Νέα

THIS IS SALAMINA

• Μέλος που άνοιξε το νήμα javelinos 12
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

javelinos 12

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Like
33
Πόντοι
1
Ερχεται η ναυμαχία(ή κατι τετοιο)της Σαλαμινας τον Μαρτιο του 2014 απο τον σκηνοθέτη των 300!

Αντε να δούμε και εμας τους Αθηναιους στην μαχη γιατι στην πρωτη ταινια μας την ειπε για κάτι φουστίτσες  :pipa3:!
Α και μην ξεχνιόμαστε θα εχουμε βγει και στις αγορές τοτε σαν χωρα, λόγω Αναπτυξης  :jerking:

Συνημμένα

• BMhB9YxCQAAQVwM-jpg-large-jpg_234945.jpg
    BMhB9YxCQAAQVwM-jpg-large-jpg_234945.jpg
    26,3 KB · Εμφανίσεις: 42

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66

Μετά τον 2μετρο, ξανθό, γαλανομάτη, Ηρακλή (γνήσιος Έλλην, δεν το συζητάμε), μετά την Ζήνα (wtf!) γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα είχαν πολλά δικαιώματα (α ξέχασα, αυτή είχε μέσον γιατί πηδιόταν με τον θεό Άρη) και την Τροία, την οποία σύμφωνα με τον Όμηρο την κατέκτησαν σε 20 χρόνια, την ώρα που ο Brad Pitt καθάρισε σε 4-5 μέρες (τσσσσσσσσσσσ) έρχεται άλλη μια ταινία με την οποία θα γελάσουμε!Δεν λέω, σαν ταινίες κάτι λένε, αλλά προσπαθείς που προσπαθείς να φτιάξεις μια ιστορική ταινία, άνοιξε κανένα βιβλίο να δεις τι παίζει, ακόμα και όταν πρόκειται για μυθολογία!Ξέρω, ξέρω...είναι ταινίες και όχι ντοκιμαντέρ, αλλά προκαλεί γέλιο όλο αυτό! :cheesy:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Μετά τον 2μετρο, ξανθό, γαλανομάτη, Ηρακλή (γνήσιος Έλλην, δεν το συζητάμε), μετά την Ζήνα (wtf!) γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα είχαν πολλά δικαιώματα (α ξέχασα, αυτή είχε μέσον γιατί πηδιόταν με τον θεό Άρη) και την Τροία, την οποία σύμφωνα με τον Όμηρο την κατέκτησαν σε 20 χρόνια, την ώρα που ο Brad Pitt καθάρισε σε 4-5 μέρες (τσσσσσσσσσσσ) έρχεται άλλη μια ταινία με την οποία θα γελάσουμε!Δεν λέω, σαν ταινίες κάτι λένε, αλλά προσπαθείς που προσπαθείς να φτιάξεις μια ιστορική ταινία, άνοιξε κανένα βιβλίο να δεις τι παίζει, ακόμα και όταν πρόκειται για μυθολογία!Ξέρω, ξέρω...είναι ταινίες και όχι ντοκιμαντέρ, αλλά προκαλεί γέλιο όλο αυτό! :cheesy:
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΑΝΑΣΤΟ

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0

οχι και σε 20 είκοσι ρε Ολλανδέ, σε 10 την κατέκτησαν. Τα υπόλοιπα 10 ήταν που ο Οδυσσεας και οι άνδρες του βολόδερναν στην θαλασσα.  
Ξέχασες να γράψεις και για τους αφροαμερικανούς που συνόδευαν τον Ηρακλή όπως έδειχνε η σειρά αφού ως γνωστόν ήταν και μια ισχυρή μειοψηφία στην Αρχαία Ελλάδα.
Πάντως από αυτές τις ταινίες του Χόλιγουντ εγώ εξαιρώ τον Αλέξανδρο. Ήταν πιστεύω πολύ κοντά στα ιστορικά δεδομένα, άσχετα βέβαια που έπεσαν να την φάνε εδώ Μπουμπούκος κ Σια.

υσ this is BAKAOUKIA (για τους γνώστες) :rockon: :rockon:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.278
Πόντοι
506
Παλι καλα που υπαρχει το Χόλιγουντ και μας θυμιζει την ενδοξη ιστορια μας .  :rockon:

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.278
Πόντοι
506
Ειναι ομως μια καλη προβολη της Ελλαδας μαζι με τα προηγουμενα που αναφερεις, εκανε εκατομμυρια τουριστες να επισκεφθουν την χωρα .

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
μαλλον εσυ θα πρεπει να ανοιξεις κανα βιβλιο οσον αφορα τους 300, ισως η  μοναδικη ταινια τοσο κοντα στην ιστορικη αληθεια!

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
η θαλασσα και τα πλοια παντως προσφερονται για εξαιρετικα εφφε και πλανα

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
2.287
Ολες αυτες οι ταινιες, Troy με Brad Pitt, Alexander με Colin Farrell, 300 και 300 rise of the empire ειναι οτι
καλυτερο "διαφημιστικα" για την Ελλαδα, ειδικα τωρα που τρωμε "ξυλο" απο παντου.
Το Πασχα κυκλοφορησαν φωτο του Τom Hanks που μαζι με το George Lucas κρατουσαν τον επιταφιο.
Οι Ιταλοι, αλλα ακομη και οι τουρκοι στη θεση μας θα το ειχαν κυκλοφορησει σε ολο τον κοσμο...
Δεκαδες σουπερ-σταρ τυπου Michael Jordan, Russel Crowe κλπ κλπ περνανε καθε χρονο απο την Ελλαδα
και εμεις οι μαλακες τους τραβαμε φωτο για να τις βλεπουμε εμεις εδω, αντι να τις κυκλοφορουμε
στα ξενα media και να διαφημιζομαστε.
Πρεπει να μαθουμε να διαφημιζουμε τη χωρα μας εξυπνα και ταυτοχρονα χωρις να ενοχλουμε τους "stars"
και μπορουμε να ΧΕΣΤΟΥΜΕ στα λεφτα απο τον τουρισμο.
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν με ενοχλουν καποιες υπερβολες η μικρες ανακριβειες...
Ο Τρωικος πολεμος κρατησε 10 χρονια και η ταινια 2 ωρες αλλα τι να κανει ο σκηνοθετης?
Αν στην εποχη μας ενας ανιστορητος η ανθελληνας εβλεπε να αναφερεται στην ταινια οτι μετα
απο 10 χρονια τους ειρθε η φαεινη ιδεα για το Δουρειο Ιππο θα μας ειχαν κανει παγκοσμιο ανεκδοτο.
Ουτε οι 300 του Λεωνιδα ηταν μονοι τους, ουτε καν με τους 700 Θεσπιεις αλλα με αλλους περιπου 5.000
Ελληνες τους οποιους ο Λεωνιδας μετα την προδοσια του Εφιαλτη διεταξε να φυγουν και εμειναν
οι Σπαρτιατες, οι Θεσπιεις και οι Θηβαιοι με το ζορι.*
Στην ταινια ομως βολευει να ειναι μονο οι Σπαρτιατες με τους Θεσπιεις, φιανεται πιο ηρωικο,
αφου και στο τελος αυτοι μονο εμειναν και θυσιαστηκαν.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.366
Πόντοι
5.097
den ειναι μθυολογια ειναι ιστορια
εκτος και αν θεωρεις οτι η αρχαια ελλαδα ειναι μυθολογια

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Like
41
Πόντοι
6

θελουμε ταινια και για το 1453 για τον Λεωνιδα του Μεσαιωνα

το 300 ειναι το Ελληνικο Βraveheart..

Συνημμένα

• marble king.jpg
    marble king.jpg
    183,6 KB · Εμφανίσεις: 51

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.961
Πόντοι
3.715

P9170727.JPG

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
<<Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ>>
ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ
................................
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ
ΓΑΡΙΔΑ
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ
ΓΑΥΡΟ
ΑΧΙΝΟ
ΦΑΒΑ
........................................
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΚΕΜΠΆΠ
Κ.Α.
............................................

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Ο Τάκης Μπαλτάκος, συγγραφέας του βιβλίου «Το τέλος του Εφιάλτη», θεωρεί τους «300» έναν ύμνο στην Αρχαία Σπάρτη, με αρκετές, ωστόσο, κινηματογραφικές υπερβολές.Καθώς οι «300» σπάνε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων, οι γνώμες και οι κριτικές, ως συνήθως, διίστανται, η αρχαία Σπάρτη ξανάρχεται στο προσκήνιο. Παρεξηγημένη, ή «υπερτιμημένη», είναι έστω και υπό το βλέμμα του Τζακ Σνάιντερ (σκηνοθέτη των 300) και του Φρανκ Μίλερ (δημιουργός του σχετικού κόμικ) της μόδας.

Η ταινία δεν διεκδικεί, φυσικά, τις δάφνες ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ, ούτε πρέπει κανείς να τη βλέπει έτσι, γιατί θα βλέπει το δάσος, χάνοντας το δέντρο.

Κάπως έτσι την είδε και ο Τάκης Μπαλτάκος. Συγγραφέας του ιστορικού μυθιστορήματος «Το τέλος του Εφιάλτη» (εκδόσεις Libro) που όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από τις …ιστορικές ανακρίβειες, αντιθέτως, φάνηκε να το απολαμβάνει.

«Για μένα η ταινία είναι ένας εικαστικός ύμνος στον Λεωνίδα και την Σπάρτη. Θα έλεγα σπανιότατος ύμνος, σε ό,τι αφορά κάτι ελληνικό, που παρουσιάζεται από το Χόλιγουντ…» Παρότι οι Πέρσες εμφανίζονται να εκστρατεύουν στην Ελλάδα με ελέφαντες και ρινόκερους; «Μα εδώ δεν μιλάμε για …History Channel, αλλά για μια ταινία, που πάνω απ’ όλα θέλει να κόψει εισιτήρια και να πουλήσει. Υπ’ αυτή την έννοια οι όποιες υπερβολές, μοιάζουν με ποιητική αδεία, ή για να μην είμαστε κι εμείς υπερβολικοί, καλλιτεχνική υπέρβαση, ώστε να φτιαχτεί ό,τι είδαμε, εν τέλει, στη μεγάλη οθόνη», απαντάει ο κ.Μπαλτάκος, που υπογραμμίζει: «Πολλές, ωστόσο, από τις σκηνές της ταινίας αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα των Σπαρτιατών. Την θέλησή τους για τη μάχη, την αγωγή και την ζωή τους. Επαναλαμβάνω ότι βλέπουμε ταινία και όχι ντοκιμαντέρ».

Δηλαδή;

Πάρε παράδειγμα τις σκηνές της μάχης. Είναι γνωστό ότι οι Σπαρτιάτες πολεμούσαν με φάλαγγα. Στη ταινία τους βλέπουμε και σε μάχες σώμα με σώμα. Είναι κι αυτή μια υπερβολή για την λειτουργικότητα ενός φιλμ, που παρακολουθούμε το 2007. Αλλά οι μάχες με τη φάλαγγα έχουν απεικονιστεί στην εντέλεια. Σημαίνει ότι ο σκηνοθέτης και οι υπόλοιποι δημιουργοί, ήξεραν πολύ καλά για ποιους μιλούσαν.

Ναι αλλά ο Εφιάλτης παρουσιάζεται κάτι σαν Κουασιμόδος…

Ναι. Δεν ήταν, φυσικά, έτσι…

Ήταν άνθρωπος… κανονικός;

Φυσικά, ο οποίος, μάλιστα, πήγε στον Ξέρξη επειδή ήξερε το Καλλίδρομο και έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πρόδωσε τους Σπαρτιάτες…

Στο βιβλίο σας περιγράφετε τον θάνατο του Εφιάλτη. Δηλαδή την δολοφονία του από ομάδα Σπαρτιατών, με επικεφαλής τον Αθηνάδη…

Ο Εφιάλτης δολοφονήθηκε. Πρώτος το είχε γράψει ο Ηρόδοτος σημειώνοντας μάλιστα ότι γνωρίζει τους ανθρώπους που τον σκότωσαν, δέκα χρόνια μετά την Μάχη των Θερμοπυλών και θα μας τους αποκάλυπτε σε επόμενο σύγγραμμά του. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Με αυτή την αφορμή, έγραψα το μυθιστόρημά μου. Εκεί όπου τελειώνει η ιστορία, άρχισε η δική μου μυθοπλασία.

Προφανώς το ότι οι Σπαρτιάτες προσεταιρίστηκαν την σύζυγο του Εφιάλτη, Φοίβη, για να τον ανακαλύψουν καλύτερα, είναι μυθοπλαστικό στοιχείο…

Ακριβώς. Το ιστορικό γεγονός είναι, όμως, ότι ο Εφιάλτης δολοφονήθηκε. Ως Μανιάτης είμαι σίγουρος ότι τον σκότωσαν οι Σπαρτιάτες.

Οι οποίοι είναι έτσι όπως τους περιγράφει η ταινία;

Μα ήταν σκληροί και αδίστακτοι στη μάχη. Η Σπάρτη ήταν μια ιδιαίτερη κοινωνία, με συγκεκριμένη δομή και φιλοσοφία. Επειδή είναι και θέμα των ημερών, ξέρετε ότι οι Σπαρτιάτες είχαν υποχρεωτική δημόσια Παιδεία, σε αντίθεση με τους Αθηναίους, όπου η εκπαίδευσή τους ήταν μόνο ιδιωτική. Μιλάμε για μια πραγματικά αταξική κοινωνία, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις προς τους πολίτες της. Είχαν επίσης συγκεκριμένες απόψεις για τη ζωή, το θάνατο, την αγάπη και τον έρωτα, την τέχνη, την μύηση και την αλήθεια. Και φυσικά για τον πόλεμο…

Ναι, αλλά στην ταινία δεν φαίνονται πουθενά οι 700 Θεσπιείς που συμμετείχαν στη μάχη…

Αυτοί βρέθηκαν τυχαία στις Θερμοπύλες και βεβαίως δεν ήταν επαγγελματίες πολεμιστές όπως οι Σπαρτιάτες. Η ιστορία, άγνωστο γιατί, τους ξέχασε…

Δεν ενοχληθήκατε λοιπόν, από το όλο δημιούργημα;

Όχι. Ίσως γιατί είχα διαβάσει και το κόμικ και ήμουν προετοιμασμένος…

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom