Στα είκοσι μου ταξίδεψα για πρώτη μου φορά εκτός Ελλάδας, στην Γερμανία! Το όλο κλίμα που με περιέβαλε με έκανε να μαλώνω με τους γονείς μου κάνα χρόνο γιατί έτσι απλά, επιστρέφοντας από ένα ταξίδι θέλησα να μεταναστεύσω.
Οι γονείς μου ως η φωνή της λογικής, που θα πας, δεν σε περιμένει κανείς, που θα μείνεις, δεν ξέρεις τι γλώσσα με απέτρεψαν στο να βγω.
Είχα βέβαια απολυθεί και άνοιξα καινούριο μαγαζί, μετά από επανάσταση γιατί η οικογένειά μου δεν είχε σχέση με το εμπόριο, οπότε είχαν και τα δίκια τους.
Όταν χώρισα με μια γκόμενα το 2006 ήθελα απλά να πάρω την μηχανή μου και να πάω Γερμανία, να φύγω να εξαφανιστω, τελικά παρέμεινα Ελλάδα.
Έρχεται η κρίση το 2008, το 2011 την ακούσαμε στερεοφωνικά όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το 2013 κλείνω την επιχείρηση πάνω στο ακριβώς που θα άρχισα να δημιουργώ χρέη.
Το μουνακι ο Σαμαράς και το μουνι της ΝΔ αντί να ακούσει τον αυτεπαγγελτο που λέγαμε οποίοι δεν έχουμε χρέη ΤΕΒΕ και ΦΠΑ κυρίως να βοηθήσει παγώνοντας το ΤΕΒΕ κυρίως, βγήκε και είπε όποιος δεν χρωστά, κλείνοντας την επιχείρηση θα πάρει για πρώτη φορά επίδομα απ'τον ΟΑΕΔ
Καθόμουνα σε αναμμένα κάρβουνα απ'το 2013, προσπαθώντας να βρω τι θα κάνω... Το 2015 πήρα την μηχανή και ήρθα Γερμανία,οι γονείς δεν είχαν τίποτα να μ πουν παρά μόνο να προσέχω.
Ήταν κάτι σαν όνειρο για μένα να ζήσω στην Γερμανία και η οικονομική κρίση δικαιολογία περισσότερο για τους δικούς μου.
Προσπαθώ να βλέπω μισογεμάτο και όχι μισοαδειο το ποτήρι.Κοιταω τα καλά της Γερμανίας και των Γερμανών και όχι τα πιωματα και τα ξερατα που ρίχνουν στο μετρό ή ηλεκτρικό.
Μ αρέσει που βγαίνω στους -χ βαθμούς να τρέξω και βλέπω ένα κάρο κόσμο να κάνει το ίδιο,μ αρέσει που πάω στο γυμναστήριο και το 99% είναι άτομα που όπως και να χε δεν θα καθόταν στον καναπέ.Τα γυμναστήρια τους είναι σαν " φυτώρια αθλητών" με κόστος κάτω του 20€ το μήνα.
Τριγύρω είναι όλες οι χώρες που μπορείς να πας αυθημερόν ενώ σε άλλη περίπτωση πρέπει να ετοιμάσεις τρελό μπάτζετ να τις επισκευθεις.
Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν μόνο ναυάγια που έχουν βγει στην περίοδο της κρίσης μετανάστες.