Νέα

Τι έκανες στον πόλεμο Αλέξη Τσίπρα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Την άνοιξη του 2003 (υπουργός Αμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου), ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Γνωρίζοντας προφανώς ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στο Στρατό Ξηράς όπου και είχε επιλεγεί για να υπηρετήσει την πατρίδα, βρήκε μέσο και στήριξη στην τότε κυβέρνηση. Ετσι, ζήτησε και πέτυχε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί. Σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».

Ετσι, ο 29χρονος τότε Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούλιο του 2003, αφού κατάφερε αυτό που για τους περισσότερους (χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη) παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, να μεταταχθούν, δηλαδή, στο Πολεμικό Ναυτικό, ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία.

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα (ΚΕΠΑΛ) του Πολεμικού Ναυτικού, που εδρεύει στον Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, πήρε μετάθεση για τη μονάδα του. Ο ναύτης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στη λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο. Δηλαδή, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα. Γεγονός που σημαίνει ότι ή ο κ. Τσίπρας έκανε χρήση δεύτερου βύσματος ή χρησιμοποίησε το αρχικό του.

Ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του: «Δεν μπορώ να πω ότι κακοπέρασα, αλλά εκείνη την εποχή αισθανόμουν ότι αν μ' έπιανες από τη μύτη θα έσκαγα». Ετσι έψαξε και βρήκε ένα νόμο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση κι επανέρχεσαι μετά.. Αυτό ήταν! Ο ναύτης Αλέξης, για να αποφύγει προσωρινά το γραφείο του στο Πεντάγωνο, κατέβηκε υποψήφιος, απολύθηκε προσωρινά (κάνοντας ένα time out) και στη συνέχεια επανήλθε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες κι έτσι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον, εκεί που χρωστούσε έξι μήνες, υπηρέτησε τρεις και... καλός πολίτης. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες ο trendy Αλέξης πέρασε «ζωή και κότα». Το ομολόγησε ο ίδιος: «Ασε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!» Ο ναύτης Αλέξης Τσίπρας απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004. Πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ !!!
..
ήταν οι σκέψεις του φίλου

Επισκέπτης
δροσερο κακομαθημενο αγορακι της αριστερας ειναι!
Κατι τετοια αριστερατζικα πουτανακια ξεφτυλιζουν  και την χωρα μας!Και δυστυχως ως ενα σημειο και την υποθαλπτουν.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ο Αϊβαλιώτης είναι και αυτός στον τσύριζα;

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
δροσερο κακομαθημενο αγορακι της αριστερας ειναι!
Κατι τετοια αριστερατζικα πουτανακια ξεφτυλιζουν  και την χωρα μας!Και δυστυχως ως ενα σημειο και την υποθαλπτουν.
θα του επεσε το σαπουνι πολλες φορες τυπε μου :2funny:

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
O προπαγανδιστης πορνο πανος δεν με αφηνει να κανω διακοπες!!!! Ειπα και εγω να βαρω οικολογους και κ.κ.ε και δεν με αφησε απο σημερα παλι μαζι σας με αλεκο και αλεξη...ε ρε ποτε θα παρουν αλε (χωρισ ρετουρ ) απο τη ελλαδα!!!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μην ανοίγεις τώρα αυτή την κουβέντα, γιατί θα ακούσουμε τις γνωστές παπαριές ότι δεν έκανε κάτι παράνομο - αφού ήταν Ευρωβουλευτής κλπ :jerking:

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96

ο Αιβαλιωτης δεν παραδεχτηκε οτι εβαλε βυσμα αλλωστε δεν ηταν φυγοστρατος...αγαπητε στρ8 για πες μας για τα στελεχοι της ΝΔ μειμαρακη και βουλγαρακη..τι κανανε στο στρατο? οπως θα ξερεις οι υπαλληλοι του ευρωκοινοβουλιου παιρνουν αναβολη απο την στρατευση οπως και οι φοιτητες....

Επισκέπτης
Για μενα οποιος δεν παει στρατο καλα κανει. Αλλα οχι να το παιζει πατριωτης.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Μην ανοίγεις τώρα αυτή την κουβέντα, γιατί θα ακούσουμε τις γνωστές παπαριές ότι δεν έκανε κάτι παράνομο - αφού ήταν Ευρωβουλευτής κλπ :jerking:

οχι εχεις ενα δικιο οτι δεν επρεπε να κατεβει βουλευτης  εφοσον δεν ειχε παει φανταρος....αλλα οταν κατα την διαρκεια της στρατιωτικης του θητειας δεν εκμεταλευτηκε το βουλευτιλικι για να κανει κοπανες....ενω ο αλεξης εμαθε αμεσως τα <<παραθυρακια>> για να κανει ενα <<διαλλειμα>> απο την θητεια του...

Οφειλεις να παραδεχτεις ομως οτι ο αιβαλιωτης θα ψαχνει την ψηφο του στις επομενες εκλογες και δεν θα ξεγελασει τον κοσμο με κολπακια...Για να δουμε ο κοσμος της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα διωξει απο προεδρο τον ανεπαρκη ΑΛΕΞΗ?

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Για μενα οποιος δεν παει στρατο καλα κανει. Αλλα οχι να το παιζει πατριωτης.
Όλοι στο ΛΑΟΣ πατριώτες είναι - μόνο που άμα γίνει κανα μπαμ, ταυτότητα στο στόμα και στα Σπάτα πρώτη μούρη για Λονδίνο.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Όλοι στο ΛΑΟΣ πατριώτες είναι - μόνο που άμα γίνει κανα μπαμ, ταυτότητα στο στόμα και στα Σπάτα πρώτη μούρη για Λονδίνο.

κΑΛΑ κατσε να το δουμε αυτο....γιατι μεχρι τωρα μονο τις βιλες του αλαβανου και του τσιπρα βλεπουμε...αλλωστε ειναι οι προστατες της γεννιας των 700 ευρω!!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
οχι εχεις ενα δικιο οτι δεν επρεπε να κατεβει βουλευτης  εφοσον δεν ειχε παει φανταρος....αλλα οταν κατα την διαρκεια της στρατιωτικης του θητειας δεν εκμεταλευτηκε το βουλευτιλικι για να κανει κοπανες....ενω ο αλεξης εμαθε αμεσως τα <<παραθυρακια>> για να κανει ενα <<διαλλειμα>> απο την θητεια του...
Όσοι διαφωνούν με σας, δεν είναι απαραίτητο να γουστάρουν τον επαγγελματία Alex. Αυτό τώρα πότε θα το καταλάβετε, είναι άγνωστο. :rolleyes:

Υπάρχουν και κάποιοι που φτύνουν γενικώς το πολιτικό σύστημα - όχι μόνο τη χριστανοδεξιά συνιστώσα του.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ο Αιβαλιωτης δεν παραδεχτηκε οτι εβαλε βυσμα αλλωστε δεν ηταν φυγοστρατος...αγαπητε στρ8 για πες μας για τα στελεχοι της ΝΔ μειμαρακη και βουλγαρακη..τι κανανε στο στρατο? οπως θα ξερεις οι υπαλληλοι του ευρωκοινοβουλιου παιρνουν αναβολη απο την στρατευση οπως και οι φοιτητες....

Και τί είμαι ρε μεγάλε να απολογούμαι για τους λουφατζήδες της νδουλας;

Στ' @@ μου και οι πρώην ντοράκηδες γιώργος και βαγγέλας...

Το ζήτημα είναι ότι σε ένα κόμμα που θέλει να λέγεται πατριωτικό λουφατζήδες τύπου αιβαλιώτη δεν έχουν θέση- ή έστω, προτού κρίνεις την καμπούρα του τσύριζα, κοίτα του κόμματός σου...
Ζήτα την αποπομπή του αϊβαλιώτη και μετά κράξε όσο θέλεις...
Όσο τον έχεις μέσα στο κόμμα, τουμπεκί για τις θητείες άλλων.

oikologos

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ ένα έχω καταλάβει ότι αυτοί οι τύποι της αριστεράς (των βορείων προστείων κι της ΔΕΞΙΑΣ τσέπης) πάντα έχουν τα καλύτερα μέσα με όλες τις κυβερνήσεις. Φυσικά για αυτούς δεν ισχύουν  όλες οι αριστερο-μπούρδες που αμολάνε. Εχω γνωρίσει πολλούς κι τους έχω σιχαθεί. όσο για τον Τσίπρα είναι ένα δημιούργημα των τσιρακίων του ΣΥΡΙΖΑ στα media. Ελπίζω στις επόμενες εκλογές να πάνε σπίτι τους.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Όσοι διαφωνούν με σας, δεν είναι απαραίτητο να γουστάρουν τον επαγγελματία Alex. Αυτό τώρα πότε θα το καταλάβετε, είναι άγνωστο. :rolleyes:

Υπάρχουν και κάποιοι που φτύνουν γενικώς το πολιτικό σύστημα - όχι μόνο τη χριστανοδεξιά συνιστώσα του.

ο κοσμος του ΛΑ.Ο.Σ δεν ψηφισε τον αιβαλιωτη ως εθνικιστη που αλλωστε στο παρελθον δεν ηταν σε κανενα εθνικιστικο σχηματισμο αλλα στην ΝΔ αλλα ως συνεργατη του Προεδρου. Οφειλεις να παραδεχτεις οτι στις επομενες εκλογες που δεν θα δεις τον Αιβαλιωτη βουλευτη θα δεις να αντανακλαστικα της Βασης.....η αριστερα θα διωξει τα επαγγελματικα στελεχοι που πουλανε εργατιλικι? ....με αστικες τσεπες βεβαιως...

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Και τί είμαι ρε μεγάλε να απολογούμαι για τους λουφατζήδες της νδουλας;

Στ' @@ μου και οι πρώην ντοράκηδες γιώργος και βαγγέλας...

Το ζήτημα είναι ότι σε ένα κόμμα που θέλει να λέγεται πατριωτικό λουφατζήδες τύπου αιβαλιώτη δεν έχουν θέση- ή έστω, προτού κρίνεις την καμπούρα του τσύριζα, κοίτα του κόμματός σου...
Ζήτα την αποπομπή του αϊβαλιώτη και μετά κράξε όσο θέλεις...
Όσο τον έχεις μέσα στο κόμμα, τουμπεκί για τις θητείες άλλων.

εχεις ενα δικιο που το ανακατευεις με ισοπεδωση...εχεις θεσμοθετηθει το βυσμα στο Συνταγμα? Διοτι ο αιβαλιωτης πηγε στρατιωτης οποτε πηγε..και αργησε να παει βαση νομου ( εκτος εαν θα γινεις ενα με την αριστερα...που καταλυει το συνταγμα και τους νομους οποτε την συμφερει). Εδω μας λεει ο ΑΛΕΞΗΣ οτι διαπλεκεται με υπουργους του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που υποτιθεται οτι πολεμαει ως Προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΙ εσυ συγκρινει καρπουζια με πεπονια...Ελεος!!!!!!!!!!!

Αντε μην πιασουμε που πηγε στρατο ο Ανδρεας.....

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Οφειλεις να παραδεχτεις οτι στις επομενες εκλογες που δεν θα δεις τον Αιβαλιωτη βουλευτη θα δεις να αντανακλαστικα της Βασης.....

η αριστερα θα διωξει τα επαγγελματικα στελεχοι που πουλανε εργατιλικι? ....με αστικες τσεπες βεβαιως...
Για το πρώτο, κάπου εδώ γύρω θα είμαστε να δούμε τι θα γίνει με τα ανακλαστικά του ΛΑΟΣ.

Δε μπορώ να απολογηθώ για την αριστερά έτσι γενικώς & αορίστως, αλλά αν θες τη γνώμη μου - όχι η αριστερά δεν έχει τέτοια στεγανά μια και ψηφίζει μια ζωή το ίδιο τροπάριο λόγω παράδοσης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom