φιλε ..αμα πιασουμε την ιστορια για το τι προσφερε ο καθεις....δεν θα εχουμε τελειωμο.....με την ιδια σκεπτικη να σου απαντησω λοιπον ,οτι και ο β παγκοσμιος πολεμος εαν δεν γινοταν ,η τεχνολογικη εξελιξη θα ηταν πολυ πισω σε σχεση με το σημερα......αρα κατ'εσε ,καλα εκανε και εγινε ??? ρημαξε ο μισος πλανητης ,πεθανε τοσος κοσμος ,εφερε καταστροφες σε μνημεια ανα τον κοσμο κλπ κλπ.....εφερε και το ρανταρ ομως....εφερε την τεχνολογια των πυραυλων ,την τεχνολογια των υπολογιστων ,την πυρηνικη εποχη κλπ κλπ.......τα γαμησαν ολα οι Γερμανοι και οι Ιαπωνες και μπηκαν τα μισα κρατη σε πολεμο........τι θες να μου πεις τωρα ??? για τον ιπποδρομο και τους εικονομαχους και τους εικονολατρες ???? Η Βυζαντινη αυτοκρατορια ηταν τερραστια οχι μονο στα συνορα της σημερινης ελλαδας.....ολες οι αυτοκρατοριες εκαναν καταστροφες .......αλλα δημιουργησαν και πολιτισμο .........τωρα εαν θεωρεις οτι μια αγιογραφια δεν ειναι εργο τεχνης και παιδειας.......αυτο να μας το πουν οι ιστορικοι......εαν η βυζαντινη μουσικη δεν ειναι θεμα πολιτισμου και παιδειας ,επισης και αυτο να το κρινουν αλλοι......κλπ κλπ .......για να προσπαθουν να κλεβουν καμια βυζαντινη εικονα ομως ,προφανως η αξια τους εχει να κανει με την τεχνη και τα ετη ...παρα εαν αυτος που θα αγορασει ειναι χριστιανος ή οχι !!!! το ιδιο ισχυει και για εναν πινακα καποιου διασημου ζωγραφου .....................
Αυτα προφανως εσυ δε τα θεωρεις πολιτισμο και παιδεια!!! μαλιστα !!!!
Το αγαπημένο κόλπο των κάθε λογής πιστών είναι η διαστροφή της συζήτησης. Η άποψή σου ήταν ότι η ορθοδοξία προσέφερε στον πολιτισμό και στην παιδεία της Ελλάδας. Σου απάντησα, με ελάχιστα ντοκουμέντα που αν θέλει αναφέρω περισσότερα, ότι η Χριστιανική Εκκλησία δεν προσέφερε, αλλά κατάστρεψε τον πολιτισμό των προγόνων μας, στον οποίο είχαν φτάσει ύστερα από αιώνες εξέλιξης. Φιλοσοφούσανε, φτιάξανε αξεπέραστη τέχνη, βρήκαν τον πολιτικό άνθρωπο και κατ' επέκταση τη Δημοκρατία, κατάλαβαν ότι ένας υγιής νους χρειάζεται ένα υγιές σώμα, γι αυτό αθλήθηκαν. οι βάσεις της λογικής και της επιστήμης, εδώ μπήκανε. Μόνο το 3% σώθηκε από τις πυρές των Χριστιανών και πρέπει να ευγνωμονούμε τους Άραβες γι αυτό, που τους αντέγραψαν. Και έρχονται οι μισάνθρωποι, οι εχθροί της λογικής, της διασκέδασης, του γέλιου και τα καταστρέφουν όλα. Έχουν πίσω τους τα σπαθιά του Κωνσταντίνου και των διαδόχων του, τη λόγχη του Καρλομάγνου, τα πυροβόλα όπλα των Ισπανών, έτσι επικρατούν. Αντί να μου απαντήσεις για την τρομακτική καταστροφή του Αρχαίου κόσμου και των επιτευγμάτων του, μου λες ότι κατά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο αυξήθηκε η τεχνολογία. Αυθαίρετα υποστηρίζεις ότι ο πόλεμος έφερε την ανάπτυξη της Τεχνολογίας. Μα αν δεν γινότανε ο πόλεμος, τότε η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα ήταν 10πλάσια, αφού θα συναγωνίζονταν στο ειρηνικό πεδίο, χωρίς να πρέπει να επουλώσουν τις πληγές των καταστροφών.Οι νέοι της Ευρώπης θα δούλευαν, δεν θα ήταν νεκροί. Η ερώτησή μου ήταν σαφής, δικαιούμαι να πάρω μια σαφή απάντηση, και όχι να ξεστρατίζεις τη συζήτηση. Περιμένω λοιπόν να μου πεις με στοιχεία και επιχειρήματα, τι προσέφερε ο Χριστιανισμός στον Κόσμο και ειδικά στους Έλληνες, στον πολιτισμό τους, στη ζωή τους.