Λοιπόν Persona κοίτα,εγώ προσωπικά σε συμπαθώ βάσει απόψεων και γιατί είσαι σκεπτόμενο άτομο,φυσικά και δεν σε υποχρεώνω να κάνεις το ίδιο.
Στο θέμα μας για να τελειώνουμε.Δεν υποστηρίζω κανένα έγκλημα και κανέναν φασιστομουλά στο Αφγανιστάν ή κανένα τράγο στην Μητρόπολη.Όταν κάπου γίνεται έγκλημα θα το π/ω χωρίς φόβο και πάθος.Και φυσικά ότι είναι ιερό για σένα δεν σημαίνει οτι είναι και για μένα.
Απλά ρε μάστορα επειδή κάποιοι μαλάκες βγάζουν τα μικροτσούτσουνα κόμπλεξ τους μέσω των θρησκειών δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να σου βρίσω το Κοράνι αν είσαι μουσουλμάνος.Εγώ αυτό καυτηρίασα,οκ για σένα δεν λέει τίποτα , για τον μουσουλμάνο όμως λέει πολλά και όσο δεν κάνει κάποιο έγκλημα δεν έχεις το δικαίωμα να του βρίζεις ότι ποιο ιερό έχει (πχ για άλλον μπορεί να είναι η μάνα του.)
πχ δεν μπορείς να βρίζεις όλη την Κρήτη επειδή κάποιοι μαφιόζοι πουλάγανε μπάφους σε κάτι χωριά.Γιατι για σένα μπορεί να είναι τίποτα,για μένα όμως που μεγάλωσα εκεί είναι το νησί μου,και όσο δεν κάνω κάτι κακό δεν μπορείς να βρίζεις όλο το νησί.Αυτό ενοούσα σεβασμό.Απο κει και πέρα όπου υπάρχει αδικία ή έγκλημα μαζί σου,έλα να τα γ.....σουμε όλα παρέα.
ελπίζω να μη χρειατεί να καταλάβεις με τον άσχημο τρόπο ότι μπροστά στην αξία της ζωής όλα τα άλλα είναι για τομπούτσο.
Η απώλεια ενός πολύ αγαπητού, ή κοντινού σου προσώπου θα σου αποδείξει περίτρανα κάποια στιγμή ότι η σημαία σε αυτές τις στιγμές είναι ένα κωλόπανο, και το νησί σου ένα ακόμη μέρος του πλανήτη.
Από κει και πέρα η παιδεία του καθενός καθορίζεται και από το βαθμό απεξάρτησης από εμμονές, δόγματα, ομάδες, κόμματα, πατρίδες, θρησκείες και όλα αυτά τα όμορφα που κατά κανόνα ανακαλύφθηκαν από την ανθρώπινη φυλή κυρίως για να καταπιέζουν και ουχί να απελευθερώνουν προσωπικότητες.
Υ.Γ.
αυτό δε σημαίνει ότι είμαι υπέρ της πλήρους ισοπέδωσης...
και εδώ μεσα έχω δει περίσσεια ισοπέδωσης και από τη μια και από την άλλη πλευρά....
Και όχι ο Ιησούς δεν ζήτησε ποτέ να τα κάνεις λ.χ. γης μαδιάμ γιατί του έσκισες το βιβλίο του.
εδώ του σκίσανε τα σωθικά και τους συγχώρεσε. Οταν καταλάβεις το μεγαλείο της διδασκαλίας του Ιησού, όλα τα μη και τα πρέπει του παπα-πίτουρα της εκκλησίας της ενορίας σου θα σου φαίνονται το λιγότερο αστεία.