Καλημέρα! Οριακά βγήκα ο φταίχτης που την έβαλε να το αναλογιστεί αυτό, μη παίρνοντας απάντηση στο αρχικό μου ερώτημα/σενάριο. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα απάντηση, περισσότερο προσπαθούσα να στρέψω έναν καθρεύτη προς το μέρος μπας και δει τι κάνει. Για την ιστορία, δεν περίμενα πολύ για να μου απαντήσει και της είπα "σε βλέπω και βλέπω μια σαπίλα". Μετά σηκώθηκα και έφυγα.
Η απορία μου δεν είναι γιατί αναζητούν την επιβεβαίωση, που ως ένα σημείο το θεωρώ λογικό που το κάνουν. Η απορία μου ή πιο σωστά η απογοήτευσή μου είναι γιατί υπάρχει το άκρο και κυρίως, γιατί το συναντάμε πλέον τόσο συχνά.
Για την επιβεβαίωση σου απήντησα ήδη πως όλοι την επιζητούμε (π.χ. βράβευση, αναγνώριση από γονείς ανώτερους κτλ.) Αυτά όλα είναι υγιή και καλώς υπάρχουν. Αυτό που είναι νοσηρό είναι η υπέρμετρη αναζήτηση επιβεβαίωσης. Πώς προκύπτει αυτή? Προσωπική μου άποψη είναι η ύπαρξη και γιγάντωση των μέσω δικτύωσης! Ο/Η κάθε τριτοτέταρτος/η έχει ένα προφίλ, το οποίο του εξασφαλίζει πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων (πρόσεξε, ΟΧΙ πληροφορίας, γιατί η πληροφορία απαιτεί την επεξεργασία των δεδομένων), τον οποίο, είναι πασιφανές πλέον, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί ή, σε καλύτερη περίπτωση, δεν μπορεί να διαχειριστεί επαρκώς. Έπειτα υπάρχουν γύπες, κοράκια κτλ (όχι μόνο αρσενικά, αλλά και θηλυκά) τα οποία καρπώνονται αυτής της αμάθειας/ημιμάθειας.
Για να κλείσω, θα πω το εξής. Τα παραπάνω κακώς υπάρχουν, αλλά πλαισιώνονται από μια νέα γενιά η οποία, λαϊκά μιλώντας, βαριέται που ζει και κουράζεται που αναπνέει! Ως εκ τούτου αρχίζει να εκλείπει από το DNA μας η περιέργεια και η ανάγκη για αναζήτηση/εξερεύνηση. Ωπ! Πιάστηκα στην παγίδα μου (βλέπε αναζήτηση/εξερεύνηση), πάρε μια woke agenda για να ψάχνεις μια δήθεν γαμωταυτότητα που δεν ενδιαφέρει κανέναν στο τέλος της ημέρας και σου κάνει κάθε πτυχή της ζωής σου πιο δύσκολη!