζω ότι μειώνεται η ζήτηση στη λιανική.Είδατε καμία μείωση τιμής;Το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία-χονδρική πώληση-έχει 2€ και στα super markets 6€.Πέρσι είχε 3€ και 5,5€ αντίστοιχα.Παπαριές.Θα απολύσουν μερικές χιλιάδες εργαζομένων,και οι υπόλοιποι θα εργάζονται διπλάσιο χρόνο για να παράγουν ποσότητα.Τι θα γίνουν οι απολυμένοι;Θα τους ταϊζουν τα κράτη τα οποία τα χρηματοδοτεί ως επί το πλείστον ο εργαζόμενος και όχι ο επιχειρηματίας,τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε.Πόσοι πήγαν στη φυλακή από όσους ευθύνονται για την "κρίση";Μας κοροϊδεύουν κανονικά...

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Παντως αν μιλησετε με μαγαζατορες θα σας πουν οτι εχει πεσει πολυ η αγοραστικη κινηση.

Οι τιμές δεν έχουν πέσει όμως.Πήγα να πάρω μπότες για το σκι εχθές,και το παλικάρι που ήταν εκεί-σε γνωστό μαγαζί-μου είπε ότι κάθε μήνας για το μαγαζί είναι καλύτερος από τον προηγούμενο!

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Οι τιμές δεν έχουν πέσει όμως.Πήγα να πάρω μπότες για το σκι εχθές,και το παλικάρι που ήταν εκεί-σε γνωστό μαγαζί-μου είπε ότι κάθε μήνας για το μαγαζί είναι καλύτερος από τον προηγούμενο!

Aν είναι αλήθεια, θα κλείσω για αυριο ραντεβού με τον ψυχίατρο που με κουράρει.
Μάλλον θα πρέπει να μου αλλάξει σχήμα φαρμάκων :think:
Δεν ειμαι καλά αδέλφια με χάνεται.......

Αααααα επίσης θα πάω και στον οφθαλμίατρο, να γιατί εγώ τα βλέπω όλα μαύρα.

Ααααααα και να κλείσω επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών, μου πέσανε και οι τελευταίες από το ήδη καραφλό κεφάλι μου.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Κι όμως τρίκαρδε,όταν μπήκα εγώ στο μαγαζί κατά τις 14:00 ψώνιζαν είδη για σκι-ρούχα και μπότες για snowboard-3 άτομα.Και ρούχα "κάσουαλ" άλλα 2.Εντάξει έχει εκπτώσεις,αλλά σε μια πραγματική κρίση,ακόμα και στις εκπτώσεις δεν πας να πάρεις για σκι πράγματα.Προσωπικά είχα κρατήσει τα λεφτά από το καλοκαίρι για να πάρω νέες μπότες αυτή την περίοδο που οι τιμές είναι χαμηλές.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
δυστηχως η κριση ειναι πολυ χειροτερη απο οτι λενε.θα ελεγα οτι προσπαθουν να ηρεμησουν τον κοσμο.το καλοκαιρι λεγαν οτι στο τελος του 2008 και στην αρχη του 2009 θα αρχισει οικονομικη ανακαμψη.πριν κανα μηνα λεγαν για ανακαμψη στο τελος του 2009.τωρα μιλανε για το 2010.δυστηχως εχουμε καταρευση του καπιταλιστικου συστηματος και της ελευθερης οικονομιας.κατι παρομοιο με την καταρευση του κομουνισμου.αποδιχτεικε στην πραξη οτι η ελευθερη οικονομια δεν μπορει να σταθει χωρις ενεργη παρεμβαση του κρατους....

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
Δεν αντιλεγω. Μπορει το συγκεκριμενο μαγαζι να τα πηγαινει καλα ( :think: μηπως ειναι στην πατησιων??).
Εγω ξερω ενα αλλο μαγαζι του ειδους του που εκλεισε. Αυτο βεβαια δεν αποτελει και κανονα αλλα το σιγουρα ειναι οτι σε καποιους κλαδους πχ οπως αγορες αυτοκινητων, αγορες ακινητων ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι υπαρχει μειωση. Αυτο τουλαχιστον κατι λεει...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ειναι παρακινδυνευμένο να πει κανεις ο,τιδήποτε για το μέγεθος της κρίσης.

Σιγουρα όμως αποτελεί το δουρειο ίππο για ψήφιση νομοσχεδίων που στηρίζουν τη σκλαβιά

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κι όμως τρίκαρδε,όταν μπήκα εγώ στο μαγαζί κατά τις 14:00 ψώνιζαν είδη για σκι-ρούχα και μπότες για snowboard-3 άτομα.Και ρούχα "κάσουαλ" άλλα 2.Εντάξει έχει εκπτώσεις,αλλά σε μια πραγματική κρίση,ακόμα και στις εκπτώσεις δεν πας να πάρεις για σκι πράγματα.Προσωπικά είχα κρατήσει τα λεφτά από το καλοκαίρι για να πάρω νέες μπότες αυτή την περίοδο που οι τιμές είναι χαμηλές.

Μόλις μίλησα με τον ψυχίατρο μου και μου είπε ότι πέρνω λάθος την σειρά με τα χάπια.
Πρωτα το κιτρινο μετά το κόκκινο και στο τέλος το μπλέ, έγω τα έπερνα ανάποδα.
Κατάλαβες φίλε μου, γι'αυτό τα έβλεπα λάθος τα γεγονότα.
ΑΑΑΑΑΑΑ  και στο τέλος μου είπε να πάω για σκι.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΔΛΔ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ!!!!!!

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
προσωπικη προβλεψη  η κριση ερσεται με γοργους ρυθμους καπου διαβαζα για το ρυθμο αποταμιευσης των ελληνων οτι εχει πεσει κοντα στο 2% απο 10% που ηταν πριν 10 -15 χρονια . Τι σημαινει αυτο μαγκες; οτι σε λιγο αν οχι ηδη θα στεγνωσουμε οι Ελληνες απο περισσια λεφτα , θα φαμε και τα ετοιμα , δουλειες με καλους μισθους δεν βρισκουμε παρα ελαχιστες , οι καπιταλιστες θα σφιχτουν στις παροχες - αλλο που δεν θελουν και στην τελικη  η καταναλωση θα μειωθει , και οι ανεργοι θα ζουν με κανενα 400 και θα δουλευουν κιολας  περιμενοντας να γινουν μονιμοι στους δημους που θα τους απασχολουν . οποτε παπαλα ψοφαει ο γαιδαρος !!!

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
.....το μελλον ποιο θα ειναι?κατα τη γνωμη μου ενα συτημα που θα ονομαζεται κρατισμος.θα υπαρχει η ιδιοκτησια θα υπαρχουν οι ιδιοτηκες επηχηρισεις αλλα το κρατος θα ελεγχει την αγορα.και ολα τα εργοστασια θα ειναι κρατικα.το 90% του πλυθησμου θα ειναι μια μεση ταξη με μισθους της ταξεως των 1200-2000 Ευρω περιπου σε σημερινες τιμες.θα παραγονται μεσα αυτοκηνιτα 1400-1800 κυβικα.και πολυ λιγες μεγαλες επηχηρισεις θα ειναι ιδιοτηκες.τα επομενα χρονια μετα το τελος της κρισης που το υπολογιζω σε 4-5 χρονια περιπου αυτο το συστημα θα επικρατισει.-----πως θα φτασουμε εκει?το κρατος προκειμενου να σωσει τα εργοστασια που θα κλεινουνε θα τα αγωρασει εναντι συμβολικου ποσου.Π.Χ. General Motors,Ford,Opel,Κρα'ι'σλερ...και θα τα κανει να παραγουν μικρα λα'ι'κα αυτοκηνιτα που θα εχουν ζητηση.καπως ετσι βλεπω το μελλον.χωρις να ειναι τιποτα σιγουρο.γιατι υπαρχει μια πιθανοτητα να γινει και  :ak: :ak: :ak: :ak:ΠΟΛΕΜΟς!!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
είναι αλυσίδα καταστημάτων.Δεν ξέρω ποιο λες ότι έκλεισε-τώρα με την κρίση-αλλά ο κόσμος ακόμα διασκεδάζει.Στα αυτοκίνητα υπάρχει μια μείωση πωλήσεων,αφού είναι δύσκολο να αγοράσει κάποιος με μετρητά.Βασίζονταν στα καταναλωτικά δάνεια τα οποία έχουν μειωθεί πάρα πολύ.Το ίδιο και στα ακίνητα.Κάποιοι κλάδοι θα περάσουν δύσκολες στιγμές,αλλά νομίζω ότι είναι και η ευκαιρία για εξορθολογισμούς.Αν είναι πραγματική η κρίση,θα πρέπει να κοιτάξουν τι λάθη έκαναν και να τα διορθώσουν.Πολλά αμάξια,για παράδειγμα,δεν αξίζουν τα λεφτά που κοστίζουν.Μήπως μια μείωση της τιμής,όχι σαν προσφορά αλλά μόνιμα,θα ήταν καλύτερη;Το ίδιο και με τα ακίνητα.Το καλοκαίρι έγινε αύξηση των τιμολογίων για τις μεταφορές με βάση το πετρέλαιο που κόστιζε 140$ τώρα κοστίζει 45 και τα μεταφορικά παραμένουν ακριβά.Μήπως πρέπει να μειωθεί;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
προσωπικη προβλεψη  η κριση ερσεται με γοργους ρυθμους καπου διαβαζα για το ρυθμο αποταμιευσης των ελληνων οτι εχει πεσει κοντα στο 2% απο 10% που ηταν πριν 10 -15 χρονια . Τι σημαινει αυτο μαγκες; οτι σε λιγο αν οχι ηδη θα στεγνωσουμε οι Ελληνες απο περισσια λεφτα , θα φαμε και τα ετοιμα , δουλειες με καλους μισθους δεν βρισκουμε παρα ελαχιστες , οι καπιταλιστες θα σφιχτουν στις παροχες - αλλο που δεν θελουν και στην τελικη  η καταναλωση θα μειωθει , και οι ανεργοι θα ζουν με κανενα 400 και θα δουλευουν κιολας  περιμενοντας να γινουν μονιμοι στους δημους που θα τους απασχολουν . οποτε παπαλα ψοφαει ο γαιδαρος !!!
εχεις δικιο καπως ετσι βλεπω και εγω το κοντινο μελλον.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
δυστηχως η κριση ειναι πολυ χειροτερη απο οτι λενε.θα ελεγα οτι προσπαθουν να ηρεμησουν τον κοσμο.το καλοκαιρι λεγαν οτι στο τελος του 2008 και στην αρχη του 2009 θα αρχισει οικονομικη ανακαμψη.πριν κανα μηνα λεγαν για ανακαμψη στο τελος του 2009.τωρα μιλανε για το 2010.δυστηχως εχουμε καταρευση του καπιταλιστικου συστηματος και της ελευθερης οικονομιας.κατι παρομοιο με την καταρευση του κομουνισμου.αποδιχτεικε στην πραξη οτι η ελευθερη οικονομια δεν μπορει να σταθει χωρις ενεργη παρεμβαση του κρατους....
ααα και μιας και μιλησε ο φιλος για καλοκαιρι... καθε περσι και περισσοτερες μερες διακοπων και οι λογοι ειναι καθαρα οικονομικοι, τουλαχιστον για μενα.
Και ο τουρισμος λενε οτι ειναι ενας κλαδος που επληγει και αναμενεται φετος το καλοκαιρι να αντιμετωπισει δυσκολιες. Για να δουμε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom