Νέα

Θανατική ποινή: υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 391
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θανατικη ποινη...Υπερ ή κατα?

• Υπερ

Ψήφοι: 3 37,5%
  • Κατα

Ψήφοι: 5 62,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    8

Επισκέπτης
Ένας 29χρονος ο οποίος παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη για το βιασμό κατά συρροή της ανήλικης κόρης της γυναίκας με την οποία είχε αρραβωνιασθεί καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και 24 ραβδισμούς, γράφει η εφημερίδα The Straits Times.

Ο καταδικασθείς, εργαζόμενος σε εταιρία συσκευασίας λαχανικών, συνελήφθη διότι είχε καταγράψει σε βίντεο, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, την κακοποίηση του κοριτσιού. Είχε βιάσει την μικρή το 2006, σε ηλικία 9 ετών, και άλλες τέσσερις φορές μεταξύ του Μαΐου του 2006 και του Ιουλίου του 2007.

Ο άνδρας εισέβαλε στο δωμάτιο του κοριτσιού τον Αύγουστο, στην διάρκεια μιας γιορτής για τα γενέθλια της μητέρας της. Άρχισε να παρενοχλεί το κορίτσι και χρησιμοποιώντας το κινητό του κατέγραψε την πράξη του. Η μητέρα της μικρής μπήκε στο δωμάτιο απροειδοποίητα, και βρήκε το βίντεο στο τηλέφωνο του αρραβωνιαστικού της, τον οποίο κατήγγειλε στην αστυνομία.

ΠΗΓΗ: typos

Αν ήταν στο χέρι μου θα διέταζα τον θάνατο του χωρίς δεύτερη σκέψη...

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Υπερ. για κάποια εγκλήματα πρέπει να υπάρχει θανατικη ποινη. δυστυχώς καταργήθηκε.
ειδικα με θύματα παιδια.

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Σε ότι έχει σχέση με εγκλήματα κατά παιδιών...εμπόρους ναρκωτικών και κοινούς φονιάδες να ισχύει και εδώ...αντί να τους ταϊζει η πολιτεία και να τους προσφέρει και ύπνο.....

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Υπέρ της θανατικής ποινής για ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΕΣ περιπτώσεις.

Υπέρ της ποινής του ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΥ για εγκλήματα σαν αυτό που αναφέρει ο φίλος taratsa.

mortek

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
0
αν υπηρχε ακομα η θανατικη καταδικη μερικοι μπασταρδοι σαν αυτον (ζηταω συγνωμη για την εκφραση) θα το σκεφτοντουσαν 2 φορες....αν ηταν στο χερι μου θα τον πεταγα στα λιονταρια να τον φανε και οτι εμενε στα σκουπιδια...

ΘΑΝΑΤΟΣ!!!!! ΣΕ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ!!!!

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Φίλε ταράτσα....στην ψηφοφορία βάλε ''υπέρ'' ή ''κατά''...όχι ναι ή όχι....ναι ή όχι σε τί??Στο υπέρ - κατά???Για να είναι ποιό καθαρή στο λέω....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
η κοινωνία πρέπει να είναι πιο ψύχραιμη και να μην καταφεύγει σε καφενειακού τύπου κραυγές όπως κρεμάστε τον κλπ...η ποινή θεωρητικά δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά σωφρονιστικό

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
εγω θεωρω οτι σε τετοια εγκληματα οι δραστες πρεπει να μενουν για παντα στη φυλακη.το να επιβληθει θανατικη ποινη ομως το θεωρω απαραδεκτο.το θεωρω βασικα εξισου εγκλημα.αυτος που σκοτωνει ανθρωπο εστω και σαν τιμωρια ειναι για μενα εξισου εγκληματιας με αυτον που τιμωρει.ο φονος για οποιονδηποτε λογο ειναι κατι παρα πολυ ασχημο.φυλακιση μεχρι θανατου αυτη πρεπει να ειναι η εσχατη τιμωρια

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ένας 29χρονος ο οποίος παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη για το βιασμό κατά συρροή της ανήλικης κόρης της γυναίκας με την οποία είχε αρραβωνιασθεί καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και 24 ραβδισμούς, γράφει η εφημερίδα The Straits Times.

Ο καταδικασθείς, εργαζόμενος σε εταιρία συσκευασίας λαχανικών, συνελήφθη διότι είχε καταγράψει σε βίντεο, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, την κακοποίηση του κοριτσιού. Είχε βιάσει την μικρή το 2006, σε ηλικία 9 ετών, και άλλες τέσσερις φορές μεταξύ του Μαΐου του 2006 και του Ιουλίου του 2007.

Ο άνδρας εισέβαλε στο δωμάτιο του κοριτσιού τον Αύγουστο, στην διάρκεια μιας γιορτής για τα γενέθλια της μητέρας της. Άρχισε να παρενοχλεί το κορίτσι και χρησιμοποιώντας το κινητό του κατέγραψε την πράξη του. Η μητέρα της μικρής μπήκε στο δωμάτιο απροειδοποίητα, και βρήκε το βίντεο στο τηλέφωνο του αρραβωνιαστικού της, τον οποίο κατήγγειλε στην αστυνομία.

ΠΗΓΗ: typos

Αν ήταν στο χέρι μου θα διέταζα τον θάνατο του χωρίς δεύτερη σκέψη...

Εγώ θα διέταζα να τον γαμήσει ένας μαύρος με τεράστιο π**** εξαντλητικά μέχρι θανάτου. Πιο καλό δεν είναι; Να υποφέρει όπως υπέφερε και το κοριτσάκι.
Α και διευκρινίζω: Δεν έχω τίποτα με τους μαύρους. Απλά έχουν το όνομα....

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Εγώ θα διέταζα να τον γαμήσει ένας μαύρος με τεράστιο π**** εξαντλητικά μέχρι θανάτου. Πιο καλό δεν είναι; Να υποφέρει όπως υπέφερε και το κοριτσάκι.

Aπο το πολυ φικι-φικι δεν νομιζω να πεθανε κανενας στην ηλικια του δραστη...

Και λεω εγω τωρα.....αν του αρεσει;Ποιος πληρωνει τα γαμησιατικα....;

Κοφτε του το κεφαλι να πα να γαμηθει......

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Όσο για παιδεραστές και βιαστές, ο χημικός ευνουχισμός είναι η ιδανική λύση. Τέλος.  

ΟΥΑΟΥ! Πολύ καλή λύση αυτή.
Αν και το μετά είναι λίγο επικίνδυνο... δεν ξέρεις πώς θα τους τη βαρέσει...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μικρός ήμουνα κατά. Τώρα όσο μεγαλώνω μ αυτά που ακούω νομίζω ότι η εξόντωση καθαρμάτων και ανθρωποειδών είναι επιβεβλημένη πάραυτα. Ο καιάδας πρέπει να εφαρμοστεί για τους μπάσταρδους και όχι τα μπάσταρδα.....

Επισκέπτης
800px-Death_Penalty_World_Map.png

[size=10pt]Χ[/size] Έχει καταργηθεί για όλα τα αδικήματα (88)
[size=10pt]Χ[/size] Έχει καταργηθεί για όλα τα αδικήματα με εξαίρεση ειδικών συνθηκών (11)
[size=10pt]Χ[/size] Διατηρείται αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα τελευταία 10 χρόνια (30)
[size=10pt]Χ[/size] Η θανατική ποινή είναι σε ισχύ (68)

Σε παρέθενση ο αριθμός των χωρών!

Θανατική είναι η ανώτερη ποινή που επιβάλλεται σε καταδικασμένους.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταργηθεί, ενώ εφαρμόζεται ακόμη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Η θανατική ποινή εφαρμόζεται με διάφορες μεθόδους:

* Κρεμάλα ή αγχόνη (παραδοσιακή μέθοδος)
    * Ηλεκτρική καρέκλα (μέθοδος του 20ου αιώνα, ΗΠΑ)
    * Θάλαμος αερίων (μέθοδος του 20ου αιώνα, ΗΠΑ, Ναζιστική Γερμανία)
    * Λαιμητόμος ή γκιλοτίνα (βλέπε Γαλλική επανάσταση)
    * Τουφεκισμός στο εκτελεστικό απόσπασμα
    * Αποκεφαλισμός (αρχαιότητα και Αραβικές χώρες)
    * Δηλητηριώδης ένεση (κυρίως στις ΗΠΑ)

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
να τον γαμισει καλητερα ο Nοκια που εχει να γαμισει κατι χρονια!!!θα τον ξεσκισει.και ας του δωσει και 20 ΕΥΡΩ πουρμπουαρ!!!!

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Αν παρατηρήσετε στον χάρτη που πόσταρε ο ταρατσα οι περισσότερες χώρες που επιβάλλουν την θανατική ποινή είναι τριτοκοσμικές πλην ελάχιστες(ΗΠΑ)
Αν το κοιτάξεις επιφανιακά το θέμα ίσως σκεφτείς ότι πρέπει να υφίσταται η θανατική ποινή σε ορισμένους εγκληματίες.Εγώ είμαι κατά της θανατικής ποινής.1)Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα 2)Γυρνάμε στον εβραϊκό νόμο (οφθαλμόν αντί οφθαλμόν) 3)Η ποινή πρέπει να έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα και όχι εκδικητικό.Επίσης θα πρέπει να εξεταστούν τα αίτια τα οποία οδήγησαν τον δράστη να κάνει μία αποτρόπαια πράξη (π.χ. βιασμός ανηλίκου).Αυτό άλλοστε μελετούν και οι Κοινωνιολόγοι.Τέλος κατά την γνώμη μου μιας που προαναφέρθηκε παραπάνω οι βιαστές δεν πρέπει να μπαίνουν φυλακή άλλα σε ψυχιατρικές κλινικές διότι είναι ψυχικά άρρωστοι..

Υ.Γ. Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι δυστυχώς στις φυλακές δεν συμορφώνονται ούτε σωφρονίζονται αλλά εξαγριώνοναι και επιδινόνεται η κατάστασή τους επειδή δεν δουλεύει τίποτα σωστά...Κρίμα

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16
με αφορμη τα τελευταια εγκληματα στην ελλαδα(απαγωγη γιατρου,παιδοφιλια,βιασμος διανοητικα αναπηρης κοπελας,βιασμος κοπελας που αρπαξαν ενω ηταν με τον φιλο της)και αλλα πολλα ακραια εγκληματα,ειστε υπερ η κατα μια τετοιας ποινης?
προσωπικα εγω ειμαι υπερ,και ειδικα σε περιπτωσεις παιδοφιλιας,βιασμους,και ειδικα σε βιασμους οπως τις διανοητικα αναπηρης κοπελας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom