mirakos60
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Σεπ 2012
- Κριτικές
- 3
- Like
- 21
- Πόντοι
- 6
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Porsche Cayenne
Μιλαω για φυσικες καταστροφες φιλε μου. Δεν μιλαω για τα του ΕΛΓΑ.
Ναι, τώρα πλέον πληρώνουν.σε όλους τους φόρους και τέλη υπήρχε (και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ακόμη) εισφορά υπέρ ΟΓΑ... αλλά πλέον οι αγρότες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές ( ο ΟΓΑ μετατράπηκε σε πραγματικό ασφαλιστικό οργανισμό το 1992) αν θέλουν να πάρουν μια αξιοπρεπή σύνταξη αλλιως παίρνουν το βοήθημα (δεν είναι σύνταξη) των ανασφαλίστων υπερηλίκων που σήμερα είναι γύρω στα 350 ευρώ...
μα αυτο που λες στον τιτλο θελουν,ενα μπουτσοΛοιπον, μετα απο μακροσκελες ψαξιμο στα ιντερνετια, ξετρυπωσα τις διαταξεις επιστροφης ΦΠΑ για τους αγροτες.
"Ειδικο καθεστως"...
Ο αγροτης παρουσιαζει τα τιμολογια και παιρνει το ΦΠΑ που απεδωσε (ως πωλητης?), πισω.
1) Δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχει ολο αυτο. Δηλαδη, να ακριβαινει το προϊον για τον τελικο καταναλωτη, ουτως ωστε ο αγροτης να βγαζει μεγαλυτερο κερδος (το οποιο θα τσεπωσει εν ειδει "επιστροφης ΦΠΑ"). Γιατι να μην πουλουσε κατευθειαν την πραματεια του χωρις ΦΠΑ?
2) Τι ειναι το "ειδικο καθεστως"?
Εχω την εντυπωση οτι οι αγροτες ΔΕΝ φορολογουνται (φορος εισοδηματος). Επομενως, μη-φορολογηση + επιστροφη ΦΠΑ σημαινει πληρη φορολογικη ασυλια. Απλα.
Απο πού κι ως πού αυτος ο παραλογισμος να διατηρηθει?
3) Ειναι αληθεια οτι τους εξαφανισαν κατι δανειακια της "Κακης Αγροτικης"??
Εμεις οι αλλοι που πληρωνουμε δοσεις κανονικα τι ειμαστε? Κορόιδα??
Καλα τα βαζετε με τους αγροτες, πατε καλα ρε,
Ας τους φορολογησουν απο το ποθεν εσχες
Δηλαδη οι εφοπλιστες που δεν πληρωνουν τπτ απο φορους κ ανοιγουν σαμπανιες
στο σαλον ντε βρικολακ, στο κολωνακι , δεν σας πειραζουν????
Παιδιά δέν είναι τόσο απλά τα πράγματα..
Γιατί δέν γίνεστε τότε και εσείς αγρότες να απολαμβάνετε του φορολογικού παραδείσου που λέγετε Ελλάδα ?
Οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και δυσκολίες που εσείς ούτε μπορείτε να φανταστείτε.
τα περισσοτερα επαγγελματα εχουν δυσκολιες που δε φανταζονται οι αγροτες...
Ξέρετε πόσες φορές η σοδειά τους έχει καταστραφεί λόγω φυσικών καταστροφών ?
[/i]θα σου φυγει το μυαλο αμα δεις τισ επιστροφες για αυτα ..πολλα δις!!!!!!
Πόσες φορές εχει μείνει αδιάθετη στα χωράφια λόγω χαμηλής τιμής που δέν συνέφερε να στείλουν στην αγορά ?
Τα έξοδα τους που έχουν υπερτετραπλασιαστεί την τελευταία τριετία ?
Με τον καινούριο τρόπο φορολόγησης που ετοιμάζει η κυβέρνηση ο αγρότης θα πεθάνει.
Τι θα γίνει μετά ?
Θα τρώμε εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά (αυτό ισως θέλει και η τρόικα).
Μήν λοιπόν κατηγορείτε το μοναδικό είδος που μπορεί να παράγει η Ελλάδα και ας προσπαθήσουμε να το στηρίξουμε.
Ολα αυτά σας τα λέω όχι λόγω πολιτικών πεποιθήσεων αλλά λόγω πλήρους γνώσης του αντικειμένου (εμπορεύομαι φρούτα και λαχανικά και εχω καθημερινή επαφή με αγρότες).
Και θέλοντας να σας προλάβω θέλω να ξέρετε οτι ουτε αγρότης είμαι αλλα ουτε εχω κάποιο συμφερον να τα γράφω.
οι εφοπλιστές διεθνώς και παντού στον κόσμο (ακόμη και στην πάλαι ποτέ κραταιά σοβιετία για οποιον θυμάται τον Καούζοφ και την Χριστίνα Ωνάση) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ φόρους με βάση το εισόδημα αλλά με βάση το τοννάζ των πλοίων .... και ο λόγος είναι απλός
(1) είναι δύσκολο και επίπονο να προσδιοριστεί το κέρδος
(2) το πλοίο είναι μια περιουσία κινούμενη και επί διεθνών υδάτων
δεν παιρνει τιποτα φιλε...απλα τους βαζει να πληρωσουν οτι και υπολοιπος ελληνικος λαος...@@ φορους πληρωνουν, στην wall street που ειναι εισηγμενες πως προσδιοριζεται το κερδος και εκδιδονται καθε τριμηνο οικονομικα αποτελεσματα.
Αυτα που ειναι το κρατος να αρπαξει αποτους αγροτες, μπορει ισοδυναμα να τα προσδιορισει κ να τα παρει αποτους
Εφοπλιστες
@@ φορους πληρωνουν, στην wall street που ειναι εισηγμενες πως προσδιοριζεται το κερδος και εκδιδονται καθε τριμηνο οικονομικα αποτελεσματα.???
Αυτα που ειναι το κρατος να αρπαξει αποτους αγροτες, μπορει ισοδυναμα να τα προσδιορισει κ να τα παρει αποτους
Εφοπλιστες
Κατι σχετικο με το θεμα, πηρα προσκληση σημερα και θα παω την πεμπτη
προσκληση για την εκθεση,κουτρα μετα στην τουμπα με αλλουνου διαρκειας, τι αλλο θελω απ την ζωη μου
εννοειται να τα παρουν απο τους πλουσιους επι χιλια,αλλα οχι μονο οι αγροτες στην απεξωΚαλα τα βαζετε με τους αγροτες, πατε καλα ρε,
Ας τους φορολογησουν απο το ποθεν εσχες
Δηλαδη οι εφοπλιστες που δεν πληρωνουν τπτ απο φορους κ ανοιγουν σαμπανιες
στο σαλον ντε βρικολακ, στο κολωνακι , δεν σας πειραζουν????
Εμεις οι αλλοι που πληρωνουμε δοσεις κανονικα τι ειμαστε? Κορόιδα??