Σε περιοχη του Πειραια υπαρχει μια στοα με 7-8 μαγαζια περιπου.
Ο ιδιοκτητης καθε 1 του μηνος παει και συλλεγει τα νοικια και ολον τον υπολοιπο μηνα καθεται. Αυτο το ξερω διοτι μια γνωστη μου δουλευει σε ενα απο αυτα τα μαγαζια. Χαθηκε να εχω και εγω μια τετοια "δουλεια"???
Θες λύση? Με λίγα λόγια...
[li]Πάρε δάνειο/α από χώρα ΕΕ με προνομιακούς όρους (θέλει ψάξιμο αλλά θα πάθεις πλάκα αν δεις πόσο καλύτερα συμφέρει από το να πάρεις από Ελλάδα),[/li]
[li]Τσάκωσε τα λεφτά, έλα στην Ελλάδα κι αγόρασε ακίνητο/α που θα το/α νοικιάσεις (ως εργασιακή στέγη / οικία ανάλογα) με τις ισχύουσες (υψηλές) τιμές, που δεν πρόκειται να πέσουν,[/li]
[li]Με τα λεφτά που θα μαζεύεις στην Ελλάδα από το/α νοίκι/α, θα ξεπληρώνεις άνετα το/α δάνειο/α που θα έχεις πάρει από χώρα ΕΕ και θα σου μένουν και στην τσέπη, αρκετά όχι μόνο για να λες οτι αξίζει, αλλά τόσα που αν είσαι μάγκας κι όχι μαλάκας & σπάταλος, αύριο μεθαύριο θα τα επενδύσεις (επίσης σε άλλα ακίνητα που θα σου φέρουν περισσότερα νοίκια) και θα ζεις από αυτά.[/li]
Εάν τώρα παράλληλα, έχεις και μια καλή δουλειά δημοσίου (είναι που οι περισσότεροι κάνουν πως δεν γουστάρουν το δημόσιο!) με 1500-2000 γιούρια και να μην σε νοιάζει τουλάχιστο τι θα φας και οι βενζίνες σου, ή μια καλή ιδιωτική επιχείρηση που σου φέρνει χαλαρά πάνω από 2000 - 2500 το μήνα, σε 10-15 χρονάκια θα έχεις κάνει μια καλή καβάτζα που θα τους έχεις γραμμένους όλους. Φαντάσου τώρα να τ' αρχίσεις αυτό στα 25 σου και στα 35-40 σου να είσαι αρχηγός, να μαζεύεις τζάμπα λεφτά, τη στιγμή που αρκετοί συνομήλικοί σου ή θα έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία ή θα ανήκουν στην κατηγορία 800-1000 ευρώ με το ζόρι. Εννοείται βεβαίως πως αν από την δουλειά σου μπορείς να βγάζεις περισσότερα (4, 5 χιλιάρικα το μήνα ή και παραπάνω) και μπορείς να "ανοιχτείς" περισσότερο και να επενδύσεις σε ακίνητο/α, τόσο το καλύτερο για εσένα.
Τα λεφτά για να σου έρθουν, πρέπει να τα "δελεάσεις" με λεφτά... δεν θα έρθουν μόνα τους "πέσε πίτα να σε φάω"! ΟΛΟΙ όσοι έκαναν λεφτά, ρίσκαραν κι επένδυσαν σοφά, δεν τους ήρθαν ούτε έτοιμα, ούτε τους τα χάρισαν. Κι όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται (ή δουλεύει σαν γαϊδούρι για 700 γιούρια για την υπόλοιπη ζωή του και κάνει και πίπες για να μην τον απολύσουν).
...για τα υπόλοιπα, ρώτα το λογιστή σου